הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דילואוד

• פותח/ת השרשור To
  • פורסם בתאריך

To

משתמש מתחיל
40
5
נק' מוניטין:
5
40
5
היי רציתי לשאול בדרך כלל אני מתאצן 3 אימונים פול באדי בבית בזמן האחרון הרגשתי שקשה לי ועיפות ויצאתי לדילואוד עשיתי שני אימונים של דילואוד ואני מרגיש בסדר רוצה לדעת עם לעשות עוד אימון אחד של דילואןד ולסיים את כל השבוע בדילואוד או לחזור עכשיו אחרי שני אימונים?

מה זאת אומרת? שעם כבר התחלתי אז עדיף לביים?

אני לא יודע כמה ההרגשה שלך תואמת את המצב הפיזי שלך.

יכול להיות שכן, לדעתי תמיד עדיף לקחת עוד יום מאשר להקדים ולהרוס את כל הדילואד.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה בעיקרון מרגיש כבר סבבה אבל אני לא חושב שהרגשנ מעידנ על זנ יכול להיות שמרגיש סבבה אבל בפועל הגוף שלי עדיין צריך עוד יום

השאלה ממה אתה עושה דילואד?
רוב הדילואדים שאני שומע כאן בפורום, מיותרים.
זה מתאמנים שמרגישים שהCNS יקרוס תחת העומס של אימונים עם 40 ק"ג.
אם הרגשת שאתה צריך הפסקה מהאימונים בגלל לחץ בחיים שלך, או כל סיבה אחרת, אין זמן מסוים לדילואד כזה. מכיוון שזה נטו נפשי, שיהיה יום או שנה, אין לי איך לומר כמה זמן אתה צריך.

אם מדובר בבלוק סמולוב, או קורטה רציני של סקוואט מעל 300, עם חליפת לחץ ורצועות. או סתם תוכנית אגרסיבית מאוד לתקופה מאוד ארוכה, לפעמים שבוע זה מספיק כדי להתחיל בלוק חדש, כשלוקחים בחשבון שחצי מהבלוק החדש הוא חלק מהדילואד. בערך חודש שלם שהמשקל יחסית קל כדי להשיג התאוששות מלאה.
לפעמים אם מישהו באמת הרס את עצמו. דרוש דילואדים ארוכים.

בגלל שהשאלה שלך לא מפורטת מספיק, אני מרגיש מספיק בטוח לומר שהדילואד שלך מיותר לחלוטין, ואתה יכול לחזור להתאמן לאלתר.

רוב הדילואדים שאני שומע כאן בפורום, מיותרים.

כל כך נכון. רק על זה מגיע לך מוניטין.

באופן כללי לפניי שאני חושב על דילואוד (ולא משנה מה הסיבה לדילואוד הזה) אני בודק עם עצמי קודם את איכות השינה שלי, התזונה, הלחץ הנפשי באותה תקופה, כמות האימונים (רלוונטי למי שמתאמן 6-7 ימים בשבוע), כמות האירובי שאני עושה ועוד ועוד.
לפעמים אפשר לעשות שינוי קטן ולשפר באופן משמעותי את ההמשך האימונים תוך כדי התחזקות והמשך הבלוק.
טיפ נוסף זה לא לתכנן מראש דילואוד, וגם אם תוכנן מראש אז לא ללכת לפי זה כמו סוס, בטח אם אין צורך.

אם הוא מרגיש מותש נפשית ולא מצליח לשמר ביצועים?
בלי קשר למערכת העצבית / איכות שינה / סטרסס.

אני לא חושב שזה משהו כל כך מדוייק כמו שהגדרתם אותו ואני כן חושב שאפשר ליישם דילאוד גם בלי כל התנאי סף שהוזכרו.

חשוב לזכור שאימונים זו ריצת מרתון ולא ספרינט,
אם שבוע בעצימות ונפח מופחתים זה מה שיעזור לו בהרגשה ובשיפור ביצועים אין סיבה לא ליישם אותו לטעמי.

גם במחיר של פגיעה בהתקדמות כי זה ״מיותר״.

@דןDAN
@elchonon

אני לא חושב שזה משהו כל כך מדוייק כמו שהגדרתם אותו ואני כן חושב שאפשר ליישם דילאוד גם בלי כל התנאי סף שהוזכרו.

חשוב לדעת שאימונים זו ריצת מרתון ולא ספרינט,
אם שבוע בעצימות ונפח מופחתים זה מה שיעזור לו בהרגשה ובביצועים אין סיבה לא ליישם אותו לטעמי.

@דןDAN @elchonon
דילואד מנטלי זה לא משהו שאני יכול לכוון אותו עם הנתונים שהוא שיתף. הוא אמר שהוא מרגיש מוכן לחזור, זה כל מה שצריך לדילואד מהסוג הזה.

דילואד מנטלי זה לא משהו שאני יכול לכוון אותו עם הנתונים שהוא שיתף. הוא אמר שהוא מרגיש מוכן לחזור, זה כל מה שצריך לדילואד מהסוג הזה.

לגמרי אינדיבידואלי,
אבל במקרה הספציפי שנשאר עוד אימון אחד לדילואד אישית הייתי משלים אותו.
2/3 כבר בוצעו בכל מקרה זה לא שהאימון הזה יפיח שינוי.

לגמרי אינדיבידואלי,
אבל במקרה הספציפי שנשאר עוד אימון אחד לדילואד אישית הייתי משלים אותו.
2/3 כבר בוצעו בכל מקרה זה לא שהאימון הזה יפיח שינוי.
בתפיסה אני איתך,
אבל זה לא הופך אותם לטועים.
הפילוסופיה שלי היא ש...
זה כולה אימון, לא משנה איך תסתכל על זה.
יותר מדי פרטים חסרים,
אז בגדול...
זה כולה אימון.
מעדיף לתת דילואד לנפש,
הרי אני מתאמן לא רק בשביל גוף.
נ"ב
מרתון ולא ספרינט, ירידה לצורך עלייה,
עם הכול מסכים.

בתפיסה אני איתך,
אבל זה לא הופך אותם לטועים.
הפילוסופיה שלי היא ש...
זה כולה אימון, לא משנה איך תסתכל על זה.
יותר מדי פרטים חסרים,
אז בגדול...
זה כולה אימון.
מעדיף לתת דילואד לנפש,
הרי אני מתאמן לא רק בשביל גוף.
נ"ב
מרתון ולא ספרינט, ירידה לצורך עלייה,
עם הכול מסכים.

לא אמרתי שהם טועים אפילו לרגע.

חשוב לזכור שאימונים זו ריצת מרתון ולא ספרינט,
אם שבוע בעצימות ונפח מופחתים זה מה שיעזור לו בהרגשה ובשיפור ביצועים אין סיבה לא ליישם אותו לטעמי.

@דןDAN
@elchonon

אם הוא חווה משבר כלשהו ושבוע חופש / עבודה בעצימות נמוכה זה הפתרון אז בוודאי שאני בעד. אני לא באמת יודע מה הסיטואציה איתו, ציינתי שאני מסכים עם אלחנן שברוב המקרים אנשים לא באמת צריכים דילואוד. בסופו של יום כל מה שיגרום לך להתקדם בעתיד יהיה פתרון טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית