הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בחלבון

miki Michael

משתמש מתחיל
64
1
נק' מוניטין:
4
64
1
היי אני צאיך2להגיע ל170 גרם חלבון בתפריט
אבל איך אני עושה את זה..לא כזה אוהב סלמון או דגים

למה שהוא לא ינסה לקצץ בקלוריות? גם במסה רוצים להגיע לכמה שפחות קלוריות על כמה שיותר חלבון כדי שתוכל לאכול יותר
מצטער לא הבנתי מה בדיוק את מנסה להגיד כאן. למה במסה מקצצים בקל'? על כמה שיותר חלבון? מה?

למה שהוא לא ינסה לקצץ בקלוריות? גם במסה רוצים להגיע לכמה שפחות קלוריות על כמה שיותר חלבון כדי שתוכל לאכול יותר (אלא אם אתה אדם רזה שקשה לו לאכול שמבצע מסה, אבל גם אז בגלל שמשקל הגוף שלך הוא מאוד קטן אתה צורך פחות קלוריות במסה אלא אם אתה מתאמן המון).

ממש לא נכון.

במסה רוצים להגיע לסך קלורי שקבעת, הדבר היחיד שלא קבוע הוא הפחמימה.
יש כללי אצבע מאוד ברורים לחלבון ולשומן.

ומה קשור חלבון ללאכול יותר? מבחינה כמותית אני יכול לתת לך 100 ג' תפו"א שיצא פחות קל' מ100 ג' בשר טחון לצורך העניין. (הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה על רמות שובע שונות, זה הכל)

בקיצור אין שום קשר בין מה שכתבת למציאות.

ממש לא נכון.

במסה רוצים להגיע לסך קלורי שקבעת, הדבר היחיד שלא קבוע הוא הפחמימה.
יש כללי אצבע מאוד ברורים לחלבון ולשומן.

ומה קשור חלבון ללאכול יותר? מבחינה כמותית אני יכול לתת לך 100 ג' תפו"א שיצא פחות קל' מ100 ג' בשר טחון לצורך העניין. (הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה על רמות שובע שונות, זה הכל)

בקיצור אין שום קשר בין מה שכתבת למציאות.

לא הבנת את מה שאמרתי.
אמרתי שבמסה רוב האנשים ירצו לאכול מתכונים עם כמה שיותר חלבון, כמה שפחות קלוריות. לא השוויתי בין קלוריות של תפ"א ל100 גר' לבין קלוריות של בשר טחון ל100 גר', שאלו הבדלים של כמעט פי 2 או לפעמים יותר. אני מודעת לזה.
ברור שבמסה נרצה להגיע לסך הקלורי, אבל אם אתה אדם רעב יהיה לך קל הרבה יותר להגיע לשם בעזרת כמה שפחות קלוריות לארוחה - ובו זמנית גם כמה שיותר חלבון.

לא הבנת את מה שאמרתי.
אמרתי שבמסה רוב האנשים ירצו לאכול מתכונים עם כמה שיותר חלבון, כמה שפחות קלוריות. לא השוויתי בין קלוריות של תפ"א ל100 גר' לבין קלוריות של בשר טחון ל100 גר', שאלו הבדלים של כמעט פי 2 או לפעמים יותר. אני מודעת לזה.
ברור שבמסה נרצה להגיע לסך הקלורי, אבל אם אתה אדם רעב יהיה לך קל הרבה יותר להגיע לשם בעזרת כמה שפחות קלוריות לארוחה - ובו זמנית גם כמה שיותר חלבון.
למה לאכול כמה שפחות קלוריות? ההפך, צריך לאכול הרבה קל'. אני צורך 3000 קל' ביום ולפעמים אני צורך 1000 קל' בארוחה או אפילו יוצא שאני בקושי אוכל רוב היום, מגיע לערב ואז צריך להשלים 2000 קל' אז פשוט אוכל את זה בכיף. ולא צריך להגזים עם הכמות חלבון שאוכלים ביום. ההמלצה היא להישאר בין 1.6-2.2 גרם חלבון פר משקל גוף.

למה לאכול כמה שפחות קלוריות? ההפך, צריך לאכול הרבה קל'. אני צורך 3000 קל' ביום ולפעמים אני צורך 1000 קל' בארוחה או אפילו יוצא שאני בקושי אוכל רוב היום, מגיע לערב ואז צריך להשלים 2000 קל' אז פשוט אוכל את זה בכיף. ולא צריך להגזים עם הכמות חלבון שאוכלים ביום. ההמלצה היא להישאר בין 1.6-2.2 גרם חלבון פר משקל גוף.

אני מדברת על כמה שפחות קלוריות כדי שתוכל לאכול כמה שיותר מזון. רוב האנשים שאני מכירה לא מתקשים להכניס מזון במסה, ובמצב שכזה עדיף לאכול כמה שפחות קלוריות בארוחות וכמה שיותר חלבון (אני לדוגמה משתדלת להכניס 2 גרם על ק"ג משקל ביום למרות שאני לא במסה ולא מתאמנת כרגע). אם אני הייתי במסה - כנראה שהייתי רציכה לאכול באיזור ה2000-2200 בימים של אימון ובגלל שדי קל לי להכניס אוכל ולוקח לי זמן לשבוע הייתי מנסה לאכול אוכל עם דחיסות קלורית נמוכה אבל גם עם הרבה חלבון וסיבים. זה הכל, לא מסובך
9% של עמק מעולה, גם למסה וגם לחיטוב.

יש בארץ זה פשוט דוחה ויקר.

זה סוג של OLD SCHOOL לדבוק באורז וחזה עוף, דווקא בחיטוב כן אפשר לתעדף אותם על פני אחרים.
במסה למיטב ידיעתי אין שום מחקר שמראה יתרון למאכל מסויים (יכול להעיד על עצמי שההרכב גוף שלי משתנה במסה "גמישה")

אתה עושה מסה או חיטוב?

בכל מקרה יש כל כך הרבה מאכלים, אני לא אוכל סלמון ודגים בכלל בשגרה ועובר את ה200 ג' חלבון באופן יומיומי כבר מעל שנה.
וכמו ש @McGregor ציין, Google it.

לגבי האורז והחזה עוף, ברור לי שזה חתיכת אולד סקול אבל הרבה אנשים בארץ לא יודעים את זה ומניחים שזו ארוחה די שכיחה של באדי בילדרס (וזו כן), אבל הם חושבים שצריך לסבול בתהליכים שכאלו והארוחה הזו היא חלק מהסבל כביכול (תאמין לי, דיברתי עם אנשים כאלו כבר). לזה התכוונתי.
וכן, 9% מעולה לכל המצבים (רק בטוסטים לדעתי, אחרת זה כמו לאכול פלסטיק) אבל אם מתקשים להכניס קלוריות במסה (אני לא מכירה הרבה אנשים כאלה) גם 22% זה אופציה. בכל אופן לגמרי מסכימה שעדיף 9%, בכל סיטואציה, גם אם קשה להכניס קלוריות.
ויש egg whites בארץ או שאני מתבלבלת?? מה?

אני מדברת על כמה שפחות קלוריות כדי שתוכל לאכול כמה שיותר מזון. רוב האנשים שאני מכירה לא מתקשים להכניס מזון במסה, ובמצב שכזה עדיף לאכול כמה שפחות קלוריות בארוחות וכמה שיותר חלבון (אני לדוגמה משתדלת להכניס 2 גרם על ק"ג משקל ביום למרות שאני לא במסה ולא מתאמנת כרגע). אם אני הייתי במסה - כנראה שהייתי רציכה לאכול באיזור ה2000-2200 בימים של אימון ובגלל שדי קל לי להכניס אוכל ולוקח לי זמן לשבוע הייתי מנסה לאכול אוכל עם דחיסות קלורית נמוכה אבל גם עם הרבה חלבון וסיבים. זה הכל, לא מסובך

לגבי האורז והחזה עוף, ברור לי שזה חתיכת אולד סקול אבל הרבה אנשים בארץ לא יודעים את זה ומניחים שזו ארוחה די שכיחה של באדי בילדרס (וזו כן), אבל הם חושבים שצריך לסבול בתהליכים שכאלו והארוחה הזו היא חלק מהסבל כביכול (תאמין לי, דיברתי עם אנשים כאלו כבר). לזה התכוונתי.
וכן, 9% מעולה לכל המצבים (רק בטוסטים לדעתי, אחרת זה כמו לאכול פלסטיק) אבל אם מתקשים להכניס קלוריות במסה (אני לא מכירה הרבה אנשים כאלה) גם 22% זה אופציה. בכל אופן לגמרי מסכימה שעדיף 9%, בכל סיטואציה, גם אם קשה להכניס קלוריות.
ויש egg whites בארץ או שאני מתבלבלת?? מה?
לגבי מי שלא מתקשה להכניס אוכל זה חצי חצי, אני לפעמים אוכל דברים שמלאים בקל' כמו פסטה אבל לפעמים בוחר לאכול כוסמת או קינואה. הבנתי בגדול מה את אומרת.

לא קשה בכלל האמת, יכול לתת לך דוגמאות מהתפריט שלי ביום ממוצע

חצי ליטר חלב - 300 קלוריות, 17 גרם חלבון
סקופ חלבון - 110 קלוריות | 25 גרם חלבון
200 גרם חזה (בוקר) - 230 קלוריות | 42 גרם חלבון
דנונה פרו - 130 קלוריות | 20 גרם חלבון
200 גרם חזה (צהריים) - 230 קלוריות | 42 גרם חלבון
200 גרם חזה (ערב) - 230 קלוריות | 42 גרם חלבון

סה"כ - 1230 קלוריות | 188 גרם חלבון

ונשאר לך לא מעט לפחמימה ושומן.

בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית