הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תכנית בדגש מסה

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
אהלן

אני רוצה להגיע למקסימום מסת שריר בפלג עליון
במקום לשים דגש על חיטוב, פשוט להעלות מסת שריר על מאזן ניטרלי.

פעם הייתי 100 קג על איה 13 אחוז שומן, אחרי שנה שהתחלתי בערך 18 אחוז שומן על אותו משקל.
עכשיו המטרה שלי לגרד את הפוטנציאל הגנטי מבחינת מסת שריר.
כי אין לי כוח פשוט לעשות חיטובים כרגע.

באיזה תבניות כדאי להתאמן לפלג עליון?
אני יודע בכמה אחוים לעבוד, אבל לא יודע מתי להגביל את עצמי מבחינת כמות הנפח

נגיד אם אני מוסיף סט בשבוע, אז אחרי חודשיים זה כבר יוצא המון עבודה, שלא לדבר על טווח ארוך יותר.

חשבתי לעשות פול באדי 2 בשבוע, ואימון קל באמצע.

פלג תחתון ממשיך לעבוד ליפטינג נטו. גם ככה אני מפתח שם יותר מידי מסה

אף פעם לא ניסיתי לאתגר את הגוף מבחינת עלייה במסת שריר. זה פשוט היה תוצר לוואי של כוח.
אני בכל מקרה לא רוצה לעלות במשקל, אם כבר טיפה לרדת. בפרט שהבלוקים הראשונים יהיו קלים.
ועלייה של 0.5 קג שריר בחודש זה יהיה מדהים.
בכל מקרה כרגע עדיין הגוף שלי זבל. שוקל 110, עם הרבה פחות שריר ממה שהחזקתי בפיק.
אם אני אצליח בטווח הארוך להיות 105 עם אותו אחוז שומן שהייתי על 100, זה יהיה מעל ומעבר.

בעיקרון מעדיף לכתוב פה לתועלת הכלל.

אני חשבתי לעבוד רק
צ'ין אפס
בנצ'
פרס

לשמיניות, על 75% מRM1
פעמיים בשבוע, עם אימון משקל גוף באמצע (שיקולי זמן)

להוסיף סט בכל שבוע כמו שאמרת, לכל תרגיל.

וכל בלוק להעלות במשקלי העבודה משהו כמו 5 קג.

ההתלבטות שלי היא מאיפה להתחיל כי כרגע אני גם ככה מרים משקלים מאוד נמוכים ביחס לשיאים שלי.

מעריך שיש לי
RM1
בבנצ' 130-140
בפרס 100

אני לא רואה סיבה לעשות בידודים, וגם אין לי זמן לזה
תן לי רגע לנסות להבין מה הגבלות הזמן והציוד שלך ואוכל לענות בצורה טובה יותר. בכללי אני חושב שוויתור על תרגילי עזר הוא לא הדבר החכם ביותר לעשות, במיוחד כשהמטרה היא בניית מסת שריר, אבל אוכל לתת תגובה חכמה יותר אחרי שתענה על השאלה.
אתה אומר שלבניית כוח צ׳ין אפס עדיף ממתח רגיל?
זה כנראה נכון לכל מטרה. בכל מקרה יש מקום לכל הוריאציות בתכנית מאוזנת. בדיוק כמו שבנץ רחב "יותר טוב" מבנץ האחיזה צרה אבל עדיין יש לה מקום בתכנית.

• פותח/ת השרשור
תן לי רגע לנסות להבין מה הגבלות הזמן והציוד שלך ואוכל לענות בצורה טובה יותר. בכללי אני חושב שוויתור על תרגילי עזר הוא לא הדבר החכם ביותר לעשות, במיוחד כשהמטרה היא בניית מסת שריר, אבל אוכל לתת תגובה חכמה יותר אחרי שתענה על השאלה.
אין מגבלת ציוד בגדול

מגבלת הזמן זה שאני לא רוצה להתאמן יותר משעה וחצי בחדכ.
אני עושה טקסס לפלג תחתון, כלומר דדליפט וסקוואט,
ובגלל שאני יכול לנוח הרבה, אני פשוט אכניס את זה בין הסטים של הפלג העליון.
בגדול ככה אני מתאמן. לא ממש מסוגל סתם לבהות 5+ דקות.
ויש לי גם מגבלת זמן כאמור.

לגבי העניין של בניית מסת שריר, כל עוד אתה יכול להתקדם בתנועות מורכבות,
אין סיבה להוסיף בידודים. לא קורה שם שום דבר יותר יעיל. רק היכולת שלך בטווח הארוך לעבוד על דגש או חיזוק נקודה חלשה.
זה לא המצב כרגע

אין מגבלת ציוד בגדול

מגבלת הזמן זה שאני לא רוצה להתאמן יותר משעה וחצי בחדכ.
אני עושה טקסס לפלג תחתון, כלומר דדליפט וסקוואט,
ובגלל שאני יכול לנוח הרבה, אני פשוט אכניס את זה בין הסטים של הפלג העליון.
בגדול ככה אני מתאמן. לא ממש מסוגל סתם לבהות 5+ דקות.
ויש לי גם מגבלת זמן כאמור.

לגבי העניין של בניית מסת שריר, כל עוד אתה יכול להתקדם בתנועות מורכבות,
אין סיבה להוסיף בידודים. לא קורה שם שום דבר יותר יעיל. רק היכולת שלך בטווח הארוך לעבוד על דגש או חיזוק נקודה חלשה.
זה לא המצב כרגע
לדעתי תרגילים מבודדים חשובים הרבה יותר למסה מאשר כוח. חוץ מזה שתתאושש מהר יותר, גם תוכל לנוח פחות זמן בין הסטים והתרגילים מה שיאפשר לך נפח הרבה יותר גבוה בזמן קצר.

בצורה של הטקסס, הייתי עושה נגיד סקוואט ודדליפט ביום ראשון וחמישי עם אימון התאוששות קצרה מאוד ביום שלישי, נגיד 20 דק' בסך הכל. משהו כמו 3×5 בסקוואט ובדדליפט עם 30% מהRM1 לתרגל מהירות.

ביום שני חזה יד אחורית. תרגילים לדוגמה, תרגיל ראשון בנץ' פשוט, ואחר כך דאמבלים עליון, דאמבלים ישר, פרפר (פלייז), מקבילים, לחיצה צרפתית, ועוד תרגיל יד אחורי.

מנוחה של דקה או שתיים בין כל סט, וכל תרגיל 3×8-12 חזרות וסטים. מנסיון, אימון כזה לא אמור לקחת יותר משעה.

זה 24 סטים בערך, כפול 2 דקות מנוחה, פלוס דקה לביצוע כל סט, זה בערך שעה ורבע. וזה במקרה הגרוע.

להוסיף חזרות או משקל לא יגרום לך לאימון ארוך יותר.

יום שלישי אחרי ה20 דק' אימון התאוששות, הייתי עושה גב ויד קידמית, אותו עיקרון כמו הבנץ', אימון לא יקח לך יותר משעה וחצי.

יום רביעי כתפיים ויד אחורית שוב.

התאמנתי ככה הרבה זמן לפני שנכנסתי לפאוורליפטינג.

תרגילי העזר באים לסגור את הפינה של הנפח בתוכנית?
או שהם עוזרים בעקיפין לתנועה המורכבת?

לדעתי היד אחורית תקבל יותר גירוי מהבנץ יותר מאשר לחיצה צרפתית?
(או שאני טועה)

תרגילי העזר באים לסגור את הפינה של הנפח בתוכנית?
או שהם עוזרים בעקיפין לתנועה המורכבת?

לדעתי היד אחורית תקבל יותר גירוי מהבנץ יותר מאשר לחיצה צרפתית?
(או שאני טועה)
אתה יכול להגיע להרבה יותר נפח איתם, וגם האימון יהיה קצר יותר איתם, וגם כי בילדר לא צריך שרירים פונקציונלים להרמה ספציפית, הוא צריך פורפורציה, ושרירים קטנים מפותחים.

לעולם לא יהיה לך טרייספס מבנץ' כמו שיהיה לך מלחיצה צרפתית. תרגיל שעובד ספציפית על שריר מסוים יפתח אותו יותר מאשר בצורה מורכבת.

אין טעם בתנועה מורכבת כבדה לבילדר מתקדם, אולי רק למתחיל. כמתקדם, אתה רוצה לפרק כל שריר בפני עצמו עד הסוף.

אתה יכול להגיע להרבה יותר נפח איתם, וגם האימון יהיה קצר יותר איתם, וגם כי בילדר לא צריך שרירים פונקציונלים להרמה ספציפית, הוא צריך פורפורציה, ושרירים קטנים מפותחים.

לעולם לא יהיה לך טרייספס מבנץ' כמו שיהיה לך מלחיצה צרפתית. תרגיל שעובד ספציפית על שריר מסוים יפתח אותו יותר מאשר בצורה מורכבת.

אין טעם בתנועה מורכבת כבדה לבילדר מתקדם, אולי רק למתחיל. כמתקדם, אתה רוצה לפרק כל שריר בפני עצמו עד הסוף.
לא התכוונתי לבילדרים,אלא לאימוני כח
העדיפות לתרגילים מורכבים שמערבים יותר קבוצות שריר?

אף פעם לא ניסיתי לאתגר את הגוף מבחינת עלייה במסת שריר. זה פשוט היה תוצר לוואי של כוח.
@the Raccoon
תשמע רקון,גם אני פריק של כוח ומורכבים בלי שום עניין בהיפרטרופיה(זה בכל מקרה קורה לבד על הדרך)

התחלתי לאחרונה תכנית בשם 863 שאני די מבסוט עליה. היא מוטציה של 5/3/1 המוכרת מאוד בתחום הכוח.

היא שמה דגש על כוח והתקדמות חודשית,עובדת במחזורים של 4 שבועות, שבמהלך 3 שבועות האינטנסיביות עולה והנפח יורד, ובשבוע הרביעי דילואד.
שבוע חמישי (כביכול חוזר להיות שבוע 1) מתחיל מחזור חדש עם עוד 2.5-5 קילו.

היא לא כלכך נפוצה באינטרנט,אחפש אותה אם אתה מעוניין ואשלח לך

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
התחלתי לאחרונה תכנית בשם 863 שאני די מבסוט עליה. היא מוטציה של 5/3/1 המוכרת מאוד בתחום הכוח.
תודה רבה

בעיקרון אני תכננתי לעשות את התבנית שגופט הציע, במישור המרוכבים.

יותר רציתי לשמוע עקרונות כדי להיות בטוח יותר

לא יודע מה זה אומר מבחינתך תוכנית בדגש מסה. אבל לצורך העניין, משהו שישלב גם כוח וגם קצת בידודים

A
בנץ כבד
פרס נפח
מתח
טרייספס

B
סקוואט כבד
דדליפט נפח
בטן

C
פרס כבד
בנץ נפח
מקבילים
בייספס

D
דדליפט כבד
סקוואט נפח
10 דקות אינטרוולים על מכונת חתירה/מזחלת/ספרינטים בחוץ או משהו בסגנון

לא יודע מה זה אומר מבחינתך תוכנית בדגש מסה. אבל לצורך העניין, משהו שישלב גם כוח וגם קצת בידודים

A
בנץ כבד
פרס נפח
מתח
טרייספס

B
סקוואט כבד
דדליפט נפח
בטן

C
פרס כבד
בנץ נפח
מקבילים
בייספס

D
דדליפט כבד
סקוואט נפח
10 דקות אינטרוולים על מכונת חתירה/מזחלת/ספרינטים בחוץ או משהו בסגנון
מקצוען!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית