הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לקראת פסח

Tommy Shelby

משתמש פעיל
374
212
נק' מוניטין:
300
374
212
אז בקרוב מאוד מגיע פסח ועל אף שאני אוכל חמץ במהלך החג אני לא הולך לאגור מחסן חמץ.
איך אפשר להעביר את פסח לדעתכם? אילו פחממות אתם אוכלים בפסח?

זה הPCT של ליל הסדר?
tenor.gif

רגע אז זה חמץ או לא?
אני אישית לא מכיר שיבולת שועל כשרה לפסח ולדעתי כולן לא כשרות, אבל אני יודע שיש מצות שיבולת שועל כשרות לפסח לא יודע איך הטעם שלהם זה בדרכ מיועד לאנשים עם איזה חולי בקיבה מימה שזכור לי .

שיבולת שועל זה חמץ:lol:

אני מתפרע על מצות. שנה שלימה אני מחכה להם, אולי גם בגלל שאני אופה מצות כל שנה.

מי צריך יותר מזה?

אפשר גם תפו"א, אורז, קינואה, ומיני קטניות לאוכלי קטניות.
אני אישית לא מכיר שיבולת שועל כשרה לפסח ולדעתי כולן לא כשרות, אבל אני יודע שיש מצות שיבולת שועל כשרות לפסח לא יודע איך הטעם שלהם זה בדרכ מיועד לאנשים עם איזה חולי בקיבה מימה שזכור לי .
אתה רציני? שיבולת שועל זה חמץ לכל דבר, בדיוק כמו חיטה.

יש גם מצות מחיטה. בגלל שיש מצות משיבולת שועל, זה הסיבה שזה חמץ.

5 דגני חמץ הם, חיטה, כוסמין, שיפון, שיבולת שועל ושעורים. כל אלו שנאפו בזמן קצר שלא מחמיץ, הם מצות, אחרת הם חמץ.

אני רואה שחל פה דיון רציני לגבי השיבולת שועל.
אני באופן אישי אוכל דייסת שיבולת שועל לפחות פעמיים ביום וזה אחד המאכלים האהובים עליי, ולכן נאלצתי למצוא תחליף.

התחליף הוא Cream of Rice.
אני לא מכיר מקום שמוכר את זה בארץ, אבל חקרתי קצת וראיתי שזה בסך הכל אורז שטחנו אותו לאבקה.

היום החלטתי לנסות את זה כי לא היה לי אורז מוכן ולא היה לי כוח להכין אורז בסיר.
טחנתי אורז בבלנדר (ולקח זמן עד שהפך לאבקה אבל לא נורא, זה קרה בסוף), הוספתי מים ושמתי במיקרו.

יצא לי הרבה יותר מדי סמיך, אבל זה היה ממש טעים, ויש מצב שאמשיך להכין את זה גם אחרי פסח ולא רק בתור תחליף.
הוספתי כולה ממתיק, כפית של חמאת בוטנים וסירופ בלי קלוריות.

מאוד מאוד ממליץ לכל מי שאוהב שיבולת שועל לנסות.

חוץ מאורז בצורותיו השונות (פריכיות, סתם אורז), יש גם תפוחי אדמה ותירס. פריכיות תירס וטורטיות תירס הן פצצה.
אפשר גם מצות כמובן.

לא לדעת אם שיבולת שועל כשר לפסח זה כמו לא לדעת מה רשום במזוזה.
הבחור לא שאל אם מצות שיבולת שועל כשרים לפסח.
הוא אמר שלדעתו כולן כשרות, ואתה שאלת אותו האם הוא רציני. למה?

הוא אמר שלדעתו כולן כשרות, ואתה שאלת אותו האם הוא רציני. למה?
מה לא כשר לפסח? זה חמץ גמור. אין כאן מקום להתפלספויות, אין כאן מנהגים שונים.

זה חור בהשכלה.

תסלחו לי על כך שאני מופתע, כל בית יהודי אוכל סרטים חודש שלם כדי לחפש את החמץ בבית, אני בהלם שאנשים לא יודעים מה חמץ.
ושאנשים דתיים לא יודעים בבירור מה חמץ.

אתם שניכם דתיים, לא?

אתם שניכם דתיים, לא?
אני מופתע שאתה ממשיך לשאול האם אני דתי,
זו לא פעם ראשונה.

הוא אמר שהוא לא מכיר שיבולת שועל כשרה לפסח, ושלדעתו כולן לא כשרות.
(לא כשרות לפסח, חמץ, חמץ גמור, you name it)

אולי הוא לא הראה בטחון מה שיכול להעיד באמת על חוסר בקיעות, אבל גם אם יש חוסר בקיעות, וגם אם אין בטחון,
מה אתה כזה מופתע havivi?
כל בית יהודי עאלק.

אני מופתע שאתה ממשיך לשאול האם אני דתי,
זו לא פעם ראשונה.

הוא אמר שהוא לא מכיר שיבולת שועל כשרה לפסח, ושלדעתו כולן לא כשרות.
(לא כשרות לפסח, חמץ, חמץ גמור, you name it)

אולי הוא לא הראה בטחון מה שיכול להעיד באמת על חוסר בקיעות, אבל גם אם יש חוסר בקיעות, וגם אם אין בטחון,
מה אתה כזה מופתע havivi?
כל בית יהודי עאלק.
זה היה שאלה רטורית אם אתם דתיים.

ומה זה "לדעתי כולן לא כשרות"? זה לא עניין של דעה, אין דעה אחרת. אלא אם כן אנחנו מתיחסים לרפורמים, אבל כותב השורות אינו רפורמי, לכן הופתעתי.

וכל בית, התכוונתי בית דתי.

זה היה שאלה רטורית אם אתם דתיים.
עזוב אם זה היה רטורי,
היית לחלוטין סרקסטי?(זו לא שאלה רטורית, שואל ברצינות)
ומה זה "לדעתי כולן לא כשרות"? זה לא עניין של דעה, אין דעה אחרת. אלא אם כן אנחנו מתיחסים לרפורמים, אבל כותב השורות אינו רפורמי, לכן הופתעתי.
אני חושב שזו צורת התבטאות ושהכוונה הייתה שהוא לא בטוח, אבל רק הוא יכול לומר למה הוא התכוון.
כל בית יהודי אוכל סרטים חודש שלם
סרטים כשרים לפסח, אני מקווה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית