הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לקראת פסח

Tommy Shelby

משתמש פעיל
374
212
נק' מוניטין:
300
374
212
אז בקרוב מאוד מגיע פסח ועל אף שאני אוכל חמץ במהלך החג אני לא הולך לאגור מחסן חמץ.
איך אפשר להעביר את פסח לדעתכם? אילו פחממות אתם אוכלים בפסח?

עזוב אם זה היה רטורי,
היית לחלוטין סרקסטי?(זו לא שאלה רטורית, שואל ברצינות)

אני חושב שזו צורת התבטאות ושהכוונה הייתה שהוא לא בטוח, אבל רק הוא יכול לומר למה הוא התכוון.

סרטים כשרים לפסח, אני מקווה.
ברור, הבן אדם התווכח עם @iziktan על דת ורפורמים בצורה שלא משתמעת לשני פנים, ודיבר על הנחת תפילין בלבוש דתי.
ואתה רב גדול בצבא הגנה לישראל.

מושגים בסיסיים ביהדות אמור להיות לשניכם בשפע. אני מאוד מופתע.

ברור, הבן אדם התווכח עם @iziktan על דת ורפורמים בצורה שלא משתמעת לשני פנים, ודיבר על הנחת תפילין בלבוש דתי.
ואתה רב גדול בצבא הגנה לישראל.
אין לי מושג על מה הדיון המטומטם הזה ורציני אין לי כוח לקרוא שלושה דפים
מישהו יכול לעשות לי עמ; לק\TLDR ולהציל אותי מדיון נוסף של ''כן אבל'' ו ''לא אבל''?

אין לי מושג על מה הדיון המטומטם הזה ורציני אין לי כוח לקרוא שלושה דפים
מישהו יכול לעשות לי עמ; לק\TLDR ולהציל אותי מדיון נוסף של ''כן אבל'' ו ''לא אבל''?
תקציר:

שאלה: האם שיבולת שועל כשר לפסח?

תשובות: לא יודע. נראה לי. יש מצב. מסתבר. אני חושב.

אלחנן מופתע שאנשים דתיים לא יודעים בבירור שזה חמץ, זה די בסיסי.

ציינתי שמהוויכוח שלך עם @דברים1 הוא באמת דתי רציני, הייתי מאוד מופתע מתשובתו הלא נחרצת.

הברווז שאף הוא דתי רציני, אפילו רב גדול שאלפי יהודים מסתמכים עליו 😉, ניסה להגן עליו, ועל זה דננו.

הייתי באותה סוגיה בצבא - מסתבר שאפשר לאכול שיבולת שועל כל עוד לא מבשלים אותה (נגיד דייסה וכל זה).

אני הייתי למשל מערבב אותה יבשה עם טונה וטחינה ואוכל (היה כיף בצהל)

תקן אותי אם אני טועה @elchonon

תקציר:

שאלה: האם שיבולת שועל כשר לפסח?

תשובות: לא יודע. נראה לי. יש מצב. מסתבר. אני חושב.

אלחנן מופתע שאנשים דתיים לא יודעים בבירור שזה חמץ, זה די בסיסי.

ציינתי שמהוויכוח שלך עם @דברים1 הוא באמת דתי רציני, הייתי מאוד מופתע מתשובתו הלא נחרצת.

הברווז שאף הוא דתי רציני, אפילו רב גדול שאלפי יהודים מסתמכים עליו 😉, ניסה להגן עליו, ועל זה דננו.
יכול שהוא פשוט רק לפני זמן קצר חזר לדת
כמה אנשים אתה מכיר שיודעים שיש כמה פסיקות לגבי סיגריות ופסח?

הייתי באותה סוגיה בצבא - מסתבר שאפשר לאכול שיבולת שועל כל עוד לא מבשלים אותה (נגיד דייסה וכל זה).

אני הייתי למשל מערבב אותה יבשה עם טונה וטחינה ואוכל (היה כיף בצהל)

תקן אותי אם אני טועה @elchonon
לא שידוע לי.
בתאוריה זה נשמע הגיוני ומותר, אבל זה מאוד מורכב, זה דורש שהשיבולת שועל יהיה יבש לחלוטין עד שתכניס לפה. שזה משימה לא פשוטה, שקשה לי להאמין שיש פוסק שיתיר את זה, אשמח לראות משהו על זה, כי זה מאוד מסקרן.

ואם עירבבת עם טונה או טחינה, יש אפילו מעט נוזלים, זה כבר בעיה.
יכול שהוא פשוט רק לפני זמן קצר חזר לדת
כמה אנשים אתה מכיר שיודעים שיש כמה פסיקות לגבי סיגריות ופסח?
סיגריות?

אבל יש מצב שאתה צודק.
נחכה שיגיב.

קודם כל אני באמת אדם פשוט שלא יודע כלום , חזרתי בתשובה בערך לפני 10 שנים בזמן הצבא .
לגבי הנושא הספציפי הזה לא יודע למה התבטאתי במילה לפי דעתי ולא רשמתי נחרצות , אבל הכוונה הייתה שזה לא כשר לפסח ושהאופציה היחידה זה רק מצות משיבולת שועל .

אשריו של אלחנן שמקנא לשם וכועס על בורות וחוסר ידע , חילך לאורייתא .
ב"ה שאזכה להיות אברך וללמוד תורה מבוקר עד לילה , עד אז אתה הרב של הפורום : )
מותר לעשן ביום ראשון,מאש לאש,אך יפה וכדי להצניע את העישון בפרהסיה.
שלא נדבר שלדעת הרב מאזוז אסור לעשן בכלל , ולדעת הרב עובדיה אסור להתחיל . משום פיקוח נפש טוענים שזה מזיק לבריאות ודאי , ויש להתחמק מלהביא לאביו סיגריות אם הוא מבקש , לגבי נשים יש גם בעיית צניעות .

מורי ורבי הרב אלחנן עכשיו יותר טוב שאני מדבר בישירות שלא משתמע ל2 פנים ?

אוסיף, שמכיוון שבחברה אין הקפדה פנאטית כמו עם הקמח של המצות מאז הקצירה שלא נגע בהם מים בכלל, אם אני לא טועה, גם יבש זה חמץ גמור.
קודם כל אני באמת אדם פשוט שלא יודע כלום , חזרתי בתשובה בערך לפני 10 שנים בזמן הצבא .
לגבי הנושא הספציפי הזה לא יודע למה התבטאתי במילה לפי דעתי ולא רשמתי נחרצות , אבל הכוונה הייתה שזה לא כשר לפסח ושהאופציה היחידה זה רק מצות משיבולת שועל .

אשריו של אלחנן שמקנא לשם וכועס על בורות וחוסר ידע , חילך לאורייתא .
ב"ה שאזכה להיות אברך וללמוד תורה מבוקר עד לילה , עד אז אתה הרב של הפורום : )

שלא נדבר שלדעת הרב מאזוז אסור לעשן בכלל , ולדעת הרב עובדיה אסור להתחיל . משום פיקוח נפש טוענים שזה מזיק לבריאות ודאי , ויש להתחמק מלהביא לאביו סיגריות אם הוא מבקש , לגבי נשים יש גם בעיית צניעות .

מורי ורבי הרב אלחנן עכשיו יותר טוב שאני מדבר בישירות שלא משתמע ל2 פנים ?
תודה על ההבהרה, חששתי שאני לבד לרגע:sarcastic:

הרב עובדיה יוסף אחד המקילים הגדולים בעישון, הוא מתיר שישרפו האותיות על הסגריות, ואפילו לעפר.

לא ידעתי שהוא מתנגד לעישון באופן כללי. מעניין.

דווקא הרב אלישיב והרבנים האשכנזים הרבה יותר מחמירים בעישון בחג מהספרדים.

יש מחלוקת על סיגריות וחמץ , טבק לפעמים מוטבל באלכוהול המופק מחיטה, אז חלק רואים את זה כחמץ לכלל הסיגריות, בנוסף יש איזה שטוענים שצריך להחמיר בגלל איזה איסור (הנאה נראה לי הכי הגיוני).
מצד שני יש כאלו בפוסקים שמותר לעשן אותם וטוענים שרוב הסיכוים לא יטבילו את הטבק באלכוהול.
מותר לעשן ביום ראשון,מאש לאש,אך יפה וכדי להצניע את העישון בפרהסיה.
מעשנים רק אחרי האימון לאמן את הריאות

אוסיף, שמכיוון שבחברה אין הקפדה פנאטית כמו עם הקמח של המצות מאז הקצירה שלא נגע בהם מים בכלל, אם אני לא טועה, גם יבש זה חמץ גמור.

תודה על ההבהרה, חששתי שאני לבד לרגע:sarcastic:

הרב עובדיה יוסף אחד המקילים הגדולים בעישון, הוא מתיר שישרפו האותיות על הסגריות, ואפילו לעפר.

לא ידעתי שהוא מתנגד לעישון באופן כללי. מעניין.

דווקא הרב אלישיב והרבנים האשכנזים הרבה יותר מחמירים בעישון בחג מהספרדים.
אל תערבב יש חילוק לגבי עישון בחג , זה דין אם זה אוכל נפש או לא לגבי תענוג וכו' שדרך אגב שזה סותר להם לצומות שמי שמעשן בחג וכדו .

אני מדבר על עישון באופן כללי .
יש מחלוקת על סיגריות וחמץ , טבק לפעמים מוטבל באלכוהול המופק מחיטה, אז חלק רואים את זה כחמץ לכלל הסיגריות, בנוסף יש איזה שטוענים שצריך להחמיר בגלל איזה איסור (הנאה נראה לי הכי הגיוני).
מצד שני יש כאלו בפוסקים שמותר לעשן אותם וטוענים שרוב הסיכוים לא יטבילו את הטבק באלכוהול.

אני אישית לא מעשן ולא כלכך מבין בזה איך מכינים וכדו',לגבי ההלכה יש דיון לגבי הדבר שמעורבב איתו , לא לגבי אם הוא חמץ או לא כי כנראה בכולם זה באמת חמץ הדיון הוא אם הדבר החמץ הוא ראוי למאכל כלב או לא .

כן, באמת יש מחלוקת כזאת.
אתה מפגין ידיעות מרשימות.
אל תערבב יש חילוק לגבי עישון בחג , זה דין אם זה אוכל נפש או לא לגבי תענוג וכו' שדרך אגב זה שיש אומר שזה סותר להם לצומות שמי שמעשן בחג וכדו .

אני מדבר על עישון באופן כללי .
צורך נפש. סגריות זה לא אוכל.
זה גמרא במסכת ביצה. אין שום בעיה לעשן בצום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית