הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לקראת פסח

Tommy Shelby

משתמש פעיל
374
212
נק' מוניטין:
300
374
212
אז בקרוב מאוד מגיע פסח ועל אף שאני אוכל חמץ במהלך החג אני לא הולך לאגור מחסן חמץ.
איך אפשר להעביר את פסח לדעתכם? אילו פחממות אתם אוכלים בפסח?

לא הקטנתי ספקני דת.
הבעתי פליאה על דבר שבעיני כל כך בסיסי בדת, שהיה נראה שאנשים דתיים לא יודעים.
לא דברתי על ספקי דת ,דברתי על אנשים שפשוט לא בקעים בחוקי הדת כי הם פשוט עושים את הלכות הבסיסות (כולןמר פשוט חיים את אורח החיים הדתיים) ולא מודעים למה עושים אותם.
פשוט אמרתי שהפליאה הזאת יכולה מאוד מקטינה לאותם אנשים ולהניע אותם מלחפש מידע.

לא דברתי על ספקי דת ,דברתי על אנשים שפשוט לא בקעים בחוקי הדת כי הם פשוט עושים את הלכות הבסיסות (כולןמר פשוט חיים את אורח החיים הדתיים) ולא מודעים למה עושים אותם.
פשוט אמרתי שהפליאה הזאת יכולה מאוד מקטינה לאותם אנשים ולהניע אותם מלחפש מידע.
אני מתנצל ממי שנפגע מהפתעתי, יש דברים שמשאירים אצלי שוק מוזר כזה שקשה לי להסתיר.

הייתי מגיב באותה צורה אם מישהו היה טוען שמתח זה תרגיל לקוואדס.

אני מתנצל ממי שנפגע מהפתעתי, יש דברים שמשאירים אצלי שוק מוזר כזה שקשה לי להסתיר.

הייתי מגיב באותה צורה אם מישהו היה טוען שמתח זה תרגיל לקוואדס.
ראיתה פעם קרוספטים עושים מתח ?
אצלם זה תרגיל להכול

צורך נפש. סגריות זה לא אוכל.
זה גמרא במסכת ביצה. אין שום בעיה לעשן בצום.
אז ככה - הכנסת הגדולה כותב את העניין שזה סוטר אחד את השני מי שמעשן בצום וביום טוב ,בטענה שזה בגדר אוכל נפש מרן הרב עובדיה דוחה את הטענה שלו , ומרן החידא מביא שבשאלת חלום נאמר לו שמי שמעשן בצום הוא בנידוי ובתשעה באב חייב מלקות , אבל אין פוסקים הלכה על פי חלום שלא בשמיים היא , אבל מרן מביא שם שהמחמיר תבוא עליו הברכה עיין חזון עובדיה 4 תעניות אם אני זוכר נכון עמ' לב .
בכל מיקרה מרן מתיר ביום טוב גם עם מעשן בצום וגם בצום רושם שמותר .

אז ככה - הכנסת הגדולה כותב את העניין שזה סוטר אחד את השני מי שמעשן בצום וביום טוב ,בטענה שזה בגדר אוכל נפש מרן הרב עובדיה דוחה את הטענה שלו , ומרן החידא מביא שבשאלת חלום נאמר לו שמי שמעשן בצום הוא בנידוי ובתשעה באב חייב מלקות , אבל אין פוסקים הלכה על פי חלום שלא בשמיים היא , אבל מרן מביא שם שהמחמיר תבוא עליו הברכה עיין חזון עובדיה 4 תעניות אם אני זוכר נכון עמ' לב .
בכל מיקרה מרן מתיר ביום טוב גם עם מעשן בצום וגם בצום רושם שמותר .
אין לי את הספרים האלו.
עישון בחג זה נושא אחד, האם הצורך נפש הזה שווה לכל נפש?
לדוגמה, מקלחת זה צורך נפש השווה לכל נפש, וזה לא אוכל.

עישון בצום, זה נושא ספציפי על צומות שדרוש בהם עינוי, כמו ט' באב, וזה דיון האם עישון סותר עינוי?

שני הדברים לא קשורים.

או שתעתיק כאן את כל דבריו של אותו ספר שאתה מנסה להוכיח משם את טענתך, או שתסביר את ההגיון שעומד מאחוריו.

אני עוד לא מצאתי ספר או מפרש אחד שמגדיר עישון אוכל נפש, הכי קרוב זה רש"י על המשנה שכותב שזה דומה לאוכל נפש. וכידוע, דומה, זה לא אותו דבר.
במילים אחרות, עישון בצום, ועישון בחג זה דיון בפני עצמו, אך שניהם לא קשורים אחד לשני.

אין לי את הספרים האלו.
עישון בחג זה נושא אחד, האם הצורך נפש הזה שווה לכל נפש?
לדוגמה, מקלחת זה צורך נפש השווה לכל נפש, וזה לא אוכל.

עישון בצום, זה נושא ספציפי על צומות שדרוש בהם עינוי, כמו ט' באב, וזה דיון האם עישון סותר עינוי?

שני הדברים לא קשורים.

או שתעתיק כאן את כל דבריו של אותו ספר שאתה מנסה להוכיח משם את טענתך, או שתסביר את ההגיון שעומד מאחוריו.

אני עוד לא מצאתי ספר או מפרש אחד שמגדיר עישון אוכל נפש, הכי קרוב זה רש"י על המשנה שכותב שזה דומה לאוכל נפש. וכידוע, דומה, זה לא אותו דבר.
במילים אחרות, עישון בצום, ועישון בחג זה דיון בפני עצמו, אך שניהם לא קשורים אחד לשני.
כמו שרשמתי בכל מיקרה מרן הרב עובדיה מתיר גם בזה וגם בזה ככה שמעיקר הדין אין בעיה .

• פותח/ת השרשור
לחמניות מקמח תפוח אדמה, יש הרבה יותר קלוריות מהרגיל, פחות או בערך אותו דבר?
בערך אותו דבר. שים לב שיש המון עוגיןת וגם אולי לחמניות שעשויות גם משקדים או מקורןת אחרים של שומן(ואז הערך הקלורי יהיה גבוה יותר)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית