הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טקסס

• פותח/ת השרשור
אתה מתכנן להתחיל 90 בנפח ו100 בעצימות? תעלה 2.5. יום נפח לא חייב לעלות כל שבוע.
כן
אני משתמש בטבלה של הטקסס אז עולה אוטומטי כל שבוע למה לא לעלות כל שבוע?
למה שתעשה טקסס עם סקוואט 100?
כדי לעלות אותו ל200

מאיזה משקל לדעתך מותר לעשות טקסס

אין פה שחור ולבן, אבל בגדול אתה לא עובר לתוכנית מתקדמת שדורשת ממך הרבה כזה בקלות.

אני מנחש שעשית SS לפני, למה לא להמשיך להתקדם איתה?

אם תעלה את הנפח כל שבוע הוא יאכל אותך ותכשל מהר מאוד. זאת הסיבה שזו תבנית ולא תוכנית וקובץ אקסל לא יעבוד פה, אלא הבנה של מהירות המוט שלך והאם אתה צריך להעלות משקל או לא. לצורך העיניין, תנסה לא לעבור rpe 8.5 בסט האחרון של הנפח (לא מאמין בלתת למתאמן מתחיל להתחיל לחשב rpe, אבל זה מה יש במצב הנוכחי).

• פותח/ת השרשור
אין פה שחור ולבן, אבל בגדול אתה לא עובר לתוכנית מתקדמת שדורשת ממך הרבה כזה בקלות.

אני מנחש שעשית SS לפני, למה לא להמשיך להתקדם איתה?
אני לא עושה SS אבל כן 3*5 3 פעמים בשבוע מעלה כל אימון 2.5
נזרום שאני אגיע ל120 3*5 ואז אעבור זה לוקח 3 שבועות כמובן שאני לא עובר ישר ל5*5 120 אלא עושה ריסט של 15% נגיד מתחיל ב102.5 5*5
אז בעצם אחרי 3 שבועות אני עושה 102.5 5*5
אם אני מתחיל עכשיו טקסס עוד 3 שבועות אני ב97.5 5*5 הבדל של 5 קילו (שבועיים) האימון הרבה יותר קל לפי דעתי
אז למה לא לעבור לטקסס?

אם תעלה את הנפח כל שבוע הוא יאכל אותך ותכשל מהר מאוד. זאת הסיבה שזו תבנית ולא תוכנית וקובץ אקסל לא יעבוד פה, אלא הבנה של מהירות המוט שלך והאם אתה צריך להעלות משקל או לא. לצורך העיניין, תנסה לא לעבור rpe 8.5 בסט האחרון של הנפח (לא מאמין בלתת למתאמן מתחיל להתחיל לחשב rpe, אבל זה מה יש במצב הנוכחי).
האוץ' חחח מתאמן מתחיל
בסדר מניח שאוותר על על לעלות 5 כל שבוע עם 2.5 אני מאמין שאני אגיע לפחות ל140 5*5 אם אוכל כמו שצריך גם 160 סיכוי טוב רציתי שזה יקרה קצת יותר מהר פשוט אבל לא משנה

אם אתה מעריך שתגיע ביום הנפח של טקסס ל160 קג, זה אומר שיום העצימות שלך איפשהו בין 190 ל200 לשלשה או סינגל. ואם זה ככה, הסיכוי שב100 קג אתה צריך לעבור להתקדמות שבועית ולא להמשיך להתקדם מאימון לאימון (או להוסיף אימון התאוששות באמצע) הוא קטן.

בכל מקרה, בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אם אתה מעריך שתגיע ביום הנפח של טקסס ל160 קג, זה אומר שיום העצימות שלך איפשהו בין 190 ל200 לשלשה או סינגל. ואם זה ככה, הסיכוי שב100 קג אתה צריך לעבור להתקדמות שבועית ולא להמשיך להתקדם מאימון לאימון (או להוסיף אימון התאוששות באמצע) הוא קטן.

בכל מקרה, בהצלחה.
160 זה בהנחה שאני אוכל כמו שצריך
140 יגיע בוודאות (וגם זה עם התקדמות של 2.5 כל שבוע יקח 5 חודש)
אבל נתת רעיון מענייו שלא חשבתי עליו

איך לדעתך השבוע שלי אמור ללכת מבחינת סקוואט ודד

160 זה בהנחה שאני אוכל כמו שצריך
140 יגיע בוודאות (וגם זה עם התקדמות של 2.5 כל שבוע יקח 5 חודש)
אבל נתת רעיון מענייו שלא חשבתי עליו

איך לדעתך השבוע שלי אמור ללכת מבחינת סקוואט ודד

בשביל לענות על זה אני צריך לראות איך נראית התכנית השבועית ואת מהירות המוט של הסקוואט שלך.

• פותח/ת השרשור
2×5×80% ברמה הבסיסית.
אז אם אני עושה 3 אמונים בשבוע זה בעצם יראה ככה
שבוע 1
יום ראשון 3*5 100%
יום שלישי 2*5 80%
יום חמישי 3*5 100%
שבוע 2
יום ראשון 3*5 100%
יום שלישי 2*5 80%
יום חמישי 3*5 100%

זה טיפשי להחליט שמי יום הנפח של הסקוואט שלו 90 ק"ג הוא מתחיל או לא מוכן לטקסס, @מישמישמישמיש לא בחור כבד, מתאמן מתחיל הוא לא.

להגיע ל160 ביום נפח, לא נראה לי, בוא נהיה קצת יותר ריאלים. להתקדם 5-10 ק"ג בסקוואט בחודשיים, זה הצלחה. וכמו שאמרתי, אתה לא בחור ענק ומתחיל שאצפה ממך לקפיצות גדולות.

אני משתמש בטקסס כשאין לי הרבה זמן או ימים להתאמן. אני מעדיף את הנפח של קורטה עם חישוב משקלים נכון (ולא כמו התוכנית המקורית שמיועדת לפאוורליפטים עם חליפות לחץ וציוד עזר). וקורטה קצר של חודש או חודשיים לעצימות.

אבל מה אני יודע.

• פותח/ת השרשור
זה טיפשי להחליט שמי יום הנפח של הסקוואט שלו 90 ק"ג הוא מתחיל או לא מוכן לטקסס, @מישמישמישמיש לא בחור כבד, מתאמן מתחיל הוא לא.

להגיע ל160 ביום נפח, לא נראה לי, בוא נהיה קצת יותר ריאלים. להתקדם 5-10 ק"ג בסקוואט בחודשיים, זה הצלחה. וכמו שאמרתי, אתה לא בחור ענק ומתחיל שאצפה ממך לקפיצות גדולות.

אני משתמש בטקסס כשאין לי הרבה זמן או ימים להתאמן. אני מעדיף את הנפח של קורטה עם חישוב משקלים נכון (ולא כמו התוכנית המקורית שמיועדת לפאוורליפטים עם חליפות לחץ וציוד עזר). וקורטה קצר של חודש או חודשיים לעצימות.

אבל מה אני יודע.
פעם שעברה שעשיתי טקסס לא עליתי במשקל גוף אבל הגעתי מ110+- ל145 5*5 (עליתי *כל* שבוע 2.5 קילו)
בנוסף שאם לא התחיל לעלות מהר איך אתחרה בך?

יש איפה לקרוא על הקורטה שאתה עושה? (או שכרגע זה לא רלוונטי לי בגלל המשקלים?)

Korte 3X3 - Jerusalem Version - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף
זה?

פעם שעברה שעשיתי טקסס לא עליתי במשקל גוף אבל הגעתי מ110+- ל145 5*5 (עליתי *כל* שבוע 2.5 קילו)
בנוסף שאם לא התחיל לעלות מהר איך אתחרה בך?

יש איפה לקרוא על הקורטה שאתה עושה? (או שכרגע זה לא רלוונטי לי בגלל המשקלים?)

Korte 3X3 - Jerusalem Version - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף
זה?
מ145 לחמשיות, ל160 לחמשיות זה עליה של 15 ק"ג, אפשרי? אולי. אבל לא פשוט בכלל בבלוק אחד.

אתה חייב לעלות מהר, אני לא הולך לחכות לך.

תקרא שם על קורטה, מה שהייתי מחליף, זה 5×5, במקום 8×5. ומוסיף תרגיל עזר או שתיים לכל תרגיל במקום אותם 3 סטים שהורדנו.

אז אם אני עושה 3 אמונים בשבוע זה בעצם יראה ככה
שבוע 1
יום ראשון 3*5 100%
יום שלישי 2*5 80%
יום חמישי 3*5 100%
שבוע 2
יום ראשון 3*5 100%
יום שלישי 2*5 80%
יום חמישי 3*5 100%

במידה ו100 קג זה ה100% שלך כרגע אז כן. במידה וזה היה 200 קג לדוגמא, הייתי הולך על אחוז מעט יותר נמוך, אבל זה כבר לנושא אחר.

כן
אני משתמש בטבלה של הטקסס אז עולה אוטומטי כל שבוע למה לא לעלות כל שבוע?
בטקסס המטרה היא להתקדם באימון עצימות, האימון נפח הוא לא המטרה אלא האמצעי שיקדם אותך בעצימות, אתה לא אמור לעשות הכי הרבה נפח שאתה יכול אלא להיפך, הכי נמוך שאפשר שיקדם אותך.

• פותח/ת השרשור
בטקסס המטרה היא להתקדם באימון עצימות, האימון נפח הוא לא המטרה אלא האמצעי שיקדם אותך בעצימות, אתה לא אמור לעשות הכי הרבה נפח שאתה יכול אלא להיפך, הכי נמוך שאפשר שיקדם אותך.
למה שאני אתקדם באימון עצימות אם האימון נפח שלי נשאר זהה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית