הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עד כמה באמת מזיקים חומרי הדברה שבפירות וירקות?

רק התותים של עאבד..
@frozen
Screenshot_20210319-173222_WhatsApp.jpg

הכול טוב, פשוט תשמור את השיחות האלה לאן שהן נועדו. אני שואל כאן ולא ב-fxp למשל כי אני יודע שכאן יש בדר"כ מענה רציני ולא ספאם.
סלמתק

אם כבר לנושא,
מחקרים אין לי על זה,אבל בתור אחד שמתעסק קצת בחקלאות (חובבן),אורגני אמיתי יהיה איכותי בהרבה מ'סתם גידול רגיל'.
הכל שאלה של מחיר כמובן,אורגני לעומת רגיל יכול לעלות פי 5 (!) במחיר.

בעניין הריסוס,כמובן שמחייב שטיפה רצינית,בלי קשר למה ומאיפה קנית.
בקיצר,לדעתי לא קריטי אורגני או לא

חכה שעזרא יתחיל לגדל תותים
יש מחקרים איכותיים בנושא? זה באמת כ"כ קריטי אם אוכלים אורגני או לא?
מחקר ישראלי ארוך טווח כנראה שאין, ומחקרים ממדינות אחרות יהיו פחות רלוונטים כי מדובר בתנאי גידול שונים ובחומרי ריסוס שונים.

צא מנקודת הנחה שהמדינה לא מנסה להתנקש בך (לפחות לא כרגע)

יש מעט מאוד מחקרים איכותיים לגבי חשיפה לחומרי הדברה ממזון, וחלקם לא רלוונטיים בגלל שחומרי הדברה מסוכנים יותר כבר לא בשימוש שנים ולכן לבדוק השפעות ארוכות טווח על חומרים שכבר לא משתמשים בהם זה חסר תועלת.
התועלת הבריאותית של ירקות ופירות עולות על הסכנה מחומרי הדברה, אז פשוט תדאג לשטוף אותם טוב, ואם אתה מודאג, אתה יכול לקנות ירקות ופירות אורגניים

שמעתי מכמה חקלאים שהם לא אוכלים פירות וירקות אפילו של עצמם בגלל הריסוס.

שמעתי מחקלאי לשעבר, שהיה לו סרטן ריאות שהוא מאמין שזה מהריסוס שהוא נשם, ולכן הוא פרש מהתחום.

צריך לשים לב, לאכול ירקות מרוססים, ולעבוד עם ריסוס זה שני דברים שונים.
אין ספק שריסוס הוא דבר מסוכן לאלו שעובדים איתם, לכן יש פיקוח ואמצעי הגנה ראויים. אני מאוד מקפיד על שטיפה ראויה של הירקות ככל שאפשר.

יש ספר מעניין Poisions in your food, די ישן, אבל מאישה שהייתה חוקרת ועמוקה בתחום הריסוס, על הסכנות. אבל גם שם מדובר במרססים, ולא על אנשים שאכלו מהירקות, וגם מדובר על תקופה שהיה יותר חומרים מהיום.

מה שכן, אני סבור שלמרות החוקים על ריסוס שמותר ואסור, אין פיקוח מספיק על העניין, וכל אחד יכול להשתמש במה שהוא רוצה, גם ריסוס לא חוקי.

לכן, הייתי מעדיף מזון אורגני, או לפחות לשטוף הכל היטב, במיוחד לאור העובדה שהרבה ירקות מגיעים מחו"ל במיוחד שנה הבאה, שנת השמיטה. משם הפיקוח הישראלי כמעט לא קיים.

רק צריך לשים לב שכאן בארץ אין חוקים ופיקוח למה מוגדר אורגני, לכן צריך להכיר את המשווק עצמו, ואת השדות עצמם ולא להסתמך על מדבקה שאין לה תוקף חוקי. כל אחד יכול למכור ירק אורגני גם אם זה מרוסס, אין הגדרה חוקית בארץ לאורגני.

רק צריך לשים לב שכאן בארץ אין חוקים ופיקוח למה מוגדר אורגני, לכן צריך להכיר את המשווק עצמו, ואת השדות עצמם ולא להסתמך על מדבקה שאין לה תוקף חוקי. כל אחד יכול למכור ירק אורגני גם אם זה מרוסס, אין הגדרה חוקית בארץ לאורגני.

זה לא נכון. ב-2008 יצא חוק האורגני שמגדיר את מוצרי המזון האורגניים מן הצומח. הוא הסדיר מספר נושאים: רכיבים אסורים לשימוש במוצרים אורגניים, הגבלות שונות, אריזה, איחסון, שינוע, אופן ההצגה בנקודות השיווק, אופן סימון המוצר, אופן הפיקוח והבקרה ועוד.

הפיקוח בארץ לא כזה רע כמו שחושבים. חומרים מסוכנים כבר מזמן אסורים לשימוש. חומרי ההדברה שמותרים לשימוש מתפרקים, ומגיעים לריכוז שלא נחשב מסוכן עד שהמוצר מגיע לצרכן. כמובן שעדיף לשטוף כמו שצריך.

זה לא נכון. ב-2008 יצא חוק האורגני שמגדיר את מוצרי המזון האורגניים מן הצומח. הוא הסדיר מספר נושאים: רכיבים אסורים לשימוש במוצרים אורגניים, הגבלות שונות, אריזה, איחסון, שינוע, אופן ההצגה בנקודות השיווק, אופן סימון המוצר, אופן הפיקוח והבקרה ועוד.

הפיקוח בארץ לא כזה רע כמו שחושבים. חומרים מסוכנים כבר מזמן אסורים לשימוש. חומרי ההדברה שמותרים לשימוש מתפרקים, ומגיעים לריכוז שלא נחשב מסוכן עד שהמוצר מגיע לצרכן. כמובן שעדיף לשטוף כמו שצריך.
צודק, אבל מה רמת הפיקוח? ומה הם החוקים בעניין? אם מישהו מפר את מפר את הכללים, האם באמת אפשר לתבוע אותם?

סתם דרך אגב, בשנת 1980 בארה"ב היו 15 פקחי חקלאות בכל ארה"ב, Ruth winter כתבה שהמצב היה בדיחה.

הבעיה זה לא הפיקוח בארץ, זה עוד יחסית סביר, הבעיה זה שרוב הפירות והירקות בארץ מגיעים מחו"ל, וכל זה אין, ואי אפשר לפקח.

צודק, אבל מה רמת הפיקוח? ומה הם החוקים בעניין? אם מישהו מפר את מפר את הכללים, האם באמת אפשר לתבוע אותם?
ממה שאני יודע, רמת הפיקוח היא לא כזאת רעה כמו שחושבים. יש חוק, ומי שלא עומד בו חשוף לעונשים. כשזה לא בן אדם פרטי, אלא עסק שרוצה להצליח, אנשים לא ממהרים כל כך מהר להסתכן. אני מניח שאם תקנה מסופר נורמלי ומספק נורמלי, יש פחות סיכוי שירמו אותך.

אתה מוזמן לחזק את הכלכלה המקומית ולתמוך בחקלאים כחול לבן.

ממה שאני יודע, רמת הפיקוח היא לא כזאת רעה כמו שחושבים. יש חוק, ומי שלא עומד בו חשוף לעונשים. כשזה לא בן אדם פרטי, אלא עסק שרוצה להצליח, אנשים לא ממהרים כל כך מהר להסתכן. אני מניח שאם תקנה מסופר נורמלי ומספק נורמלי, יש פחות סיכוי שירמו אותך.

אתה מוזמן לחזק את הכלכלה המקומית ולתמוך בחקלאים כחול לבן.
אני תמיד קונה יבול ישראלי, זה יותר מפוקח. מה שנכנס לארץ בכלל לא מפוקח.

אבל מאיפה אתה מכיר את רמת הפיקוח? יש לך מידע כלשהו?

יודע באופן עקיף מפרויקט שהייתי קצת קשור אליו. זה היה בהקשר למחקר על פתגונים בצמחים, ובין השאר בחקלאות אורגנית.
זה לא היה סקירה מקיפה על כל התחום, אז לא הייתי בונה על עצמי כמקור מידע בנושא רמת הפיקוח. סתם קצת נחשפתי לנושא והופתעתי לטובה, לדוגמה על זה שיש על זה בכלל חוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית