הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית זמנית

• פותח/ת השרשור BeN35
  • פורסם בתאריך
עשיתי דד ליפט לפני חודשיים שחזרתי לא משקל גבוהה איזור ה50 קילו . לדעתי עשיתי לעצמי פריצת דיסק עד עכשיו יש לי נקודה בגב שכואבת משהו הזוי . אז החלטתי להקשיב לרופא ולעשות הכל לאט לאט והכי בטוח שיש .

אתה חושב שגם אם המטרה שלי היא פיתוח גוף ולא כוח כדאי לי לעשות תוכנית
בנץ 5 כפול 5
סקוואט 5 כפול 5
דד ליפט 5 כפול 5
המתח שלי חלש אז נניח פולי עליון רחוב 3 כפול 12
דחיקת כתפיים 3 כפול 12
כפיפות מרפקים 2 כפול 12 פשיטת מרפקים - כפול 12

נשמע לי כתוכנית כוח מעולה אבל עדיין תוכנית כוח , אתה חושב שזה יספק לי תוצאות במטרה שלי ?

עשיתי דד ליפט לפני חודשיים שחזרתי לא משקל גבוהה איזור ה50 קילו . לדעתי עשיתי לעצמי פריצת דיסק עד עכשיו יש לי נקודה בגב שכואבת משהו הזוי . אז החלטתי להקשיב לרופא ולעשות הכל לאט לאט והכי בטוח שיש .

בנץ 5 כפול 5
סקוואט 5 כפול 5
דד ליפט 5 כפול 5
דחיקת כתפיים 3 כפול 12

נשמע לי כתוכנית כוח מעולה אבל עדיין תוכנית כוח , אתה חושב שזה יספק לי תוצאות במטרה שלי ?
במקום מתח רגיל - צ'ין אפס עם משקל

בנץ 5 כפול 5
סקוואט 5 כפול 5
דד ליפט 5 כפול 5
דחיקת כתפיים 3 כפול 12

כן, זה יפנק אותך בכוח, בלי ספק, אבל ככל שאתה יותר מתחיל, אין הרבה הבדל בין כוח למסה, הם הולכים די ביחד. מה גם שבשביל טכניקה אין טעם ליותר מידי חזרות.

ה5 סטים זה מה שעוזר לנו להתקדם בלי משקל כבד מידי, ככל שנצליח להקשות על עצמינו עם משקל נמוך, נצליח להתקדם יותר לאורך זמן, פחות תשישות עיצבית.

ככל שתהיה יותר ויותר וותיק, תעשה שינויים לטובת מסה על פני כוח.

ושוב, נפח גבוה מבטיח משקל נמוך, פחות כאבים מוזרים מהדדליפט. בצירוף חזרות נמוכות מאפשר ריכוז טוב יותר בטכניקה, עוד סיבה לביטחון בדדליפט.

הלאו תמיד עובד יותר על ההאמס מאשר הארבע ראשי
היי באר בדיוק ההפך
בקטע הזה אני לא מסכים איתך אלא עם אלפא123, אתה יכול לעשות לואו בר גם עם קוואד דומיננטי

בשביל לאזן
דיון - Starting Strengh Squat
אין לי זמן כ"כ לראות הכל אבל הם עושים היי באר חביבי
הוא אומר שם לתת לארבע ראשי את העומס...

אין לי זמן כ"כ לראות הכל אבל הם עושים היי באר חביבי
לא מעניין אותי מה הם עושים, מעניין אותי העקרונות שאני יכול ללמוד מהם
זה קורה אוטומטי, ברגע שהורדנו נפח, אנחנו מסוגלים להרים כבד יותר, וזה מה שיקרה.
למה שהוא יעשה את זה? זה מה שהסברתי לו שאם יש חוסר איזון בין הפרמטרים אז צריך לאזן, אם הןרדנו נפח והעלו עצימות אז מה עשינו בזה?
גם בקורטה בהתחלה אתה יכול לעשות עם יותר עצימות, למה אתה לא עושה את זה?
כי אתה "תשרוף" את עצמך לפני שהשגת את הנפח שרצית...
שיגיד מה שבא לו, בלאו באר סקוואט אתה לא יכול לתת לארבע ראשי את העומס כי כל התנועה לא משנה מה תעשה תגרום להאמס לעבוד יותר
הייתי מתנסח אחרת כשמדובר בצאד ווסלי סמית' גם אם אתה חושב אחרת...
כל התנועה לא משנה מה תעשה תגרום להאמס לעבוד יותר
תחשוב שהזווית בין הטורסו לירך היא A
הזווית בין הירך לשוק B
הזווית בין שוק לקרסול C
הסקוואט שאתה מדבר עליו הוא נניח עם 1A 1.5B ו2C
הסקוואט שצאד מדבר עליו הוא 2A 1.5C ו 1B

לא מעניין אותי מה הם עושים, מעניין אותי העקרונות שאני יכול ללמוד מהם

למה שהוא יעשה את זה? זה מה שהסברתי לו שאם יש חוסר איזון בין הפרמטרים אז צריך לאזן, אם הןרדנו נפח והעלו עצימות אז מה עשינו בזה?

אני לא ראיתי את כל הסרטון, מה שאני בא להגיד יש לאו באר ויש היי באר מסיבה מסוימת. שני התנועות שונות, רוחב עמידה שונה, עומק ירידה בדרכ שונה, מנח גוף ופשוט הרבה דברים שונים.
לפי מה שהבנתי מהדיון ששלחו מהפורום, במקום לשלוח את האגן אחורה יותר להוציא יותר את הברכיים(משהו כזה אני פשוט במשמרת ושכחתי לרגע מה קראתי) זה יגרום לקוואדס להפוך ליותר דומיננטי בתנועה, האם זה נכון? לא יודע.

כן, זה יפנק אותך בכוח, בלי ספק, אבל ככל שאתה יותר מתחיל, אין הרבה הבדל בין כוח למסה, הם הולכים די ביחד. מה גם שבשביל טכניקה אין טעם ליותר מידי חזרות.

ה5 סטים זה מה שעוזר לנו להתקדם בלי משקל כבד מידי, ככל שנצליח להקשות על עצמינו עם משקל נמוך, נצליח להתקדם יותר לאורך זמן, פחות תשישות עיצבית.

ככל שתהיה יותר ויותר וותיק, תעשה שינויים לטובת מסה על פני כוח.

ושוב, נפח גבוה מבטיח משקל נמוך, פחות כאבים מוזרים מהדדליפט. בצירוף חזרות נמוכות מאפשר ריכוז טוב יותר בטכניקה, עוד סיבה לביטחון בדדליפט.
יש לי את הבעיה שלך עם החכד אני צריך שיהיה רק גברים לכן אני מתאמן בחדרי כושר לא הכי מפוארים ומשתדל לאימון זריז . לא מתכוון גם לגדול יותר מידי שהגעתי לקרוב ל70 קילו היה לי בעיה עם המכופתרת והתפילין ולא מתכוון לשנות את הלבוש . לכן לא משתגע מידי ולא רואה סיבה להתחיל תהליך של למידת סקוואט ודדליפט (דבר שלפני 14 שנה הייתי עושה בעיניים עצומות לא להאמין שזה דבר נשכח) . אקח לתשומת ליבי את ההמלצות שלך באמת לומד מהם . בנתיים מעדיף להישאר בfbw פשוט , לא רואה תועלת רבה עבורי בתרגילים מורכבים

למה להוריד נפח ולא עצימות?
לא צריך להיסחף, כולה מאמן אפילו די טוב.
יש לי את הבעיה שלך עם החכד אני צריך שיהיה רק גברים לכן אני מתאמן בחדרי כושר לא הכי מפוארים ומשתדל לאימון זריז . לא מתכוון גם לגדול יותר מידי שהגעתי לקרוב ל70 קילו היה לי בעיה עם המכופתרת והתפילין ולא מתכוון לשנות את הלבוש . לכן לא משתגע מידי ולא רואה סיבה להתחיל תהליך של למידת סקוואט ודדליפט (דבר שלפני 14 שנה הייתי עושה בעיניים עצומות לא להאמין שזה דבר נשכח) . אקח לתשומת ליבי את ההמלצות שלך באמת לומד מהם . בנתיים מעדיף להישאר בfbw פשוט , לא רואה תועלת רבה עבורי בתרגילים מורכבים
איפה אתה מתאמן?

בירושלים יש חדרי כושר נפרדים ממש מפוארים.

תפילין זה בעיה, אבל לומדים להסתדר, יש לי חולצות מסוימות לתפילה.

למה להוריד נפח ולא עצימות?

לא צריך להיסחף, כולה מאמן אפילו די טוב.

איפה אתה מתאמן?

בירושלים יש חדרי כושר נפרדים ממש מפוארים.

תפילין זה בעיה, אבל לומדים להסתדר, יש לי חולצות מסוימות לתפילה.
תפילין זה ברכה לא בעיה ⁦😃⁩ אני מאיזור מרכז הלוואי שאזכה לגור בירושלים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית