הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה עצימות באיזשהו שלב מפסיקה לעבוד?

FuriousLift

משתמש פעיל
905
207
נק' מוניטין:
519
905
207
בתור מתאמן מתחיל, לגוף יש את היכולת להתאושש ולהסתגל כעבור פרק זמן מסויים ואז אפשר לעלות במשקל עבודה. השאלה שלי היא למה באיזשהו שלב אי אפשר לבוא לאימון ולעלות עוד 2.5 קילו? ואז צריך להתחיל לשחק עם נפח/עצימות?

בתור מתאמן מתחיל, לגוף יש את היכולת להתאושש ולהסתגל כעבור פרק זמן מסויים ואז אפשר לעלות במשקל עבודה. השאלה שלי היא למה באיזשהו שלב אי אפשר לבוא לאימון ולעלות עוד 2.5 קילו? ואז צריך להתחיל לשחק עם נפח/עצימות?
תמורה פוחתת, קודם כל - לכל גירוי הגוף בסופו של דבר יתרגל.

מעבר לכך - מתאמן מתחיל אפילו אם הוא חושב שהוא מרים כבד, הוא רחוק מאוד מאוד מכשל - מאוד מאוד

ככל שהוא מעלה משקלים מעבר לכך שהוא מקדם הקרבה לכשל גדלה , למשל אם בתחילת חודש א' היה בRIR 5+ הוא עלול להגיע לנקודה שבו משקלי העבודה שמים אותו כבר בRIR 1-0. מה שגורם ליותר עייפות ודורש יותר התאוששות, או דילואד, או בלוק חדש וכו'

כי הגוף כמכלול לא יכול לעמוד בכל עומס גם אם הוא התרגל לעומס שאתה מפעיל עליו בשלב מסוים, מעבר לשרירים יש גידים מפרקים עצמות ועצבים שעקומת ההסתגלות שלהם היא לא אינסופית.
גם לבני אדם יש תקרת יכולת, לא בהכרח שרוב האנשים שמתאמנים בכלל קרובים אליה (אפילו סביר להניח שרוב האנשים שמתאמנים לא קרובים אליה) אבל תקרת יכולת בטוח יש.

עצימות עוזרת ללמוד להשתמש יותר ביעילות בשריר שיש, נפח עוזר לבנות אותו.
יש גבול כמה אתה יכול להיות יעיל יותר ויותר באותו שריר. גם כמו ש-whale אמר, התמורה פוחתת, יכול להיות שאתה מתחזק, אבל לא בהכרח ב-2.5 קילו בפרק הזמן הנתון

עצימות עוזרת ללמוד להשתמש יותר ביעילות בשריר שיש, נפח עוזר לבנות אותו.
יש גבול כמה אתה יכול להיות יעיל יותר ויותר באותו שריר. גם כמו ש-whale אמר, התמורה פוחתת, יכול להיות שאתה מתחזק, אבל לא בהכרח ב-2.5 קילו בפרק הזמן הנתון
לבנות אותו אני משער שזה אומר לגדול , מי שמעוניין למקסם את הגדילה אתה ממליץ תמיד לעבוד בנפח ושניהיה קל להגדיל את הנפח לדוגמא לעלות מ10 חזרות ל12 , 15 וככה הלאה , או שמדי פעם כדאי לשלב קצת ירידה בחזרות ל8 ו 6 ?

לבנות אותו אני משער שזה אומר לגדול , מי שמעוניין למקסם את הגדילה אתה ממליץ תמיד לעבוד בנפח ושניהיה קל להגדיל את הנפח לדוגמא לעלות מ10 חזרות ל12 , 15 וככה הלאה , או שמדי פעם כדאי לשלב קצת ירידה בחזרות ל8 ו 6 ?
אין דרך אחת ויחידה לעבוד בנפח, זה מאוד תלוי במתאמן ובמטרה שלו. אם הוא רק רוצה לגדול אני הייתי משלב עבודות בטווחים 6-12 חזרות בעיקר, אולי פה ושם בתכנון נכון עד שלשות. אבל אם המטרה היא להתחזק אני דוגל בשיטה של לעבוד עם מה שעובד שמראה שיפור בביצועים בכוח. אפשר לראות אנשים מתחזקים משבוע לשבוע בסינגל כבד גם עם עבודה בשמיניות ויש כאלה שזה לא יעבוד בהם. אני חושב שמה שעובד ברגע הנכון זה מה שהגוף צריך כדי להתחזק, בין אם זה יותר מסה ובין אם זה יעילות בכוח. זה מאוד שונה מהמודל הקלאסי, אבל אני אוהב אותו, ולעשות איתו פירידיוזציה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית