הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נמאס להיות חטוב ומבואס

• פותח/ת השרשור Big s
  • פורסם בתאריך

Big s

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
רוצה להתחיל להתאמן פאוורליפטיניג וכבר התבלבלתי מכל הדברים שאני קורא בגוגל יש ים תוכניות ים קומבינציות ואני מרגיש אבוד הייתה לי התנסות קטנה לפני שנתיים לא משהו רציני אבל אשמח למיקוד כלשהו
תודה לעוזרים

מטרות קצרות טווח מאוד חשובים למתאמן.
מאמן מציב יעד וצפיות, זה איך שזה עובד, אין מה להתווכח.

אתה מדחלל כאילו הטענות שלי הן נגד מטרות באופן כללי או נגד הצבת ציפיות, ולא מתייחס לטענה האמיתית שלי, כנראה שלא סתם.
בכל מקרה אתמול כבר בזבזתי זמן יקר על הפוסט פה, לצערי אני לא יכול להמשיך להגיב לכולם ולהמשיך התנצחויות שלא מובילות לשום מקום.

מבחינת חיצונית אתה מרוצה מהתוצאה

באופן אישי חוץ מאחוז השומן הגבוה שהוא נגזרת מוחלטת לאורח החיים שלי (פיצוי של אכילת ממתקים וזבל בזמן לימודים ותקופות עמוסות לחוצות בזמן ) יש עליי מסת שריר שלפעמים הייתי רוצה אפילו להקטין, אבל אני לא חושב שאני יכול להסיק מסקנות רחבות על אנשים אחרים מהניסיון האישי שלי, אני מודע לזה שאני באחוזון דיי גבוה ברמה הגנטית בכל מה שקשור למסת שריר ( גם כילד הייתי שרירי ביחס לאחרים )

אתה לא חושב שקיבלת 70-80 אחוז כוח 20-30 אחוז מראה
אני באופן אישי - לא
אבל זה גם העניין, מקנן בי ספק שכאנשים טבעיים זו הדרך המעייפת והמתישה באמת להעלות על עצמינו מסת שריר משמעותית ולא סתם למפמפם סטים של 12 חזרות עם 40 שניות מנוחה, לחפש את ה"muscle mind connection" ולהרגיש איך השריר מתמלא בדם, מרגיש לי שזו צורת אימונים שהיא פריווילגיה של אנשים לא טבעיים, אני כמובן לא טוען שזה לא עושה כלום, פשוט הרבה פחות אפקטיבי לאדם הטבעי מאימוני כח כבדים.
או במילים אחרות, אנשים טבעיים צריכים תמיד לשמור על רמה מסויימת של עצימות גבוה מזו שהאדם הלא טבעי צריך כדי לגדול
ואני שוב מסתייג, זו רק הבחנה שלי ואולי אני טועה

נערך לאחרונה:
מה נראה לך @OA ?

בתור מי שמתחרה בבילדינג לא שמעתי על דבר כזה בחיים שלי.

אולי פשוט פגשת את הבילדרים הלא נכונים.
מי שמתעסק בליפטינג לעולם לא יגיע לפיזיק של באדיבילדר כי זה די סותר מבחינת האימונים והתזונה.

אפשר להגיע ללהיות חזק במידה מסויימת, אבל מפה להגיד ש״הכי גדולים מתחום הליפטינג״? אשמח לראות במי מדובר.

בתור מי שמתחרה בבילדינג לא שמעתי על דבר כזה בחיים שלי.

אולי פשוט פגשת את הבילדרים הלא נכונים.
מי שמתעסק בליפטינג לעולם לא יגיע לפיזיק של באדיבילדר כי זה די סותר מבחינת האימונים והתזונה.

אפשר להגיע ללהיות חזק במידה מסויימת, אבל מפה להגיד ש״הכי גדולים מתחום הליפטינג״? אשמח לראות במי מדובר.
שני בני אדם(בריאים)
אותו גובה,אותו פוטנציל וכו
אותה התזונה!
אותה תוכנית אימון!

אבל אחד מהם יעשה טווח חזרות 8 צפונה
ואחד יעשה ע 5-6 חזרות
זה מה שיבדיל בניהם,בין דילדינג לבין ליפטינג?

רוצה לומר:
״השריר״ באמת יודע כמה ״לחץ״ הפעלנו עליו
מקווה שהבנת אותי 😃

שני בני אדם(בריאים)
אותה התזונה!
אותה תוכנית אימון!

ואחד יעשה ע 5-6 חזרות

רוצה לומר:
מקווה שהבנת אותי 😃
אני רק מביע את דעתי , אם תיקח את שני האנשים האלה אז לדוגמא בשריר כמו ארבע ראשי אני לא בטוח שתראה הבדל גדול אם בכלל.
ההבדל הגדול לדעתי בין כוח לבילדינג זה שבכוח אתה לוקח את כל הכוח שלך כמעט לתרגיל מורכב ולא מתעסק עם מבודדים להבדיל מהבילדינג שיש לו את האפשרות להוסיף עוד סטים בתנועות אחרות שהכוח לא נוגע בהם .

אז בגדול אם תיקח רק את הארבע ראשי לדעתי ספק אם תראה הבדל , אבל במכלול כל הגוף אתה תראה שינוי .

זאת דעתי בלבד ואין לי נסיון בידיעה של2 אנשים שהנקודות פתיחה שלהם היו דומות של גובה משקל ותזונה ואחד עשה רק תוכנית כוח והשני רק תוכנית בילדינג.

שני בני אדם(בריאים)
אותה התזונה!
אותה תוכנית אימון!

ואחד יעשה ע 5-6 חזרות

רוצה לומר:
מקווה שהבנת אותי 😃

לא הבנתי כל כך אבל כן יש יחידות מוטוריות שפועולות בהתאם למאמץ, אם 5-6 חזרות לבין 8-10 יעשה שינוי גדול? לא יודע תלוי בנפח השבועי.

ליפטר לא מתקרב לנפח אימון של בילדר בדרך כלל.

שני בני אדם(בריאים)
אותה התזונה!
אותה תוכנית אימון!

ואחד יעשה ע 5-6 חזרות

רוצה לומר:
מקווה שהבנת אותי 😃
ככל שהחזרת נמוכות יותר, יש יותר סוגי תשישות והתכנון צריך להיות יותר מחושב.

לכן נרצה את מספר החזרות הנמוך ביותר שנצליח להתאושש ממנו. ובבילדינג פחות מ10 חזרות נגיד לפעמים מייצר יותר תשישות, וממילא פגע בתדירות ונפח.

בזה כולנו מסכימים,שיש לערבב מס חזרות נמוך וגבוהה.
אז ממה שאני מבין,שעקב אכילס הוא נפח העבודה?
איך נדע איזה נפח מתאים לכל סוג של מתאמן?
בלי הגדרה של ליפטר או בילדר

בזה כולנו מסכימים,שיש לערבב מס חזרות נמוך וגבוהה.
אז ממה שאני מבין,שעקב אכילס הוא נפח העבודה?
איך נדע איזה נפח מתאים לכל סוג של מתאמן?
בלי הגדרה של ליפטר או בילדר

לאט ובזהירות, אין איך לדעת לפני שאתה פוגש את המתאמן.
אין משהו שמתאים לכולם.

איך זה אמור לעבוד? אפשר דוגמא
אם שאלת אז נראלי שלא הבנת מה כתבתי כי זה פשוט מאוד בכל מיקרה .
בלוק אחד של בנץ לדוגמא 10 חזרות , 6 שבועות או כמה שאתה שם לעצמך כמטרה , אחריזה בלוק של (בוחר לעלות או להוריד) יכול לעלות ל12-15 , יכול להוריד ל5 .

וכך בעצם כל התרגילים , ואז אתה עושה בלוק גבוהה , בלוק נמוך .
כל התרגילים בבלוק אחד טווח חזרות 8-15 אתה בוחר כמה , ובלוק אחריו אתה בוחר אם להמשיך לעלות לדוגמא עשיתי בלוק של 8 אז בלוק של 12 או לעשות בלוק שאתה מחליט להוריד את המספר חזרות לדוגמא 4-6

אם שאלת אז נראלי שלא הבנת מה כתבתי כי זה פשוט מאוד בכל מיקרה .
בלוק אחד של בנץ לדוגמא 10 חזרות , 6 שבועות או כמה שאתה שם לעצמך כמטרה , אחריזה בלוק של (בוחר לעלות או להוריד) יכול לעלות ל12-15 , יכול להוריד ל5 .

וכך בעצם כל התרגילים , ואז אתה עושה בלוק גבוהה , בלוק נמוך .
כל התרגילים בבלוק אחד טווח חזרות 8-15 אתה בוחר כמה , ובלוק אחריו אתה בוחר אם להמשיך לעלות לדוגמא עשיתי בלוק של 8 אז בלוק של 12 או לעשות בלוק שאתה מחליט להוריד את המספר חזרות לדוגמא 4-6
מדהים.
אתה תסלח לי שאני לא בקיע בתוכניות האלה. 😃
לכמה זמן כל ״בלוק״ כזה?
תוכנית האימון שלי נשארת כרגיל,רק לשנות טווחי חזרות לתקופה מסויימת?

מדהים.
אתה תסלח לי שאני לא בקיע בתוכניות האלה. 😃
לכמה זמן כל ״בלוק״ כזה?
תוכנית האימון שלי נשארת כרגיל,רק לשנות טווחי חזרות לתקופה מסויימת?
כמה שאתה מציב לעצמך השאלה מה היעד , אני בדר"כ נותן בין 4 ל6 שבועות .
דרך אגב שאפשר גם לתת חילוק בין שריר לשריר , יש שריר שארצה לעשות 5 חזרות בלוק שלם ובאותו בלוק לעשות לדוגמא סקוואט ל8 חזרות.

אפשר לשחק עם זה כל הזמן , אני אישית עשיתי תקופה בלוק של 8 , עכשיו אני בבלוק של 12 , אחריזה או שאעשה בלוק של 15 או בלוק של 5 עדיין שוקל אם אני מעוניין להריץ בלוק אחד של כוח.

כמה שאתה מציב לעצמך השאלה מה היעד , אני בדר"כ נותן בין 4 ל6 שבועות .
דרך אגב שאפשר גם לתת חילוק בין שריר לשריר , יש שריר שארצה לעשות 5 חזרות בלוק שלם ובאותו בלוק לעשות לדוגמא סקוואט ל8 חזרות.

אפשר לשחק עם זה כל הזמן , אני אישית עשיתי תקופה בלוק של 8 , עכשיו אני בבלוק של 12 , אחריזה או שאעשה בלוק של 15 או בלוק של 5 עדיין שוקל אם אני מעוניין להריץ בלוק אחד של כוח.
ובכל אותו הזמן,תיהיה עליה במשקלים?
לדוגמא בנץ החלטתי על 5-7 חזרות,ככה אני רץ
כמה שבועות,עד שאני נתקע נניח?

ובכל אותו הזמן,תיהיה עליה במשקלים?
לדוגמא בנץ החלטתי על 5-7 חזרות,ככה אני רץ
כמה שבועות,עד שאני נתקע נניח?
אם אתה יודע את המשקל שיא שלך זה יהיה יותר קל כי תדע בכמה משקל להתחיל (כמה לחתוך בשביל לחשב את הזמן)

אבל נניח התחלת משקל מסוים , גם אם זה קל לך אל תרוץ מהר מידי , תעשה תכנון ל5 שבועות נניח , תנסה לחשב עוד כמה משקל אתה חושב שאתה יכול להוסיף למוט עד שתתקע, ותתכנן את זה שבשבוע ה-5 אתה מגיע לשם ושובר שיא , במידה והצלחת תמשוך עוד שבוע עד שתיתקע .

במידה ונתקעת לפני או דילאוד או ריסט , תוריד משקל ותמשיך, אתה יכול בהתחלה לעלות גם 5 קילו (אני לא ממליץ כאלה שינויים אבל ברעיון) ובשבוע האחרון להגיע למצב שאתה מעלה קילו 1 מאימון לאימון (0.5 כל צד) . אתה יכול לעשות עלייה שבועית , יכול לעשות עלייה כל אימון .

מה שכן אם החלטת על טווח חזרות מסויים ואתה לא מעלה את החזרות ולא מוסיף סטים אז כן תעלה משקל פר אימון/שבוע.

אם אתה יודע את המשקל שיא שלך זה יהיה יותר קל כי תדע בכמה משקל להתחיל (כמה לחתוך בשביל לחשב את הזמן)

אבל נניח התחלת משקל מסוים , גם אם זה קל לך אל תרוץ מהר מידי , תעשה תכנון ל5 שבועות נניח , תנסה לחשב עוד כמה משקל אתה חושב שאתה יכול להוסיף למוט עד שתתקע, ותתכנן את זה שבשבוע ה-5 אתה מגיע לשם ושובר שיא , במידה והצלחת תמשוך עוד שבוע עד שתיתקע .

במידה ונתקעת לפני או דילאוד או ריסט , תוריד משקל ותמשיך, אתה יכול בהתחלה לעלות גם 5 קילו (אני לא ממליץ כאלה שינויים אבל ברעיון) ובשבוע האחרון להגיע למצב שאתה מעלה קילו 1 מאימון לאימון (0.5 כל צד) . אתה יכול לעשות עלייה שבועית , יכול לעשות עלייה כל אימון .

מה שכן אם החלטת על טווח חזרות מסויים ואתה לא מעלה את החזרות ולא מוסיף סטים אז כן תעלה משקל פר אימון/שבוע.
ניכר שאתה מבין רציני !
כייף לך
תודה רבה

רוצה להתחיל להתאמן פאוורליפטיניג וכבר התבלבלתי מכל הדברים שאני קורא בגוגל יש ים תוכניות ים קומבינציות ואני מרגיש אבוד הייתה לי התנסות קטנה לפני שנתיים לא משהו רציני אבל אשמח למיקוד כלשהו
תודה לעוזרים
קנה את הספר starting strength ו- practical programing for strength training 3rd, כל הבסיס נמצא שם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית