עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מטרות קצרות טווח מאוד חשובים למתאמן.
מאמן מציב יעד וצפיות, זה איך שזה עובד, אין מה להתווכח.
מבחינת חיצונית אתה מרוצה מהתוצאה
אני באופן אישי - לאאתה לא חושב שקיבלת 70-80 אחוז כוח 20-30 אחוז מראה
מה נראה לך @OA ?
שני בני אדם(בריאים)בתור מי שמתחרה בבילדינג לא שמעתי על דבר כזה בחיים שלי.
אולי פשוט פגשת את הבילדרים הלא נכונים.
מי שמתעסק בליפטינג לעולם לא יגיע לפיזיק של באדיבילדר כי זה די סותר מבחינת האימונים והתזונה.
אפשר להגיע ללהיות חזק במידה מסויימת, אבל מפה להגיד ש״הכי גדולים מתחום הליפטינג״? אשמח לראות במי מדובר.
אני רק מביע את דעתי , אם תיקח את שני האנשים האלה אז לדוגמא בשריר כמו ארבע ראשי אני לא בטוח שתראה הבדל גדול אם בכלל.שני בני אדם(בריאים)
אותו גובה,אותו פוטנציל וכו
אותה התזונה!
אותה תוכנית אימון!
אבל אחד מהם יעשה טווח חזרות 8 צפונה
ואחד יעשה ע 5-6 חזרות
זה מה שיבדיל בניהם,בין דילדינג לבין ליפטינג?
רוצה לומר:
״השריר״ באמת יודע כמה ״לחץ״ הפעלנו עליו
מקווה שהבנת אותי 😃
שני בני אדם(בריאים)
אותה התזונה!
אותה תוכנית אימון!
ואחד יעשה ע 5-6 חזרות
רוצה לומר:
מקווה שהבנת אותי 😃
ככל שהחזרת נמוכות יותר, יש יותר סוגי תשישות והתכנון צריך להיות יותר מחושב.שני בני אדם(בריאים)
אותה התזונה!
אותה תוכנית אימון!
ואחד יעשה ע 5-6 חזרות
רוצה לומר:
מקווה שהבנת אותי 😃
בזה כולנו מסכימים,שיש לערבב מס חזרות נמוך וגבוהה.
אז ממה שאני מבין,שעקב אכילס הוא נפח העבודה?
איך נדע איזה נפח מתאים לכל סוג של מתאמן?
בלי הגדרה של ליפטר או בילדר
יש שעדיפו לחלק לבלוק גבוהה ובלוק נמוך בלי לערבב ביניהם .בזה כולנו מסכימים,שיש לערבב מס חזרות נמוך וגבוהה.
איך זה אמור לעבוד? אפשר דוגמאיש שעדיפו לחלק לבלוק גבוהה ובלוק נמוך בלי לערבב ביניהם .
גם בזה יש מחלוקת : P
אם שאלת אז נראלי שלא הבנת מה כתבתי כי זה פשוט מאוד בכל מיקרה .איך זה אמור לעבוד? אפשר דוגמא
מדהים.אם שאלת אז נראלי שלא הבנת מה כתבתי כי זה פשוט מאוד בכל מיקרה .
בלוק אחד של בנץ לדוגמא 10 חזרות , 6 שבועות או כמה שאתה שם לעצמך כמטרה , אחריזה בלוק של (בוחר לעלות או להוריד) יכול לעלות ל12-15 , יכול להוריד ל5 .
וכך בעצם כל התרגילים , ואז אתה עושה בלוק גבוהה , בלוק נמוך .
כל התרגילים בבלוק אחד טווח חזרות 8-15 אתה בוחר כמה , ובלוק אחריו אתה בוחר אם להמשיך לעלות לדוגמא עשיתי בלוק של 8 אז בלוק של 12 או לעשות בלוק שאתה מחליט להוריד את המספר חזרות לדוגמא 4-6
כמה שאתה מציב לעצמך השאלה מה היעד , אני בדר"כ נותן בין 4 ל6 שבועות .מדהים.
אתה תסלח לי שאני לא בקיע בתוכניות האלה. 😃
לכמה זמן כל ״בלוק״ כזה?
תוכנית האימון שלי נשארת כרגיל,רק לשנות טווחי חזרות לתקופה מסויימת?
ובכל אותו הזמן,תיהיה עליה במשקלים?כמה שאתה מציב לעצמך השאלה מה היעד , אני בדר"כ נותן בין 4 ל6 שבועות .
דרך אגב שאפשר גם לתת חילוק בין שריר לשריר , יש שריר שארצה לעשות 5 חזרות בלוק שלם ובאותו בלוק לעשות לדוגמא סקוואט ל8 חזרות.
אפשר לשחק עם זה כל הזמן , אני אישית עשיתי תקופה בלוק של 8 , עכשיו אני בבלוק של 12 , אחריזה או שאעשה בלוק של 15 או בלוק של 5 עדיין שוקל אם אני מעוניין להריץ בלוק אחד של כוח.
אם אתה יודע את המשקל שיא שלך זה יהיה יותר קל כי תדע בכמה משקל להתחיל (כמה לחתוך בשביל לחשב את הזמן)ובכל אותו הזמן,תיהיה עליה במשקלים?
לדוגמא בנץ החלטתי על 5-7 חזרות,ככה אני רץ
כמה שבועות,עד שאני נתקע נניח?
ניכר שאתה מבין רציני !אם אתה יודע את המשקל שיא שלך זה יהיה יותר קל כי תדע בכמה משקל להתחיל (כמה לחתוך בשביל לחשב את הזמן)
אבל נניח התחלת משקל מסוים , גם אם זה קל לך אל תרוץ מהר מידי , תעשה תכנון ל5 שבועות נניח , תנסה לחשב עוד כמה משקל אתה חושב שאתה יכול להוסיף למוט עד שתתקע, ותתכנן את זה שבשבוע ה-5 אתה מגיע לשם ושובר שיא , במידה והצלחת תמשוך עוד שבוע עד שתיתקע .
במידה ונתקעת לפני או דילאוד או ריסט , תוריד משקל ותמשיך, אתה יכול בהתחלה לעלות גם 5 קילו (אני לא ממליץ כאלה שינויים אבל ברעיון) ובשבוע האחרון להגיע למצב שאתה מעלה קילו 1 מאימון לאימון (0.5 כל צד) . אתה יכול לעשות עלייה שבועית , יכול לעשות עלייה כל אימון .
מה שכן אם החלטת על טווח חזרות מסויים ואתה לא מעלה את החזרות ולא מוסיף סטים אז כן תעלה משקל פר אימון/שבוע.
קנה את הספר starting strength ו- practical programing for strength training 3rd, כל הבסיס נמצא שם.רוצה להתחיל להתאמן פאוורליפטיניג וכבר התבלבלתי מכל הדברים שאני קורא בגוגל יש ים תוכניות ים קומבינציות ואני מרגיש אבוד הייתה לי התנסות קטנה לפני שנתיים לא משהו רציני אבל אשמח למיקוד כלשהו
תודה לעוזרים