הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נמאס להיות חטוב ומבואס

• פותח/ת השרשור Big s
  • פורסם בתאריך

Big s

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
רוצה להתחיל להתאמן פאוורליפטיניג וכבר התבלבלתי מכל הדברים שאני קורא בגוגל יש ים תוכניות ים קומבינציות ואני מרגיש אבוד הייתה לי התנסות קטנה לפני שנתיים לא משהו רציני אבל אשמח למיקוד כלשהו
תודה לעוזרים

העיצה הפשוטה שלי אליך, זה לקחת מאמן שיעשה לך חיים פשוטים. זה לא קל לתכנן תוכנית לבד, יש הרבה דברים לקחת בחשבון. אשמח לעזור לך עם זה אם תרצה.

העיצה המורכבת יותר זה ללמוד ולהחכים, זה דורש הרבה זמן ומאמץ, אבל זה זול יותר. תקרא ספרים, כל שאר מקורות הידע יתרמו לך הרבה פחות. מאמרים וסרטונים זה נחמד אבל לרוב הם רק תוספת לבסיס שלך, ספרים טובים יתנו לך בסיס טוב.

הנה המלצות ספרים מידע - ביקורת ספרים.
והנה כמה מאמרים פשוט פאוורליפטינג.

אני לא מכיר אף אחד בפורום הזה שבלי מאמן לפאוורליפטינג הצליח להגיע להישגים באמת מרשימים. תבדוק, לכולם יש מאמן, יש סיבה לכך.

• פותח/ת השרשור
העיצה הפשוטה שלי אליך, זה לקחת מאמן שיעשה לך חיים פשוטים. זה לא קל לתכנן תוכנית לבד, יש הרבה דברים לקחת בחשבון. אשמח לעזור לך עם זה אם תרצה.

העיצה המורכבת יותר זה ללמוד ולהחכים, זה דורש הרבה זמן ומאמץ, אבל זה זול יותר. תקרא ספרים, כל שאר מקורות הידע יתרמו לך הרבה פחות. מאמרים וסרטונים זה נחמד אבל לרוב הם רק תוספת לבסיס שלך, ספרים טובים יתנו לך בסיס טוב.

הנה המלצות ספרים מידע - ביקורת ספרים.
והנה כמה מאמרים פשוט פאוורליפטינג.

אני לא מכיר אף אחד בפורום הזה שבלי מאמן לפאוורליפטינג הצליח להגיע להישגים באמת מרשימים. תבדוק, לכולם יש מאמן, יש סיבה לכך.
כמה יעלה בערך מאמן?

כמה יעלה בערך מאמן?
תלוי מי ואיך, ומה אתה צריך.

יש אנשים שבהתחלה הם צריכים מאמן צמוד כל אימון עד שהם יקלטו את הטכניקה, ואז מאמן אונליין זה לא מספיק.
ויש אנשים ומאמנים שמצליחים לתקשר ולהתפתח בלי להיפגש בכלל, רק דרך סרטונים, והתכתבויות, זה זול בהרבה.

אני לא אגיד מחירים ספציפיים של מאמנים ספציפיים. אבל ב450 ש"ח לחודש אתה יכול לעבוד עם מאמן תותח פנים מול פנים כל אימון, שזה ממש זול.
אחרים יותר יקרים עד כדי שחיטה.

אם תגיד לי את האזור שלך ואם אתה מוכן להתנייד לערים אחרות, אפשר למצוא לך מאמנים פרטיים במחירים שונים.

אני מאמן אונליין ופרונטלי, ומציע מחיר בהתאם לכמות מפגשים פנים מול פנים שצריך. למעקב בלי מפגשים יש לי מחיר קבוע שאשמח לשתף איתך בפרטי אם תרצה.

• פותח/ת השרשור
תלוי מי ואיך, ומה אתה צריך.

יש אנשים שבהתחלה הם צריכים מאמן צמוד כל אימון עד שהם יקלטו את הטכניקה, ואז מאמן אונליין זה לא מספיק.
ויש אנשים ומאמנים שמצליחים לתקשר ולהתפתח בלי להיפגש בכלל, רק דרך סרטונים, והתכתבויות, זה זול בהרבה.

אני לא אגיד מחירים ספציפיים של מאמנים ספציפיים. אבל ב450 ש"ח לחודש אתה יכול לעבוד עם מאמן תותח פנים מול פנים כל אימון, שזה ממש זול.
אחרים יותר יקרים עד כדי שחיטה.

אם תגיד לי את האזור שלך ואם אתה מוכן להתנייד לערים אחרות, אפשר למצוא לך מאמנים פרטיים במחירים שונים.

אני מאמן אונליין ופרונטלי, ומציע מחיר בהתאם לכמות מפגשים פנים מול פנים שצריך. למעקב בלי מפגשים יש לי מחיר קבוע שאשמח לשתף איתך בפרטי אם תרצה.
אני אשמח אם תשתף אותי אני מחולון ויכול להתנייד

בניגוד לסנטימנט שהוצג פה בתגובות אני חושב שאתה לא צריך מאמן.
- אנשים שמציגים לך אימונים/תוכניות אימונים/תורת האימונים כמשהו מורכב וסבוך, רוצים כנראה למכור לך משהו, כי האמת היא 180 מעלות משם. יש עקרונות מאד מאד בסיסיים ופשוטים על עצימות ונפח יחד עם שלל תוכניות אימונים למתחילים מוכנות מראש ומוכחות ככאלו שעובדות שדרכן תוכל להתחיל ובסופו של דבר להבין ולהכיר את תורת האימונים ולהגיע ל85% מהפוטנציאל הטבעי שלך.

- לא מדובר פה בהנדסה, אין פה נוסחאות סבוכות ואין פה חישובים או התעסקות מורכבת בפתרון בעיות, ולצערינו גם מדע אין בתחום (הוא ידוע לשמצה) כי 99% מהבסיס של תורת האימונים הוא פשוט ניסיון אנקדוטלי שנאסף והושחז במשך עשורים וכולם חולקים פחות או יותר את אותו הידע, שהגיע מאותם המקומות שמתאר (שוב, פחות או יותר) את אותן העקרונות.

- להתחיל תוכנית כמו SS + לצלם את עצמך ולראות סרטוני טכניקה + להמשיך לראות פה ושם סרטונים ולקרוא מדריכים זה רב מה שאתה צריך. (ממש לא ספרים, זה עוד ניסיון להציג לך את האימונים כמשהו מורכב, אפשר לסכם את הספרים ברמה הפרקטית לעמוד, היתר זה עניין של עניין, לא צורך )

- האקפט של ללמוד עם עצמך את עצמך בעצמך יקנה לך כלים קריטים לחיים שחוצים את תחום האימונים.

- אחרי שתגיע ל85% מהפוטנציאל הטבעי שלך ותרצה לקחת את עצמך לשלב הבא -ולא סביר שתרצה כי הזו הנקודה שבה היחס בין עלות רווח זמן וסכנת פציעות הולך פחות או יותר לפח אלא אם כן אתה מתפרנס מזה- לקחת מאמן זה רעיון שיכול להיות טוב, רק כנראה המאמן שתרצה הוא כזה שאתה תחפש אותו ולא הוא יחפש אותך

- רב מאמני החדר כושר הם שרלטנים

בהצלחה

הערה: זו עצה כללית, לשאלה כללית וגם ההכללות כאן על מאמנים הן כלליות, אני לא מפנה פה אצבע על אף אחד, להבנתי דווקא המאמנים שכאן בפורום רובם מוכשרים מאד והם מענה טוב במידה ותחליט שאתה בכל זאת רוצה מאמן.

נערך לאחרונה:
- אנשים שמציגים לך אימונים/תוכניות אימונים/תורת האימונים כמשהו מורכב וסבוך, רוצים כנראה למכור לך משהו, כי האמת היא 180 מעלות משם. יש עקרונות מאד מאד בסיסיים ופשוטים על עצימות ונפח יחד עם שלל תוכניות אימונים למתחילים מוכנות מראש ומוכחות ככאלו שעובדות שדרכן תוכל להתחיל ובסופו של דבר להבין ולהכיר את תורת האימונים ולהגיע ל85% מהפוטנציאל הטבעי שלך.

תלוי כמה מקצועי אתה רוצה להיות וכמה מהר אתה רוצה להשיג את זה, המסקנה שלך לא גורפת (במקרה הטוב)

- לא מדובר פה בהנדסה, אין פה נוסחאות סבוכות ואין פה חישובים או התעסקות מורכבת בפתרון בעיות, ולצערינו גם מדע אין בתחום (הוא ידוע לשמצה) כי 99% מהבסיס של תורת האימונים הוא פשוט ניסיון אנקדוטלי שנאסף והושחז במשך עשורים וכולם חולקים פחות או יותר את אותו הידע, שהגיע מאותם המקומות שמתאר (שוב, פחות או יותר) את אותן העקרונות.

האמת שלרוב המתחילים מאוד חשוב לדעת "לפתור בעיות" ולחשב תיכנון עומסים נכון כדי לא להיפצע כמו שציינת בהמשך התגובה.

- אחרי שתגיע ל85% מהפוטנציאל הטבעי שלך ותרצה לקחת את עצמך לשלב הבא -ולא סביר שתרצה כי הזו הנקודה שבה היחס בין עלות רווח זמן וסכנת פציעות הולך פחות או יותר לפח אלא אם כן אתה מתפרנס מזה- לקחת מאמן זה רעיון שיכול להיות טוב, רק כנראה המאמן שתרצה הוא כזה שאתה תחפש אותו ולא הוא יחפש אותך

מה קשורה סכנת פציעות ל"שלב הבא"?

לקחת מאמן אין בעיה גם לקחת מהיום הראשון שהתחלת להתאמן, אם הוא מאמן מקצועי הוא יביא אותך למקסימום תוצאות במינימום זמן.
(בתוספת המון המון ידע שתצבור)

בקיצור,
מאמן זה לא חובה אבל זו גם לא מילה גסה, מי שרוצה להיות מקצוען בפאוורליפטינג בלי לבזבז יותר מידי זמן
על ללמוד את הנושא ולהשתפר בהחלט מאמן יעזור לו.

תלוי כמה מקצועי אתה רוצה להיות וכמה מהר אתה רוצה להשיג את זה, המסקנה שלך לא גורפת (במקרה הטוב)

אפשר גם להוסיף עוד כמה התניות למטרה שכותב הפוסט לא ציין, וזה עדיין לא יסתור את הטענה שלי שהוא לא צריך לשלם למאמן כדי לעשות דרך יפה אל כיוון הפוטנציאל הטבעי שלו

מה קשורה סכנת פציעות ל"שלב הבא"?
מתייחס לנקודה שבה יש כבר החזר נסוג מהיכולת שלו להתקדם לבד, כמתאמן בינוני והוא מעוניין ממש למתוח את גבולות היכולת שלו למחוזות שמאמן יכול לעזור לו וזה בדרך כלל קורה בנקודה שבה נפח האימונים שלך מגיע לשמיים, משקלי העבודה שלך כבר גבוהים (ביחס לעצמך) ואתה מתאמן כבר כמה שנים טובות ובאופן נסיבתי זו נקודה שבה סיכוי הפציעה שלך כבר מתחילים לעלות.

לקחת מאמן אין בעיה גם לקחת מהיום הראשון שהתחלת להתאמן, אם הוא מאמן מקצועי הוא יביא אותך למקסימום תוצאות במינימום זמן.
(בתוספת המון המון ידע שתצבור)
לא טענתי שיש בעיה (אם כי זה כמו להזמין חשמלאי כדי להחליף נורה)
אבל כל הנקודה וכל הטענות שלי הן נגד האופן שבו מציגים משהו כ-ל כ-ך פשוט כמו בסיס של אימוני כח כמשהו מורכב וסבוך רק כדי לנצל אדם קצת מבולבל ולנסות למכור לו דברים.
אז אני מציג לו פרספקטיבה רחבה יותר:
- אתה לא "צריך" מאמן כמתאמן מתחיל, אתה יכול להשתמש באחד אם יש לך את האמצעים, אבל זה לא תנאי להגיע רחוק
- הבסיס של אימוני כח וטכניקה הם פשוטים, אבל כן דורשים השקעה ועיקביות, הם לא משהו סבוך שאתה תיהיה חייב מאמן בשבילו.

נערך לאחרונה:
אפשר גם להוסיף עוד כמה התניות למטרה שכותב הפוסט לא ציין, וזה עדיין לא יסתור את הטענה שלי שהוא לא צריך לשלם למאמן כדי לעשות דרך יפה אל כיוון הפוטנציאל הטבעי שלו

לגמרי אבל אל תשכח שדרך "יפה" זה דבר אינדיוודואלי ולא קבוע.

מתייחס לנקודה שבה יש כבר החזר נסוג מהיכולת שלו להתקדם לבד, כמתאמן בינוני והוא מעוניין ממש למתוח את גבולות היכולת שלו למחוזות שמאמן יכול לעזור לו וזה בדרך כלל קורה בנקודה שבה נפח האימונים שלך מגיע לשמיים, משקלי העבודה שלך כבר גבוהים (ביחס לעצמך) ואתה מתאמן כבר כמה שנים טובות ובאופן נסיבתי זו נקודה שבה סיכוי הפציעה שלך כבר מתחילים לעלות.

קיים עניין עיקרון התמורה הפוחתת ויותר סיכון להגיע לאימון יתר אני מסכים,
פה אני לחלוטין חושב שמאמן מקצועי יוכל לעזור.

ושוב, אם הגעת למקום הזה אני מצפה שכן תדע איפה הגבול שלך בין עומס יסף לעומס יתר.

אבל כל הנקודה וכל הטענות שלי הן נגד האופן שבו מציגים משהו כ-ל כ-ך פשוט כמו בסיס של אימוני כח כמשהו מורכב וסבוך רק כדי לנצל אדם קצת מבולבל ולנסות למכור לו דברים.
אז אני מציג לו פרספקטיבה רחבה יותר:
- אתה לא "צריך" מאמן כמתאמן מתחיל, אתה יכול להשתמש באחד אם יש לך את האמצעים, אבל זה לא תנאי להגיע רחוק
- הבסיס של אימוני כח וטכניקה הם פשוטים, אבל כן דורשים השקעה ועיקביות, הם לא משהו סבוך שאתה תיהיה חייב מאמן בשבילו.

אתה לא צריך כלום, אתה לא חייב כלום, כל החלטה שתיקח תהיה עליך בלבד.

היום אתה רק מדבר על אימונים ליד הטלפון והוא מפוצץ בפרסומות של מאמנים, מה לעשות?

שכל אחד יעשה את השיעורי בית שלו ויחליט בהתאם למצבו הכלכלי ולמצבו בנק' הזמן בחייו אם מתאים לו מאמן או לחלופין ללמד את עצמו.

אין שום דרך שגויה,

לפי הגישה שלך פלח העבודה של המאמני כושר היה יורד ב95%.

- להתחיל תוכנית כמו SS + לצלם את עצמך ולראות סרטוני טכניקה + להמשיך לראות פה ושם סרטונים ולקרוא מדריכים זה רב מה שאתה צריך. (ממש לא ספרים, זה עוד ניסיון להציג לך את האימונים כמשהו מורכב, אפשר לסכם את הספרים ברמה הפרקטית לעמוד, היתר זה עניין של עניין, לא צורך )

- האקפט של ללמוד עם עצמך את עצמך בעצמך יקנה לך כלים קריטים לחיים שחוצים את תחום האימונים.

- רב מאמני החדר כושר הם שרלטנים

בהצלחה

הערה: זו עצה כללית, לשאלה כללית וגם ההכללות כאן על מאמנים הן כלליות, אני לא מפנה פה אצבע על אף אחד, להבנתי דווקא המאמנים שכאן בפורום רובם מוכשרים מאד והם מענה טוב במידה ותחליט שאתה בכל זאת רוצה מאמן.

אני לא מבין את האמירות האלה באמת , איך אפשר להשוות אדם מתחיל למקצוען , זה כמו לומר לחולה שהוא יכול ללכת ללמוד רפואה , או לאדם רעב שיכול ללכת לקצור חיטים - נכון דוגמאות קיצוניות , אבל תסכים איתי שפשוט לפנות לרופא או ללכת למסעדה יפתור את הבעיה מהר יותר , ויותר חושב יפתור אותה על הצד הטוב יותר .

נכון כל מתאמן מתחיל יגיע לתוצאות כלשהי , אפשר ללמוד לבד את העקרונות של שינה , ופלוס/גירעון קלורי , כמות חלבון שצריך ותוכנית אימונים , אבל זה ממש לא מתחיל ומסתיים פה .

לפי מה שאתה אומר אם יש 2 אנשים זהים ואחד מהם יקח את המאמן הטוב ביותר בעולם ויתאמן איתו (בכוונה מקצין בשביל שתבין את הנקודה) והאחר יקח אותך שניהם יגיעו לאותם תוצאות באותו זמן . מעניין ...

ולא המאמן הכי טוב בעולם הוא לא יחיד סגולה , לא צריך את המאמן הכי טוב בעולם צריך איש מקצוע שמכיר את התחום וידע לתת לך מהידע והנסיון שלו בשביל להוביל אותך להצלחה, לא צריך לזלזל באנשי מקצוע ! ! ! --- דרך אגב אני לא עושה אימונים אישיים בקושי מתאמן בעצמי אז ממש אין לי נגיעה בדבר ולא יוצא לי מזה שום דבר.

היה פה דיון שלם על זה לא מזמן, אני מסכים איתך מאוד
זה סנטימנט שאוהבים לקדם פה בפורום, כאילו כל אחד מחר הולך להתחרות

הבסיס של אימוני כח וטכניקה הם פשוטים, אבל כן דורשים השקעה ועיקביות,

את זה גם ידידנו @OA שהגיע להישגים גבוהים בתחום יודע, שהשקעה ועיקביות זה 90% מהעניין...
ובכל זאת, אוהבים להשתמש פה במושגים מפוצצים, כמו ״ניהול עומסים״ (בדגש על המילה ניהול, לא פחות ולא יותר, וזה אחד נפוץ)

אף אחד לא מזלזל באנשי מקצוע, אבל אני חושב שיש נטייה לאנשי המקצוע פה לזלזל באינטיליגנציה של האדם הממוצע
ֿ
ֿ
אילולא האופן שבו יש נטייה להציג את התחום...
אנחנו כבר בעידן אחר, הכל זמין ברשת והפורום הזה הוא הוכחה חותכת לכך

נערך לאחרונה:
אף אחד לא מזלזל באנשי מקצוע, אבל אני חושב שיש נטייה לאנשי המקצוע פה לזלזל באינטיליגנציה של האדם הממוצע
מזה האדם הממוצע בשבילך ?
אדם שקרא/למד/בדק על טכניקה של תרגילים , תוכניות , תזונה וכדו במשך נניח 50 שעות זה אדם ממוצע ?
אתם מפילים על אנשים רעיונות של ללמוד לבד במשך שבוע שלם כאילו הם צריכים לעשות קורס , לבדוק על עצמם , לצלם , לשאול שאלות , לקבל תשובות , גם אחרי כל העבודה הזאת עדיין לא יהיה להם את הידע של המאמן .
ומבטלים את הנושא של המאמן כאילו זה דבר לא מועיל , כל אחד והמטרות שלו והדברים שחשובים לו אבל להפוך דבר שהוא מועיל ללא מועיל , לא מבין למה .

נשאל פשוט יותר ,עם מאמן זה היה בחינם כמה אנשים אתה מכיר שלא היו מתאמנים איתו ? עכשיו תגיד אני נחסוך לך את התשובה , תחשוב שוב אם עכשיו אתה מתחיל להתאמן , או שאתה מתקדם וקצת נתקע , לא יועיל שיהיה לצידך איש מקצוע שיודע בדיוק מה אתה עושה טוב ומה לא , מה ישפר אותך ומה לא , מה יביא אותך לתוצאות טובות יותר ?

זה שזה עולה כסף ואתה חושב שזה לא שווה את זה , זה כבר שיקול אישי שלך .אבל אפשר להגיד שמאמן / איש מקצוע לא תורם ולא מועיל ? לא מבין את זה...

אבל אפשר להגיד שמאמן / איש מקצוע לא תורם ולא מועיל ? לא מבין את זה...

זה מעולם לא נאמר כאן. אם יש לי בעיה בארון חשמל, אני קורא לחשמלאי
הביקורת היא על קלות הדעת בה שולחים כמעט כל מתאמן מתחיל מיד למאמן. סה״כ מדובר על להחליף מנורה, או במקרה המסובך יותר, לסדר את הכבלים

אבל אני חושב שיש נטייה לאנשי המקצוע פה לזלזל באינטיליגנציה של האדם הממוצע
ובצדק. האדם הממוצע לא ישב לחקור את הנושא שעות על גבי שעות, וגם אם כן צריך לצאת מהנחה שיכולת ההתמצאות וחיפוש המידע שלו שואפים לשל ילד בכיתה ג'

קיים עניין עיקרון התמורה הפוחתת ויותר סיכון להגיע לאימון יתר אני מסכים,
פה אני לחלוטין חושב שמאמן מקצועי יוכל לעזור.
ידידי, זה בידיוק מה שכתבתי, שזו הנקודה שבה לדעתי מאמן מקצועי הוא רעיון טוב

בהנחה שרק 5% מהמאמנים שמקבלים תעודת "מאמן כושר" ראויים להקרא ככה, כנראה שלא בכדי

ובצדק. האדם הממוצע לא ישב לחקור את הנושא שעות על גבי שעות, וגם אם כן צריך לצאת מהנחה שיכולת ההתמצאות וחיפוש המידע שלו שואפים לשל ילד בכיתה ג'
הם גם יכולים למצוא את עצמם יושבים שעות ועוד בסוף מקשיבים למישהו שהוא בעצמו לא יודע מה הוא מדבר

להתחיל תוכנית כמו SS + לצלם את עצמך ולראות סרטוני טכניקה + להמשיך לראות פה ושם סרטונים ולקרוא מדריכים זה רב מה שאתה צריך.
מחזק.
גם אחרי שנים של אימונים אני מצלם כל חזרה כבדה וכל סט כבד

זה מעולם לא נאמר כאן. אם יש לי בעיה בארון חשמל, אני קורא לחשמלאי
הביקורת היא על קלות הדעת בה שולחים כמעט כל מתאמן מתחיל מיד למאמן. סה״כ מדובר על להחליף מנורה, או במקרה המסובך יותר, לסדר את הכבלים
כמה אופציות יש בהחלפת מנורה ?
כמה אופציות יש בנושא של טכניקה, תוכניות אימונים , עצימות/נפח/תדירות , זמני מנוחה/התאוששות , כל הנושא של התזונה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית