ייעוץ שומן

pickitup

משתמש פעיל
566
1
נק' מוניטין:
1,028
566
1
יצאתי מבולבל מכל המידע ברשת על שומן, כל כל מיני מקורות סותרים אחד את השני.
אקבץ פה מספר שאלות שהייתי רוצה לקבל עליהן תשובה:

1) ברוב המקומות רשום שחשובה כמות הכולסטרול בגוף.
במקום אחר אמרו שלא משנה הכמות אלא הסוג, אם LDL TYPE B נמצא בכמות גבוהה אז זה מסוכן, אחרת אין שום סכנה.
מה נכון?

2) ברוב המקומות רשום שמה שמעלה את הכולסטרול LDL (שזה לא טוב) זה אכילה של שומן, בעיקר שומן רווי, שממנו צריך להימנע.
במקום אחר אמרו שמה שמעלה את הכולסטרול LDL זה בכלל צריכה גבוהה של פחמימות, ואכילה של שומן רווי בכלל מעלה את הHDL שהוא טוב.
מה נכון?

3) ברוב המקומות רשום שכולסטרול גבוה גורם למחלות לב.
במקום אחר אמרו שמה שגורם למחלות לב זה מתח, עישון ורמת סוכר גבוהה בדם, ובמיקרה הם גם גורמים לעליה בכולסטרול.
מה נכון?

ואם אנחנו כבר מדברים על שומן, ראיתי שבמדריכים לעליה במסה ולחיטוב רשום שמומלץ שבין 20 ל-30 מהקלוריות יהיו משומן, מה קורה אם יותר מכך יהיה משומן?

למה? יש יחסית הרבה ויטמינים ומינרלים בחיטה מלאה.

תשווה:
שתי הטבלאות הם ערכים של ~65 קלוריות. הראשון מלחם חיטה מלאה. השני מברוקולי.
970h8x.png

5zf72x.png

תשווה:
970h8x.png

5zf72x.png

זה קצת הזכיר לי משהו לא קשור.
עשו השוואה עם תפוח מלפני בערך 50 (או יותר. לא זוכר) שנה לבין תפוח תעשייתי מה שנקרא. עם ריסוס והכל. בתפוח הישן יש בערך פי 4 יותר מגנזיום ועוד מנירלים. זה שאומרים שפתוחים יש הרבה ברזל, אז זה נכון אבל תלוי באיזה.

בכל מקרה, ראיתי שהתייחסת לשמן קוקוס. השתמשת? אני חושב לנסות. קראתי שהוא טוב לחילוף חומרים. התנסת בו?

זה קצת הזכיר לי משהו לא קשור.
עשו השוואה עם תפוח מלפני בערך 50 (או יותר. לא זוכר) שנה לבין תפוח תעשייתי מה שנקרא. עם ריסוס והכל. בתפוח הישן יש בערך פי 4 יותר מגנזיום ועוד מנירלים. זה שאומרים שפתוחים יש הרבה ברזל, אז זה נכון אבל תלוי באיזה.

בכל מקרה, ראיתי שהתייחסת לשמן קוקוס. השתמשת? אני חושב לנסות. קראתי שהוא טוב לחילוף חומרים. התנסת בו?

כן, אני מבשל עם שמן קוקוס (כתית/אורגני/כבישה קרה) וגם עם חלב קוקוס (יש כמה מוצרים, תנסו למצוא את אלה שאין בהם חומר משמר).
יש לקוקוס מלא יתרונות. הוא רווי ולכן לא לא מתחמצן. הוא מכיל שרשראות באורך בינוני וקצר שיש להם כל מיני יתרונות.

• פותח/ת השרשור
כן, אני מבשל עם שמן קוקוס (כתית/אורגני/כבישה קרה) וגם עם חלב קוקוס (יש כמה מוצרים, תנסו למצוא את אלה שאין בהם חומר משמר).
יש לקוקוס מלא יתרונות. הוא רווי ולכן לא לא מתחמצן. הוא מכיל שרשראות באורך בינוני וקצר שיש להם כל מיני יתרונות.

מאיפה הידע הרחב שלך בתזונה?

מה רע בחמאה?
שמן קוקוס לא סתם ממש יותר יקר?
תוכל להסביר מה ההסברים ואיזה יתרון יש בשמן?
וגם מאיפה אתה קונה וכמה עולה בערך? תודה.

השמן/חלב קוקוס משדרגים את הטעם?

לשמן קוקוס אין ממש טעם. הוא דיי נטרלי.
לחלב קוקוס יש הרבה טעם וזה כבר לשיקולך אם זה משדרג או לא. אני אוהב את זה. יש אנשים שלא אוהבים ויש כאלה שאוהבים אבל זה נמאס עליהם אם זה יותר מדי. זה עניין של טעם.

מה רע בחמאה?
שמן קוקוס לא סתם ממש יותר יקר?
תוכל להסביר מה ההסברים ואיזה יתרון יש בשמן?
וגם מאיפה אתה קונה וכמה עולה בערך? תודה.

חמאה זה נחמד. אבל יש כמה יתרונות לקוקוס על פניו. שמן קוקוס הוא מעל 90% רווי (לעומת בערך 50% בחמאה) לכן הוא עמיד יותר לנזקי חימום. חמאה גם נשרפת יחסית בקלות כי יש בה מוצקי חלב והם נשרפים די בקלות (החמאה נעשת חומה כזאת במחבת). אפשר להצליל חמאה (ghee) ואז זה לא קורה, אבל זה טירחה. אני משתמש גם וגם וגם (קוקוס, חמאה, זית). כל אחד והשימושים שלו.
שמן קוקוס הוא יקר יחסית לחמאה. אבל לא הרבה יותר יקר משמן זית. חלב קוקוס הוא די זול. אפשר אגב להזמין מויטהקוסט שמן קוקוס ולהוזיל את העסק (לא ניסיתי עדיין).
אני קניתי שמן קוקוס בעדן טבע מרקט. זה עלה איזה 30 שקל לצנצנת של 350 גרם, אם אני זוכר נכון.
לגבי יתרונות של שמן קוקוס, תעשו חיפוש. יש שם חומצות שומן רוויות קצרות יחסית שאפשר לנצל לאנרגיה בצורה מאוד זמינה (הם לא צריכות את ה- carnitine shuttle כדי להיכנס למיטוכונדריה ולקרבס אם אני זוכר נכון). יש להם גם עוד כל מיני פעילויות חיסוניות. אני יעשה איזה חיפוש מחר.

ומה לגבי חלב קוקוס? מה תכולת השומן בתוכו?

מכיר משהו יותר זול מזה: http://www.vitacost.com/Jarrow-Formulas-Organic-Coconut-Oil ?

חלב קוקוס הוא לרוב 18-20% שומן. זה מגיע בפחיות שימורים. כדאי לנסות למצוא מותג שלא מכיל חומר משמר. יש בשופרסל (דיל) חלב קוקוס בקרטון ללא חומרים משמרים.

נראה לי שזה הכי זול שיש בויטה. אני אזמין אחד כזה במשלוח הבא. יחי המלך החדש Jarrow. שמתי עין גם על מוצר אומגה3 שלהם להזמנה הבאה.
http://www.vitacost.com/Jarrow-Formulas-Max-DHA-Liquid

פעם קניתי חלב קוקוס בפחית,לא מזכיר בשיט קוקוס,פשוט סיד ומים,מרקם קרמי בצבע טיפה אפור בלי הרבה טעם
או שנפלתי על זיוף של חלב קוקוס?

פעם קניתי חלב קוקוס בפחית,לא מזכיר בשיט קוקוס,פשוט סיד ומים,מרקם קרמי בצבע טיפה אפור בלי הרבה טעם
או שנפלתי על זיוף של חלב קוקוס?

יש מספר יצרניות ויש הבדל בין הטעמים כך שיכול להיות שזה לא היה לטעמך.
ד"א יש סיכוי טוב שאתה מאלה שפשוט לא אוהבים את הטעם.

נערך לאחרונה:
תשווה:
970h8x.png

5zf72x.png
ברוקולי זה לא כוחות, תשווה חיטה מלאה למקורות של שומן.

דרך אגב, באמת ממליץ על אומגה 3 נוזלי.
כל כך הרבה יותר נוח מהכמוסות.

נערך לאחרונה:
תשובה לביקר.
חלב קוקוס הוא בסה"כ מים שהשרו בהם קוקוס מיובש.
שלא תטעה ותחשוב שזה הנוזל שבתוך האגוז שהוא בצבע שקוף.
יש שמנת קוקוס,חלב קוקוס ומי קוקוס.כנראה שקנית מי קוקוס.
מה שאתה צריך לנסות הוא שמנת/חלב קוקוס שבו בדר"כ משתמשים
באוכל האסייתי והוא גם הכי טעים.דרך אגב,שברתם לי את המיתוס שקוקוס
מכיל שומן רווי ונחשב לשומן הצימחי הכי לא בריא....כל פעם מגיע מחקר חדש
ושובר את המחקר הישן...
תודה.

תשובה לביקר.
חלב קוקוס הוא בסה"כ מים שהשרו בהם קוקוס מיובש.
שלא תטעה ותחשוב שזה הנוזל שבתוך האגוז שהוא בצבע שקוף.
יש שמנת קוקוס,חלב קוקוס ומי קוקוס.כנראה שקנית מי קוקוס.
מה שאתה צריך לנסות הוא שמנת/חלב קוקוס שבו בדר"כ משתמשים
באוכל האסייתי והוא גם הכי טעים.דרך אגב,שברתם לי את המיתוס שקוקוס
מכיל שומן רווי ונחשב לשומן הצימחי הכי לא בריא....כל פעם מגיע מחקר חדש
ושובר את המחקר הישן...
תודה.

אכן יש כל מיני מוצרים שונים. תחפשו חלב קוקוס (בפחית או קרטון) שיש בו 18-20% שומן. עדיף שלא יהיו מרכיבים נוספים חוץ מקוקוס (חומרים משמרים).
המיתוס שהוא מכיל שומן רווי הוא לא מיתוס - הוא עובדה.
המיתוס הוא ששומן רווי הוא לא בריא. ואת זה צריך לשבור. זה לא עניין של מחקרים חדשים. מעולם לא היו מחקרים שהראו שהוא מסוכן.

• פותח/ת השרשור
אכן יש כל מיני מוצרים שונים. תחפשו חלב קוקוס (בפחית או קרטון) שיש בו 18-20% שומן. עדיף שלא יהיו מרכיבים נוספים חוץ מקוקוס (חומרים משמרים).
המיתוס שהוא מכיל שומן רווי הוא לא מיתוס - הוא עובדה.
המיתוס הוא ששומן רווי הוא לא בריא. ואת זה צריך לשבור. זה לא עניין של מחקרים חדשים. מעולם לא היו מחקרים שהראו שהוא מסוכן.

זה הצמחונים ה*****ים האלה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית