הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שומן

pickitup

משתמש פעיל
566
1
נק' מוניטין:
1,028
566
1
יצאתי מבולבל מכל המידע ברשת על שומן, כל כל מיני מקורות סותרים אחד את השני.
אקבץ פה מספר שאלות שהייתי רוצה לקבל עליהן תשובה:

1) ברוב המקומות רשום שחשובה כמות הכולסטרול בגוף.
במקום אחר אמרו שלא משנה הכמות אלא הסוג, אם LDL TYPE B נמצא בכמות גבוהה אז זה מסוכן, אחרת אין שום סכנה.
מה נכון?

2) ברוב המקומות רשום שמה שמעלה את הכולסטרול LDL (שזה לא טוב) זה אכילה של שומן, בעיקר שומן רווי, שממנו צריך להימנע.
במקום אחר אמרו שמה שמעלה את הכולסטרול LDL זה בכלל צריכה גבוהה של פחמימות, ואכילה של שומן רווי בכלל מעלה את הHDL שהוא טוב.
מה נכון?

3) ברוב המקומות רשום שכולסטרול גבוה גורם למחלות לב.
במקום אחר אמרו שמה שגורם למחלות לב זה מתח, עישון ורמת סוכר גבוהה בדם, ובמיקרה הם גם גורמים לעליה בכולסטרול.
מה נכון?

ואם אנחנו כבר מדברים על שומן, ראיתי שבמדריכים לעליה במסה ולחיטוב רשום שמומלץ שבין 20 ל-30 מהקלוריות יהיו משומן, מה קורה אם יותר מכך יהיה משומן?

פעם קניתי חלב קוקוס בפחית,לא מזכיר בשיט קוקוס,פשוט סיד ומים,מרקם קרמי בצבע טיפה אפור בלי הרבה טעם
או שנפלתי על זיוף של חלב קוקוס?
נשמע מוזר..
כמו שבנצרום כתב יש בשופרסל חלב קוקוס מעולה באריזת קרטון.. יש לו טעם ומרקם ממש טוב
אני שמתי אותו בשייק וזה יוצא טעים.
רק אל תשימו אותו במקרר כי הוא נהיה גושי.

נשמע מוזר..
כמו שבנצרום כתב יש בשופרסל חלב קוקוס מעולה באריזת קרטון.. יש לו טעם ומרקם ממש טוב
אני שמתי אותו בשייק וזה יוצא טעים.
רק אל תשימו אותו במקרר כי הוא נהיה גושי.

אני מעביר אותו לקופסת פלסטיק עם פתח רחב ומחזיק אותו במקרר. כשאני צריך להשתמש אני פשוט מערבב אותו טוב טוב עם כף גדולה ומחזיר אותו למצב הומוגני.
לא הייתי מחזיק חלב קוקוס פתוח מחוץ למקרר.

אני מסכים עם משה שעל השאלה "כמה אחוז צריך להיות שומן בתפריט?" אין תשובה אחת טובה.

לעומת זאת, לשאר השאלות צריכות להיות תשובות. התפקיד של כולסטרול בגוף האדם לא משתנה מבנאדם לבנאדם. הבעיה היא שהמדע בנושא הזה מסובך ויש עדויות לכאן ולכאן, ועד שאתה לא קורא הרבה חומר בנושא ומנסה לגבש דעה משלך, מאוד קשה לעשות סדר בבלאגן.

עכשיו שהבהרנו שאתה לא הולך לגלות את "האמת", אתה יכול לשמוע מה דעתי בנושא.
- כולסטרול הוא מולקולה בסיסית בתיפקוד הגוף ולנסות להוריד את הרמות שלה או להימנע מלאכול אותה זה טעות.
- הקשר בין LDL לבין מחלות לב הוא חלש מאוד. יש קשר הרבה יותר טוב בין LDL pattern B למחלות לב. הוכח שצימצום פחמימות מעביר אנשים מ- Pattern B לכיוון Pattern A. טריגליצרידים גבוהים גם הם גורם סיכון המנבא מחלות לב בצורה טובה. גם אותם הוכח שמורידים על ידי צימצום פחמימות וירידה במשקל.
- שומן רווי לא גורם למחלות לב. הוא יכול להעלות את רמות ה- HDL (מוריד סיכון למחלות לב).
- הגורם למחלות לב הוא כנראה low grade systemic inflammation. גוף הנמצא כל הזמן במצב דלקת נמוכה. הגורמים העיקריים לזה הם עודף של פחמימות פשוטות (refined carbs) בעיקר מדגנים וסוכר לבן, וחוסר איזון בין אומגה 6 לאומגה 3. *

שאמרת דלקת הכוונה לדלקת בשריר?(לדוגמא בכתף?)ואם לא אז אין סיבה לדאוג מדלקת בגיד/שריר או משהו?

שאמרת דלקת הכוונה לדלקת בשריר?(לדוגמא בכתף?)ואם לא אז אין סיבה לדאוג מדלקת בגיד/שריר או משהו?

הכוונה היא להיווצרותן של דלקות על רקע זיהומי (ארתריוקלורוזיס,סרטן,תנגודת אינסולין וסוכרת,אלצהיימר,הנטינגטון וכ'ו).
לא מדובר על דלקות מכאניות.אם זאת יש לציין שיחד עם הירידה בפעילות של מרכיבים חיסונייים האורגניזם למעשה "חשוף" גם במקרים של פציעות(ז"א תהליכי החלמה,איחוי ובנייה מעוכבים\ברמה נמוכה)

אני מעביר אותו לקופסת פלסטיק עם פתח רחב ומחזיק אותו במקרר. כשאני צריך להשתמש אני פשוט מערבב אותו טוב טוב עם כף גדולה ומחזיר אותו למצב הומוגני.
לא הייתי מחזיק חלב קוקוס פתוח מחוץ למקרר.

למה לא להחזיק אותו מחוץ למקרר? ריקבון של שומנים?

ומלשים מזון במיכלי פלסטיק אתה לא נמנע? הרי פלסטיק פולט אסטרוגנים ועוד כל מיני חומרים, לא?

הכוונה היא להיווצרותן של דלקות על רקע זיהומי (ארתריוקלורוזיס,סרטן,תנגודת אינסולין וסוכרת,אלצהיימר,הנטינגטון וכ'ו).
לא מדובר על דלקות מכאניות.אם זאת יש לציין שיחד עם הירידה בפעילות של מרכיבים חיסונייים האורגניזם למעשה "חשוף" גם במקרים של פציעות(ז"א תהליכי החלמה,איחוי ובנייה מעוכבים\ברמה נמוכה)

רמי, למה "דלקות על רקע זיהומי"?
אני הייתי משתמש במונח "רקע זיהומי" (infectious) לדלקות הנוצרות בעקבות זיהום, קרי חיידקים או וירוסים.
הדלקת שאני התייחסתי אליה היא דלקת כרונית מערכתית. היא לא נובעת מזיהום חיידקי או ויראלי. היא כן קשורה לשלל המחלות שרמי ציין, ולמחלות אוטו-אימוניות. הגורם לדלקת הוא מערכתי ולא מקומי. לכן, למרות שיש לדלקת סימפטומים מקומיים במצבי החולי השונים (כלי הדם במחלות לב, לבלב בסוכרת I, וכו'), היא לא ניתנת לפיתרון מקומי.

למה לא להחזיק אותו מחוץ למקרר? ריקבון של שומנים?

ומלשים מזון במיכלי פלסטיק אתה לא נמנע? הרי פלסטיק פולט אסטרוגנים ועוד כל מיני חומרים, לא?

כן, לחלב קוקוס (במיוחד המוצרים שלא מכילים חומרים משמרים), מרגע שפותחים את האריזה יש אורך חיים. הוא יחזיק יותר במקרר, והרבה יותר בהקפאה.

אני לא מוטרד מלשים אוכל במיכלי פלסטיק כי לא ראיתי עדויות שזה מסוכן. אם יש לך חומר משכנע בנושא (לא מ- ynet), אני מוכן להקשיב.

כן, לחלב קוקוס (במיוחד המוצרים שלא מכילים חומרים משמרים), מרגע שפותחים את האריזה יש אורך חיים. הוא יחזיק יותר במקרר, והרבה יותר בהקפאה.

אני לא מוטרד מלשים אוכל במיכלי פלסטיק כי לא ראיתי עדויות שזה מסוכן. אם יש לך חומר משכנע בנושא (לא מ- ynet), אני מוכן להקשיב.

מויקיפדיה יותר טוב? 🤡
באמת אבל, לא קראת/שמעת על ביספנול A ו-DEHP ועוד כל מיני תוצרי לוואי מזיקים של תהליך היצור של הפלסטיק שנטמעים בו? אם אתה זוכר, גם היה על זה סיפור די גדול שקשור למוצצים ובקבוקים של תינוקות.

מויקיפדיה יותר טוב? 🤡
באמת אבל, לא קראת/שמעת על ביספנול A ו-DEHP ועוד כל מיני תוצרי לוואי מזיקים של תהליך היצור של הפלסטיק שנטמעים בו? אם אתה זוכר, גם היה על זה סיפור די גדול שקשור למוצצים ובקבוקים של תינוקות.

דווקא ויקיפדיה היא מקור לא רע למידע. עשרות מונים יותר טוב מ- ynet.
שמעתי על החומרים, אבל לא ראיתי מידע משכנע שהם זולגים לתכולה ושיש לזה השפעה גדולה. זה לא אומר שאין מידע כזה, רק שאני לא נחשפתי אליו.

מוצרי תינוקות כבר לא עושים מחומרים שמכילים BPA.

חח מה?
1 לא מרצה מכאבים
2 זה כרוני מה לטפל? ששאלתי למה לדאוג לא התכוונתי כאילו זה לא מפריע שאלתי כאילו יש לזה השלכות נזקיות על מקומות אחרים (או בכתפיים)?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית