הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתי שוב סגר?

• פותח/ת השרשור reemar
  • פורסם בתאריך
איפה אתה גר? כמה זמן אתה נוסע בתחבצ הלוך וחזור?
וואלה מעדיף לא לשתף יותר מידי (למרות שאולי בעבר שיתפתי במקומות אחרים)
אבל אם אני נוסע לעבוד בבוקר ברכבת יש לי בערך בין שעה לשעה וחצי נסיעה ברכבת (דרום למרכז) עם הליכות של 10-15 דקות לתחנה ומהתחנה
אם אני נוסע מהבית שלי לבית של ההורים יש עוד נסיעת אוטובוס של בערך 20-30 דקות
בעבודה הקודמת שהיתה נסיעה בתוך גוש דן בפקקים - אם אני יוצא באותן שעות זה היה לוקח לי אותו זמן בדיוק רק באוטובוסים
כן, כי הרי זה תענוג לנסוע בתחב״צ בלחות של הקיץ ובגשמים בחורף בצפיפות כמעט מוחלטת. הבעיה היא שזה נבלה וזה טרפה מהסיבות הברורות לכולנו. כשמערך התחבורה הציבורית בארץ כושל לגמרי, כל תוספת מס קומוניסטית כזו או אחרת מעידה כמה המדינה אוהבת ״לטפל״ בסימפטום ולא בבעיה ולהתנער מאחריות. אקסטרה מס זו בסה״כ עוד אלימות נוספת של הממשלה.
מקבל את הטיעון הזה, הצפיפות בהחלט רק הולכת ומחמירה וזו בדיוק הסיבה שחייבים להשקיע עוד בתחבצ - אוטובוסים, מטרו, רכבת קלה, באבל, נתיבי אופניים (מופרדים, לא משולבים עם מדרכה), מוניות שירות.
לגבי החום בקיץ, בשנים האחרונות דווקא יש שיפור בהיבט הזה עם חידוש האוטובוסים ברוב החברות לפחות במרכז, לפעמים אתה נופל על אוטובוס עם בעיה או על נהג שלא שם ז*ן.
בחורף בעיני אין שום בעיה, אתה באוטובוס, קר כמו בחוץ, תתלבש טוב, אין שום רטיבות וטפטוף, אם כבר בקיץ יצא לי להתקל באוטובוסים שמטפטפים בגלל המזגן והלחות.
בסוף תוספת מס זה גם כי המדינה אוהבת מיסית ושיש לה כסף להוצאות, והיא מתכוננת ליום שבו היא לא תוכל להסתמך יותר על מיסי דלק כשהמעבר לרכבים מונעים בחשמל מתקרב

דרך אגב באותו הנושא של המיסים - אם שרי האוצר שלנו היו מתנהגים באחריות ומצמצמים את הגרעון לאפס, לא היינו מוציאים כל שנה 40 מיליארד שח רק על הריבית על החובות שלנו, נקודה למחשבה.

חוץ ממוניות פעמים בודדות) אבל מימה שאני שומע , הסיוט הוא לא רק הצפיפות , הסוג אוכלוסייה שבאוטובוס , הזמנים שצריך לחכות , הנהג עצמו וההתנהגות שלו (לא כולם כמובן) ,הפקקים, ותוסיף לזה את הצפיפות , קיבלת סיר לחץ שברור מאליו שיתפוצץ .

נפרק את הטענה אחד אחד
1) הצפיפות: אני טוען שבאוטובוס פחות צפוף מרכב פרטי ממוצע
2)״הסוג אוכלוסייה״ - על מי ומה אתה בידיוק מדבר.
3) הזמנים שצריך לחכות הם ממש קטנים אם אתה מתכנן את הנסיעה נכון
4)נסעתי מעל אלף פעמים באוטובוס ופעם אחת בלבד הייתה בעיה עם הנהג.
5) ראה 1)
אם רק מי שאחראי על האוטובוסים היה משתמש באוטובוס פעם בחייו הכל היה נראה אחרת.

למי אתה מתכוון באחראי? אחראי תכנון ותחזוקה מסתובב נוסע בלי סוף. המתקצב נוסע פחות, רק כשהאאודי של הממשלה נתקעת אולי.

למי אתה מתכוון באחראי? אחראי תכנון ותחזוקה מסתובב נוסע בלי סוף. המתקצב נוסע פחות, רק כשהאאודי של הממשלה נתקעת אולי.
אני לא מצביע על אף אחד ספציפי.
רק שחלק מהמסלולים, וכמות האוטובוסים מעידים שמקבלי החלטות מסוימים תלושים מהמציאות בשטח.

אני לא מצביע על אף אחד ספציפי.
נכון זה מה שקצת צורם בהודעה הזאת.
אם רק מי שאחראי על האוטובוסים היה משתמש באוטובוס פעם בחייו הכל היה נראה אחרת.
אתה מאשים מישהו, אבל לא מאשים אף אחד.
רק שחלק מהמסלולים, וכמות האוטובוסים מעידים שמקבלי החלטות מסוימים תלושים מהמציאות בשטח.
תחב״צ זה לא דבר רווחי, זה שירות של המדינה. ככל שהמדינה תתקצב יותר את התחב״צ סביר יותר שיהיו יותר אוטובוסים, יותר תחנות, יותר מסלולים ופחות צפיפות.
כמו כמעט כל דבר בחיים, it all comes down to כסף.

נכון זה מה שקצת צורם בהודעה הזאת.

אתה מאשים מישהו, אבל לא מאשים אף אחד.

תחב״צ זה לא דבר רווחי, זה שירות של המדינה. ככל שהמדינה תתקצב יותר את התחב״צ סביר יותר שיהיו יותר אוטובוסים, יותר תחנות, יותר מסלולים ופחות צפיפות.
כמו כמעט כל דבר בחיים, it all comes down to כסף.
כשאין כסף, זה אומר שזה נמוך יותר בסדר העדיפויות לדברים אחרים.

דברים פשוטים כמו מסלול אוטובוסים זה בעיניי לא רק טעות, זה בורות שגובל בחוסר מקצועיות.

כשאין כסף, זה אומר שזה נמוך יותר בסדר העדיפויות לדברים אחרים.

זה לא שאין, זה שאין מספיק.
משרד התחבורה הוא המשרד המתוקצב ביותר אחרי משרד הביטחון אז באופן אישי קשה קצת לקבל את הטענה הזאת.

דברים פשוטים כמו מסלול אוטובוסים זה בעיניי לא רק טעות, זה בורות שגובל בחוסר מקצועיות.
אני לא מסכים איתך, מסלול אוטובוס זה אחד הדברים הכי מורכבים לתכנון במשרד התחבורה בפרט ובתכנון עירוני ככלל. תכנון מסלול כלל מדינתי זאת משימה מורכבת מאוד. כרגע התכנון די מוצלח אבל יש פה מקום לשיפור. לפי דעתי זה ממש לא קרוב לחוסר מקצועיות.

זה לא שאין, זה שאין מספיק.
משרד התחבורה הוא המשרד המתוקצב ביותר אחרי משרד הביטחון אז באופן אישי קשה קצת לקבל את הטענה הזאת.

אני לא מסכים איתך, מסלול אוטובוס זה אחד הדברים הכי מורכבים לתכנון במשרד התחבורה בפרט ובתכנון עירוני ככלל. תכנון מסלול כלל מדינתי זאת משימה מורכבת מאוד. כרגע התכנון די מוצלח אבל יש פה מקום לשיפור. לפי דעתי זה ממש לא קרוב לחוסר מקצועיות.
בירושלים, אני מסכים שהמסלולים ברובם סבירים, כאן בבית שמש זוועה, תשאל כל אזרח מבית שמש.

כל עיר זה אחרת.

לא אכנס לעניין התקציב, זה לא יגמר טוב.

נפרק את הטענה אחד אחד
1) הצפיפות: אני טוען שבאוטובוס פחות צפוף מרכב פרטי ממוצע
2)״הסוג אוכלוסייה״ - על מי ומה אתה בידיוק מדבר.
3) הזמנים שצריך לחכות הם ממש קטנים אם אתה מתכנן את הנסיעה נכון
4)נסעתי מעל אלף פעמים באוטובוס ופעם אחת בלבד הייתה בעיה עם הנהג.
5) ראה 1)

תלוי מאיפה אתה, בגוש דן בשעות העומס אין לך מקום לנשום אפילו

אני אסכם לכם את המתווה החדש של הקורונה :

1. שאלוהים יעזור לנו
2. אמן

הוווופ בדיקות אנטיגן לא אמינות 😉

שילוב של זני האומיקרון והדלתא התגלה בקפריסין: "לא יודעים אם יהיה נפוץ"

פרופסור לביולוגיה מהאוניברסיטה של קפריסין וצוותו זיהו 25 מקרי קורונה המשלבים את זני האומיקרון והדלתא. השילוב קיבל את השם "דלתאקרון". לדבריהם, מקרים אלו נפוצים יותר אצל מאושפזי קורונה מאשר בקרב לא-מאושפזים. "אנחנו לא יודעים האם הזן המשולב ישתלט ויהיה נפוץ יותר מהדלתא או האומיקרון, אך לעת עתה, נראה כי האומיקרון הוא הזן המידבק ביותר", כך לדבריו. (ynet)

לא היה לנו סיכוי , הכל פה עניין של זמן 😆

מידע מדעי משתחרר ומקבל חשיבות אך ורק כאשר הוא משרת אינטרס פוליטי.

אם לבנט היה בעלות על רשת חדרי כושר, היה משתחרר כל המחקרים המקשרים בריאות לפעילות גופנית, ותו ירוק רק למתאמנים חרוצים.

המטרה הפוליטית הוא לתת לנו תחושה שהוא דואג לנו בהתאם למה שאנחנו נהיה מסוגלים להאמין.
תוך כדי להצביע אצבע מאשימה עלינו בעצמינו על הכישלון לשלוט במצב.

הנה הדוגמה, כל מה שצריך זה חיסון והנחיות קשוחות, והנה הממשלה דאגה להרבה חיסונים והנחיות. והסיבה שאנחנו עדיין בסגר כי לא מתחסנים ושומרים על הנחיות.

וברגע שדלף שהחיסון לא מספיק אפקטיבי נגד הזן החדש, העם כבר לא האמין לשטויות האלו. אבל עוד לא היו בטוחים למה העם מאמין, אז ניסו לדחוף חיסון לילדים ורביעי.

עכשיו הממשלה העבירה את האחריות לנו, "אחריות אישית".
עכשיו הכי קל להאשים את העם, לא לתת פיצויים, וצייר את עצמו כראש ממשלה מצליח.

איפה לעזאזל החוברת של בנט כשצריך אותו?

חחח.. הקטע המצחיק זה שיש "סגר" אבל בלי פיצויים.

אני יכול להגיד שבחדר כושר שאני מתאמן יש ירידה בתפוסה של לפחות 30%
וממה שראיתי גם הקניונים מתלוננים שלקוחות לא ממש מגיעים..

להבנתי ממה שהמומחים אומרים , לפי מודלים וכדומה אנחנו עוד לפני השיא.. 🤦‍♂️

אני חושב שהקורונה זה אחת המגפות הקשות שידע העולם בכל הזמנים ולא בגלל הפן הבריאותי , יותר בגלל הפן הכלכלי והנפשי . ובמקום לעצור את זה פה הם רוצים להגדיל את הנושא הכלכלי , אי אפשר לשכנע בני אדם שהבידוד זה התרופה למכה , בזמן שאין לו משכורת ומבחינתו בידוד זה גם פגיעה נפשית בו , באשתו , בילדים וגם פגיעה כלכלית ברמה שאין לתאר .

דומה הדבר ל2 חדרים , באחד יש אריה בשני יש שפעת , ומנסים להפחיד אותנו מהשפעת בלי להתייחס לאריה.

לא אני לא מכחיש קורונה , בעצמי הייתי חולה וזה דבר לא קל בכלל , וצריך לשמור ולהישמר , גם התחסנתי , אבל זה לא פיתרון הנושא הזה של הבידודים , ושהילדים גדלים בלי בית ספר , גני ילדים , וההורים שגם ככה לא קל כלכלית נדרשים לצאת על חשבונם לבידוד כל שני וחמישי בגלל סיבה כזאת או אחרת , ומה נגיד על המבוגרים והזקנים , שגם ככה חיים יותר קשה להם מכל הבחינות עכשיו גם להכביד עליהם נפשית .

בהחלט צריך להיזהר מהמגפה , אבל אם כבר הגענו למצב שהרוב חולים אז למה לתת גם את הלחי השניה לסטירה נוספת ? הממשלה מנותקת ברמות שאין לתאר .. אין להם מושג מה הם עושים , אין תקשורת , הם לא מבינים את העם , והעם לא מבין אותם . לא יודעים מה ההנחיות וגם לא רוצים כבר לדעת.

דרך אגב לדעתי אם יכריזו עכשיו על סגר , רוב העם לא יקיים את זה וזה יתבטל אחרי כמה ימים שהם יבינו את הפאדיחה שלא מקשיבים להם.

נערך לאחרונה:
מוכן החלפה על X6 2022
😆

קבצים מצורפים

• 80555D83-13B2-4AFE-AFAF-00E08D93B2E8.jpeg
    80555D83-13B2-4AFE-AFAF-00E08D93B2E8.jpeg
    KB 109.1 · צפיות: 35
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית