וואלה מעדיף לא לשתף יותר מידי (למרות שאולי בעבר שיתפתי במקומות אחרים)איפה אתה גר? כמה זמן אתה נוסע בתחבצ הלוך וחזור?
אבל אם אני נוסע לעבוד בבוקר ברכבת יש לי בערך בין שעה לשעה וחצי נסיעה ברכבת (דרום למרכז) עם הליכות של 10-15 דקות לתחנה ומהתחנה
אם אני נוסע מהבית שלי לבית של ההורים יש עוד נסיעת אוטובוס של בערך 20-30 דקות
בעבודה הקודמת שהיתה נסיעה בתוך גוש דן בפקקים - אם אני יוצא באותן שעות זה היה לוקח לי אותו זמן בדיוק רק באוטובוסים
מקבל את הטיעון הזה, הצפיפות בהחלט רק הולכת ומחמירה וזו בדיוק הסיבה שחייבים להשקיע עוד בתחבצ - אוטובוסים, מטרו, רכבת קלה, באבל, נתיבי אופניים (מופרדים, לא משולבים עם מדרכה), מוניות שירות.כן, כי הרי זה תענוג לנסוע בתחב״צ בלחות של הקיץ ובגשמים בחורף בצפיפות כמעט מוחלטת. הבעיה היא שזה נבלה וזה טרפה מהסיבות הברורות לכולנו. כשמערך התחבורה הציבורית בארץ כושל לגמרי, כל תוספת מס קומוניסטית כזו או אחרת מעידה כמה המדינה אוהבת ״לטפל״ בסימפטום ולא בבעיה ולהתנער מאחריות. אקסטרה מס זו בסה״כ עוד אלימות נוספת של הממשלה.
לגבי החום בקיץ, בשנים האחרונות דווקא יש שיפור בהיבט הזה עם חידוש האוטובוסים ברוב החברות לפחות במרכז, לפעמים אתה נופל על אוטובוס עם בעיה או על נהג שלא שם ז*ן.
בחורף בעיני אין שום בעיה, אתה באוטובוס, קר כמו בחוץ, תתלבש טוב, אין שום רטיבות וטפטוף, אם כבר בקיץ יצא לי להתקל באוטובוסים שמטפטפים בגלל המזגן והלחות.
בסוף תוספת מס זה גם כי המדינה אוהבת מיסית ושיש לה כסף להוצאות, והיא מתכוננת ליום שבו היא לא תוכל להסתמך יותר על מיסי דלק כשהמעבר לרכבים מונעים בחשמל מתקרב
דרך אגב באותו הנושא של המיסים - אם שרי האוצר שלנו היו מתנהגים באחריות ומצמצמים את הגרעון לאפס, לא היינו מוציאים כל שנה 40 מיליארד שח רק על הריבית על החובות שלנו, נקודה למחשבה.