הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הצילו - גב תחתון

• פותח/ת השרשור Biggg
  • פורסם בתאריך

Biggg

משתמש משקיע
2,320
2,251
נק' מוניטין:
1,715
2,320
2,251
היה לי היום סקוואט, עשיתי חימום כמו שאני עושה בדרך כלל והרגשתי בסדר גמור. שמתי את המשקל עבודה שלי על המוט והרגיש לי מאוד כבד, לא כאב במהלך הסט אבל החזרה האחרונה הלכה מאוד קשה (משהו שלא קרה באימון קודם עם אותו משקל אבל הנחתי פשוט שזה יום לא טוב / השרירים עדיין קרים) החזרתי את המוט לראק וישר הרגשתי כאב חד בגב התחתון ולא הצלחתי להמשיך את האימון כאב לי אפילו ללכת.

כרגע בהליכה הכאב כמעט לא מורגש. אם אני יושב כמה דקות וקם אני מתפתל מכאבים (הייתי אומר 7.5/10) וצעדים הראשונים סופר כואבים ואחרי כמה צעדים הכאב פוחת
להתכופף בעמידה לכפות רגליים אני בכלל לא מסוגל מהכאב, אם אני מנסה ליישר את הגב על קיר (לכווץ את הגלוטס ושכל הגב יגע בקיר) ישר יש כאב חד. אני חושב שהכאב מורגש יותר כשאני מנסה ליישר את הגב ולהיות זקוף ונרגע כשאני קצת מכופף

הכאבים עצמם לא בעצם הזנב אלא קצת מעל, הכאב לא מקרין לשום מקום אבל הוא דיי נרחב ולא נקודתי ומגיע עד החלק העליון של התחת.
חשוב לציין שלא הרגשתי שום כאב בגב התחתון לפני פרט אולי לחודש חודשיים הראשונים במכון שהיה את הכאב של גב תחתון חלש בתרגילים כמו פנדליי שנעלמו אחרי שהגב התחזק

מחר כמובן אם לא יהיה שינוי אלך לרופא, אבל אשמח בנתיים לשמוע דעות על מה זה יכול להיות ואם קרה לכם או שאתם יודעים משהו מניסיון אישי אני מאוד רוצה להאמין שזה סתם שריר תפוס..

@kotzer @yujinius @elchonon @nlr666 @the Raccoon @iamnewatthegym
במנוחה אין כאב בכלל, במגע של האיזור כנל
כשאני שוכב/יושב ומנסה לקום כאבי תופת

בהצלחה לא רופא אבל הסבירו לי שזה קורה צריך להוריד את העומס מהגב
לשכב על הרצפה לשים רגלים על כיסה (90 מעלות כזה)
ולנסות להצמיד את הגב התחתון לרצפה 10-15 דקות להצמיד לא צריך כל הרבע שעה כאילו לעשות חזרות כאלה

• פותח/ת השרשור
בהצלחה לא רופא אבל הסבירו לי שזה קורה צריך להוריד את העומס מהגב
לשכב על הרצפה לשים רגלים על כיסה (90 מעלות כזה)
ולנסות להצמיד את הגב התחתון לרצפה 10-15 דקות להצמיד לא צריך כל הרבע שעה כאילו לעשות חזרות כאלה
ברמת הכאב שיש לי כרגע כרגע אני אתעלף אם אעשה את זה

אולי בשעות הקרובות אסע לעשות צילום

כמה זמן כבר מורגש הכאב?
בדיקה שיכולה לברר האם מדובר בפריצה היא בדיקה שאתה מבצע בשכיבה על משטח קשיח על הגב. לאחר מכן אתה מנסה לקרב כל פעם ברך אחרת לעבר הבטן. אם הכל סבבה אז אתה מרים כל פעם רגל ישרה (כמו תאגיל גמישות) עד שאתה מרגיש כאב/חוסר יכולת בגלל מוגבלות גמישות.
אם באחת מהתנועות הללו גורמת לך לכאב חד אז זה מעלה את הסבירות לפריצת דיסק

כמה זמן כבר מורגש הכאב?
בדיקה שיכולה לברר האם מדובר בפריצה היא בדיקה שאתה מבצע בשכיבה על משטח קשיח על הגב. לאחר מכן אתה מנסה לקרב כל פעם ברך אחרת לעבר הבטן. אם הכל סבבה אז אתה מרים כל פעם רגל ישרה (כמו תאגיל גמישות) עד שאתה מרגיש כאב/חוסר יכולת בגלל מוגבלות גמישות.
גם רצפה תופס בתור משהו ״קשיח״?

• פותח/ת השרשור
כמה זמן כבר מורגש הכאב?
עשיתי צילום ויצא הכל בסדר זה שולל פריצת דיסק/פציעה חמורה?
כמה זמן כבר מורגש הכאב?
מאז שזה קרה לפני 3-4 שעות

עשיתי צילום ויצא הכל בסדר זה שולל פריצת דיסק/פציעה חמורה?

מאז שזה קרה לפני 3-4 שעות

זה שולל פציעה גרמית אבל לא בהכרח פריצה. פריצה אפשר לראות רק בmri.
אבל גם ככה פריצת דיסק לא דורשת התערבות כירורגית אלא משככי כאבים וקצת פיזיותרפיה.
עכשיו ראיתי שעברו 3-4 שעות. יכול להיות שריר ובמקרה הזה הייתי הולך על הגלוטאוס שלך שכנראה נמתח באזור האינסרציה הפרוקסימאלית שלו. אמבטיה חמה ותמרח וולטרן

• פותח/ת השרשור
זה שולל פציעה גרמית אבל לא בהכרח פריצה. פריצה אפשר לראות רק בmri.
אבל גם ככה פריצת דיסק לא דורשת התערבות כירורגית אלא משככי כאבים וקצת פיזיותרפיה.
תודה על המענה
מהתיאור בלבד אתה יכול לשער מה זה? אני יכול לצאת מזה רק עם גב תפוס?

בעריכה כתבתו שלפי סיפור המקרה נשמע שמדובר בגלוטאוס.
אמבט חם, תייבש מהר לאחר מכן את העור ותמרח טוב טוב וולטרן
חשוב לי רק להבהיר שאני לא תחליף לרופא שבודק אותך פנים אל פנים. בדיקה פיזיקאלית פנים אל פנים היא הרבה יותר אפקטיבית מאשר ייעוץ באינטרנט.
אני מתבסס פה רק על אנמנזה וצילום שלילי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית