הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הצילו - גב תחתון

• פותח/ת השרשור Biggg
  • פורסם בתאריך

Biggg

משתמש משקיע
2,320
2,251
נק' מוניטין:
1,715
2,320
2,251
היה לי היום סקוואט, עשיתי חימום כמו שאני עושה בדרך כלל והרגשתי בסדר גמור. שמתי את המשקל עבודה שלי על המוט והרגיש לי מאוד כבד, לא כאב במהלך הסט אבל החזרה האחרונה הלכה מאוד קשה (משהו שלא קרה באימון קודם עם אותו משקל אבל הנחתי פשוט שזה יום לא טוב / השרירים עדיין קרים) החזרתי את המוט לראק וישר הרגשתי כאב חד בגב התחתון ולא הצלחתי להמשיך את האימון כאב לי אפילו ללכת.

כרגע בהליכה הכאב כמעט לא מורגש. אם אני יושב כמה דקות וקם אני מתפתל מכאבים (הייתי אומר 7.5/10) וצעדים הראשונים סופר כואבים ואחרי כמה צעדים הכאב פוחת
להתכופף בעמידה לכפות רגליים אני בכלל לא מסוגל מהכאב, אם אני מנסה ליישר את הגב על קיר (לכווץ את הגלוטס ושכל הגב יגע בקיר) ישר יש כאב חד. אני חושב שהכאב מורגש יותר כשאני מנסה ליישר את הגב ולהיות זקוף ונרגע כשאני קצת מכופף

הכאבים עצמם לא בעצם הזנב אלא קצת מעל, הכאב לא מקרין לשום מקום אבל הוא דיי נרחב ולא נקודתי ומגיע עד החלק העליון של התחת.
חשוב לציין שלא הרגשתי שום כאב בגב התחתון לפני פרט אולי לחודש חודשיים הראשונים במכון שהיה את הכאב של גב תחתון חלש בתרגילים כמו פנדליי שנעלמו אחרי שהגב התחזק

מחר כמובן אם לא יהיה שינוי אלך לרופא, אבל אשמח בנתיים לשמוע דעות על מה זה יכול להיות ואם קרה לכם או שאתם יודעים משהו מניסיון אישי אני מאוד רוצה להאמין שזה סתם שריר תפוס..

@kotzer @yujinius @elchonon @nlr666 @the Raccoon @iamnewatthegym
במנוחה אין כאב בכלל, במגע של האיזור כנל
כשאני שוכב/יושב ומנסה לקום כאבי תופת

לעלות על מה שגרם לבעיה יעזור למנוע את זה בעתיד, אבל לא בהכרח יגיד לנו מה בדיוק קרה שם.

השאלות שלי הם:
מה המשקל שעבדת איתו?
מה התוכנית שלך בשבוע(ות) האחרון(ות)?
כמה משקל המקסימום שלך? (שאבין את היחס).
איך היה השינה, נוזלים והתזונה שלך ב48 שעות האחרונות?

• פותח/ת השרשור
לעלות על מה שגרם לבעיה יעזור למנוע את זה בעתיד, אבל לא בהכרח יגיד לנו מה בדיוק קרה שם.

השאלות שלי הם:
מה המשקל שעבדת איתו?
מה התוכנית שלך בשבוע(ות) האחרון(ות)?
כמה משקל המקסימום שלך? (שאבין את היחס).
איך היה השינה, נוזלים והתזונה שלך ב48 שעות האחרונות?

משקל 100 הייתי אמור לסגור 2 סטים של 6, ואז לרדת ל95 לעוד 2 סטים של 6.
רץ עם התכנית כבר כמעט 5 חודשים והכל בסדר בלי שום בעיות או כאבים מכל סוג
תזונה טובה ושינה טובה כל התקופה הזו, עברתי לפלוס אחרי שנתקעתי בנייטרלי
לא יודע מה המקסימום - לא ניסיתי

משקל 100 הייתי אמור לסגור 2 סטים של 6, ואז לרדת ל95 לעוד 2 סטים של 6.
רץ עם התכנית כבר כמעט 5 חודשים והכל בסדר בלי שום בעיות או כאבים מכל סוג
תזונה טובה ושינה טובה כל התקופה הזו, עברתי לפלוס אחרי שנתקעתי בנייטרלי
לא יודע מה המקסימום - לא ניסיתי
כמה פעמים בשבוע אתה עושה סקוואט?
יש לך אולי סרטון טכניקה של סקוואט אחר שלך?

קרה לי משהו דומה כשירדתי לבור, זה כנראה או שריר שנמתח או פשוט עומס יתר, לקח לי בערך חודשיים וחצי לחזור לעשות סקוואט כמו שצריך. פשוט נחתי ולא עשיתי סקוואט בכלל, ואז חזרתי בהדרגה ממשקלים קלים.
ועכשיו גם שאני רואה את הטכניקה שלך, תלמד לעשות ברייסינג ותפסיק להוציא אוויר בעלייה

אני לא הייתי מתרגש, כאב משהו, בקושי עבר יום

Shit happens

תמשיך לזוז, מה שאפשר במסגרת הכאב.

ולא הייתי נמנע מכאב כמו כן, הייתי חושף את עצמי לכאב בצורה הדרגתית, לבצע תנועות שהכאב מורגש אך לא ברמה שהוא בלטי נסבל או מחמיר עם הזמן.

וזה במטרה להוריד את סף הכאב ולהגיע למצב שניתן לעבוד בטווחי תנועה רגילים ולחזור לפעילות מלאה.

וכמובן.

לא רופא בלא בלא בלא.

פעמיים

Streamable Video

הסקוואט לא בשמיים, אבל בטוח לא כזה שפוצע...
אני באמת לא רואה מה יכל לגרום לזה, אולי פעולה אחרת באותו יום, כמו ישיבה ממושכת.
מה שכן, תעשה ברייסינג טוב יותר, לא להוציא אוויר תוך כדי עליה.

אני לא הייתי הולך לרופא אפילו, פשוט ממשיך להתאמן מה שאפשר אם אפשר ומחכה שיעבור, זה רק אני.

אני בעצמי חזרתי לסקוואט ודדליפט עכשיו ויש לי כאב מתחת לצלע ימין שלי, אני פשוט ממשיך ומחכה שיעבור. כנראה שריר תפוס.

במצב שלך שזה ממש מגביל, אולי הפסקה מאימונים לגמרי לכמה ימים יעזרו.

• פותח/ת השרשור

אני לא הייתי הולך לרופא אפילו, פשוט ממשיך להתאמן מה שאפשר אם אפשר ומחכה שיעבור, זה רק אני.

אני בעצמי חזרתי לסקוואט ודדליפט עכשיו ויש לי כאב מתחת לצלע ימין שלי, אני פשוט ממשיך ומחכה שיעבור. כנראה שריר תפוס.

תודה
כרגע לא רואה את עצמי עושה משהו חוץ מלנוח, רופאים כרגע לא יעזרו לי יותר מידי גם
פשוט מקווה שהכאב יפחת בימים הקרובים ואוכל לחזור להתאמן

לדעתי שריר
עצבים יוצרים הפרעות לא מקומיות בגדול
אגב פעם בתקופה שלא התאמנתי, נתפס לי שריר בגב ברמה שלא יכולתי לזוז במיטה אפילו
כאבים כאלה פסיכיים בדכ שמורים לשרירים

לכותב האשכול - מאחל רק בריאות. לאלחנן, הכוונה ב"ברייסינג" היא ל-"breathing", לא? לא לוקחים אוויר לקראת הירידה ומוציאים בעלייה?

לכותב האשכול - מאחל רק בריאות. לאלחנן, הכוונה ב"ברייסינג" היא ל-"breathing", לא? לא לוקחים אוויר לקראת הירידה ומוציאים בעלייה?
בברייסינג מכניסים אוויר כשמתכוננים לתרגיל (לפני הירידה) ומוציאים אחרי שגמרנו את התרגיל (בסקוואט זה כשאתה עומד עם ברכיים נעולות). אתה לא מוציא את האוויר לפני שסיימת את התרגיל, ואתה לא מכניס תוך כדי.

לדעתי שריר
עצבים יוצרים הפרעות לא מקומיות בגדול
אגב פעם בתקופה שלא התאמנתי, נתפס לי שריר בגב ברמה שלא יכולתי לזוז במיטה אפילו
כאבים כאלה פסיכיים בדכ שמורים לשרירים
קרה לי היום הלכתי למיון שחררו אותי הביתה בזבוז זמן בלי צילום בלי כלום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית