כמה קלוריות אתם אוכלים ביום?

זאב אולן

משתמש פעיל
616
145
נק' מוניטין:
170
616
145
לכל הליפטרים בפורום זה, כמה קלוריות אתם אוכלים ביום? האם זה מספיק לכם להתאוששות?
יש כאלה שנמצאים במאזן נייטרלי תמידי?
דונו

אני כרגע לא סופר קלוריות, אבל אני מאמין שהממוצע שלי קרוב ל3,000 ביום.
שוקל בערך 87-88. יש מצב שזה פלוס קלורי, אני לא סגור ולא עוקב.
זה מספיק לי להתאוששות, אחרת אני פשוט יאכל עוד.

אני בעיקרון לא סופר, בעבר זה אוטומטי היה מאזן ניטרלי ולא עליתי במשקל, לאחרונה אני רואה שאני פשוט עולה במשקל כשאני לא סופר, אז נראה שאני כבר בפלוס. אבל אני מתייצב בדרך כלל על 88, אז אולי אני כבר בניטרלי באמת.

מידי פעם אני עושה חיטוב כשצריך, אבל אני הרבה יותר חלש בחיטוב, והרבה יותר חזק במסה, אז אני אוהב לעשות חיטוב קצר וקיצוני כשצריך ולזרום עם התזונה איך שנוח ברוב הזמן.

הנה גרף של 15 השבועות האחרונים שלי:

calgraph1.jpg

אפשר לראות שזה נע אצלי בין 2700 ל-3500 פחות או יותר.
ב15 שבועות האלה אני בתוכנית התחזקות אחרי כמה שנים של נייטרלי שהיה בערך 2300 והספיק לי לשימור כוח סביר באימונים ללא התקדמות, כשהתחלתי את התוכנית השאיפה שלי הייתה פלוס יומי של 300 קלוריות.
בפועל זה לא הרגיש לי מספיק אז אכלתי יותר, יתכן שיכולתי להתקדם באימונים עם +300 אבל הרעב והעייפות לא היו לי נוחים אז התגברתי עליהם עם אוכל. כמובן שהפלוס הקלורי הזה הביא לעליה מהירה במשקל (9 קילו משומנים היטב, היום אני עומד על 101 קילו).

שמעתי על הרעיון של התחזקות בנייטרלי כשמחזיקים מספיק שומן, אף פעם לא ניסיתי.

3000+מאנצ'ים כרגע. הייתי משער ממוצע של 3300~ ליום. ניטרלי/גירעון קל, כשאני כבר כמעט שנה בחיטוב (מאד מתון, ירדתי בערך 10 קילו בשנה הזאת).
שוקל 88, 1.74, בן 26
במסה הייתי על 4200~ ביום בשביל לעלות חצי קילו-קילו חודש.

אז איך לעזעזל הנייטרלי שלי הוא 2805 קלוריות ואני שוקל 114 ק"ג?
או שאתה מוסיף עוד קלוריות עם אימונים עצימים אז זה בעקרון נחשב נייטרלי?
קלוריות זה כמו אחוזי שומן, אי אפשר לדעת כמה זה באמת, הכל השערות.
או כמו משקל של בחורה, לפעמים צריך להוסיף למה שאמרו, ולפעמים להוריד.

או כמו כמה אלכוהול שבחור שתה בחתונה, אם הוא מספר שהוא שתה בקבוק, הוא כנראה שתה קצת פחות מחצי בקבוק.

אני קודם כל סופר קלוריות, ויש משחק של עודף קלורי בימי אימונים וגרעון במנוחה

כמות צעדים גבוה וneat בכללי. וזהו סך הכל. אני פשוט מגיב טוב לכמות קלוריות גבוה. הופך להיפראקטיבי

זה שאלה בעיקר של גנטיקה. הטענה הבאה היא ברוסיינס, מבוססת על הניסיון שלי ושל אנשים שיצא לי להכיר אבל לא מגובה (עד כמה שידוע לי) במדע: לרוב אנשים שבאופן טבעי שוקלים יותר יצטרכו לאכול פחות על אותו מ"ג כמו אדם שבאופן טבעי שוקל פחות מהם. למשל, כשאני התחלתי להתאמן שקלתי 52. אני שחיף מאד בטבעי ולכן דורש יותר קלוריות כדי לשמר מ.ג או לעלות. מנגד, יש לי חבר שהיה שמן מאד בצעירותו (130-140 קילו) והיום על מ"ג דומה לשלי הוא אוכל בערך 2000-2300 קלוריות ביום בניטרלי. שנינו סופרים קלוריות ברמה של לשקול את האוכל שאנחנו אוכלים.

או כמו משקל של בחורה, לפעמים צריך להוסיף למה שאמרו, ולפעמים להוריד.

לדבר עם מישהי על המשקל שלה זאת כבר טעות בפני עצמה, התשובה שלה היא כבר תהיה טעות נגררת.

זה שאלה בעיקר של גנטיקה. הטענה הבאה היא ברוסיינס, מבוססת על הניסיון שלי ושל אנשים שיצא לי להכיר אבל לא מגובה (עד כמה שידוע לי) במדע: לרוב אנשים שבאופן טבעי שוקלים יותר יצטרכו לאכול פחות על אותו מ"ג כמו אדם שבאופן טבעי שוקל פחות מהם. למשל, כשאני התחלתי להתאמן שקלתי 52. אני שחיף מאד בטבעי ולכן דורש יותר קלוריות כדי לשמר מ.ג או לעלות. מנגד, יש לי חבר שהיה שמן מאד בצעירותו (130-140 קילו) והיום על מ"ג דומה לשלי הוא אוכל בערך 2000-2300 קלוריות ביום בניטרלי. שנינו סופרים קלוריות ברמה של לשקול את האוכל שאנחנו אוכלים.

גם אני חושב בידיוק את אותו הדבר. וגם זה, מלומד ניסיון בלבד. יכול להיות שבגלל שאדם מסויים פעיל מאוד באופן לא יזום אז הוא ״שחיף מטבעו״ ולכן הוא צריך יותר קלוריות, וכן להפך…

ועד כמה יש הבדל בינך לבין אותו חבר מבחינת פעילות גופנית (יזומה או לא יזומה) ממה שידוע לך?
אורח חיים דומה מאד, ההבדל בהוצאה הקלורית שלנו מפעילות גופנית הוא כנראה זניח.
לדבר עם מישהי על המשקל שלה זאת כבר טעות בפני עצמה, התשובה שלה היא כבר תהיה טעות נגררת.

גם אני חושב בידיוק את אותו הדבר. וגם זה, מלומד ניסיון בלבד. יכול להיות שבגלל שאדם מסויים פעיל מאוד באופן לא יזום אז הוא ״שחיף מטבעו״ ולכן הוא צריך יותר קלוריות, וכן להפך…
ממש לא חושב ש"להיות שחיף טבעי" זה עניין של מישהו שעושה הרבה פעילות גופנית בהכרח. אני אף פעם לא הייתי ילד פעיל מדי, הייתי משחק קצת בהפסקות וכו' כמו ילדים אחרים אבל אף פעם לא הייתי בחוגים של כדורגל או ג'ודו או משהו כזה. התחלתי באמת לעשות ספורט רק כשהתחלתי להתאמן.

מה נסגר איתי למען השם רק ביאסתם אותי עוד יותר
אני אוכל 3200 קלויות ממוצע ביום ואני תקוע על אותו משקל כבר תקופה ארוכה 78 קילו מטר 176
קלוריות מדודות כמו שצריך יש לי מטבוליזם של חמור אני לא מסוגל לאכול יותר מזה

יכול להיות שבגלל שאדם מסויים פעיל מאוד באופן לא יזום אז הוא ״שחיף מטבעו״ ולכן הוא צריך יותר קלוריות, וכן להפך…
לדעתי זה לפחות חלק מהסיבה
אורח חיים דומה מאד, ההבדל בהוצאה הקלורית שלנו מפעילות גופנית הוא כנראה זניח.

ממש לא חושב ש"להיות שחיף טבעי" זה עניין של מישהו שעושה הרבה פעילות גופנית בהכרח. אני אף פעם לא הייתי ילד פעיל מדי, הייתי משחק קצת בהפסקות וכו' כמו ילדים אחרים אבל אף פעם לא הייתי בחוגים של כדורגל או ג'ודו או משהו כזה. התחלתי באמת לעשות ספורט רק כשהתחלתי להתאמן.
זה אולי לא בהכרח דברים כמו משחקי כדורגל, חוגים וכו', יש ילדים שאתה רואה שהם כל הזמן זזים, הנה הוא יוצא מהבית הנה הוא נכנס לבית, גם בתוך הבית הנה הוא הולך למקרר הנה הולך לחדר אחר וכו' וכו' ויש את אלה שעד שהם מרימים את עצמם מהספה הם עושים חישוב בשביל לעשות את כל הפעולות שצריך בשביל לחזור לרבוץ ולא להצטרך לקום. זה נכון גם לילדים וגם למבוגרים.
גם מה שאני אומר זה ברוסיינס כי זה דברים שאישית שמתי לב כמה פעמים אצל כמה אנשים

מה נסגר איתי למען השם רק ביאסתם אותי עוד יותר
אני אוכל 3200 קלויות ממוצע ביום ואני תקוע על אותו משקל כבר תקופה ארוכה 78 קילו מטר 176
קלוריות מדודות כמו שצריך יש לי מטבוליזם של חמור אני לא מסוגל לאכול יותר מזה
תאכל יותר. 3200 זה ממש לא הרבה. כששקלתי 80-82 עדיין הייתי צריך לאכול 3900-4000 ביום בשביל לעלות. תתכנן את התזונה שלך ואת המאכלים שאתה אוכל נכון בשביל שתצליח להכניס את הקלוריות האלה באופן עקבי.
לדעתי זה לפחות חלק מהסיבה

זה אולי לא בהכרח דברים כמו משחקי כדורגל, חוגים וכו', יש ילדים שאתה רואה שהם כל הזמן זזים, הנה הוא יוצא מהבית הנה הוא נכנס לבית, גם בתוך הבית הנה הוא הולך למקרר הנה הולך לחדר אחר וכו' וכו' ויש את אלה שעד שהם מרימים את עצמם מהספה הם עושים חישוב בשביל לעשות את כל הפעולות שצריך בשביל לחזור לרבוץ ולא להצטרך לקום. זה נכון גם לילדים וגם למבוגרים.
גם מה שאני אומר זה ברוסיינס כי זה דברים שאישית שמתי לב כמה פעמים אצל כמה אנשים
טענה מעניינת, אבל מנגד אני מכיר המון שמנים לשעבר שאולי פעם היו מתנהגים ככה אבל היום כבר לא, אז לא יודע כמה הטענה הזאת תופסת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית