הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מאזן נייטראלי

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
הקדמה:
לפי כל הכלים שבחנתי, אפליקציות, 3 אתרים שונים לחישוב הוצאה יומית, כולם מראים אותו דבר ממש: על מנת לשמור על משקל גוף בשביל אדם בן 35 ששוקל 72 ק"ג גובה 1.74מ', שמתאמן 5 פעמים בשבוע משקולות חצי שעה ביום בממוצע, דרוש בין 2,250-2,300 קלוריות ליום לשמירה על משקל הגוף כמות שהוא(Maintain Current Weight).

כמובן, יהיו ימים שאוציא יותר מזה. יהיו ימים שאוציא פחות מזה.

המטרה:
המטרה היא להשתפר במשקלי עבודה, יותר מאשר היפרטרופיה.
היפרטרופיה - אם תקרה, אזהיא תהיה תוצר משני אך לא כמטרה כרגע.
  1. האם אפשרי? אפשר לשפר כוח במאזן נייטראלי, פחות או יותר?
  2. האם זה עובד עד גבול מסוים?(ואם כן, עד איזה?)
  3. וללא קשר, השאלה הכי מהותית פה: האם שמירה על 2300 ליום בהכרח תבטיח שהמשקל הממוצע שלי לא יעלה?
במילים אחרות, אם הממוצע היומי הקלורי שלי לאורך השבוע/החודש יהיה סביב 2,270 קל' - זה אומר שאני בהכרח לא אעלה במשקל לאורך זמן?

אשמח למענה על 3 השאלות 😛

1. כן
2. לכל אחד יש גבול מסויים וזה תלוי במיליון משתנים. אתה ככל הנראה רחוק ממנו משהו כמו 15 שנה של אימונים ברצף. מן הסתם כשתעלה במשקל יהיה לך קל יותר להתחזק, אבל כל עוד תצליח להתאושש מהאימון אתה תתחזק גם על אותו משקל גוף פחות או יותר.
3. פשוט תשקל כל כמה ימים. אם עלית, תוריד קצת אוכל, אם ירדת, תעלה קצת. שבועיים שלושה ותמצא את האיזון שלך.

1. בטח שאפשר !

2. בטח עד גבול מסויים, מה חשבת שאנשים מתחזקים וגדלים בלי סוף?? הכל זה עד גבול מסויים גם עם סטרואידים יש סף יכולת.

(נו באמת מה אתה רוצה שיגידו לך שאתה יכול לעלות בסקוואט מ80 ל120 ושם כבר תתחיל לאכול יותר ??? זה לא מעניין מדוייק )

3. רק המוות בטוח כל השאר בסימן שאלה. הכל עניין של ניסוי עצמי !
תנסה ותעקוב אחרי התוצאות-
עולה יותר מידי ? תרד בקק"ל !
יורד במשקל ? תעלה בקק"ל !

• פותח/ת השרשור
לכל אחד יש גבול מסויים וזה תלוי במיליון משתנים. אתה ככל הנראה רחוק ממנו משהו כמו 15 שנה של אימונים ברצף. מן הסתם כשתעלה במשקל יהיה לך קל יותר להתחזק, אבל כל עוד תצליח להתאושש מהאימון אתה תתחזק גם על אותו משקל גוף פחות או יותר.

אני מתאמן מגיל 16 אבל חרא גנטיקה יש לי וגם מלא פציעות שעיכבו אותי ומלא שנים של חוסר ניסיון וחוסר ידע ורק כוח רצון ו-Grind שגרמו לי להיות במשך שנים על פול גז בניוטרל. אבל אני לא כזה רחוק שנות אור מהפוטנציאל שלי, כלכ הנראה. וגם לא ב-Prime שלי מבחינה גופנית.

• פותח/ת השרשור
רק המוות בטוח כל השאר בסימן שאלה. הכל עניין של ניסוי עצמי !
תנסה ותעקוב אחרי התוצאות-
עולה יותר מידי ? תרד בקק"ל !
יורד במשקל ? תעלה בקק"ל !

נכון, נו ברור שאין ודאות של 100% אבל מה שהתכוונתי לשאול זה שאם באמת אשמור על המאזן נייטראלי לא משנה כרגע אם זה 2200 או 2350 - אשכרה לא אעלה במשקל.
אחרי 3 חודשי חיטוב זה בשבילי כמו אוצר....
בנאדם בן 35 כצה הוא כבר רחוק מסף היכולת שלו ??? עוד 15 שנה הוא בן 50 עם רמות טסט נמוכות משל היום בהרבה

זה בדיוק מה שהתכוונתי

המאזן נייטראלי לא משנה כרגע אם זה 2200 או 2350 - אשכרה לא אעלה במשקל.
תנסה ותדע ! אי אפשר לענות על זה בכן או לא
יש'לך הרי מרווח טעות , אין לך תחרות עם שקילה בזמן הקרוב.
אם תראה שאתה עולה תוריד קקל אם תראה שאתה יורד תעלה קקל ואם אתה נשאר יציב אז תמשיך ככה כי זה המטרה שלך הרי

• פותח/ת השרשור
אם תראה שאתה עולה תוריד קקל אם תראה שאתה יורד תעלה קקל ואם אתה נשאר יציב אז תמשיך ככה כי זה המטרה שלך הרי

אין תחרות לא בשנה ולא בעשור הקרוב ולא לעולם, זה סתם בשביל עצמי לדעת איפה אני עומד ביחס למה שאני רוצה להחזיק וכמה אני רוצה לשקול.

אגב אם המטרות שלי מבחינת כוח וכו' לא יושגו ואבין שאני חייב לעלות במשקל בשביל זה אז אעשה זאת בהחלט. הכל דינאמי.

אני מתאמן מגיל 16 אבל חרא גנטיקה יש לי וגם מלא פציעות שעיכבו אותי ומלא שנים של חוסר ניסיון וחוסר ידע ורק כוח רצון ו-Grind שגרמו לי להיות במשך שנים על פול גז בניוטרל. אבל אני לא כזה רחוק שנות אור מהפוטנציאל שלי, כלכ הנראה. וגם לא ב-Prime שלי מבחינה גופנית.

אמרת שאבא שלך היה מניף אולימףי ועשה איזה 250 סקוואט לא? אז מצטער לאכזב אבל אין לך חרא גנטיקה חבר.

בכללי חרא גנטיקה נהיה תירוץ מאוד נפוץ פה לאחרונה. אתה לא מנסה להשיג איזה קריטריון אולימפי, כולה לעלות קצת את הסקוואט והדדליפט וקצת מסת שריר. לא צריך להיות איזה פריק בשביל זה.
כולה התמדה, קצת ידע ולעבוד עם משהו מסודר ולא לשנות כל שני וחמישי.
תסתכל פה, יש כמה וכמה בני 50 ו60 + שלא מתלוננים שדפקו אותם בגנטיקה:

Login • Instagram

1. כן
2. כל עוד אתה מתאושש כמו שצריך ומתאים את התוכנית לרמה שלך זה אפשרי עד שתגיע לפוטנציאל שלך (מה שכנראה לא יקרה). מה שכן לפעמים יהיה לך קשה להתאושש כמו שצריך בניטרלי, אבל זה כן אפשרי.
3. המחשבונים האלה לא מדויקים, לכל אחד יש ניטרלי שונה. תנסה 2300 קלוריות ותשחק איתם לפי התגובה של המשקל שלך.
ולגביי הגנטיקה, חרטא, ההבדלים של הגנטיקה מתגלים תכלס רק בשלב מתקדם, עד לשלב כזה אתה יכול להגיע עם תוכנית טובה, תזונה טובה והתמדה בלי הבדלים בין אנשים (למעט ממש יוצאי דופן). כמו ש @StrongEnough אמר, זה סתם תירוץ של מלא אנשים, אני כל היום שומע את זה בכל מקום.

• פותח/ת השרשור
אמרת שאבא שלך היה מניף אולימףי ועשה איזה 250 סקוואט לא? אז מצטער לאכזב אבל אין לך חרא גנטיקה חבר.

בכללי חרא גנטיקה נהיה תירוץ מאוד נפוץ פה לאחרונה. אתה לא מנסה להשיג איזה קריטריון אולימפי, כולה לעלות קצת את הסקוואט והדדליפט וקצת מסת שריר. לא צריך להיות איזה פריק בשביל זה.
כולה התמדה, קצת ידע ולעבוד עם משהו מסודר ולא לשנות כל שני וחמישי.

אבא עשה 220 סקוואט לשלישייה על משקל גוף 84.5kg.
בשנות ה-80.אבל קיבלתי את הגנטיקה יותר מהאימא. הגנטיקה שלי יותר זורמת בספורט של ריצה למרחקים וכאלה.

אבל כן, יש לי עוד עשור לעשות grind חופשי בלי תירוצים אני מניח. לפחות

• האם אפשרי? אפשר לשפר כוח במאזן נייטראלי, פחות או יותר?
  • האם זה עובד עד גבול מסוים?(ואם כן, עד איזה?)
בגדול זה בהחלט אפשרי. יש נקודה שבה מסת השריר היא הגורם המגביל בפיתוח כוח, אבל זה נכון רק בשלבים מתחילים ובשלבים מאוד מתקדמים. הרוב המוחלט של המתאמנים יכולים להתחזק המון על נייטרלי

וללא קשר, השאלה הכי מהותית פה: האם שמירה על 2300 ליום בהכרח תבטיח שהמשקל הממוצע שלי לא יעלה?
תיאורטית כן. זה הנייטרלי התיאורטי שלך, אז אם הוא נכון זה מבטיח שהמשקל ישאר זהה, אבל אם הוא לא נכון אז אתה תרד או תעלה במשקל. אבל ברגע שתמצא את הנייטרלי האמיתי שלך אז המשקל ישאר זהה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית