הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתי להתמתח?

• פותח/ת השרשור OYP
  • פורסם בתאריך

OYP

משתמש משקיע
2,907
2,046
נק' מוניטין:
2,717
2,907
2,046
אני אחד הלא גמישים, לא מצליח לשבור מקביל בסקוואט, לא מצליח ללחוץ מעל הראש בקו ישר בלי לעגל את הגב כמו לא יודע מה, מתקשה מאוד להיכנס לדדליפט (אבל מצליח. סטיף לג לא ניסיתי אף פעם אבל די בטוח שלא מצליח). בקיצור אני כולי לא גמיש ותמיד הייתי, וזה רק מתבקש להתחיל לעשות מתיחות.
אלן ת'רול, אדם שאני מאוד מעריך ממליץ ועושה בעצמו מתיחות ממש לפני האימון, הבעיה שאחרי מתיחות בא לי רק לישון ואני מרגיש כאילו כל הגוף שלי התפרק, אחר כך באימון זה ממש דופק אותי. אחרי האימון אין לי כל כך כוח למתיחות (למרות שעשיתי את זה כבר כמה פעמים וזה היה לי יותר נוח מלפני האימון), וגם אלן אומר שלדעתו זה הרבה פחות אפקטיבי בגלל הפאמפ (לא יודע עד כמה זה נכון, אשמח לאישור או סתירה וסיבות אם מישהו יודע על זה משהו). כנראה שהכי נוח בימי מנוחה, אבל השאלה אם יש בזה בעייתיות, כי אני ממש מכווץ ומתיחות דורשות ממני הרבה.
מה אתם אומרים? מתי הזמן הכי טוב להתמתח? וכמה פעמים בשבוע? ויש לכם המלצה על מתיחות ספיציפות (אם לא אמצא משהו יותר טוב כנראה שאלך על המתיחות של אלן ואעשה שינויים לפי הצורך)?
תודה רבה!

ועוד שאלה שקצת קשורה לנושא- מתאמני הכוח, אתם עושים אירובי קל לפני האימון בתור חימום או לא? ואם כן איזה, כמה זמן וכמה קשה זה צריך להיות?
אני מוצא בזה יתרון נטו לאימונים שלי אז יוצא לי לעשות

ממש לא קשה לחימום נטו ריצה קלה/קפיצות במקום וכאלה

ועוד שאלה שקצת קשורה לנושא- מתאמני הכוח, אתם עושים אירובי קל לפני האימון בתור חימום או לא? ואם כן איזה, כמה זמן וכמה קשה זה צריך להיות?
באופן אישי לא, אבל אם אתה רוצה לשלב אירובי בתור חימום לא הייתי עושה יותר מ7 דקות אם להגיד את האמת.

איך מתחממים? האם צריך מתיחות וגמישות? והאם כדאי גם אירובי? - פשוט פאוורליפטינג

מה זה עדיין? אני לא מחפש לסמן וי, אני רוצה תקופה להשקיע בזה כדי שאוכל לבצע טוב את התרגילים.
לדעתך לעשות כל יום זה לא יפגע באימון וזה יותר טוב לגמישות מרק כמה פעמים בשבוע? שואל על ניסיון שלך או של קרובים אליך
תתייחס למתיחות כאימון, זה אמור להיות מתוכנן וספציפי, ויכול להפריע לאימונים הרגילים, אז לקחת את זה בחשבון.
מיותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית