הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התקדמות איטית

יונתן גינזהרג

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
שלום אני מאתמן כבר שנתיים, לאחרונה התחלתי מסה יחד עם ארבעה אימונים בשבוע.
אני מרגיש שההתקדמות שלי איטית מאוד ומצד שני לא רוצה להביא את עצמי לכשל.
הייתי שמח לדעת האם יש מקום לשינויים בתוכנית שלי על מנת למקסם את המישקלים .
העקרון של התוכנית הוא כזה , במרוכבים מתחיל ב3 חזרות ,שבוע אחרי 4 חזרות ושבוע אחרי 5 חזרות .לאחר מכן מוסיף 5 קילו על המוט ומתחיל שוב מ3 חזרות וכך הלאה...
יום lower:
Squat -4 sets כרגע 100kg
Dead lift-3 sets כרגע 100kg

לאנצים - 3×10
פשיטת ירך: 3x10
כפיפת ברכיים 10×12
Upper:
לחיצת חזה בדמבלים- 4 סטים כרגע כל משקולת 38kg (לא יכול לעשות בנץ כי אין לי ספוטר )
לחיצת חזה בשיפוע חיובי דאמבלים (3×6)
פולי עליון (4×6)
חתירה בכבל (3×6)
מיליטרי פרס (4×5) כרגע 50kg ותקוע...
יד קידמית 3×10
יד אחורית 3×10

כל מה שרשום באדום אני עובד לפי מה שרשמתי למעלה באדום

אני לא חולק עליכם אבל אני באמת לא מבין איך זה לא סותר את מה שנאמר פה מקודם הרי אם אעשה 8 סטים אני כבר אצטרך להרים הרבה פחות ואם עוד אתם אומרים שאמור להישאר לי כח ל10 חזרות בסט האחרון אני בכלל אצטרך לרדת במשקל לפחות מ 100 ל60
ודרך אגב המטרה שלי זה היפרטרופיה נטו ממש לא מעניין אותי כמה אני מרים , אבל עליי משפיע הכי טוב להרים כבד בגלל זה אני רוצה למקסם
3-5 חזרות ל4 סטים זה לא הרבה היפרטרופיה.
זה אשכרה 20 חזרות במקסימום.

אני מציע לך 18 חזרות במינימום, ו50 במקסימום.

אין עולם שבו הורדת הנפח והעלת העצימות ברמה כזאת תיתן לך יותר היפרטרופיה.

לכוח תצטרך יותר נפח סטים, עם משקל שמשאיר מקום להתקדם מידי שבוע.

ולהיפרטרופיה תצטרך יותר סטים וחזרות עם עוד פחות משקל.

אני לא חולק עליכם אבל אני באמת לא מבין איך זה לא סותר את מה שנאמר פה מקודם הרי אם אעשה 8 סטים אני כבר אצטרך להרים הרבה פחות ואם עוד אתם אומרים שאמור להישאר לי כח ל10 חזרות בסט האחרון אני בכלל אצטרך לרדת במשקל לפחות מ 100 ל60
איך זה כן סותר?
אבל עליי משפיע הכי טוב להרים כבד בגלל זה אני רוצה למקסם
אין לי ספק שאתה לא בשלב של לדעת מה משפיע לך יותר על היפרטרופיה, ובכלל בשלב שזה ישפיע אחרת. ובכל מקרה כמו שאלחנן אמר, זה לא נפח להיפרטרופיה.

• פותח/ת השרשור
אני
איך זה כן סותר?

אין לי ספק שאתה לא בשלב של לדעת מה משפיע לך יותר על היפרטרופיה, ובכלל בשלב שזה ישפיע אחרת. ובכל מקרה כמו שאלחנן אמר, זה לא נפח להיפרטרופיה.
לא יודע באיזה מצב אני , אבל אני מתאמן שנתיים ובמהלך כל השנתיים האלה עשיתי תוכניות "היפורטרפיה " , השינוי שקרה לי בגוף תוך חודשיים מהתוכנית החדשה הוא עצום ביחס למה שהיה קורה בתוכניות " היפורטרופיה "ולכן אין סיכוי שאני חוזר לתוכנית כזאת .

אני

לא יודע באיזה מצב אני , אבל אני מתאמן שנתיים ובמהלך כל השנתיים האלה עשיתי תוכניות "היפורטרפיה " , השינוי שקרה לי בגוף תוך חודשיים מהתוכנית החדשה הוא עצום ביחס למה שהיה קורה בתוכניות " היפורטרופיה "ולכן אין סיכוי שאני חוזר לתוכנית כזאת .
אני מאמין שפשוט התאמנת עם תוכנית גרועה לפני זה, ועכשיו אתה מתקדם אז אתה גם רואה התקדמות, אבל אם זה מה שאתה מעדיף תהנה

• פותח/ת השרשור
אני מאמין שפשוט התאמנת עם תוכנית גרועה לפני זה, ועכשיו אתה מתקדם אז אתה גם רואה התקדמות, אבל אם זה מה שאתה מעדיף תהנה
התאמנתי עם ab קלאסית של קילוגרם,ו תאמת שבאמת לא ראיתי שום שינוי לא בגוף ולא במשקלי עבודה . עכשיו זה פעםצראשונה שאני מרגיש שאני גדל.
אבל שוב אני אשמח לדעת אם יש מקום לשינוי בתוכנית כדי למקסם גדילה

התאמנתי עם ab קלאסית של קילוגרם,ו תאמת שבאמת לא ראיתי שום שינוי לא בגוף ולא במשקלי עבודה . עכשיו זה פעםצראשונה שאני מרגיש שאני גדל.

להיפרטרופיה האידיאל זה לעשות תוכנית היפרטרופיה ולא כוח.

זה לא אומר שתוכנית כוח לא תעבוד.

מהזיכרון שלי מהתוכניות האלה אין בהן כל מיני דברים, כמו תכנון התקדמות, שבלי תכנון התקדמות מסובך מאוד להתקדם. בתוכנית שלך עכשיו יש תכנון התקדמות, ואפילו אחד טוב הייתי אומר. רק שוב, הייתי קונה פלטות קלות יותר כי אין מצב שההתקדמות הזאת תחזיק לך עוד הרבה עם 5 קילו. אם ממש לא בא לך לקנות הייתי מתקדם ביותר חזרות לפני שמעלה משקל.

מהזיכרון שלי מהתוכניות האלה אין בהן כל מיני דברים כמו תכנון התקדמות .
מה ? אין דבר כזה תוכנית בלי תכנון והתקדמות .
זה לא שמסובך להתקדם אלא אתה לא מתקדם .
אם אדם ירים 10 קילו , ואחרי 3 חודשים הוא ירים 10 קילו , למה שהשריר יקבל גירוי ברמה שלפרק את עצמו ולבנות מחדש גדול יותר בשביל להתמודד עם מעמסה גדולה יותר ,שבעצם זה אותה מעמסה ?

כל תוכנית צריכה תכנון והתקדמות !

מה ? אין דבר כזה תוכנית בלי תכנון והתקדמות .
זה לא שמסובך להתקדם אלא אתה לא מתקדם .
אם אדם ירים 10 קילו , ואחרי 3 חודשים הוא ירים 10 קילו , למה שהשריר יקבל גירוי ברמה שלפרק את עצמו ולבנות מחדש גדול יותר בשביל להתמודד עם מעמסה גדולה יותר ,שבעצם זה אותה מעמסה ?

כל תוכנית צריכה תכנון והתקדמות !
יש התקדמות ויש תכנון התקדמות, הכוונה שלי זה שמהזיכרון שלי מהפעם האחרונה שהסתכלתי בתוכניות האלה (וזה היה מזמן) אין תכנון התקדמות, כלומר, לא כתוב איך להתקדם. זה לא אומר שאי אפשר להתקדם, כי אם הוא יוסיף משקל הוא יתקדם, אבל זה פשוט לא מתוכנן. ובגלל זה כתבתי שזה מסובך, כי כנראה שתיתקע הרבה פעמים ככה, אבל זה כן אפשרי.

• פותח/ת השרשור
מהזיכרון שלי מהתוכניות האלה אין בהן כל מיני דברים, כמו תכנון התקדמות, שבלי תכנון התקדמות מסובך מאוד להתקדם. בתוכנית שלך עכשיו יש תכנון התקדמות, ואפילו אחד טוב הייתי אומר. רק שוב, הייתי קונה פלטות קלות יותר כי אין מצב שההתקדמות הזאת תחזיק לך עוד הרבה עם 5 קילו. אם ממש לא בא לך לקנות הייתי מתקדם ביותר חזרות לפני שמעלה משקל.
אני אקנה זה לא בעיה פשוט לא חשבתי על זה . תאמת שגם שאלתי תבעל מכון למה אין והוא אמר שהוא לא מאמין בהוספה של משקל כלכך קל למוט חחחח אבל וואט אבר.
אני מאוד דוגל ב"למד את הגוף שלך" אני ניסתי במשך שנתיים תוכניות היפרטורפיה ולפי מה שאני מרגיש כרגע תוכנית כוח מניבה עבורי תוצאות יותר יפות מבחינה ויזואלית. שוב יכול להיות שאני מדבר שטויות ולכן הייתי שמח לדעת אם יש איזה שהוא מקור לתוכנית היפר טובה , חוץ מזה בתוכנית הנוכחית לדעתכם יש מספיק תרגילי כתפיים? אולי צריך להוסיף? , אני מרגיש שהידים שלי טיפה בפיגור אבל אני מפחד להוסיף עוד תרגילי עזר

אני אקנה זה לא בעיה פשוט לא חשבתי על זה . תאמת שגם שאלתי תבעל מכון למה אין והוא אמר שהוא לא מאמין בהוספה של משקל כלכך קל למוט חחחח אבל וואט אבר.
אני מאוד דוגל ב"למד את הגוף שלך" אני ניסתי במשך שנתיים תוכניות היפרטורפיה ולפי מה שאני מרגיש כרגע תוכנית כוח מניבה עבורי תוצאות יותר יפות מבחינה ויזואלית. שוב יכול להיות שאני מדבר שטויות ולכן הייתי שמח לדעת אם יש איזה שהוא מקור לתוכנית היפר טובה , חוץ מזה בתוכנית הנוכחית לדעתכם יש מספיק תרגילי כתפיים? אולי צריך להוסיף? , אני מרגיש שהידים שלי טיפה בפיגור אבל אני מפחד להוסיף עוד תרגילי עזר

מה זה יעזור אם מישהו יתן לך תוכנית היפרטרופיה טובה?

תוכנית טובה זו תוכנית שתתאים לך, אין כזה דבר תוכנית "אידיאלית" להיפרטרופיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית