הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

וואלה זה עצוב..

ואם אורח החיים שלך לא מתאים לאנשים מסויימים (מבחינת ההעדפות אישיות), אז זה נחשב שהוא עדיין יסבול מהמחלה?
לא כל כך הבנתי.
אם מישהו מעדיף אורח חיים יושבני, מעשן, ואלכוהולי, כנראה שיסבול ממחלות שונות.

לא כל כך הבנתי.
אם מישהו מעדיף אורח חיים יושבני, מעשן, ואלכוהולי, כנראה שיסבול ממחלות שונות.
אני מניח שאתה אוכל בצורה מסוימת בצל הקרוהן, תקן אותי אם אני טועה.
אם בנאדם אחר עם קרוהן יאכל גם הוא בצורה מסוימת בצל הקרוהן, וזה יגרום לו לסבל, אולי אף רב יותר משהיה כשאכל מה שהוא רוצה, וסבל מהתרופות הנלוות,
נכון יהיה לומר שאדם זה סובל מהמחלה עדיין?

אם בנאדם אחר עם קרוהן יאכל גם הוא בצורה מסוימת בצל הקרוהן, וזה יגרום לו לסבל, אולי אף רב יותר משהיה כשאכל מה שהוא רוצה, וסבל מהתרופות הנלוות,
ממה שקראתי זה מחלה אוטואימונית והיא לכל החיים.
אבל יש כאלה שסובלים ממנה באופן רציף ויש כאלה שזה בא להם בהתקפים כל כמה זמן,שנים אפילו.

היום אני כבר יכול לאכול מה שאני רוצה.
אבל מאמין שאני מה שאני אוכל, ולכן אוכל בצורה מסוימת.
אני סבור שבמחלת הקרוהן, התזונה קריטית להחלמה, ויש כללים אוניברסלים, וכללים אישיים.
לא כולם רגישים לגלוטן לדוגמה.

אדם שלא מצא את הדרך המחלימה לאכול, לדעתי עדיין סובל מהמחלה.
ממה שקראתי זה מחלה אוטואימונית והיא לכל החיים.
אבל יש כאלה שסובלים ממנה באופן רציף ויש כאלה שזה בא להם בהתקפים כל כמה זמן,שנים אפילו.
אני אובחנתי בקרוהן מאוד חמור לפני כמעט 10 שנים.
היום אני לא סובל, ללא תרופות, ומחזיק בכמה שיאי ישראל של כוח.
אני מאמין שבעזרת תזונה נכונה, לפעמים תוספים, שינוי גישה מנטלית ופסיכולוגית המחלה ניתנת לשליטה.

האם היא נעלמה? לא יודע, ולא נראה לי שזה משנה. אין לי סממנים של המחלה, אני לא סובל ממנה, ואני ממליץ לאנשים לנסות להתמודד עם המחלות שלהם בעזרת כלים נוספים מלבד תרופות.

התרופות מצילות חיים, שיהיה ברור. אך להסתפק רק בתרופות ולהמשיך לחיות אורח חיים מזיק לדעתי סתם חבל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית