הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

וואלה זה עצוב..

מצחיק אותי שמתנהל דיון רציני על האם גנטיקה היא 'אמיתית או לא'.
מזכיר לי את הדיונים של אין דבר כזה גבר או אישה, אין מגדר ואין זהות, כל אחד הוא כל דבר והכל יכול להשתנות מרגע לרגע. מגוחך.

עוד הרבה לפני שאנחנו נולדים, כבר ברחם, רוב היכולות הפיזיות, קוגניטיביות, מחלות תורשתיות, מנת משכל, יכולות מנטליות ועוד ועוד כבר נקבעו מראש.

הגנטיקה שלנו מהווה בסיס ליכולות שלנו וגם תקבע את הגבולות שלנו.
זה לא אומר שאדם 'מבורך גנטית' בהכרח יהיה חזק יותר מזה שפחות, כי אותו 'מבורך גנטית' יכול גם לא לגעת במוט בחיים.
אבל תחת אותם תנאים ואותו מסלול למטרה האדם בעל הגנטיקה הטובה יותר תמיד יצליח מהר יותר, או פשוט יגיע הרבה יותר רחוק.

ממה שאני רואה ושומע הרבה, אנשים מוצלחים בכל תחום, אבל בעיקר בתחומי הספורט אוהבים לגמד את הגנטיקה שלהם כדי חלילה לא להמעיט בעבודה הקשה שהם עושים.

עוד הרבה לפני שאנחנו נולדים, כבר ברחם, רוב היכולות הפיזיות, קוגניטיביות, מחלות תורשתיות, מנת משכל, יכולות מנטליות ועוד ועוד כבר נקבעו מראש.
מה שאמרתי בדיוק!
אם את המחלות אנחנו מקבלים..
אז את טונוס השרירים לא נקבל?

*אגב כאשר הולכים לטיפת חלב עם התינוק,האחות
כל הזמן מדברת על טונוס שרירים גבוה/נמוך,בהשוואה לכלל אוכלוסית התינוקות.

• פותח/ת השרשור
מזכיר לי את הדיונים של אין דבר כזה גבר או אישה, אין מגדר ואין זהות, כל אחד הוא כל דבר והכל יכול להשתנות מרגע לרגע. מגוחך.

זה לא אומר שאדם 'מבורך גנטית' בהכרח יהיה חזק יותר מזה שפחות, כי אותו 'מבורך גנטית' יכול גם לא לגעת במוט בחיים.
אבל תחת אותם תנאים ואותו מסלול למטרה האדם בעל הגנטיקה הטובה יותר תמיד יצליח מהר יותר, או פשוט יגיע הרבה יותר רחוק.

ממה שאני רואה ושומע הרבה, אנשים מוצלחים בכל תחום, אבל בעיקר בתחומי הספורט אוהבים לגמד את הגנטיקה שלהם כדי חלילה לא להמעיט בעבודה הקשה שהם עושים.
אז מבאס זה מה שאני אומר חחח…
שיש כאלה שלא נגעו במוט ולא מקפידים על תזונה ויש להם מסת שריר מכובדת וחטובים ויש כאלה קובבות גם שהם מתאמנים ושומרים תזונה..

אז מבאס זה מה שאני אומר חחח…
שיש כאלה שלא נגעו במוט ולא מקפידים על תזונה ויש להם מסת שריר מכובדת וחטובים ויש כאלה קובבות גם שהם מתאמנים ושומרים תזונה..
ממש מבאס עד דמעות
עולם אכזר

הדבר היחיד שאדם עם גנטיקה נחותה יותר צריך לעשות זה לעבוד קשה וחכם יותר כדי להגיע לאותן תוצאות
בידיוק כמו שאדם בלי ראש מתמטי צריך לעבוד קשה יותר ממישהו שזה בא לו בקלות אם יבחר במקצוע כזה ואפשר להביא דוגמא על כל תחום בחיים.

• פותח/ת השרשור
ממש מבאס עד דמעות
עולם אכזר

הדבר היחיד שאדם עם גנטיקה נחותה יותר צריך לעשות זה לעבוד קשה וחכם יותר כדי להגיע לאותן תוצאות
בידיוק כמו שאדם בלי ראש מתמטי צריך לעבוד קשה יותר ממישהו שזה בא לו בקלות אם יבחר במקצוע כזה ואפשר להביא דוגמא על כל תחום בחיים.
לא אמרתי שלא,אני אותו בחור לא מבורך גנטית אבל אני ממשיך להתאמן וגודל לאט לאט.

אבל זה לא נשמע לך לגיטימי? ברור לכולם שלרוני קולמן אין גנטיקה של אדם ממוצע בכלל ושאתה ואני בחיים לא נגיע לגוף כמו שלו, אבל תחשוב אם היית הוא, לא היית מתלהם נגד כל האנשים שמקטינים את כל העבודה הקשה שעשית רק בגלל גנטיקה וסטרואידים?
אבל כן, להגיד שאין דבר כזה גנטיקה זאת תמימות מוזרה, מצד שני להגיד שמישהו מוצלח מוצלח רק בגלל הגנטיקה זה עצלנות ולוזריות.
לא אמרתי שלא,אני אותו בחור לא מבורך גנטית אבל אני ממשיך להתאמן וגודל לאט לאט.
תקשיב למה שדובר פה לכל אורך הנושא: אל תאשים את הגנטיקה לפני שהגעת לתוצאות. נקודה. כל אחד, כל אחד (למעט נכים וכו, אל תתקטנן) יכול להגיע לתוצאות הרבה יותר גבוהות מהממוצע. בשביל להגיע לתוצאות מעל אלה שמעל הממוצע, בשביל זה צריך גנטיקה מבורכת. זה נכון. אבל כל עוד לא הפגנת שנים של עבודה נכונה וקשה, תוצאות שאין ספק שאתה יכול להגיע אליהן בלי גניטיקה טובה, אל תאשים אותה. אם אתה כרגע מנסה לגדול לרמה שהיא קצת מעל הממוצע ולא מצליח, בלי משהו אישי, אבל כנראה שאתה מתנהל חרא. אל תאשים את הגנטיקה.

ד"א, כנראה שההבדלים בגנטיקה לא נמדדים רק בתוצאות הסופיות, אלא גם בדרך. לדוגמא יהיו כאלה שיצטרכו בשביל להגיע ל200 קילו דדליפט לעבוד קצת על דדליפט עצים מאוד, מישהו אחר יצטרך לעבוד אותו דבר + הרבה תרגילי עזר, ומישהו אחר בכלל צריך לעשות הרבה סטים שבועיים של דדליפט וזה מה שיביא אותו לאותה תוצאה.

אתייחס רק לחלק הזה.
אני מגמד את הגנטיקה שלי בהישגים שלי, כי אני מאמין שכל אחד כמעט יכול להגיע לזה אם יעשה מה שעשיתי.
אבל כן, להגיד שאין דבר כזה גנטיקה זאת תמימות מוזרה, מצד שני להגיד שמישהו מוצלח מוצלח רק בגלל הגנטיקה זה עצלנות ולוזריות.
להגיד שהעולם עגול זאת תמימות מוזרה, ברור שהוא ישר.

אני אשמח לראות מידע מדעי קונקרטי שהגנטיקה מעבר לאורך גפיים, מאפשרת חיזוי הצלחה בספורט.

אנשים פה זורקים, "גנטיקה טובה תמשוך 500 ק"ג לעומת גנטיקה גרועה רק 200". אחרים יגידו שהמרחק לא כזה גדול, "גנטיקה גרועה תמשוך 480".

אנשים יגידו "גנטיקה טובה אומרת התקדמות מהירה" שזה בכלל לא קשור לכמה הוא יגיע בסוף. אחרים יגידו שזה בכלל נקודת התחלה גבוה יותר מאשר גנטיקה נחותה.

אנשים יגידו שאפשר לחזות גנים עם בדיקות מסוימות, כמו ספרינט, קפיצה לגובה, או כמה זמן אפשר להחזיק את הנשימה.

המכנה המשותף לכל הטיעונים האלו, שלאף אחת מהם יש ביסוס מלבד תחושת בטן טעונה אמוציות.
אולי אני מגיע לפני זמני, עד לא מזמן היה אסור לברכיים לעבור את הבהונות בסקוואט, לגב היה אסור להתעגל בדדליפט, וחלילה שברכיים יקרסו בסקוואט.
מחקר??? בשביל מה??? ברור שיעוף לך חוליה עם הגב מתעגל.

עוד לא פגשתי את המתאמן המקולל גנטית שאימונים נכונים, תזונה וכל כללי הספורט לא יכלו להפוך אותו ללא פחות משיא ישראלי.

בקיצור, ביסוס בבקשה?!

• פותח/ת השרשור
אתייחס רק לחלק הזה.
אני מגמד את הגנטיקה שלי בהישגים שלי, כי אני מאמין שכל אחד כמעט יכול להגיע לזה אם יעשה מה שעשיתי.

אני אשמח לראות מידע מדעי קונקרטי שהגנטיקה מעבר לאורך גפיים, מאפשרת חיזוי הצלחה בספורט.

אנשים פה זורקים, "גנטיקה טובה תמשוך 500 ק"ג לעומת גנטיקה גרועה רק 200". אחרים יגידו שהמרחק לא כזה גדול, "גנטיקה גרועה תמשוך 480".

אנשים יגידו "גנטיקה טובה אומרת התקדמות מהירה" שזה בכלל לא קשור לכמה הוא יגיע בסוף. אחרים יגידו שזה בכלל נקודת התחלה גבוה יותר מאשר גנטיקה נחותה.

אנשים יגידו שאפשר לחזות גנים עם בדיקות מסוימות, כמו ספרינט, קפיצה לגובה, או כמה זמן אפשר להחזיק את הנשימה.

המכנה המשותף לכל הטיעונים האלו, שלאף אחת מהם יש ביסוס מלבד תחושת בטן טעונה אמוציות.
אולי אני מגיע לפני זמני, עד לא מזמן היה אסור לברכיים לעבור את הבהונות בסקוואט, לגב היה אסור להתעגל בדדליפט, וחלילה שברכיים יקרסו בסקוואט.

עוד לא פגשתי את המתאמן המקולל גנטית שאימונים נכונים, תזונה וכל כללי הספורט לא יכלו להפוך אותו ללא פחות משיא ישראלי.

בקיצור, ביסוס בבקשה?!
אורך גפיים יש יתרון או חיסרון בדלליפט,סקוואט,בנץ,פרס ?

עוד לא פגשתי את המתאמן המקולל גנטית שאימונים נכונים, תזונה וכל כללי הספורט לא יכלו להפוך אותו ללא פחות משיא ישראלי
יש רצים בעולם,שנותנים תחיים שלהם באימונים,שוקלים כל גרגר אורז!
ובסוף בא קמרוני או קנייתי
ורץ כאילו הוא לא מתאמץ,ולוקח/לוקחים מקומות ראשונים.

ידיים ארוכות = חיסרון בבנץ', אבל יתרון בדדליפט
בסקוואט לדוגמא רגליים קצרות זה יתרון כי הטווח תנועה קטן יותר אז אתה מרים יותר משקל, בדדליפט אני מניח שזה גם יתרון כי אתה צריך להתכופף פחות כדי להגיע אל המוט עם הידיים.

הדיון על המושג איש או אישה הוא דיון לגיטימי.
אשמח להיכנס לזה אם תרצה, אשתמש בספר העברית העתיקה ביותר שלנו לראות מה היה כוונת הכותב "איש" ו"אישה".

במדע, אין דעות, יש אמת.
דעתי שהגנטיקה בספורט לא משחק תפקיד גדול, דעתך אחרת. אם תרצה לשנות את דעתי, תנסה, מדע קונקרטי קונה אותי, אבל תנסה בכל היגיון אחר שתרצה, אני מקשיב.

מה שנקבע, כמו מחלות ומנת משכל הם נקודת התחלה והסתברות. עם אורח חיים אני מאמין שאפשר למנוע ולשנות דברים כאלו.

עד כדי כך שזה פחות רלוונטי הגנטיקה.

יש מה שנקרא גנטיקה שלא ניתנת לשינוי, כמו צבע שיער ואורך גפיים. ויש מה שנקרא גנטיקה גמישה, כמו השמנה, שעם תזונה נכונה ניתנת לשינוי. כנ"ל לגבי רוב המחלות.
תלוי איזה גפיים, השילוב בינהם ואיזה תרגיל.

זה משתנה, ועל פי רוב לטוטאל זה לא משנה הרבה.
כולם נותנים את החיים. תוכיח לי שהמקום הראשון לא נתן את החיים יותר.

חוץ מזה, אורך גפיים משחק שם הרבה, רגליים ארוכות.

אתייחס רק לחלק הזה.

בקיצור, ביסוס בבקשה?!
לתת לך ביסוס מדעי אני לא יכול, לצערי אני כרגע לא מבין מספיק בנושא. אבל אל תיתמם, להבין שלכל אחד יש הבדלים, גדולים או קטנים בגופות שלנו זה ברור. בדיוק כמו הדוגמא של הקרוהן, לא כל אחד יכול לחלות בזה.
הרצים האפריקאים הם דוגמא מעולה.

בכל מקרה, אלחנן אתה באמת מאמין שכל אחד יכול להיות רוני קולמן?
שוב, רפרנס אני לא אתן לך כי אין לי, אבל אני בטוח ב100% שיש אנשים שמוכשרים יותר גנטית להשתפר ולהתמודד עם rm1.
אני יכול להעיד על עצמי שאני בחודש יכול ללמוד יותר מתמטיקה ממישהו שלומד אותו דבר שנים, אני פשוט מוכשר יותר לזה. אני יכול גם להעיד על עצמי שאני צריך להתאמץ הרבה יותר בשביל לנגן יפה משאר האחרים. אני כן מנגן יותר טוב מהרבה אנשים, אבל זה אחרי שנים של מאמץ, לעומת אנשים שמנגנים כמוני אחרי חודשיים.

איך אתה יכול להתעלם מהטענה של @BeN35 שכמו מחלות גנטיות ככה גם פוטנציאל גנטי אמיתי?
סתם דוגמא שנזכרתי בה עכשיו, יש את המחלה הזאת ש"מבטלת את הפוטנציאל הגנטי" לשרירים או משהו כזה, אם אני לא טועה ת'ור או אדי "חולים" בזה. אני לא זוכר מה המחלה הזאת בדיוק עושה, אבל בשורה התחתונה היא משפרת אותך משמעותית ביחס לשאר האוכלוסיה.

שוב, אני נגד להגיד שיש לך חרא גנטיקה בלי שהראת תוצאות מעל הממוצע, אני לא מתווכח עם זה. אני מסכים שהבדלים רואים רק אחרי שעברת את הממוצע (אולי מדען איכותי ידע לראות את זה גם לפני, לא יודע), אבל הם קיימים.
עוד לא פגשתי את המתאמן המקולל גנטית שאימונים נכונים, תזונה וכל כללי הספורט לא יכלו להפוך אותו ללא פחות משיא ישראלי
שיא ישראלי אני לא יודע, אבל עם הרעיון הכללי אני מסכים כמו שאמרתי.

אתייחס רק לחלק הזה.

בקיצור, ביסוס בבקשה?!

אתה חושב שכל אחד יכול להגיע להישגים של 40 קילו פחות 500 של אדי הול שזה מגוכח...

• פותח/ת השרשור
אין לי איך להוכיח..
אבל יש לי ראיית זהב
כמה רצים קנייתים/קמרונים נופלים/מתעייפים/פורשים ראיתה?

גם שהם עוברים את קו הסיום,הם ממשיכים לרוץ עד הבית..
אין לי איך להוכיח..
אבל יש לי ראיית זהב
כמה רצים קנייתים/קמרונים נופלים/מתעייפים/פורשים ראיתה?

גם שהם עוברים את קו הסיום,הם ממשיכים לרוץ עד הבית..
אבל הוא יטען לך בתגובה שתוכיח לו שהקנייתים והקמרונים האלה לא נתנו מעצמם יותר מהשאר..
ואתה לא יכול להוכיח את זה.

לתת לך ביסוס מדעי אני לא יכול, לצערי אני כרגע לא מבין מספיק בנושא. אבל אל תיתמם, להבין שלכל אחד יש הבדלים, גדולים או קטנים בגופות שלנו זה ברור. בדיוק כמו הדוגמא של הקרוהן, לא כל אחד יכול לחלות בזה.
אני חושב שעם קצת עבודה אני יכול לסדר לך קרוהן, נעשה 5 סבבים של אנטיביוטיקה, 5 סבבים עם טפילים, ושוב כמה סבבים אנטיביוטיקה.

נשקיע בתזונה נטולה סיבים תזונתיים עשירה בשומן רווי, סוכר מזוקק, ומאפים, אני חושב שאפשר לסדר קרוהן לכמעט כל מבקש.
בכל מקרה, אלחנן אתה באמת מאמין שכל אחד יכול להיות רוני קולמן?
לא יודע.
אני לא מבין בחומרים, זה תחום חשוך בעיניי.
אני יכול להעיד על עצמי שאני בחודש יכול ללמוד יותר מתמטיקה ממישהו שלומד אותו דבר שנים, אני פשוט מוכשר יותר לזה. אני יכול גם להעיד על עצמי שאני צריך להתאמץ הרבה יותר בשביל לנגן יפה משאר האחרים. אני כן מנגן יותר טוב מהרבה אנשים, אבל זה אחרי שנים של מאמץ, לעומת אנשים שמנגנים כמוני אחרי חודשיים.
חוש, כישרון, אהבה לתחום, אולי הם גנטיים.
אבל גם ניתנים לפיתוח ורכישה.
איך אתה יכול להתעלם מהטענה של @BeN35 שכמו מחלות גנטיות ככה גם פוטנציאל גנטי אמיתי?
סתם דוגמא שנזכרתי בה עכשיו, יש את המחלה הזאת ש"מבטלת את הפוטנציאל הגנטי" לשרירים או משהו כזה, אם אני לא טועה ת'ור או אדי "חולים" בזה. אני לא זוכר מה המחלה הזאת בדיוק עושה, אבל בשורה התחתונה היא משפרת אותך משמעותית ביחס לשאר האוכלוסיה.
אמיתי? אולי. לא יודע, לא ראיתי סיבה להאמין.
בהכרח מגביל? לא נראה לי.

לא יודע על איזה מחלה אתה מדבר, אבל אני בספק אם היו מאבחנים אותם כשהם היו ילדים. אני לא בטוח שאני סומך על האבחון.
כמו שקריאטינין עולה אחרי אימון ונראה כמו קריסת כליות, לא כל אבחון מאוחר בהכרח מגלה את הסיבה.
אתה חושב שכל אחד יכול להגיע להישגים של 40 קילו פחות 500 של אדי הול שזה מגוכח...
ואתה לא?
בהתאם לאורך גפיים, חומרים, ציוד עזר, לא רואה סיבה שלא. ושוב, אולי עם חומרים זה אחרת.

אין מרכיב גנטי אחד שמנבא הצלחה, בטח לא ברמה העולמית.

ספורטאים ״חובבים/רגילים״ יכולים להגיע לאותה תוצאה בכמה דרכים - עבודה קשה / טכניקה / יכולת מנטאלית / חוזק ״טהור״ אבל ככל שרוצים להגיע לתוצאה טובה יותר, הדרישות נהיות הרבה יותר גבוהות ואז גם נכנסים ״לימטרים״ שחלקם גנטיים.
כמו בדוגמא שנתנו לגבי ריצות, על מנת לרוץ 2000 בפחות מ 6 דקות צריך ערך של צריכת חמצן מסוים. הערך הזה הוא 85% גנטי ומשתפר במידה מועטה עם האימונים. חשוב לציין כי כל שיפור קטן בנושא יש לו השפעה גדולה על הביצועים

הסתברות גנטית ניתנת למניעה או להתפרצות בהתאם לאורח חיים, עובדה שאני לא סובל מקרוהן היום.
ואם אורח החיים שלך לא מתאים לאנשים מסויימים (מבחינת ההעדפות אישיות), אז זה נחשב שהוא עדיין יסבול מהמחלה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית