מה תפקיד הגנטיקה בכושר שלכם?
דעתכם?
דעתכם?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מה שאמרתי בדיוק!עוד הרבה לפני שאנחנו נולדים, כבר ברחם, רוב היכולות הפיזיות, קוגניטיביות, מחלות תורשתיות, מנת משכל, יכולות מנטליות ועוד ועוד כבר נקבעו מראש.
אז מבאס זה מה שאני אומר חחח…מצחיק אותי שמתנהל דיון רציני על האם גנטיקה היא 'אמיתית או לא'.
מזכיר לי את הדיונים של אין דבר כזה גבר או אישה, אין מגדר ואין זהות, כל אחד הוא כל דבר והכל יכול להשתנות מרגע לרגע. מגוחך.
עוד הרבה לפני שאנחנו נולדים, כבר ברחם, רוב היכולות הפיזיות, קוגניטיביות, מחלות תורשתיות, מנת משכל, יכולות מנטליות ועוד ועוד כבר נקבעו מראש.
הגנטיקה שלנו מהווה בסיס ליכולות שלנו וגם תקבע את הגבולות שלנו.
זה לא אומר שאדם 'מבורך גנטית' בהכרח יהיה חזק יותר מזה שפחות, כי אותו 'מבורך גנטית' יכול גם לא לגעת במוט בחיים.
אבל תחת אותם תנאים ואותו מסלול למטרה האדם בעל הגנטיקה הטובה יותר תמיד יצליח מהר יותר, או פשוט יגיע הרבה יותר רחוק.
ממה שאני רואה ושומע הרבה, אנשים מוצלחים בכל תחום, אבל בעיקר בתחומי הספורט אוהבים לגמד את הגנטיקה שלהם כדי חלילה לא להמעיט בעבודה הקשה שהם עושים.
ממש מבאס עד דמעותאז מבאס זה מה שאני אומר חחח…
שיש כאלה שלא נגעו במוט ולא מקפידים על תזונה ויש להם מסת שריר מכובדת וחטובים ויש כאלה קובבות גם שהם מתאמנים ושומרים תזונה..
לא אמרתי שלא,אני אותו בחור לא מבורך גנטית אבל אני ממשיך להתאמן וגודל לאט לאט.ממש מבאס עד דמעות
עולם אכזר
הדבר היחיד שאדם עם גנטיקה נחותה יותר צריך לעשות זה לעבוד קשה וחכם יותר כדי להגיע לאותן תוצאות
בידיוק כמו שאדם בלי ראש מתמטי צריך לעבוד קשה יותר ממישהו שזה בא לו בקלות אם יבחר במקצוע כזה ואפשר להביא דוגמא על כל תחום בחיים.
אז בשביל מה לבאס את עצמך?לא אמרתי שלא,אני אותו בחור לא מבורך גנטית אבל אני ממשיך להתאמן וגודל לאט לאט.
אבל זה לא נשמע לך לגיטימי? ברור לכולם שלרוני קולמן אין גנטיקה של אדם ממוצע בכלל ושאתה ואני בחיים לא נגיע לגוף כמו שלו, אבל תחשוב אם היית הוא, לא היית מתלהם נגד כל האנשים שמקטינים את כל העבודה הקשה שעשית רק בגלל גנטיקה וסטרואידים?ממה שאני רואה ושומע הרבה, אנשים מוצלחים בכל תחום, אבל בעיקר בתחומי הספורט אוהבים לגמד את הגנטיקה שלהם כדי חלילה לא להמעיט בעבודה הקשה שהם עושים.
תקשיב למה שדובר פה לכל אורך הנושא: אל תאשים את הגנטיקה לפני שהגעת לתוצאות. נקודה. כל אחד, כל אחד (למעט נכים וכו, אל תתקטנן) יכול להגיע לתוצאות הרבה יותר גבוהות מהממוצע. בשביל להגיע לתוצאות מעל אלה שמעל הממוצע, בשביל זה צריך גנטיקה מבורכת. זה נכון. אבל כל עוד לא הפגנת שנים של עבודה נכונה וקשה, תוצאות שאין ספק שאתה יכול להגיע אליהן בלי גניטיקה טובה, אל תאשים אותה. אם אתה כרגע מנסה לגדול לרמה שהיא קצת מעל הממוצע ולא מצליח, בלי משהו אישי, אבל כנראה שאתה מתנהל חרא. אל תאשים את הגנטיקה.לא אמרתי שלא,אני אותו בחור לא מבורך גנטית אבל אני ממשיך להתאמן וגודל לאט לאט.
אתייחס רק לחלק הזה.ממה שאני רואה ושומע הרבה, אנשים מוצלחים בכל תחום, אבל בעיקר בתחומי הספורט אוהבים לגמד את הגנטיקה שלהם כדי חלילה לא להמעיט בעבודה הקשה שהם עושים.
להגיד שהעולם עגול זאת תמימות מוזרה, ברור שהוא ישר.אבל כן, להגיד שאין דבר כזה גנטיקה זאת תמימות מוזרה, מצד שני להגיד שמישהו מוצלח מוצלח רק בגלל הגנטיקה זה עצלנות ולוזריות.
למה לא להתייחס לעיקר התוכן?אתייחס רק לחלק הזה.
אני מגמד את הגנטיקה שלי בהישגים שלי, כי אני מאמין שכל אחד כמעט יכול להגיע לזה אם יעשה מה שעשיתי.
אורך גפיים יש יתרון או חיסרון בדלליפט,סקוואט,בנץ,פרס ?אתייחס רק לחלק הזה.
אני מגמד את הגנטיקה שלי בהישגים שלי, כי אני מאמין שכל אחד כמעט יכול להגיע לזה אם יעשה מה שעשיתי.
להגיד שהעולם עגול זאת תמימות מוזרה, ברור שהוא ישר.
אני אשמח לראות מידע מדעי קונקרטי שהגנטיקה מעבר לאורך גפיים, מאפשרת חיזוי הצלחה בספורט.
אנשים פה זורקים, "גנטיקה טובה תמשוך 500 ק"ג לעומת גנטיקה גרועה רק 200". אחרים יגידו שהמרחק לא כזה גדול, "גנטיקה גרועה תמשוך 480".
אנשים יגידו "גנטיקה טובה אומרת התקדמות מהירה" שזה בכלל לא קשור לכמה הוא יגיע בסוף. אחרים יגידו שזה בכלל נקודת התחלה גבוה יותר מאשר גנטיקה נחותה.
אנשים יגידו שאפשר לחזות גנים עם בדיקות מסוימות, כמו ספרינט, קפיצה לגובה, או כמה זמן אפשר להחזיק את הנשימה.
המכנה המשותף לכל הטיעונים האלו, שלאף אחת מהם יש ביסוס מלבד תחושת בטן טעונה אמוציות.
אולי אני מגיע לפני זמני, עד לא מזמן היה אסור לברכיים לעבור את הבהונות בסקוואט, לגב היה אסור להתעגל בדדליפט, וחלילה שברכיים יקרסו בסקוואט.
מחקר??? בשביל מה??? ברור שיעוף לך חוליה עם הגב מתעגל.
עוד לא פגשתי את המתאמן המקולל גנטית שאימונים נכונים, תזונה וכל כללי הספורט לא יכלו להפוך אותו ללא פחות משיא ישראלי.
בקיצור, ביסוס בבקשה?!
יש רצים בעולם,שנותנים תחיים שלהם באימונים,שוקלים כל גרגר אורז!עוד לא פגשתי את המתאמן המקולל גנטית שאימונים נכונים, תזונה וכל כללי הספורט לא יכלו להפוך אותו ללא פחות משיא ישראלי
ידיים ארוכות = חיסרון בבנץ', אבל יתרון בדדליפטאורך גפיים יש יתרון או חיסרון בדלליפט,סקוואט,בנץ,פרס ?
הדיון על המושג איש או אישה הוא דיון לגיטימי.מצחיק אותי שמתנהל דיון רציני על האם גנטיקה היא 'אמיתית או לא'.
מזכיר לי את הדיונים של אין דבר כזה גבר או אישה, אין מגדר ואין זהות, כל אחד הוא כל דבר והכל יכול להשתנות מרגע לרגע. מגוחך.
עוד הרבה לפני שאנחנו נולדים, כבר ברחם, רוב היכולות הפיזיות, קוגניטיביות, מחלות תורשתיות, מנת משכל, יכולות מנטליות ועוד ועוד כבר נקבעו מראש.
הגנטיקה שלנו מהווה בסיס ליכולות שלנו וגם תקבע את הגבולות שלנו.
זה לא אומר שאדם 'מבורך גנטית' בהכרח יהיה חזק יותר מזה שפחות, כי אותו 'מבורך גנטית' יכול גם לא לגעת במוט בחיים.
אבל תחת אותם תנאים ואותו מסלול למטרה האדם בעל הגנטיקה הטובה יותר תמיד יצליח מהר יותר, או פשוט יגיע הרבה יותר רחוק.
תלוי איזה גפיים, השילוב בינהם ואיזה תרגיל.אורך גפיים יש יתרון או חיסרון בדלליפט,סקוואט,בנץ,פרס ?
כולם נותנים את החיים. תוכיח לי שהמקום הראשון לא נתן את החיים יותר.יש רצים בעולם,שנותנים תחיים שלהם באימונים,שוקלים כל גרגר אורז!
ובסוף בא קמרוני או קנייתי
ורץ כאילו הוא לא מתאמץ,ולוקח/לוקחים מקומות ראשונים.
לתת לך ביסוס מדעי אני לא יכול, לצערי אני כרגע לא מבין מספיק בנושא. אבל אל תיתמם, להבין שלכל אחד יש הבדלים, גדולים או קטנים בגופות שלנו זה ברור. בדיוק כמו הדוגמא של הקרוהן, לא כל אחד יכול לחלות בזה.אתייחס רק לחלק הזה.
אני אשמח לראות מידע מדעי קונקרטי שהגנטיקה מעבר לאורך גפיים, מאפשרת חיזוי הצלחה בספורט.
אנשים פה זורקים, "גנטיקה טובה תמשוך 500 ק"ג לעומת גנטיקה גרועה רק 200". אחרים יגידו שהמרחק לא כזה גדול, "גנטיקה גרועה תמשוך 480".
אנשים יגידו "גנטיקה טובה אומרת התקדמות מהירה" שזה בכלל לא קשור לכמה הוא יגיע בסוף. אחרים יגידו שזה בכלל נקודת התחלה גבוה יותר מאשר גנטיקה נחותה.
אנשים יגידו שאפשר לחזות גנים עם בדיקות מסוימות, כמו ספרינט, קפיצה לגובה, או כמה זמן אפשר להחזיק את הנשימה.
המכנה המשותף לכל הטיעונים האלו, שלאף אחת מהם יש ביסוס מלבד תחושת בטן טעונה אמוציות.
אולי אני מגיע לפני זמני, עד לא מזמן היה אסור לברכיים לעבור את הבהונות בסקוואט, לגב היה אסור להתעגל בדדליפט, וחלילה שברכיים יקרסו בסקוואט.
עוד לא פגשתי את המתאמן המקולל גנטית שאימונים נכונים, תזונה וכל כללי הספורט לא יכלו להפוך אותו ללא פחות משיא ישראלי.
בקיצור, ביסוס בבקשה?!
הרצים האפריקאים הם דוגמא מעולה.יש רצים בעולם,שנותנים תחיים שלהם באימונים,שוקלים כל גרגר אורז!
ובסוף בא קמרוני או קנייתי
ורץ כאילו הוא לא מתאמץ,ולוקח/לוקחים מקומות ראשונים.
שיא ישראלי אני לא יודע, אבל עם הרעיון הכללי אני מסכים כמו שאמרתי.עוד לא פגשתי את המתאמן המקולל גנטית שאימונים נכונים, תזונה וכל כללי הספורט לא יכלו להפוך אותו ללא פחות משיא ישראלי
אין לי איך להוכיח..תוכיח לי שהמקום הראשון
אתייחס רק לחלק הזה.
בקיצור, ביסוס בבקשה?!
אין לי איך להוכיח..
אבל יש לי ראיית זהב
כמה רצים קנייתים/קמרונים נופלים/מתעייפים/פורשים ראיתה?
גם שהם עוברים את קו הסיום,הם ממשיכים לרוץ עד הבית..
אבל הוא יטען לך בתגובה שתוכיח לו שהקנייתים והקמרונים האלה לא נתנו מעצמם יותר מהשאר..אין לי איך להוכיח..
אבל יש לי ראיית זהב
כמה רצים קנייתים/קמרונים נופלים/מתעייפים/פורשים ראיתה?
גם שהם עוברים את קו הסיום,הם ממשיכים לרוץ עד הבית..
אני חושב שעם קצת עבודה אני יכול לסדר לך קרוהן, נעשה 5 סבבים של אנטיביוטיקה, 5 סבבים עם טפילים, ושוב כמה סבבים אנטיביוטיקה.לתת לך ביסוס מדעי אני לא יכול, לצערי אני כרגע לא מבין מספיק בנושא. אבל אל תיתמם, להבין שלכל אחד יש הבדלים, גדולים או קטנים בגופות שלנו זה ברור. בדיוק כמו הדוגמא של הקרוהן, לא כל אחד יכול לחלות בזה.
לא יודע.בכל מקרה, אלחנן אתה באמת מאמין שכל אחד יכול להיות רוני קולמן?
חוש, כישרון, אהבה לתחום, אולי הם גנטיים.אני יכול להעיד על עצמי שאני בחודש יכול ללמוד יותר מתמטיקה ממישהו שלומד אותו דבר שנים, אני פשוט מוכשר יותר לזה. אני יכול גם להעיד על עצמי שאני צריך להתאמץ הרבה יותר בשביל לנגן יפה משאר האחרים. אני כן מנגן יותר טוב מהרבה אנשים, אבל זה אחרי שנים של מאמץ, לעומת אנשים שמנגנים כמוני אחרי חודשיים.
אמיתי? אולי. לא יודע, לא ראיתי סיבה להאמין.איך אתה יכול להתעלם מהטענה של @BeN35 שכמו מחלות גנטיות ככה גם פוטנציאל גנטי אמיתי?
סתם דוגמא שנזכרתי בה עכשיו, יש את המחלה הזאת ש"מבטלת את הפוטנציאל הגנטי" לשרירים או משהו כזה, אם אני לא טועה ת'ור או אדי "חולים" בזה. אני לא זוכר מה המחלה הזאת בדיוק עושה, אבל בשורה התחתונה היא משפרת אותך משמעותית ביחס לשאר האוכלוסיה.
ואתה לא?אתה חושב שכל אחד יכול להגיע להישגים של 40 קילו פחות 500 של אדי הול שזה מגוכח...
ואם אורח החיים שלך לא מתאים לאנשים מסויימים (מבחינת ההעדפות אישיות), אז זה נחשב שהוא עדיין יסבול מהמחלה?הסתברות גנטית ניתנת למניעה או להתפרצות בהתאם לאורח חיים, עובדה שאני לא סובל מקרוהן היום.