הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש כאן אנשים שמתאמנים בלי חגורה?

אני גם ככה לא מצליח לעגל את הגב התחתון שלי.
אני לא בטוח שאפשר או שאי אפשר לעגל גב תחתון, זה פשוט לא רלוונטי לדעתי.
להגיד שזה בסדר לעגל גב כל עוד הגב התחתון ישר, נשמע לי לא נכון.

אני לא בטוח שאפשר להרים בכל טכניקה, אני פשוט לא יודע בוודאות אם יש טכניקה פוצעת.
אני בעד להרים עם טכניקה היעילה להרים הכי הרבה משקל, ואולי זה גם מונע פציעה, אני לא יודע.

בוא נוציא בטיחות מהשוואה, יש לנו בחור שמושך רבע טון עם גב ישר, ועכשיו הוא רוצה לעבור להרים בגב ישר, למה? כי הוא נתקע בנעילה, או בגלל שהוא מפחד מסיכונים, אני לא שופט.
איך נבנה טכניקה חדשה? נוריד משקל למשקל שקל להרים עם הטכניקה הרצויה. נבחר בווריאציה שתעזור לנו להטמיע את הטכניקה הרצויה, מהנסיון שלי, עצירה 2 שניות ס"מ אחרי הניתוק עוזרת להטמיע גב ישר בניתוק, וממילא בנעילה, הרי הניתוק זה החלק הקשה בגב ישר.

אם מישהו רוצה למשוך בגב עגול, למה? כי הוא סנטרונגמן שמותר היצ'ינג, או כל סיבה אחרת.

נוריד משקל, ונתחיל לתרגל את הטכניקה הרצויה. עוד לא התנסיתי במשימה כזאת, אבל אולי דפסיט דדליפט יכול לעזור לנו להטמיע טכניקה שדורשת גב עגול בניתוק, הגוף יעשה מה שאפשר להקל על הניתוק הקשה, וזה יעגל את הגב.

אני לא יודע אם אני רק מוריד משקל לצורך בטיחות, המטרה האמיתית זה תרגול המיומנות כמות רבה של פעמים עם משקל קל, שבהדרגה נהיה קשה יותר והגוף מתרגל להרים בצורה הרצויה.
תודה רבה
אני גם ככה לא מצליח לעגל את הגב התחתון שלי.
אני לא בטוח שאפשר או שאי אפשר לעגל גב תחתון, זה פשוט לא רלוונטי לדעתי
לדעת אושר המקסימום שעמו"ש בחלק התחתון שלו יכול לעשות זה להתיישר. אבל באמת לדעות שלך זה לא רלוונטי, כי זה לא ישפיע פרקטית על שום החלטה שלך.

לדעת אושר המקסימום שעמו"ש בחלק התחתון שלו יכול לעשות זה להתיישר. אבל באמת לדעות שלך זה לא רלוונטי, כי זה לא ישפיע פרקטית על שום החלטה שלך.
אני לא מבדיל איזה אזור ישר, והמניעים שלי אינם בטיחות מפציעות, אני לא מאמין שזה גורם פציעות.

המניע שלי זה טכניקה אופטימלית למשקל כבד, ועל פי רוב זה גב יחסית ישר.

לא חוויתי פציעות באימונים שלי, למעט דלקות ושרירים תפוסים, שהאחרון שבהם גרם לי לשים משקל הרבה יותר נמוך בבנץ' בתחרות האחרונה.

לדעתי, תכנון נכון, התאוששות אקטיבית עם תזונה, שינה וניהול סטרס טוב יכולים לעזור, אבל זאת רק דעתי.
יש מעט מאוד דברים שאנחנו יודעים בוודאות שגורמים פציעות, ויש הרבה דרכים די בטוחות להתחזק מבלי להיפצע.
כל עוד אנחנו מכירים דרכים להתחזק ללא פציעות, נתמקד בהם בלי לקבוע נחרצות מה גורם או מונע פציעות.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע מה מסוכן ומה לא.
אם הטכניקה עיקבית, אני לא בטוח שיש הרבה טכניקות שאפשר להסכים שהם מסוכנות.
זה נתון לדעה אישית של כל אחד.
יש אנשים כל הזמן שאומרים לי שאפצע בגב רק מעצם זה שאני מרים משקלים כבדים, אני בדעה שהם טועים. מעבר לזה, מה עוד אני יכול לומר?!
תגדיר עקבי.
בחימום אני מרים עם גב ישר,
ואני חושב שגם בתחילת חלק מהבלוקים.
אם זאת, כשהמשקלים עולים, הגב מתחיל להתעגל תוך כדי ההרמה.

@elchonon @Snorlax jr @הברווזון המכוער
מציע לכם ממעבר ללקרוא את ה"מאמר" להכנס גם לתגובות קראתי מזמן (לפני 5 שנים)ולצערי לא מספיק מעניין אותי בשביל לקרוא הכל שוב ולסכם לכם
אבל כמה פנינות חוכמה
"אם המנח של נוזל הדיסק הוא לא סימטרי, הוא בסכנת פריצה גדולה יותר, הן תחת משקל חיצוני - עשרות מונים והן סתם ככה בחיים עצמם" (ציטוט מתגובה)
הרחיב ממה שאני מבין שזה המנח הניטרלי של כל בן אדם שונה קצת (אצל אף אחד הוא לא כמו שWHALE עושה)
בסופו של דבר זה לא בטוח שתפרוץ דיסק רק מגדיל את הסיכון
כמו שלא בטוח שמסיגריות תקקבל סרטן ריאות רק מגדיל את הסיכון
כמו שלא בטוח שמסטרואידים תקבל סרטן ביצים רק מגדיל את הסיכון
Microsoft Word - Sample Presentation Spinal Mechanics.doc (lbs.co.il)

TL;DR
גב עגול מגדיל סיכון לפציעה

מציע לכם ממעבר ללקרוא את ה"מאמר" להכנס גם לתגובות קראתי מזמן (לפני 5 שנים)ולצערי לא מספיק מעניין אותי בשביל לקרוא הכל שוב ולסכם לכם
אבל כמה פנינות חוכמה
"אם המנח של נוזל הדיסק הוא לא סימטרי, הוא בסכנת פריצה גדולה יותר, הן תחת משקל חיצוני - עשרות מונים והן סתם ככה בחיים עצמם" (ציטוט מתגובה)
הרחיב ממה שאני מבין שזה המנח הניטרלי של כל בן אדם שונה קצת (אצל אף אחד הוא לא כמו שWHALE עושה)

TL;DR
אני קראתי היום את כל התגובות מהדיון הזה, עניין אותי. האמת שלצערי כמעט שום הודעה שם לא בוססה על כלום חוץ מאושר שציטט את המקור הראשון שלא קראתי את המקורות שלו אבל נשמע שהם לא לגמרי קשורים, והוא ציטט גם את ביל סטאר שאני אומנם מאוד מעריך אותו אבל אני לא יודע כמה אפשר לומר שהוא איזה דוקטור לפריצות דיסק. אבל לפחות אושר ציטט את ביל, זה העלה לי קצת מהדיעות שלו, שאר ההודעות היו סתם "כן/לא/שחור/לבן". וספציפית ההודעה שציטטת צוטטה ממישהו שקבוע הוא קצת ראש בקיר, אני כן מעריך אותו, אבל לא הייתי מסתמך עליו. בכל מקרה גם היא הייתה ללא שום הקשר חיצוני לכלום.
באופן כללי אני אהיה מאוד סקפטי לגביי כל "הוכחה" כזאת או אחרת שמנח מסויים של הגב פוגע או לא, אני לא רואה שום דרך איכותית ואמינה לחקור דבר כזה. ובגלל שראיתי המון ספורטאים שמושכים עגולים ומושכים ישרים ועד כמה שאני יודע אין איזה סטטיסטיקה שמעידה שאחד מהמנחים המושכים שלו פרצו יותר דיסקים או משהו, וגם אותה אני בספק שיש דרך אמינה להוכיח שזה קשור, ועד כמה שזה נראה מי שמתכנן נכון עומסים ומתאושש כמו שצריך לא נפצע, אני מאמין בגישה של אלחנן, שזה הכל עניין של להיחשף לעומס מותאם לגוף, להתאושש ממנו, ולהיחשף לעומס טיפה יותר גבוה ושוב להתאושש וכו וכו.

הדבר היחיד שנראה לי הגיוני זה הטענה שתזוזה תוך כדי התרגיל היא מסוכנת, כי זה באמת יכול להעיד על חוסר כיווץ במייצבים וברייסינג, שזה יכול להעיד על זה שהעומס לא מועבר כמו שצריך לשרירים.

אני קראתי היום את כל התגובות מהדיון הזה, עניין אותי. האמת שלצערי כמעט שום הודעה שם לא בוססה על כלום חוץ מאושר שציטט את המקור הראשון שלא קראתי את המקורות שלו אבל נשמע שהם לא לגמרי קשורים, והוא ציטט גם את ביל סטאר שאני אומנם מאוד מעריך אותו אבל אני לא יודע כמה אפשר לומר שהוא איזה דוקטור לפריצות דיסק. אבל לפחות אושר ציטט את ביל, זה העלה לי קצת מהדיעות שלו, שאר ההודעות היו סתם "כן/לא/שחור/לבן". וספציפית ההודעה שציטטת צוטטה ממישהו שקבוע הוא קצת ראש בקיר, אני כן מעריך אותו, אבל לא הייתי מסתמך עליו. בכל מקרה גם היא הייתה ללא שום הקשר חיצוני לכלום.
באופן כללי אני אהיה מאוד סקפטי לגביי כל "הוכחה" כזאת או אחרת שמנח מסויים של הגב פוגע או לא, אני לא רואה שום דרך איכותית ואמינה לחקור דבר כזה. ובגלל שראיתי המון ספורטאים שמושכים עגולים ומושכים ישרים ועד כמה שאני יודע אין איזה סטטיסטיקה שמעידה שאחד מהמנחים המושכים שלו פרצו יותר דיסקים או משהו, וגם אותה אני בספק שיש דרך אמינה להוכיח שזה קשור, ועד כמה שזה נראה מי שמתכנן נכון עומסים ומתאושש כמו שצריך לא נפצע, אני מאמין בגישה של אלחנן, שזה הכל עניין של להיחשף לעומס מותאם לגוף, להתאושש ממנו, ולהיחשף לעומס טיפה יותר גבוה ושוב להתאושש וכו וכו.

הדבר היחיד שנראה לי הגיוני זה הטענה שתזוזה תוך כדי התרגיל היא מסוכנת, כי זה באמת יכול להעיד על חוסר כיווץ במייצבים וברייסינג, שזה יכול להעיד על זה שהעומס לא מועבר כמו שצריך לשרירים.
לא הבנתי למה התעלמת

דרך אגב אם אני לא טועה אפילו ה"תומכים" של גב עגול מדיון לא ממליצים לעשות גב עגול והיחיד שכן זה אושר
יותר נכון הם אפילו אומרים שמה שהם ילמדו לעשות גב ישר

אולי @MikeRozner ירצה להוסיף משהו

לא הבנתי למה התעלמת
לא התעלמתי חח השניה פשוט שלחת את זה ולא הספקתי לפתוח את זה
דרך אגב אם אני לא טועה אפילו ה"תומכים" של גב עגול מדיון לא ממליצים לעשות גב עגול והיחיד שכן זה אושר
אני לא "תומך" בגב עגול וגם אושר והמתאמנים שלו לא, הם פשוט לא מתנגדים אליו. זה לא אותו דבר. הם "תומכים" במנח שייתן הכי הרבה כוח לבנאדם, אלחנן אמר שלרוב האנשים ולרוב המטרות זה יהיה גב כמעט ישר אבל עם טיפה עיגול, אני לא עם ניסיון מספיק בשביל להתווכח או להסכים, אבל זה נשמע לי הגיוני.

לא התעלמתי חח השניה פשוט שלחת את זה ולא הספקתי לפתוח את זה

אני לא "תומך" בגב עגול וגם אושר והמתאמנים שלו לא, הם פשוט לא מתנגדים אליו. זה לא אותו דבר. הם "תומכים" במנח שייתן הכי הרבה כוח לבנאדם, אלחנן אמר שלרוב האנשים ולרוב המטרות זה יהיה גב כמעט ישר אבל עם טיפה עיגול, אני לא עם ניסיון מספיק בשביל להתווכח או להסכים, אבל זה נשמע לי הגיוני.
יש הדבל לא קטן בין מה שאלחנן מכנה גב עגול למה שWHALE עושה

לא זכור לי שמתאמנים של אושר בכלל הגיבו שמה
גם מי שהגיב שמה "בעד" גב עגול הגיב מעירבון מאוד מוגבל

בכל מקרה מחכה שתגיב למה ששלחתי

לא זכור לי שמתאמנים של אושר בכלל הגיבו שמה
הגיבו איזה שניים, אבל תכלס הדעה שלו היא המעניינת מביניהם
יש הדבל לא קטן בין מה שאלחנן מכנה גב עגול למה שWHALE עושה
תסתכל על מה שאלחנן כתב פה בפוסט, הוא לא בעד מה שיובל עושה כי זה לא יעיל לדעתו לחוקים של פאוורליפטינג לא כי זה פוצע
גם מי שהגיב שמה "בעד" גב עגול הגיב מעירבון מאוד מוגבל
תכלס נכון, אושר היה הקול המוביל של הבעד
בכל מקרה מחכה שתגיב למה ששלחתי
אשתדל מחר בצהריים. רק אומר שאם אתה מחפש מישהו ללמוד ממנו אני לא הכתובת, אנשים אחרים פה עם הרבה יותר ידע ממני, כנראה שגם אתה.

תסתכל על מה שאלחנן כתב פה בפוסט, הוא לא בעד מה שיובל עושה כי זה לא יעיל לדעתו לחוקים של פאוורליפטינג לא כי זה פוצע
לא מעניין אותי שאלחנן חושב שזה לא מוביל לפציעות ולמה שזה יעניין אותו אם זה מוביל או לא מוביל הוא לא מאמן אף אחד ככה הוא לא מתאמן ככה זה ידע שפשוט חסר תועלת מבחינתו
זה מגדיל סיכוי לפציעה זה הכל
תכלס נכון, אושר היה הקול המוביל של הבעד
לא המוביל *היחיד*
אשתדל מחר בצהריים. רק אומר שאם אתה מחפש מישהו ללמוד ממנו אני לא הכתובת, אנשים אחרים פה עם הרבה יותר ידע ממני, כנראה שגם אתה.
לא מחפש ללמוד ממך אבל אתה מגיב לי ומתעלם מהדבר הכי רלוונטי וסותר את כל מה שאתה מנסה להגיד....

תגדיר עקבי.
בחימום אני מרים עם גב ישר,
ואני חושב שגם בתחילת חלק מהבלוקים.
אם זאת, כשהמשקלים עולים, הגב מתחיל להתעגל תוך כדי ההרמה.
תמיד תהיה סטיה טכנית קטנה בין משקל כבד לקל. חלק יעמדו טיפה יותר רחב בסקוואט, יחזיקו טיפה יותר צר בבנץ'. זה צפוי, גם בדדליפט הרבה יתעגלו טיפה במשקל שיא.

אני מדבר על חוסר עקביות עם מיקום המוט, רוחב עמידה, סטיות לצדדים. דברים יותר קיצוניים שמפילים עומס על שרירים מסוימים שלא רגילים לעומס.
אבל כמה פנינות חוכמה

TL;DR
תגובות מעניינות מלאות בדעות אישיות לא יותר מבוססות משלי.
דרך אגב, ביל סטאר כתב בספר שלו על המחזור המנטלי, הפיזי ורגשי של מתאמנים. מושג הכי פחות מדעי עלי אדמות, והוא בנא תוכנית סביב האמונה הזאת.

כולנו מאמנים בדברים מסוימים ובונים תוכנית ולפעמים גם מצליחים איתם, זה לא מוכיח את אמיתותם.
לא הבנתי למה התעלמת

אולי @MikeRozner ירצה להוסיף משהו
אני מאמין שגב עגול הוא לא אופטימלי להרים משקל כבד. האם הוא מזיק? לא השתכנעתי שכן.
אין לי סיבה לאמן להרים עם גב עגול, אך גם לא להיבהל כשזה קורה.

המאמר שלך מסביר למה מסתבר שגב עגול יכול לגרום לפריצת דיסק, אני לא צריך מאמר להבין את זה, כל מי שמסתכל על דדליפט עם גב עגול חושב את זה לבד, גם בלי מאמר. המנח נראה כאילו חוליות יעופו, והאמת, שכל מי שרואה דדליפט כבד בכללי מחכה לראות חוליה עפה.

זה לא מוכיח דבר, רק שהעומס בגב עגול בדדליפט נראה הגיונית כסיבה גורמת לפריצות דיסק.

הבעיות עם האמירות האלו, שפריצות דיסק יותר נפוצות אצל אנשים שלא מרימים משקולות, במיוחד לא התחרותיים שבינינו. הרבה פריצות דיסק קורים ברוורס למה שהמאמר מציע, הדיסק לא גולש אחורה כמו שהיינו מצפים, אלא פנימה, כביכול מגב שמנסה להיות ישר מידי ומתעגל פנימה. שאגב, זה היה הפציעה של צ'אד ווסלי סמית' מהסקוואט, גב עגול לכיוון ההפוך, שבעצם נובע מכיווץ חזק של הגב, ולא מספיק של הבטן. פציעה שלא תוכל להתרחש בדדליפט לכאורה.

אם המאמר נכון, היינו צריכים לראות גם מחקרים על זה.

בסופו של דבר, למי איכפת אם זה גורם פציעה או לא, זה לא משנה למי שלא מרים ככה כי זה לא אופטימלי, או למי שכן מרים ככה, כי הרי זה לא ישנה את דעתו.

זה רק רלוונטי לאידיוט ההוא שאוהב להתנשאות על המתאמנים החזקים ממנו במכון עם נבואות מפחידות.
"אתה יודע שיהיה לך פריצת דיסק"
"אני לא אבקר אותך בבית חולים"
"רבע סקוואט יפרק לך את הברכיים"
סקוואט עמוק יפרק לך את הברכיים"
"מתח עם משקל יוציא לך את החוליה מהמקום"

היה לי מתאמן לפני 5 שנים שעשה סקוואט 150 ק"ג על משקל גוף 75, ובמקום שהמאמנים הקנאים במכון יפרגנו לנו, אמרו לי שהם יתבעו אותי כשיתפרק לו דיסק. שאלתי אותם אם הם גם ישלמו לי כשזה לא יקרה?

בסופו של דבר מה מטרת הדיון? לדעת איך אתה לא תיפצע? מישהו אחר לא יפצע? או איך להרים את המשקל הכבד ביותר?

שיח על פציעות בכל הנוגע לטכניקה, לדעתי זה די מיותר.

לא מעניין אותי שאלחנן חושב שזה לא מוביל לפציעות ולמה שזה יעניין אותו אם זה מוביל או לא מוביל הוא לא מאמן אף אחד ככה הוא לא מתאמן ככה זה ידע שפשוט חסר תועלת מבחינתו
אמרת שיש הבדל בין מה שאלחנן אומר שזה גב עגול ומה שיובל עושה בהקשר של פציעות, אמרתי את מה שאלחנן אמר קודם באותו הקשר, אתה קישרת את אלחנן
לא המוביל *היחיד*
הוא לא היה הקול היחיד, אבל הוא הוביל את מי שאמר כמוהו. לא הבנתי אבל מה אתה מנסה לבוא מולי, הסכמתי איתך בזה שרוב המגיבים בעד לגב עגול לא היו רלוונטיים.
לא מחפש ללמוד ממך אבל אתה מגיב לי ומתעלם מהדבר הכי רלוונטי וסותר את כל מה שאתה מנסה להגיד
אז אתה סתם מנסה להתווכח ולצאת צודק, סליחה שציפיתי ממך אחרת... אבל התעלמתי מחוסר זמן ולא סתרתי את מה שאני מנסה להגיד כי עוד לא גיבשתי בעצמי דעה חד משמעית, למרות שאני כן נוטה להיות בעד הגב העגול לפי מה שקראתי היום ולאחרונה בכללי. ואשמח אם @MikeRozner יגיב פה, הוא לא הרחיב את דעתו כל כך בפוסט של אושר מעבר לזה שהוא בעד גב ישר אבל לא פנאט של זה, אשמח לשמוע למה.

המאמר שלך מסביר למה מסתבר שגב עגול יכול לגרום לפריצת דיסק, אני לא צריך מאמר להבין את זה, כל מי שמסתכל על דדליפט עם גב עגול חושב את זה לבד, גם בלי מאמר. המנח נראה כאילו חוליות יעופו, והאמת, שכל מי שרואה דדליפט כבד בכללי מחכה לראות חוליה עפה.

זה לא מוכיח דבר, רק שהעומס בגב עגול בדדליפט נראה הגיונית כסיבה גורמת לפריצות דיסק.
לא ברור לי אם אתה מקבל את המאמר ופריצת דיסק – ויקיפדיה (wikipedia.org)
איך אתה יכול להגיד שזה לא מוסיף לסיכון?

הוא לא היה הקול היחיד, אבל הוא הוביל את מי שאמר כמוהו. לא הבנתי אבל מה אתה מנסה לבוא מולי, הסכמתי איתך בזה שרוב המגיבים בעד לגב עגול לא היו רלוונטיים.
הוא כן הקול היחיד מוזמן לבדוק ולראות איך ששאלו את שאר התוכמים אם הם ילמדו גב עגול הם אמרו שלא
יש לנסות לשמור על גב ישר ובקטנה הוא לא הכי ישר לבין גב עגול

מדהים אותי איך שאתה מתעלם מזהMicrosoft Word - Sample Presentation Spinal Mechanics.doc (lbs.co.il)

שיח על פציעות בכל הנוגע לטכניקה, לדעתי זה די מיותר
אני חושב שבעיקר מהסיבה שאין כל כך דרך להוכיח מה הגורם לפציעה, לך תדע אם זה כי עיגלת את הגב, לא שמרת מספיק על ברייס, או כי אתמול סחבת את הקניות בנגלה אחת במקום יותר.
הוא כן הקול היחיד מוזמן לבדוק ולראות איך ששאלו את שאר התוכמים אם הם ילמדו גב עגול הם אמרו שלא
הוא גם אמר בעצמו שמתאמן מתחיל לגמרי הוא לא ילמד גב עגול
כבר אמרתי לך, מקווה לקרוא את זה מחר בצהריים

אני חושב שבעיקר מהסיבה שאין כל כך דרך להוכיח מה הגורם לפציעה, לך תדע אם זה כי עיגלת את הגב, לא שמרת מספיק על ברייס, או כי אתמול סחבת את הקניות בנגלה אחת במקום יותר.
אם יש ספק אין ספק, מכיר?
הוא גם אמר בעצמו שמתאמן מתחיל לגמרי הוא לא ילמד גב עגול
מהסרטונים שאני ראיתי הוא לא מיישם את זה אז
כבר אמרתי לך, מקווה לקרוא את זה מחר בצהריים
אוקיי מוותר לך עד מחר

לא "תומך" בגב עגול וגם אושר והמתאמנים שלו לא, הם פשוט לא מתנגדים אליו. זה לא אותו דבר. הם "תומכים" במנח שייתן הכי הרבה כוח לבנאדם, אלחנן אמר שלרוב האנשים ולרוב המטרות זה יהיה גב כמעט ישר אבל עם טיפה עיגול, אני לא עם ניסיון מספיק בשביל להתווכח או להסכים, אבל זה נשמע לי הגיוני
מסכים עם מה שהוא אומר
הדבר היחיד שיש להוסיף זה שאני כמאמן מחפש מנח אחיד של החוליות לאורך המשיכה כלומר גם אם הגב מעט עגול לא ארצה שהוא יתעגל יותר באמצע התנועה.

מסכים עם מה שהוא אומר
הדבר היחיד שיש להוסיף זה שאני כמאמן מחפש מנח אחיד של החוליות לאורך המשיכה כלומר גם אם הגב מעט עגול לא ארצה שהוא יתעגל יותר באמצע התנועה.
כי זה מעיד על חוסר בכיווץ וברייס או מסיבה אחרת?
אם יש ספק אין ספק, מכיר?
סבבה אז אני לא יוצא מהמיטה יותר בחיים כי זה מפעיל עומס על הגב שלי ואולי בגלל זה יהיה לי פריצת דיסק
מהסרטונים שאני ראיתי הוא לא מיישם את זה אז
זה אני כבר לא יודע, לא ראיתי סרטונים שלו מדריך מתאמנים טריים, רק קראתי מה הוא אומר על זה
אוקיי מוותר לך עד מחר
יש תודה

לא ברור לי אם אתה מקבל את המאמר ופריצת דיסק – ויקיפדיה (wikipedia.org)
איך אתה יכול להגיד שזה לא מוסיף לסיכון?
פעם שאלתי מישהו שסבל מבקע מפשעתי, למה הרופאים מיחסים את הבעיה הזאת?
הוא ענה לי מהרמת משא כבד.
שאלתי, אם כן מדוע לי אין.
לא היה לנו תשובה.

אם להרים דברים כבדים גורמת לפריצות דיסק, ובקע מפשעתי, למה ספורטאים מקצועיים לא סובלים מזה?
התשובה שמשא כבד הוא טריגר כנראה, ואין טכניקה שתמנע זאת. דדליפט עם גב ישר לאותו אדם עם פציעה כנראה שהייתה עדיין גורמת לפציעה רק באזור אחר.

כי הגורם לפציעה היא לא הטכניקה, אלא משקל כבד מידי ללא תרגול והכנה נכונה אליה.

כל ניסיון לקשר פציעה לטכניקה אם זה ממקור שלא בודק מתאמנים, או שמשער על סמך הגיון, לא עוזר לנו להגיע לאמת. נצטרך לחקור מתאמנים שמושכים עם גב עגול בתוכניות זהות לאלו שמשכו עם גב ישר, ולראות מה ההבדל בין אחוזי הפציעות, מחקר כזה לא נעשה, ומסופקני שתוכיח שום דבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית