נק' מוניטין:
3,331
- 3,222
- 2,324
או שרק אני
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
תודה רבהאני גם ככה לא מצליח לעגל את הגב התחתון שלי.
אני לא בטוח שאפשר או שאי אפשר לעגל גב תחתון, זה פשוט לא רלוונטי לדעתי.
להגיד שזה בסדר לעגל גב כל עוד הגב התחתון ישר, נשמע לי לא נכון.
אני לא בטוח שאפשר להרים בכל טכניקה, אני פשוט לא יודע בוודאות אם יש טכניקה פוצעת.
אני בעד להרים עם טכניקה היעילה להרים הכי הרבה משקל, ואולי זה גם מונע פציעה, אני לא יודע.
בוא נוציא בטיחות מהשוואה, יש לנו בחור שמושך רבע טון עם גב ישר, ועכשיו הוא רוצה לעבור להרים בגב ישר, למה? כי הוא נתקע בנעילה, או בגלל שהוא מפחד מסיכונים, אני לא שופט.
איך נבנה טכניקה חדשה? נוריד משקל למשקל שקל להרים עם הטכניקה הרצויה. נבחר בווריאציה שתעזור לנו להטמיע את הטכניקה הרצויה, מהנסיון שלי, עצירה 2 שניות ס"מ אחרי הניתוק עוזרת להטמיע גב ישר בניתוק, וממילא בנעילה, הרי הניתוק זה החלק הקשה בגב ישר.
אם מישהו רוצה למשוך בגב עגול, למה? כי הוא סנטרונגמן שמותר היצ'ינג, או כל סיבה אחרת.
נוריד משקל, ונתחיל לתרגל את הטכניקה הרצויה. עוד לא התנסיתי במשימה כזאת, אבל אולי דפסיט דדליפט יכול לעזור לנו להטמיע טכניקה שדורשת גב עגול בניתוק, הגוף יעשה מה שאפשר להקל על הניתוק הקשה, וזה יעגל את הגב.
אני לא יודע אם אני רק מוריד משקל לצורך בטיחות, המטרה האמיתית זה תרגול המיומנות כמות רבה של פעמים עם משקל קל, שבהדרגה נהיה קשה יותר והגוף מתרגל להרים בצורה הרצויה.
לדעת אושר המקסימום שעמו"ש בחלק התחתון שלו יכול לעשות זה להתיישר. אבל באמת לדעות שלך זה לא רלוונטי, כי זה לא ישפיע פרקטית על שום החלטה שלך.אני גם ככה לא מצליח לעגל את הגב התחתון שלי.
אני לא בטוח שאפשר או שאי אפשר לעגל גב תחתון, זה פשוט לא רלוונטי לדעתי
אני לא מבדיל איזה אזור ישר, והמניעים שלי אינם בטיחות מפציעות, אני לא מאמין שזה גורם פציעות.לדעת אושר המקסימום שעמו"ש בחלק התחתון שלו יכול לעשות זה להתיישר. אבל באמת לדעות שלך זה לא רלוונטי, כי זה לא ישפיע פרקטית על שום החלטה שלך.
תגדיר עקבי.אני לא יודע מה מסוכן ומה לא.
אם הטכניקה עיקבית, אני לא בטוח שיש הרבה טכניקות שאפשר להסכים שהם מסוכנות.
זה נתון לדעה אישית של כל אחד.
יש אנשים כל הזמן שאומרים לי שאפצע בגב רק מעצם זה שאני מרים משקלים כבדים, אני בדעה שהם טועים. מעבר לזה, מה עוד אני יכול לומר?!
@elchonon @Snorlax jr @הברווזון המכוער
אני קראתי היום את כל התגובות מהדיון הזה, עניין אותי. האמת שלצערי כמעט שום הודעה שם לא בוססה על כלום חוץ מאושר שציטט את המקור הראשון שלא קראתי את המקורות שלו אבל נשמע שהם לא לגמרי קשורים, והוא ציטט גם את ביל סטאר שאני אומנם מאוד מעריך אותו אבל אני לא יודע כמה אפשר לומר שהוא איזה דוקטור לפריצות דיסק. אבל לפחות אושר ציטט את ביל, זה העלה לי קצת מהדיעות שלו, שאר ההודעות היו סתם "כן/לא/שחור/לבן". וספציפית ההודעה שציטטת צוטטה ממישהו שקבוע הוא קצת ראש בקיר, אני כן מעריך אותו, אבל לא הייתי מסתמך עליו. בכל מקרה גם היא הייתה ללא שום הקשר חיצוני לכלום.@elchonon @Snorlax jr @הברווזון המכוער
מציע לכם ממעבר ללקרוא את ה"מאמר" להכנס גם לתגובות קראתי מזמן (לפני 5 שנים)ולצערי לא מספיק מעניין אותי בשביל לקרוא הכל שוב ולסכם לכם
אבל כמה פנינות חוכמה
"אם המנח של נוזל הדיסק הוא לא סימטרי, הוא בסכנת פריצה גדולה יותר, הן תחת משקל חיצוני - עשרות מונים והן סתם ככה בחיים עצמם" (ציטוט מתגובה)
הרחיב ממה שאני מבין שזה המנח הניטרלי של כל בן אדם שונה קצת (אצל אף אחד הוא לא כמו שWHALE עושה)
בסופו של דבר זה לא בטוח שתפרוץ דיסק רק מגדיל את הסיכון
כמו שלא בטוח שמסיגריות תקקבל סרטן ריאות רק מגדיל את הסיכון
כמו שלא בטוח שמסטרואידים תקבל סרטן ביצים רק מגדיל את הסיכון
Microsoft Word - Sample Presentation Spinal Mechanics.doc (lbs.co.il)
TL;DR
גב עגול מגדיל סיכון לפציעה
לא הבנתי למה התעלמתאני קראתי היום את כל התגובות מהדיון הזה, עניין אותי. האמת שלצערי כמעט שום הודעה שם לא בוססה על כלום חוץ מאושר שציטט את המקור הראשון שלא קראתי את המקורות שלו אבל נשמע שהם לא לגמרי קשורים, והוא ציטט גם את ביל סטאר שאני אומנם מאוד מעריך אותו אבל אני לא יודע כמה אפשר לומר שהוא איזה דוקטור לפריצות דיסק. אבל לפחות אושר ציטט את ביל, זה העלה לי קצת מהדיעות שלו, שאר ההודעות היו סתם "כן/לא/שחור/לבן". וספציפית ההודעה שציטטת צוטטה ממישהו שקבוע הוא קצת ראש בקיר, אני כן מעריך אותו, אבל לא הייתי מסתמך עליו. בכל מקרה גם היא הייתה ללא שום הקשר חיצוני לכלום.
באופן כללי אני אהיה מאוד סקפטי לגביי כל "הוכחה" כזאת או אחרת שמנח מסויים של הגב פוגע או לא, אני לא רואה שום דרך איכותית ואמינה לחקור דבר כזה. ובגלל שראיתי המון ספורטאים שמושכים עגולים ומושכים ישרים ועד כמה שאני יודע אין איזה סטטיסטיקה שמעידה שאחד מהמנחים המושכים שלו פרצו יותר דיסקים או משהו, וגם אותה אני בספק שיש דרך אמינה להוכיח שזה קשור, ועד כמה שזה נראה מי שמתכנן נכון עומסים ומתאושש כמו שצריך לא נפצע, אני מאמין בגישה של אלחנן, שזה הכל עניין של להיחשף לעומס מותאם לגוף, להתאושש ממנו, ולהיחשף לעומס טיפה יותר גבוה ושוב להתאושש וכו וכו.
הדבר היחיד שנראה לי הגיוני זה הטענה שתזוזה תוך כדי התרגיל היא מסוכנת, כי זה באמת יכול להעיד על חוסר כיווץ במייצבים וברייסינג, שזה יכול להעיד על זה שהעומס לא מועבר כמו שצריך לשרירים.
לא התעלמתי חח השניה פשוט שלחת את זה ולא הספקתי לפתוח את זהלא הבנתי למה התעלמת
אני לא "תומך" בגב עגול וגם אושר והמתאמנים שלו לא, הם פשוט לא מתנגדים אליו. זה לא אותו דבר. הם "תומכים" במנח שייתן הכי הרבה כוח לבנאדם, אלחנן אמר שלרוב האנשים ולרוב המטרות זה יהיה גב כמעט ישר אבל עם טיפה עיגול, אני לא עם ניסיון מספיק בשביל להתווכח או להסכים, אבל זה נשמע לי הגיוני.דרך אגב אם אני לא טועה אפילו ה"תומכים" של גב עגול מדיון לא ממליצים לעשות גב עגול והיחיד שכן זה אושר
יותר נכון הם אפילו אומרים שמה שהם ילמדו לעשות גב ישר
יש הדבל לא קטן בין מה שאלחנן מכנה גב עגול למה שWHALE עושהלא התעלמתי חח השניה פשוט שלחת את זה ולא הספקתי לפתוח את זה
אני לא "תומך" בגב עגול וגם אושר והמתאמנים שלו לא, הם פשוט לא מתנגדים אליו. זה לא אותו דבר. הם "תומכים" במנח שייתן הכי הרבה כוח לבנאדם, אלחנן אמר שלרוב האנשים ולרוב המטרות זה יהיה גב כמעט ישר אבל עם טיפה עיגול, אני לא עם ניסיון מספיק בשביל להתווכח או להסכים, אבל זה נשמע לי הגיוני.
הגיבו איזה שניים, אבל תכלס הדעה שלו היא המעניינת מביניהםלא זכור לי שמתאמנים של אושר בכלל הגיבו שמה
תסתכל על מה שאלחנן כתב פה בפוסט, הוא לא בעד מה שיובל עושה כי זה לא יעיל לדעתו לחוקים של פאוורליפטינג לא כי זה פוצעיש הדבל לא קטן בין מה שאלחנן מכנה גב עגול למה שWHALE עושה
תכלס נכון, אושר היה הקול המוביל של הבעדגם מי שהגיב שמה "בעד" גב עגול הגיב מעירבון מאוד מוגבל
אשתדל מחר בצהריים. רק אומר שאם אתה מחפש מישהו ללמוד ממנו אני לא הכתובת, אנשים אחרים פה עם הרבה יותר ידע ממני, כנראה שגם אתה.בכל מקרה מחכה שתגיב למה ששלחתי
לא מעניין אותי שאלחנן חושב שזה לא מוביל לפציעות ולמה שזה יעניין אותו אם זה מוביל או לא מוביל הוא לא מאמן אף אחד ככה הוא לא מתאמן ככה זה ידע שפשוט חסר תועלת מבחינתותסתכל על מה שאלחנן כתב פה בפוסט, הוא לא בעד מה שיובל עושה כי זה לא יעיל לדעתו לחוקים של פאוורליפטינג לא כי זה פוצע
לא המוביל *היחיד*תכלס נכון, אושר היה הקול המוביל של הבעד
לא מחפש ללמוד ממך אבל אתה מגיב לי ומתעלם מהדבר הכי רלוונטי וסותר את כל מה שאתה מנסה להגיד....אשתדל מחר בצהריים. רק אומר שאם אתה מחפש מישהו ללמוד ממנו אני לא הכתובת, אנשים אחרים פה עם הרבה יותר ידע ממני, כנראה שגם אתה.
תמיד תהיה סטיה טכנית קטנה בין משקל כבד לקל. חלק יעמדו טיפה יותר רחב בסקוואט, יחזיקו טיפה יותר צר בבנץ'. זה צפוי, גם בדדליפט הרבה יתעגלו טיפה במשקל שיא.תגדיר עקבי.
בחימום אני מרים עם גב ישר,
ואני חושב שגם בתחילת חלק מהבלוקים.
אם זאת, כשהמשקלים עולים, הגב מתחיל להתעגל תוך כדי ההרמה.
תגובות מעניינות מלאות בדעות אישיות לא יותר מבוססות משלי.@elchonon @Snorlax jr @הברווזון המכוער
מציע לכם ממעבר ללקרוא את ה"מאמר" להכנס גם לתגובות קראתי מזמן (לפני 5 שנים)ולצערי לא מספיק מעניין אותי בשביל לקרוא הכל שוב ולסכם לכם
אבל כמה פנינות חוכמה
"אם המנח של נוזל הדיסק הוא לא סימטרי, הוא בסכנת פריצה גדולה יותר, הן תחת משקל חיצוני - עשרות מונים והן סתם ככה בחיים עצמם" (ציטוט מתגובה)
הרחיב ממה שאני מבין שזה המנח הניטרלי של כל בן אדם שונה קצת (אצל אף אחד הוא לא כמו שWHALE עושה)
בסופו של דבר זה לא בטוח שתפרוץ דיסק רק מגדיל את הסיכון
כמו שלא בטוח שמסיגריות תקקבל סרטן ריאות רק מגדיל את הסיכון
כמו שלא בטוח שמסטרואידים תקבל סרטן ביצים רק מגדיל את הסיכון
TL;DR
גב עגול מגדיל סיכון לפציעה
אני מאמין שגב עגול הוא לא אופטימלי להרים משקל כבד. האם הוא מזיק? לא השתכנעתי שכן.לא הבנתי למה התעלמת
דרך אגב אם אני לא טועה אפילו ה"תומכים" של גב עגול מדיון לא ממליצים לעשות גב עגול והיחיד שכן זה אושר
יותר נכון הם אפילו אומרים שמה שהם ילמדו לעשות גב ישר
אולי @MikeRozner ירצה להוסיף משהו
אמרת שיש הבדל בין מה שאלחנן אומר שזה גב עגול ומה שיובל עושה בהקשר של פציעות, אמרתי את מה שאלחנן אמר קודם באותו הקשר, אתה קישרת את אלחנןלא מעניין אותי שאלחנן חושב שזה לא מוביל לפציעות ולמה שזה יעניין אותו אם זה מוביל או לא מוביל הוא לא מאמן אף אחד ככה הוא לא מתאמן ככה זה ידע שפשוט חסר תועלת מבחינתו
הוא לא היה הקול היחיד, אבל הוא הוביל את מי שאמר כמוהו. לא הבנתי אבל מה אתה מנסה לבוא מולי, הסכמתי איתך בזה שרוב המגיבים בעד לגב עגול לא היו רלוונטיים.לא המוביל *היחיד*
אז אתה סתם מנסה להתווכח ולצאת צודק, סליחה שציפיתי ממך אחרת... אבל התעלמתי מחוסר זמן ולא סתרתי את מה שאני מנסה להגיד כי עוד לא גיבשתי בעצמי דעה חד משמעית, למרות שאני כן נוטה להיות בעד הגב העגול לפי מה שקראתי היום ולאחרונה בכללי. ואשמח אם @MikeRozner יגיב פה, הוא לא הרחיב את דעתו כל כך בפוסט של אושר מעבר לזה שהוא בעד גב ישר אבל לא פנאט של זה, אשמח לשמוע למה.לא מחפש ללמוד ממך אבל אתה מגיב לי ומתעלם מהדבר הכי רלוונטי וסותר את כל מה שאתה מנסה להגיד
לא ברור לי אם אתה מקבל את המאמר ופריצת דיסק – ויקיפדיה (wikipedia.org)המאמר שלך מסביר למה מסתבר שגב עגול יכול לגרום לפריצת דיסק, אני לא צריך מאמר להבין את זה, כל מי שמסתכל על דדליפט עם גב עגול חושב את זה לבד, גם בלי מאמר. המנח נראה כאילו חוליות יעופו, והאמת, שכל מי שרואה דדליפט כבד בכללי מחכה לראות חוליה עפה.
זה לא מוכיח דבר, רק שהעומס בגב עגול בדדליפט נראה הגיונית כסיבה גורמת לפריצות דיסק.
הוא כן הקול היחיד מוזמן לבדוק ולראות איך ששאלו את שאר התוכמים אם הם ילמדו גב עגול הם אמרו שלאהוא לא היה הקול היחיד, אבל הוא הוביל את מי שאמר כמוהו. לא הבנתי אבל מה אתה מנסה לבוא מולי, הסכמתי איתך בזה שרוב המגיבים בעד לגב עגול לא היו רלוונטיים.
אני חושב שבעיקר מהסיבה שאין כל כך דרך להוכיח מה הגורם לפציעה, לך תדע אם זה כי עיגלת את הגב, לא שמרת מספיק על ברייס, או כי אתמול סחבת את הקניות בנגלה אחת במקום יותר.שיח על פציעות בכל הנוגע לטכניקה, לדעתי זה די מיותר
הוא גם אמר בעצמו שמתאמן מתחיל לגמרי הוא לא ילמד גב עגולהוא כן הקול היחיד מוזמן לבדוק ולראות איך ששאלו את שאר התוכמים אם הם ילמדו גב עגול הם אמרו שלא
כבר אמרתי לך, מקווה לקרוא את זה מחר בצהרייםמדהים אותי איך שאתה מתעלם מזהMicrosoft Word - Sample Presentation Spinal Mechanics.doc (lbs.co.il)
אם יש ספק אין ספק, מכיר?אני חושב שבעיקר מהסיבה שאין כל כך דרך להוכיח מה הגורם לפציעה, לך תדע אם זה כי עיגלת את הגב, לא שמרת מספיק על ברייס, או כי אתמול סחבת את הקניות בנגלה אחת במקום יותר.
מהסרטונים שאני ראיתי הוא לא מיישם את זה אזהוא גם אמר בעצמו שמתאמן מתחיל לגמרי הוא לא ילמד גב עגול
אוקיי מוותר לך עד מחרכבר אמרתי לך, מקווה לקרוא את זה מחר בצהריים
מסכים עם מה שהוא אומרלא "תומך" בגב עגול וגם אושר והמתאמנים שלו לא, הם פשוט לא מתנגדים אליו. זה לא אותו דבר. הם "תומכים" במנח שייתן הכי הרבה כוח לבנאדם, אלחנן אמר שלרוב האנשים ולרוב המטרות זה יהיה גב כמעט ישר אבל עם טיפה עיגול, אני לא עם ניסיון מספיק בשביל להתווכח או להסכים, אבל זה נשמע לי הגיוני
כי זה מעיד על חוסר בכיווץ וברייס או מסיבה אחרת?מסכים עם מה שהוא אומר
הדבר היחיד שיש להוסיף זה שאני כמאמן מחפש מנח אחיד של החוליות לאורך המשיכה כלומר גם אם הגב מעט עגול לא ארצה שהוא יתעגל יותר באמצע התנועה.
סבבה אז אני לא יוצא מהמיטה יותר בחיים כי זה מפעיל עומס על הגב שלי ואולי בגלל זה יהיה לי פריצת דיסקאם יש ספק אין ספק, מכיר?
זה אני כבר לא יודע, לא ראיתי סרטונים שלו מדריך מתאמנים טריים, רק קראתי מה הוא אומר על זהמהסרטונים שאני ראיתי הוא לא מיישם את זה אז
יש תודהאוקיי מוותר לך עד מחר
לצאת מהמיטה אתה חייב להרים כמו WHALE אתה לאסבבה אז אני לא יוצא מהמיטה יותר בחיים כי זה מפעיל עומס על הגב שלי ואולי בגלל זה יהיה לי פריצת דיסק
פעם שאלתי מישהו שסבל מבקע מפשעתי, למה הרופאים מיחסים את הבעיה הזאת?לא ברור לי אם אתה מקבל את המאמר ופריצת דיסק – ויקיפדיה (wikipedia.org)
איך אתה יכול להגיד שזה לא מוסיף לסיכון?