הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לחץ פתאומי בראש אחרי התרגיל

• פותח/ת השרשור Newbie1
  • פורסם בתאריך

Newbie1

משתמש מתחיל
165
26
נק' מוניטין:
26
165
26
בזמן ביצוע לג פרס בסט השלישי כשניסיתי לסחוט את החזרות האחרונות בכל הכח, הרגשתי בסיום הסט לחץ חזק מאוד ופתאומי בחלק האחורי של הראש ותחושה של דקירות/דפיקות שם. אחרי מנוחה של כמה דקות הלחץ הפסיק אבל כשהמשכתי את שאר האימון עדיין הייתה תחושה קלה של סחרור בזמן התרגילים.

(בדקתי גם לחץ דם בבית מיד כשחזרתי ויצא תקין).

אני חושד שזה קרה בגלל נשימות לא סדירות בלג פרס כי לא התרכזתי בלנשום בזמן המאמץ ושבעצם החזקתי את הנשימה בזמן שדחפתי את הרגליים.
נשמע הגיוני? קרה למישהו פעם? יודעים ממה זה יכול להיגרם?

נערך לאחרונה:
תחזיק אוויר בבטן, תוציא כשאתה מסיים חזרה. תקפיד על לשתות מספיק מים במהלך היום, ואם זה קורה שוב מציע לראות רופא.

• פותח/ת השרשור
תחזיק אוויר בבטן, תוציא כשאתה מסיים חזרה

אני עושה את זה תמיד במורכבים, בלג פרס לא שלטתי בכלל בנשימות ורק התרכזתי בלדחוף את החזרות עד שהרגשתי שהמוח מתפוצץ, בגלל זה הנחתי שזה יכול להיות הגורם. אשים לב בפעם הבאה.

תקפיד על לשתות מספיק מים במהלך היום

שותה בכמויות מסחריות

ואם זה קורה שוב מציע לראות רופא.

ברור

יש לך מושג ממה זה יכול להיגרם? שאני אזהר גם באימון. תחושה מאוד לא נעימה ואפילו מלחיצה
קרה לי במשך 2-3 אימונים לפני כמה שנים
בגדול זה היה מאוד מלחיץ, אבל לפי מה שקראתי זה שילוב של:
תקופה לחוצה
דיאטת הרזיה חריפה מידי
מאמץ עצים יחסית
ויתכן לחץ ספציפי על העורף

אבל אם זה משהו חד פעמי, תשתה מים תאכל ותישן טוב

• פותח/ת השרשור
קרה לי במשך 2-3 אימונים לפני כמה שנים
בגדול זה היה מאוד מלחיץ, אבל לפי מה שקראתי זה שילוב של:
תקופה לחוצה
דיאטת הרזיה חריפה מידי
מאמץ עצים יחסית
ויתכן לחץ ספציפי על העורף

אבל אם זה משהו חד פעמי, תשתה מים תאכל ותישן טוב

היו לך במקרה פעימות בחלק האחורי של הראש? בזמן מנוחה לא באימון. הרגשתי את הדופק שם כשאני שם את היד

נערך לאחרונה:
זה קרה לי לפני 7 שנים בערך אז לא זוכר במדוייק
אני זוכר שבזמן סקוואט בסט העבודה הראשון הרגשתי כאב חד באחורי הראש.
כאב מספיק כדי לעצור אימון וללכת הביתה

בזמן ביצוע לג פרס בסט השלישי כשניסיתי לסחוט את החזרות האחרונות בכל הכח, הרגשתי בסיום הסט לחץ חזק מאוד ופתאומי בחלק האחורי של הראש ותחושה של דקירות/דפיקות שם. אחרי מנוחה של כמה דקות הלחץ הפסיק אבל כשהמשכתי את שאר האימון עדיין הייתה תחושה קלה של סחרור בזמן התרגילים.

(בדקתי גם לחץ דם בבית מיד כשחזרתי ויצא תקין).

אני חושד שזה קרה בגלל נשימות לא סדירות בלג פרס כי לא התרכזתי בלנשום בזמן המאמץ ושבעצם החזקתי את הנשימה בזמן שדחפתי את הרגליים.
נשמע הגיוני? קרה למישהו פעם? יודעים ממה זה יכול להיגרם?
אני ממליץ לך בחום לראות רופא ולקבל הפניה לנוירולוג וממנו ל MRI ראש גם אם זה היה משהו חד פעמי. רוב הסיכויים שבסוף תגלה שזה היה בזבוז זמן והכל תקין אבל בשביל הספק הקטן אני מציע לשלול דברים חמורים כי יש מגוון מאוד רחב של סיבות אפשריות למה זה קרה ואף אחד לא יכול להגיד לך במדוייק בלי לבדוק.

כנראה תמרון ולסלבה לא מוצלח.

יכול לגרום להפרעה בזרימת הדם ובהחזר הורידי, משפיע על לחץ הדם, עלייה בדופק,
ירידה אקוטית בנפח הפעימה ותהליך היפוקסי רגעי במוח.

קרה לי שוב היום. רק בלג פרס... וניסיתי לשלוט בנשימות בכל אחת מהחזרות, לא עזר.
לא רואה איזו סיבה יש שזה יהיה רק בלג פרס אלא אולי אם הוא התרגיל העצים היחיד.
בכל מקרה אם מדאיג אותך גש לרופא, אמרתי לך את דעתי.

קרה לי שוב היום. רק בלג פרס... וניסיתי לשלוט בנשימות בכל אחת מהחזרות, לא עזר.

זה לא רק הנשימה שלך בזמן התרגיל, זה מכלול המצב הגופני שלך.
כמו שנאמר, כדי להסיר ספק גש לרופא.
רוצה לוודא שזה באמת השערת חברי הפורום:
תוריד מאמץ לתרגיל
תאכל יותר
תנוח יותר
ותנסה להרגע

@Newbie1 קח סיפור קצר שקרה לי בשנה+ האחרונות - תקרא ותיכנס ללחץ:
בספטמבר עשיתי MRI ראש בעקבות כאבי ראש וסחרחורות, התברר שזה גידול במוח (גידול שפיר), והתברר שהוא ממש גדול כי גידלתי אותו במשך איזה 10 שנים, מרוב שהוא גדול היה מסוכן להוציא אותו בניתוח אחד.
מפה לשם באוקטובר עברתי ניתוח, ובמאי עברתי את הניתוח השני שבו הוציאו את הכל.
עכשיו עדיין יש לי קצת תופעות לוואי מהניתוח, אומרים שזה יעבור אבל אולי לא לגמרי
אם כמה שנים לפני זה הייתי מתייחס לכאבי ראש שהיו לי אחרי כל סט של סקוואט (לא בדיוק מה שאתה מתאר אבל עדיין) והולך להיבדק אז אולי הייתי תופס את זה כשזה היה קטן יותר.
אל תסתמך על מה שאנחנו אומרים לך כאן בפורום, לך להיבדק!! עדיף לבזבז זמן על בדיקות מיותרות ולהיות רגוע.
ועוד משהו:
לי רופא משפחה אמר שהכאבי ראש שלי זה פסיכולוגי ואני צריך פחות להיות בלחץ ובסוף התברר שזה היה גידול במוח. אז בוא, לצערי לא הייתי סומך על מילים של רופא משפחה אוטומטית.
אם אתה רוצה התייחסות רצינית תגיד שהכאבי ראש מופיעים ואל תגיד שזה רק בתרגיל מסויים או בכלל רק באימון כי אז כנראה הרופא יגיד לך לא להרים כבד וינפנף אותך.

• פותח/ת השרשור
אלא אולי אם הוא התרגיל העצים היחיד.

ממש לא, זה דווקא היה ל12 חזרות אחרי 6x5 סקוואט כבד

תוריד מאמץ לתרגיל
תאכל יותר
תנוח יותר
ותנסה להרגע

אני עולה במשקל, לא מחסיר שעות שינה. הדבר היחיד שלא ניסיתי ממה שכתבת זה להוריד מאמץ מהלג פרס, התחלתי בדיוק את אותו דבר שעשיתי באימון הקודם (הפסקתי מיד את התרגיל אחרי שהכאב התחיל בסט השני).

אם אתה רוצה התייחסות רצינית תגיד שהכאבי ראש מופיעים ואל תגיד שזה רק בתרגיל מסויים או בכלל רק באימון כי אז כנראה הרופא יגיד לך לא להרים כבד וינפנף אותך.

תודה רבה. מלחיץ אבל אני אבדק ומקווה שהכל בסדר. וכן, אני מכיר רופאים, אם אני אגיד לו שזה קורה רק בלג פרס הוא יגיד לי פשוט להפסיק לעשות את הדבר הזה וישלח אותי הביתה.

התחושה היא כאילו שהראש ׳מתפוצץ׳ וכל הדם עולה לראש

נערך לאחרונה:
התחושה היא כאילו שהראש ׳מתפוצץ׳ וכל הדם עולה לראש

זה נשמע כמו exertion headache שזה יחסית נפוץ, כאב ראש פתאומי בזמן/מיד אחרי מאמץ. ברוב המקרים זה לא מסוכן למרות שזה בכלל לא נעים, אבל במקרים אחרים יכול להיות שיש ברקע בעיה רפואית מאחורי זה שגורמת לזה לקרות.

דבר ידוע ונפוץ בסקווט ולג פרס , מחמיר בעיקר עם חגורת גב . יש עניין אחד שצריך לבדוק וזה האם זה חולף אחרי כ 30 שניות או זה מלווה אותך הבייתה . במקרה השני כדאי לבדוק , מפה יש ים דברים שיכולים להיות מסינוסים ועוד . תהיה רגוע הכל בסדר

דבר ידוע ונפוץ בסקווט ולג פרס , מחמיר בעיקר עם חגורת גב . יש עניין אחד שצריך לבדוק וזה האם זה חולף אחרי כ 30 שניות או זה מלווה אותך הבייתה . במקרה השני כדאי לבדוק , מפה יש ים דברים שיכולים להיות מסינוסים ועוד . תהיה רגוע הכל בסדר
אני מת על זה שאנשים ברשת מרשים לעצמם לזרוק דברים לא נכונים בביטחון שיא כאילו הם למדו רפואה והתמחו ספציפית בבעיה הנשאלת במשך עשרות שנים ומכירים את הגוף והבריאות של האדם השואל מ א' עד ת' 🤦‍♂️

• פותח/ת השרשור

כתבתי, הלחץ החזק הזה חולף ברגע שאני נח דקה. אבל נשאר מין סחרור קל ותחושת כבדות בראש גם קצת אחרי.

זה קרה לי פעמיים, מאז עשיתי הפסקה מהלג פרס (כי זה הורס לי את המשך האימון כשזה קורה ולא רציתי ש). אתמול ניסיתי שוב עם לג פרס אבל במשקל לא מאתגר ולא הרגשתי שום כאב. מתלבט אם לבקש סי טי או לא

אני ממליץ לך בחום לגשת לרופא משפחה ולבדוק את העניין. במקרה הכי גרוע, תדע שאתה בסדר.
לעומת זאת אם אתה מזניח משהו שעלול להיות מסכן חיים- אתה תצטער על זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית