הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקה בדד ופרס

• פותח/ת השרשור MarkoV
  • פורסם בתאריך

MarkoV

משתמש מתחיל
77
8
נק' מוניטין:
8
77
8
אהלן חברים שלום לכולם,

כרגע בתקופת חיטוב, ולמרות שמצליח להתקדם לאט לאט במשקלים,- כמובן עדיפות שלי להגיע לתקופת המסה ״מוכן״ ומזומן עם טכניקה מצויינת והבנה לגבי הטכניקה והתנועה מן הסתם.
אשמח לקבל שיפור/דגשים/ חוות דעת לגבי הטכניקה שלי בדד ובפרס, ובמידה ויש בעיה- דגשים לשיפור,

אודה לכולם על התשובות,
תודה רבה

https://youtube.com/shorts/s6aBuTfk-HU?feature=share

https://youtube.com/shorts/YlRd8ZS1Y9Q?feature=share

אל תאכיל את הטרולים...
image-20161005-15882-13x0gd1.jpg

הבנץ והפרס שלי גרועים כי יש לי בעיה טכנית עם לחיצות, זה לא אשמת שום תוכנית. @rombillet @StrongEnough לאיזה משקלים אתם מכירים שאנשים הגיעו בלחיצות?
ובחזרה אליך מישמיש, מה ההגדרה שלך ללחיצות להיט? זאת תוכנית לחודשיים עד ארבע חודשים לאנשים שמגיעים ממצב שהם לוחצים בבנץ משהו כמו 35 קילו ובפרס 20. לאן אתה מצפה שאנשים כאלה יגיעו אחרי חודשיים עד ארבע?
נתתי הגדרה יותר טובה בשביל הבחור למטה
כל בן אדם ולא משנשה כמה הוא לוחץ אם הוא עושה SS הוא לא עומד להתקדם יותר מידי
וב*כל* תוכנית אחד גם רנדומלית שמאמן רנדומלי יביא לך במכון שמצידי תכלול רק מכונות יהיה יותר התקדמות מבפלג גוף עליון מאשר SS
אין לי למה להתאמץ
אם אתה אומר פי 2 משקל גוף
אני אמור ללחוץ 190
בחלום הלילה אולי
אתה ביקשת מספר מספר מדוייק אז זרקתי מספר שכולם יסכימו שזה בנצ' טוב עכשיו אתה נתפס על זה (רק בריאות)
מה לעשות שביקשת מספר אחד אז זרקתי לבן אדם ממוצע לא אחד ששוקל 100 ולא אחד ששוקל 50
כדי שלא תתחיל לבלבל ביצים הנה קח
upload_2022-3-17_14-29-59.png

כל מה שאליט זה להיט כפיש?
אל תאכיל את הטרולים...
the comeback שאין לך מה לענות אז אתה מוצא סיבה לא לענות טוב שלך
מצאתי עוד טבלה שלא אהוב ליבכם מארק ריפטו
upload_2022-3-17_14-40-25.png

זה לחזרה? לחמישיה?
השאיפה של 145 יותר מציאותית
טבלה מעניינת מעולם לא ראיתי אותה
למה שיכתוב טבלה לחמישיות?
מקווה שעכשיו הכל ברור לך

ולא הבנתי על איזה שאיפה אתה מדבר? (שלך?)

אין לי כח לזה מישמיש... שכל אחד יעשה מה שטוב לו ויגרום לו להתמיד. זה כל כך לא משנה מה תעשה בחודשיים הראשונים שלך במכון וזה גם לא קריטי אם תסיים אותם עם בנץ 50 או 90 קילו. גם ככה רוב ההישגים שלך בהתחלה הם בעיקר הודות לגנטיקה ופחות לעבודה קשה. העיקר שתתמיד כמה שיותר שנים ותעבוד בהיגיון מסויים וסביר להניח שתגיע לבנץ' חזק ככה או ככה. יש מיליון דרכים להתקדם.

אין לי כח לזה מישמיש... שכל אחד יעשה מה שטוב לו ויגרום לו להתמיד. זה כל כך לא משנה מה תעשה בחודשיים הראשונים שלך במכון וזה גם לא קריטי אם תסיים אותם עם בנץ 50 או 90 קילו. גם ככה רוב ההישגים שלך בהתחלה הם בעיקר הודות לגנטיקה ופחות לעבודה קשה. העיקר שתתמיד כמה שיותר שנים ותעבוד בהיגיון מסויים וסביר להניח שתגיע לבנץ' חזק ככה או ככה. יש מיליון דרכים להתקדם.
צודק למה לסיים עם 90 קילו שאפשר עם 50

איך אפשר לא להסכים איתך

נתתי הגדרה יותר טובה בשביל הבחור למטה
אתה מצפה שמישהו שבמכון לא יותר מ4 חודשים ילחץ 140?
שכולם יסכימו שזה בנצ' טוב
טוב ורע ביחס למה? אני חושב שהציפייה שלך ממתאמן מתחיל היא הרבה יותר גבוהה מהמציאות
מצאתי עוד טבלה שלא אהוב ליבכם מארק ריפטו
לא כל כך הבנתי את הטבלה. כמה הוא כותב שמתאמן שמסיים את שלב ההתקדמות כל אימון ונכנס לשלב ההתקדמות השבועית אמור ללחוץ? ודבר איתי בקילו אח ליברות עושות לי כאב ראש

למה שיכתוב טבלה לחמישיות?
מקווה שעכשיו הכל ברור לך

ולא הבנתי על איזה שאיפה אתה מדבר? (שלך?)
שאיפה שלי
לפי 95 משקל גוף
שלב ׳אינטרמייד׳ 115 ללחיצה

השאיפה היא ׳אטוונד׳ 145 ללחיצה

אתה מצפה שמישהו שבמכון לא יותר מ4 חודשים ילחץ 140?
לא
טוב ורע ביחס למה? אני חושב שהציפייה שלך ממתאמן מתחיל היא הרבה יותר גבוהה מהמציאות
לא כתבתי פה על הצפייה שלי ממתאמן מתחיל
לא כל כך הבנתי את הטבלה. כמה הוא כותב שמתאמן שמסיים את שלב ההתקדמות כל אימון ונכנס לשלב ההתקדמות השבועית אמור ללחוץ? ודבר איתי בקילו אח ליברות עושות לי כאב ראש
הטבלה הראשונה זה בקילו

נראה לי אתה לא הבנת אותי
סך הכל טוען ש99% מהתומכים של SS אין להם לחיצות טובות
עכשיו זה לא משנה אם הוא מתאמן 10 שנים או 10 יום הוא עדיין עם לחיצות לא טובות וחושב שSS תוכנית טובה

שאיפה שלי
לפי 95 משקל גוף
שלב ׳אינטרמייד׳ 115 ללחיצה

השאיפה היא ׳אטוונד׳ 145 ללחיצה
בהצלחה בשאיפה (למרות שאני בעד לתמיד לשאוף יותר גבוה)
וזה אדוונס

לא

הטבלה הראשונה זה בקילו

נראה לי אתה לא הבנת אותי
עכשיו זה לא משנה אם הוא מתאמן 10 שנים או 10 יום הוא עדיין עם לחיצות לא טובות וחושב שSS תוכנית טובה

וזה אדוונס
לכוון גבוה זה בסדר ומקובל.
אבל לפעמיים להסתפק במקום ״השני״ זה גם הישג

כמה מניפולציות תאכל להפעיל,כדי להגיע לשלב הסופי? הרי יהיו המון המון תקיעות! לא תוותר?
תטעם מחומרים? אין פחד מפציעה?

נהנה לשוחח איתך ולנהל תדיון הזה

לכוון גבוה זה בסדר ומקובל.
אבל לפעמיים להסתפק במקום ״השני״ זה גם הישג

כמה מניפולציות תאכל להפעיל,כדי להגיע לשלב הסופי? הרי יהיו המון המון תקיעות! לא תוותר?
תטעם מחומרים? אין פחד מפציעה?

נהנה לשוחח איתך ולנהל תדיון הזה
אני אישית חושב שכמעט כולם יכולים להגיע לאליט אז לא רואה סיבה לא לשאוף לזה
זה בערך 30% פחות מהמתחרים בIPF לקטגורית המשקל

אמרת פי 2 ממשקל גוף, אדם ממוצע שוקל בסביבות ה70 קילו
אבל ss זאת תוכנית למתחילים
הטבלה הראשונה זה בקילו
נו לאדם ששוקל 70 הוא אמור לסיים עם 84 קילו. ss לגמרי מביאה אנשים ל84 קילו.
נראה לי אתה לא הבנת אותי
נראה לי את לא הבנת אותי. אני מדבר על אנשים שבפועל סיימו ss - הם סיימו עם אחלה משקלים ללחיצות. מה קרה אחרי כמה שנים לא אכפת לי.
מסכים 100%

ככל שאדם שוקל יותר, פי 2 בנץ' קשה יותר להשיג.

אבל בגדול, אין הרבה על מה להתווכח אם SS זה תוכנית פח לבנץ', ריפטו בעצמו לא אוהד בנץ'.

אני חושב שSS זה ספר נהדר לטכניקה למתחילים, תוכנית קלה ופשוטה כמו שצריך, וכמו כל ספר טוב, מכניס קצת שטויות כמו החלב והשנאה שלו לבנץ'.

לבן אדם שעושה סנצ' קלין וג'רק ופרס, בנץ' הוא רע מאוד, הוא יגביל אותך בתרגילים שבעיני ריפטו חשובים יותר.

אין הרבה על מה להתווכח אם SS בונה בנץ', הוא פשוט לא, אלא אם כן 100 ק"ג בנץ' זה מרשים בעיניך.

בשביל בנץ' מפלצתי, תצטרך לוותר על עבודת כתפיים מתישה כמו שריפטו אוהב, וזכותו.

אני זוכר סקוואטר פסיכי עם מעל 400 ק"ג על המוט, ובנץ' זוועה, טען שהגנים שלו דופקים לבנץ'. לדעתי האובססיה שלו לפרס פגע בבנץ' שלו, לא גנטיקה.

גרג נאקלס העלה את הפרס שלו דרמטית לראות כמה הבנץ' ירוויח מזה, הוא הסיק שהבנץ' שלו לא הרוויח מזה דבר.

מי שמתווכח אם SS בונה בנץ' טוב, או שלא קרא את הספר, או שהוא כבר חבר בכת של ריפטו.

@mishמיש גם הבנץ' שלך זוועה בגלל האובססיה שלך ל100 ק"ג פרס.
תזכיר לי כמה אתה לוחץ? גירדת את הפי 2 עדיין?
מה שנשאר לך בבנץ' זה הודות לנפח הגיוני לפלג הגוף העליון בפיתוח גוף שאתה עושה.

*הייתי חייב.

בנץ' חייב יותר נפח ותדירות ממה שפאוורליפטרים מבינים, ויותר עצימות ממה שמפתחי גוף מבינים.

טחנתם פה סוס שכבר מזמן מת. יש פה אובססיה ל SS כאילו מישהו אמר שזאת התכנית שתביא אותם לחוף מבטחים ול USAPL.

* SS זה תוכנית למתחילים שלוקחת 2-4 חודשים בדרך כלל בלי שום עניין או מטרה להתמקצע בהרמה מסויימת.

* אין שום קשר בין SS לפווארליפטינג.

* עקרון הספציפיות הוא קריטי לכל דבר ומן הסתם שמי שרוצה להתמקצע בבנץ צריך לעשות הרבה בנץ.

* SS היא אחלה תוכנית להכרות עם הרמות בסיס ולעבוד עם משהו מסודר בהתחלה. יש עוד הרבה כמוה שיעשו עבודה טובה ואין לה באמת יתרון עליהם. היא פשוט פשוטה ותמנע ממתאמן מתחיל לשנות דברים שהוא לא ממש צריך. זה לא באמת משנה אם תוסיפו לה עוד כמה דברים כל עוד תעשו את זה בהיגיון ואין צורך לטחון את התכנית למוות כשאתם כבר לא מסוגלים להתחזק ממנה, תעברו הלאה.

* מתאמן מתחיל בחדר כושר לא צריך להתמקצע בהרמה מסויימת והוא ממש לא פווארליפטר ואין סיבה שיתאמן כמו אחד כזה בחודשים הראשונים שלו. שקודם יבין אם הוא בכלל נהנה מהחרא הזה של מוט ומשקולות.

אבל בגדול, אין הרבה על מה להתווכח אם SS זה תוכנית פח לבנץ'

אין הרבה על מה להתווכח אם SS בונה בנץ', הוא פשוט לא, אלא אם כן 100 ק"ג בנץ' זה מרשים בעיניך

גרג נאקלס העלה את הפרס שלו דרמטית לראות כמה הבנץ' ירוויח מזה, הוא הסיק שהבנץ' שלו לא הרוויח מזה דבר

מי שמתווכח אם SS בונה בנץ' טוב, או שלא קרא את הספר, או שהוא כבר חבר בכת של ריפטו.
לשנן אנשים

@mishמיש גם הבנץ' שלך זוועה בגלל האובססיה שלך ל100 ק"ג פרס.
אני לא חושב שהבנץ' שלי זוועה אבל חייב 100 פרס ואז אני יכול לנטוש את הפרס
SS היא אחלה תוכנית
היא לא (הסבר שורה מתח)
יש עוד הרבה כמוה שיעשו עבודה טובה ואין לה באמת יתרון עליהם.
זה לא שיש הרבה תוכניות שיעשו עבודה טובה כמוה זה שיש הרבה שיעשו עבודה הרבה יותר טובה
מתאמן מתחיל בחדר כושר לא צריך להתמקצע בהרמה מסויימת והוא ממש לא פווארליפטר ואין סיבה שיתאמן כמו אחד כזה בחודשים הראשונים שלו.
תגיד לי א אני מפספס משהו
אני רואה שני סיבות להתחיל ללכת לחדר כושר
1. להראות יותר טוב
2. להיות יותר חזק
(כל אחד והסיבה שלו)

שני הסיבות SS לא משרתת טוב כי עם עוד פעם בשבוע בנצ ופרס גם תתחזק יותר בפלג גוף עליון וגם תפתח יותר מסת שריר
שקודם יבין אם הוא בכלל נהנה מהחרא הזה של מוט ומשקולות.
אני לא נהנה מסקוואט זה לא סיבה לא לעשות סקוואט יש לי מטרות שאני רוצה להגיע אליהן מלהגיע למטרות אני נהנה ואין לי ברירה לעשות סקוואט כיד להגיע אליהן

3. להיות בריא יותר. לא כולם בני 20-30 שמנסים להוכיח לעצמם משהו, הרבה זה בני 40+ שרוצים לשמור על הבריאות ולהיות מסוגלים לזוז עם הילדים והנכדים בכיף. לא ממש מעניין אותם כמה הבנץ שלהם, הבנץ זה סתם כלי לחזק פלג גוף עליון.

המתאמנים המתחילים שלי מתחילים בדרך כלל מאותו 3×5 אימון כן אימון לא. בישבילם הבנץ הוא סך הכל עוד תרגיל לא מעניין במיוחד. חלקם מסיימים מעל משקל גוף לחמישיות וחלקם מתחת, תלוי בעיקר בגנטיקה ובהשקעה שלהם. אם אחרי זה הם מעוניינים להמשיך לקדם את הבנץ הם יעברו ללחוץ קצת יותר כדי לגרום להתקדמות. אם לא מעניין אותם להתמקצע בבנץ אולי נעבוד יותר עם דאמבלים, מקבילים או שכיבות שמיכה ואולי רק אחרי שנה הם יחזרו לעשות יותר בנץ' פרס כי פתאום בא להם. זה כולה פאקינג בנץ את מי זה מעניין כשאתה לא מתחרה בזה?

בטח שאותם זה לא מעניין, כי הם גם ככה מתאמנים חודשיים שלושה, הם לא פווארליפטרים ולהרים משקל בשכיבה על הספה מעניין להם אתה יודע את מה.
להסתכל על SS כטובה לבנץ או לא זה הסתכלות כל כך צרה ולא רלוונטית. אם בא לך אז תעשה בנץ כל אימון ל4×5, מה זה משנה? צריך להיות סופר אינטיליגנט בשביל זה?

אתה צריך להתאים את התכנית למתאמן ולא את המתאמן לתכנית

הבנץ והפרס שלי גרועים כי יש לי בעיה טכנית עם לחיצות, זה לא אשמת שום תוכנית. @rombillet @StrongEnough לאיזה משקלים אתם מכירים שאנשים הגיעו בלחיצות?
ובחזרה אליך מישמיש, מה ההגדרה שלך ללחיצות להיט? זאת תוכנית לחודשיים עד ארבע חודשים לאנשים שמגיעים ממצב שהם לוחצים בבנץ משהו כמו 35 קילו ובפרס 20. לאן אתה מצפה שאנשים כאלה יגיעו אחרי חודשיים עד ארבע?

לי יש חבר שמתאמן איתי שהגיע עכשיו עם SS ל97.5 בנץ לשלוש חמישיות, שוקל 76 כזה הייתי אומר (חשוב להגיד שהוא ספציפית משום מה חזק מאוד בבנץ, אז זה לא הסטנדרט, אבל זה לא משהו לא ריאלי, נתקע עליו, ולא מזמן עברנו לריסט שהתחיל מ3 שמיניות ונראה לאן הוא יגיע איתו.

לי יש חבר שמתאמן איתי שהגיע עכשיו עם SS ל97.5 בנץ לשלוש חמישיות, שוקל 76 כזה הייתי אומר (חשוב להגיד שהוא ספציפית משום מה חזק מאוד בבנץ, אז זה לא הסטנדרט, אבל זה לא משהו לא ריאלי, נתקע עליו, ולא מזמן עברנו לריסט שהתחיל מ3 שמיניות ונראה לאן הוא יגיע איתו.
מכמה הוא התחיל?
הוא מתאמן מתחיל ממש, או שהיה במכון כמה חודשים לפני שהחליט לעשות SS?

97.5 זה לא הרבה, אבל זה לא רע לSS.
כנראה שהוא עושה דברים נכון, סקרן לשמוע איך התקדם בשאר הדברים, כולל פרס וסנץ'.

@StrongEnough אשאל משהו אחר למה סקוואט כן 3 פעמים בשבוע אבל משהו אחר לא?
רק לוודא כמה זמן אתם כבר עושים SS ולפני זה הוא לא התאמן ולא כלום כן?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית