הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקה בדד ופרס

• פותח/ת השרשור MarkoV
  • פורסם בתאריך

MarkoV

משתמש מתחיל
77
8
נק' מוניטין:
8
77
8
אהלן חברים שלום לכולם,

כרגע בתקופת חיטוב, ולמרות שמצליח להתקדם לאט לאט במשקלים,- כמובן עדיפות שלי להגיע לתקופת המסה ״מוכן״ ומזומן עם טכניקה מצויינת והבנה לגבי הטכניקה והתנועה מן הסתם.
אשמח לקבל שיפור/דגשים/ חוות דעת לגבי הטכניקה שלי בדד ובפרס, ובמידה ויש בעיה- דגשים לשיפור,

אודה לכולם על התשובות,
תודה רבה

https://youtube.com/shorts/s6aBuTfk-HU?feature=share

https://youtube.com/shorts/YlRd8ZS1Y9Q?feature=share

@StrongEnough אשאל משהו אחר למה סקוואט כן 3 פעמים בשבוע אבל משהו אחר לא?

רק לוודא כמה זמן אתם כבר עושים SS ולפני זה הוא לא התאמן ולא כלום כן?

אתה חושב שזה סקוואט נגד בנץ, וזה לא.

זה סקוואט 3 פעמים, איזשהו סוג של לחיצת פלג גוף עליון 3 פעמים ודדליפט 3 פעמים. אני גם מוסיף לרוב איזה סוג של משיכה.

אז בנץ פרס זה מקצה בתחרות פווארליפטינג ופרס לא.. למה זה צריך לעניין את המתאמן בן 55 שלי?

אתה חושב שזה סקוואט נגד בנץ, וזה לא.

זה סקוואט 3 פעמים, איזשהו סוג של לחיצת פלג גוף עליון 3 פעמים ודדליפט 3 פעמים. אני גם מוסיף לרוב איזה סוג של משיכה.

אז בנץ פרס זה מקצה בתחרות פווארליפטינג ופרס לא.. למה זה צריך לעניין את המתאמן בן 55 שלי?
אני לא חושב שזה סקוואט נגד בנצ'
ואם אני לא טועה גם דד לא עושים 3 פעמים בשבוע אלא עושים באותה תדירות של בנצ'

אז מה שגם בנצ' וגם פרס זה לחיצה?

ואני לא מתסכל על זה כצריך לעשות בנצ' בשביל תחרות ליפטינג

עושים בנצ בשביל חזה כמו שעושים סווקאט בשביל רגליים

הפואנטה שלאמן פעם בשבוע בנצ' זה לא יעיל (כנל כתפיים כנל כל שריר)

הספר ממליץ בשבועות הראשונים לעשות דדליפט כל אימון.

לאמן פעם בשבוע בנץ' זה לא יעיל אם המטרה היא בנץ', אבל המטרה של התכנית היא לא בנץ'. והמטרה של התכנית היא גם לא "חזה" ולא "רגליים", יש דברים הרבה יותר יעילים בשביל מטרות כאלה.

אומרים ש Haters gonna hate וזה נכון. אין מה לעשות, אתה רואה את כל העניין בראייה צרה מידי לדעתי בשביל להבין משהו מעבר לSS לא טובה לפלג גוף עליון. SS עובדת ועבדה להרבה אנשים וגם לא עבדה להרבה, תנסה לקחת ממנה מה שלדעתך טוב ולהשליך את זה לדברים אחרים. אין חוקים ואין חייב וגם אם תעשה SS אבל תעשה גם פרס וגם בנץ כל אימון לא ימות העולם ואף אחד לא ינדה אותך. זה בסך הכל המלצה לתכנית אימון למתאמן מתחיל ולא התורה שבעל פה.

אחד הדברים שהבנתי ככל שהתקדמתי בעולם הזה ולמדתי יותר ויותר זה שאין שחור ולבן, ומי שמבטל גישה מסויימת באופן חד משמעי הוא בדרך כלל או בעל אינטרס או פשוט אין לו הרבה מושג והוא מלא בבולשיט, וגם ריפטו חוטא בזה מאוד ואיבד הרבה נקודות בגלל זה.

הכל יכול לעבוד ואתה תמצא אנשים חכמים וחזקים מכל גישת אימון ותן קצת קרדיט למספיק אנשים חזקים, חכמים ובעלי ניסיון יותר ממך שממליצים על משהו גם אם אתה לא מאמין בו (ואני ממש לא מדבר עליי). קצת צניעות, בקיצור.

להתחזק בתרגילי הבסיס?
לפי מה שהבנתי אני וסטרונג הסכמנו שזה לא המטרה
(אתה מוזמן לקרוא את מה שציטטתי את אלחנן(או את כל התגובה שלו) זה רחוק שנות אור מלחזק אותך בכל דבר שהוא לא סקוואט או דד)
שני המקורות המטרה זה להתחזק
לדעתי להתחזק זה לא רק רלגיים אלא גם פלג גוף עליון והיעילות של התוכנית על פלג גוף עליון בדיחה

ולדעת הוגה התוכנית, ממה שאני מבין ויודע לפחות, בנץ' פרס זה התרגיל האחרון שיגרום למתאמן חלשלוש להרגיש חזק ולתפקד טוב, בטח לא בהשוואה לסקוואט ולדדליפט וגם לא לפרס. ובגלל זה הוא לא מקבל עדיפות בשלב המתאמן המתחיל.

ולדעת הוגה התוכנית, ממה שאני מבין ויודע לפחות, בנץ' פרס זה התרגיל האחרון שיגרום למתאמן חלשלוש להרגיש חזק ולתפקד טוב, בטח לא בהשוואה לסקוואט ולדדליפט וגם לא לפרס. ובגלל זה הוא לא מקבל עדיפות בשלב המתאמן המתחיל.
אני לא הבטוח שאני מבין אתה אומר שהתוכנית בכוונה פחות טובה כדי לא לפגוע לו ברגשות?

דרך אגב התוכנית גם פח לפרס אז?

אני אומר שהתוכנית טובה למטרה שלשמה היא נועדה, וזה ממש לא כדי להיות בנצר או פרסר. לרוב מי שטוען שהיא חרא פשוט לא יודע איך להשתמש בה. התוכנית היא בסך הכל עוד כלי, לדעתי החשיבות הגדןלה יותר היא איך המתאמן משתמש בכלי.

אני אומר שהתוכנית טובה למטרה שלשמה היא נועדה, וזה ממש לא כדי להיות בנצר או פרסר. לרוב מי שטוען שהיא חרא פשוט לא יודע איך להשתמש בה. התוכנית היא בסך הכל עוד כלי, לדעתי החשיבות הגדןלה יותר היא איך המתאמן משתמש בכלי.
אוקיי אני שואל אותך למה היא נועדה אתה אומר לי תקרא
אני קורא כתוב כוח
פעם אחרונה שבדקתי כוח זה לא רק סקוואט
כוח רגליים כתפיים חזה ידיים הכל
עכשיו אם אתה יכול לעלות 100 קילו בX ובמקום זה עולה 10 קילו התוכנית שלך לא טובה

לפי מה שהבנתי אני וסטרונג הסכמנו שזה לא המטרה
(אתה מוזמן לקרוא את מה שציטטתי את אלחנן(או את כל התגובה שלו) זה רחוק שנות אור מלחזק אותך בכל דבר שהוא לא סקוואט או דד)

שני המקורות המטרה זה להתחזק
לדעתי להתחזק זה לא רק רלגיים אלא גם פלג גוף עליון והיעילות של התוכנית על פלג גוף עליון בדיחה
אז למה לא לעשות *רק התאמה לבנץ?
להוסיף קצת נפח?

או שהמשורר התכון לתוכנית ככה?

אמר את זה מישו פעם
״לא נותנים קאדיליק,לנהג שעלה עכשיו על הכביש״

התכנית היא כלי. יש מצב שהיא לא מתאימה לך או למי שאתה עובד איתו, אבל זה לא אומר שהיא לא עובדת, זה רק אומר שאתה לא יודע להשתמש בכלי הזה או לא אוהב להשתמש בו וזה בסדר, אבל אל תאשים את התכנית בזה. במיוחד שאם תשוטט בפורומים של SS תגלה אלפים שבתוך כמה חודשים שכל מה שהם עשו זה 3×5 הגיעו לפרס ולבנץ שלא היה להם בחיים לפני זה. ואז זה הפסיק לעבוד והם העלו נפח... לא צריך לעשות מזה דרמה.

אז למה לא לעשות *רק התאמה לבנץ?
להוסיף קצת נפח?

או שהמשורר התכון לתוכנית ככה?

אמר את זה מישו פעם
״לא נותנים קאדיליק,לנהג שעלה עכשיו על הכביש״
אם אתה משנה את התוכנית אז זה כבר לא התוכנית
וזה לא רק בנצ' זה כל תרגיל שהוא לא סקוואט/דד
התכנית היא כלי. יש מצב שהיא לא מתאימה לך או למי שאתה עובד איתו, אבל זה לא אומר שהיא לא עובדת, זה רק אומר שאתה לא יודע להשתמש בכלי הזה או לא אוהב להשתמש בו וזה בסדר, אבל אל תאשים את התכנית בזה. במיוחד שאם תשוטט בפורומים של SS תגלה אלפים שבתוך כמה חודשים שכל מה שהם עשו זה 3×5 הגיעו לפרס ולבנץ שלא היה להם בחיים לפני זה. ואז זה הפסיק לעבוד והם העלו נפח... לא צריך לעשות מזה דרמה.
תמצא גם באותם פורומים אנשים שעשו 500 קילו בנצ' יד אחת
הכל עובד גם לעשות אימון בשבוע תראה התקדמות לעומת בן אדם שלא יתאמן בכלל האם זה תוכנית טובה לעשות אימון בשבוע סט אחד?

ועכשיו אתה כותב שהתוכנית כן טובה לבנצ'/פרס?

מכמה הוא התחיל?
הוא מתאמן מתחיל ממש, או שהיה במכון כמה חודשים לפני שהחליט לעשות SS?

97.5 זה לא הרבה, אבל זה לא רע לSS.
כנראה שהוא עושה דברים נכון, סקרן לשמוע איך התקדם בשאר הדברים, כולל פרס וסנץ'.

התאמן כמה חודשים בצהל לפני, את התוכנית התחלנו עם בנץ' 65 לשלוש חמישיות, באותה תקופה הוא נכשל עם משהו באיזור 70 לשלוש חמישיות.
פרס הצליח 55/57.5 (לא זוכר כרגע) לשלוש חמישיות, סנץ' אנחנו לא עושים.
בתחילת התוכנית הרצנו פעמיים בשבוע בנץ' ופעם אחת פרס. האמת שזו הייתה טעות של חוסר הבנה שלו את הפרטים שאני נתתי, שכנראה נתנה פוש לבנץ'.
סקוואט הוא עשה 120 ל3 חמישיות כרגע, והחליט שהוא רוצה להפסיק עם זה (יותר חשוב לו היפרטרופיה, פשוט הלכנו על כח כמה חבר'ה ביחד אז בשביל המנטליות והאימונים השיתופיים זה זרם)
מדובר על תקופה של פלוס מינוס חודשיים, שההתקדמות בה הייתה המינימאלית כל אימון, זאת אומרת שלדוגמא בסקוואט מהתחלה העלנו 2.5 קילו ולא 5 כל אימון, התקדמות יותר מתונה.

אם אתה שואל אם במידה והיינו עושים דברים אחרת בבנץ הוא היה מתקדם יותר אני לא יודע להגיד.
אבל בטוח יודע שזמן לשמונה חמישיות לא היה. קורטיהו זה משהו שכן עלה בדיבור, פשוט היה מאוד לא ריאלי.
@StrongEnough אשאל משהו אחר למה סקוואט כן 3 פעמים בשבוע אבל משהו אחר לא?

רק לוודא כמה זמן אתם כבר עושים SS ולפני זה הוא לא התאמן ולא כלום כן?
משהו באיזור החודשיים נמשך הSS.
כן התאמן. כפי שציינתי למעלה, בצהל עשה בנץ לא בצורה מסודרת אבל עשה.

התאמן כמה חודשים בצהל לפני, את התוכנית התחלנו עם בנץ' 65 לשלוש חמישיות, באותה תקופה הוא נכשל עם משהו באיזור 70 לשלוש חמישיות.
בתחילת התוכנית הרצנו פעמיים בשבוע בנץ' ופעם אחת פרס. האמת שזו הייתה טעות של חוסר הבנה שלו את הפרטים שאני נתתי, שכנראה נתנה פוש לבנץ'.
סקוואט הוא עשה 120 ל3 חמישיות כרגע, והחליט שהוא רוצה להפסיק עם זה (יותר חשוב לו היפרטרופיה, פשוט הלכנו על כח כמה חבר'ה ביחד אז בשביל המנטליות והאימונים השיתופיים זה זרם)
מדובר על תקופה של פלוס מינוס חודשיים, שההתקדמות בה הייתה המינימאלית כל אימון, זאת אומרת שלדוגמא בסקוואט מהתחלה העלנו 2.5 קילו ולא 5 כל אימון, התקדמות יותר מתונה.

אם אתה שואל אם במידה והיינו עושים דברים אחרת בבנץ הוא היה מתקדם יותר אני לא יודע להגיד.
אבל בטוח יודע שזמן לשמונה חמישיות לא היה. קורטיהו זה משהו שכן עלה בדיבור, פשוט היה מאוד לא ריאלי.

מפתיע
זה תמיד מתחיל ככה אני מכיר בן אדם שעשה SS ועלה 30 קילו בבנצ'/פרס בחודשיים
אחר כך זה הופך לאני מכיר בן אדם שהתאמן הפסיק להתאמן חזר להתאמן התחיל עם משקלים נמוכים וחזר למשקלים שלו תוך חודשיים

כל הכבוד, הוא התקדם בהחלט יפה, אבל לא עשיתם SS כמו שרשום, פירגנתם לבנץ' כמו שצריך, והוא התקדם סביר.
יש גם רקע אימונים, אז זה לא בדיוק מתחיל מ0.

בקיצור, זה מחזק את מה שכולם כבר מסכימים כאן, שSS זה לא תוכנית לבנץ'.

קורטיהו זה רעיון מעולה, זה הוציא בנצ'ים פסיכיים.

בקיצור, זה מחזק את מה שכולם כבר מסכימים כאן, שSS זה לא תוכנית לבנץ'.
אני שם לב פה לרמיזה שSS סבבה כדי לחזק בנצ' ופרס אז הוא לא מסכים
(או שהוא מתכוון שאנשים התחילו ב20 קילו בנצ' הגיעו ל40 בכמה חודשים והם בחיים לא היו ב40 אז...)
. במיוחד שאם תשוטט בפורומים של SS תגלה אלפים שבתוך כמה חודשים שכל מה שהם עשו זה 3×5 הגיעו לפרס ולבנץ שלא היה להם בחיים לפני זה.

מפתיע
זה תמיד מתחיל ככה אני מכיר בן אדם שעשה SS ועלה 30 קילו בבנצ'/פרס בחודשיים
אחר כך זה הופך לאני מכיר בן אדם שהתאמן הפסיק להתאמן חזר להתאמן התחיל עם משקלים נמוכים וחזר למשקלים שלו תוך חודשיים

דווקא בבנץ' הוא ממשיך בכח, כתבתי קודם, עשינו ריסט ועברנו לשלוש שמיניות.
אני לא מבין מה הבעיה שלך עם SS. תוכנית מעולה לכח התחלתי. מסכים שבעיקר ברגליים.
חוץ מזה SS זו תוכנית מעולה שתורמת הרבה מבחינה מנטלית וטכנית להמשך, ומחזקת מעולה, יש בה הסברים מפורטים לכל מה שמתחיל צריך לדעת, לומדים בה מה היא באמת תוכנית ולא רשימה, איך עושים פרוגרסיב אוברלואד, לכן היא גם מקור ידע מצוין למתאמן מתחיל.

אני באופן כללי אשמח לשמוע ממך יותר פתרונות מאשר תלונות.

אז בבקשה, מהי התוכנית האידיאלית למתחילים לדעתך ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית