הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הגעב לכשל

• פותח/ת השרשור Yoti
  • פורסם בתאריך

Yoti

משתמש מתחיל
134
14
נק' מוניטין:
127
134
14
מה הולך אנשים שמתי לב שבאימונים שלי אני מגיע המון לכשל ואפילו עובר אותו לפעמים באימון של אתמול הגעתי לכשל בבנץ ובשלושה תרגילים הראשונים וירדתי במשקלים האם זה אומר שאימון הבא שאני אבוא אני כנראה ארד במשקלים בגלל זה ומה עושים מכאן העלה כשההתקדמות הולכת לרדת
אני רוצה להגיע חזרה אחת לםני אבל לא מצליח לדעת מתי אני אחת לםני

טוב אני לא מסכים עם רוב מה שרושמים לך אבל אין לי כוח וזמן להפריך פה טענה טענה אז אתן קצת מידע בנושא.

Overtraining Syndrome: A Practical Guide

A Review of Overtraining Syndrome—Recognizing the Signs and Symptoms

ברצינות? 😳
OTS remains a clinical diagnosis with arbitrary definitions
(מתוך מה שציטטת).
קשה לדון בדבר כל כך מעורפל.
אני מתיחס אך ורק לתשישות עיצבית כאימון יתר שדורשת תכנון בהתאם.

לכל הסוגים השונים של אימון יתר, אם זה חוסר שינה, יותר מידי לחץ נפשי, עומס יתר מנטלי או סתם עומס על הגידים והשרירים, מנוחה מוחלטת ליום או יומיים זה הפיתרון, ולא מזה אעשה סיפור ואתחיל לחשוש.

מה זה אתה עצבני? מה זאת התגובה הזאת?

קראתי, ידוע שהזעה מוגברת זה אחד מהם
דרך אגב, הוא יכו להיות בעומס יתר או איך שלא תרצה לקרוא לזה, להתווכח על שם ההגדרה של איזה מצב הוא נמצא לא עוזר לו, הוא צריך לטפל בבעיה מהשורש (מה מביא אותו לעומס יתר) ומקריאה של הפוסט יש לי תחושה שזה לא קשור לתכנית אימונים שלו

כי אתה עונה דברים לא קשורים קודם כל כדי להתסיס.
אני אמרתי לו לא לטפל? אני לא מתווכח על ההגדרה חבר לעומס יתר יש הגדרה מאוד מדויקת ואתה יכול לקרוא ולהבין מהי.

כמו שטענתי כבר קודם, נתתי לו רפרנסים שיקרא בעניין של מה זה, מה הסימפטומים ומה הדרכי טיפול ושיפעל לפי זה.
אז שוב אשאל, מה הקשר למה שענית?

לכל הסוגים השונים של אימון יתר, אם זה חוסר שינה, יותר מידי לחץ נפשי, עומס יתר מנטלי או סתם עומס על הגידים והשרירים, מנוחה מוחלטת ליום או יומיים זה הפיתרון, ולא מזה אעשה סיפור ואתחיל לחשוש.

אף אחד לא טען שצריך לצאת למנוחה של חודשיים,
כל מה שאתה מתאר זה דברים שמשפיעים על העומס, לגמרי נחשבים גורמים שכן יכולים לגרום למצב הזה.

מה שאני טוען שכן צריך להשלים עם זה שיכול להיות שהעומס גבוה מידי לרמתו,
העומס כמו שאתה טוען מושפע מהמון גורמים ולא מחייב מנוחה ארוכה.
-עייפות
-מזג אוויר
-מצב נפשי
-תזונה
-שינה
-מחסור בויטמינים / מינרלים
וכו' וכו'
מה דרכי הטיפול?

תלוי במתאמן ולמה הוא הגיע לעומס יתר.

אם הוא בנפח גבוה - דילואד והורדת נפחים.
אם הוא לא ישן מספיק - שיפור שינה / הורדת נפח.
לא אוכל טוב - שיפור תזונה / הורדת נפח.
מצב נפשי לא טוב - איש מקצוע.
חוסר חשק - גיוון / איש מקצוע.

אין פיתרון אחד נכון לעומס יתר.

לכל דבר יש את הטיפול שלו וכל מתאמן צריך להכיר את עצמו / מאמן שמכיר אותו שידע לתת לו מענה לכל סיבה
שיש שמעמיסה עליו.

אגב, להגיד לי
"אני התאמנתי בחוץ והזעתי, לא נראה לי שאני באימון יתר"

זה זילזול ואתה יכול לספר סיפורים למי שאתה רוצה, לא לי.

הדיון מיותר.

בהצלחה בכל מה שתבחר לעשות חבר.

אף אחד לא טען שצריך לצאת למנוחה של חודשיים,
כל מה שאתה מתאר זה דברים שמשפיעים על העומס, לגמרי נחשבים גורמים שכן יכולים לגרום למצב הזה.

מה שאני טוען שכן צריך להשלים עם זה שיכול להיות שהעומס גבוה מידי לרמתו,
העומס כמו שאתה טוען מושפע מהמון גורמים ולא מחייב מנוחה ארוכה.
-עייפות
-מזג אוויר
-מצב נפשי
-תזונה
-שינה
-מחסור בויטמינים / מינרלים
וכו' וכו'

תלוי במתאמן ולמה הוא הגיע לעומס יתר.

אם הוא בנפח גבוה - דילואד והורדת נפחים.
אם הוא לא ישן מספיק - שיפור שינה / הורדת נפח.
לא אוכל טוב - שיפור תזונה / הורדת נפח.

לכל דבר יש את הטיפול שלו וכל מתאמן צריך להכיר את עצמו / מאמן שמכיר אותו שידע לתת לו מענה לכל סיבה
שיש שמעמיסה עליו.

אגב, להגיד לי

הדיון מיותר.

הבנתי אותך, לדעתי אחד הפתרונות הטובים לאימון יתר זה פטיש בראש, אתה לא תאמין למה שאתה מסוגל 🤣

אגב, להגיד לי

הדיון מיותר.
ֿ
תשמע, אין לי מושג מה אתה רוצה
והתגובה שלך לדעתי לא במקום. אתה עצבני כנראה בגלל משהו אחר, אולי אתה בא״ש נמוך מידי. תעמיס לי ביסלי.

תודה

הבנתי אותך, לדעתי אחד הפתרונות הטובים לאימון יתר זה פטיש בראש, אתה לא תאמין למה שאתה מסוגל 🤣

תשמע אני יכול להגיד לך שלפני חודשיים הייתי בעומס יתר והייתי מאוד מאוד קרוב לפרוש מהתחרות הקרובה
כי פשוט לא הצלחתי להתגבר על זה וזה השפיע עליי ברמה היום יומית.

מה שפתר לי את המצב זה שישבתי ודיברתי עם אנשים מהתחום שהכניסו אותי לפרופורציה ועזרו לי לעשות
התאמות כדי שאוכל לחזור להינות ממה שאני עושה וככה יצאתי מזה.

אגב, ניסיתי דילואד - לא עזר בשיט למקרה הספציפי שלי.

כמו שרשמתי לפני, אין דרך אחת נכונה.

תשמע אני יכול להגיד לך שלפני חודשיים הייתי בעומס יתר והייתי מאוד מאוד קרוב לפרוש מהתחרות הקרובה
כי פשוט לא הצלחתי להתגבר על זה וזה השפיע עליי ברמה היום יומית.

מה שפתר לי את המצב זה שישבתי ודיברתי עם אנשים מהתחום שהכניסו אותי לפרופורציה ועזרו לי לעשות
התאמות כדי שאוכל לחזור להינות ממה שאני עושה וככה יצאתי מזה.

אגב, ניסיתי דילואד - לא עזר בשיט למקרה הספציפי שלי.

כמו שרשמתי לפני, אין דרך אחת נכונה.
מצטער לשמוע, חבל שלא פנית אלי, יש לי פטיש במיוחד למצבים כאלו.

מכיר את התחושה שנמאס מהספורט, אני כבר לא מתרגש מזה, רק לוקח מנוחה, משנה תוכנית ומטרות לתקופה קצרה, משתולל עם חיטוב, או בנץ' אונלי, וחוזר לעצמי.

ולדעתי אחד הדברים שהכי עוזרים במצב כזה, זה מאמן, כשהתאמנתי אצל אליהו כמעט אף פעם לא הרגשתי שנמאס, כי יש לי בן אדם חכם שאתה סומך עליו ולא צריך להתעסק בכמה ולמה.

תכלס, רק בגלל זה אני רוצה לחזור למאמן, זה רק צריך להסתדר עם הלו"ז שלי, אבל אני מאמין שאחזור אליו בהמשך.

• פותח/ת השרשור
טוב. אני לוקח את שישי שבת ליומיים מנוחה וחוזר בראשון לתכנית בנפח יותר נמוך. משום מה אני לחוץ לרדת במשקלים באימון הרגליים. שבוע הבא כי השבוע לא יצא לי לעשות רגליים, הייתי אמור לעשות מחר אבל מרגיש שאני צריך את המנוחה הזאת. כמעט אף פעם לא היה לי חופש מאימונים, מה אני צריך לעשות כדי לא לרדת שבוע הבא?

טוב. אני לוקח את שישי שבת ליומיים מנוחה וחוזר בראשון לתכנית בנפח יותר נמוך. משום מה אני לחוץ לרדת במשקלים באימון הרגליים. שבוע הבא כי השבוע לא יצא לי לעשות רגליים, הייתי אמור לעשות מחר אבל מרגיש שאני צריך את המנוחה הזאת. כמעט אף פעם לא היה לי חופש מאימונים, מה אני צריך לעשות כדי לא לרדת שבוע הבא?
לבנות תוכנית.

• פותח/ת השרשור
לבנות תוכנית.
אחי אני עובד עם מישהו מקצועי סביר להניח שבן אדם שהיה עובד עם מישהו לא היה שואל כאן בכלל אבל אני תמית לחוץ אז שואל גם כאן שיחה שבועית מה שהוא אומר אני עושה אחי הוא מכיר אותי ואת התכנית ואני מכיר תגוף שלי
בכל מקרה תודה לכולכם על העזרה

אחי אני עובד עם מישהו מקצועי סביר להניח שבן אדם שהיה עובד עם מישהו לא היה שואל כאן בכלל אבל אני תמית לחוץ אז שואל גם כאן שיחה שבועית מה שהוא אומר אני עושה אחי הוא מכיר אותי ואת התכנית ואני מכיר תגוף שלי
בכל מקרה תודה לכולכם על העזרה
שכחתי, ככה הולך ההודעות איתך

אתה: יש לי בעיה X, מה לעשות?
דיון שבסופו של דבר אומרים לך: תיקח מאמן.
אתה: יש לי מאמן.
דיון: אז מה הבעיה? תדבר איתו.

אם אין לכם תקשורת, גם אם הוא המאמן הכי טוב בעולם, הוא לא יוכל לעזור לך.
עדיף לך לקחת מאמן פחות טוב אפילו, אם תצליח לתקשר ולסמוך עליו.

שכחתי, ככה הולך ההודעות איתך

ככה זה 80% מהדיונים של המתחילים כאן.

דיון מתחיל בבעיה, אנשים מבזבזים מזמנם ושואלים את פותח הדיון שאלות רלוונטיות בשביל לעזור
ואז או שהתשובות לא רלוונטיות, או שהן לא מגיעות בכלל, או שיש 0 יישום של העזרה. ז״א ראש בקיר.

אנחנו מבזבזים את הזמן, ופותח האשכול ישאר באותו מצב

נניח שהיה לך מאמן היית כותב כאן הודעות או פשוט עושה מה שהוא אומר?

מאמן הוא במקרה הטוב איש מקצוע, ובין אנשי המקצוע יש טובים וכאלה שפחות

מצטער לשמוע, חבל שלא פנית אלי, יש לי פטיש במיוחד למצבים כאלו.
אני יודע בדיוק על מה אתה מדבר,
אבל זה עלול להתפספס מעט בגלל השפה העברית.
יש לך fetish.

סופסוף פיסקת:37mv:👏
הרבה יותר קריא עכשיו, תנסה לשמור על זה אם לא להשתפר.

• פותח/ת השרשור
את האמת שמשהו בשינה שלי מוזר בשבוע הזה, אני עדיין מתעורר כל יום באותה שעה. אזור שש בבוקר, ומתקשה לחזור לישון, לא יודע מה ההסבר לכך. כאילו הגוף שלי התרגל לקום בשעה הסאת, ועכשיו לא מצליח לשנות, הגיוני שהשינה שלי לא עמוקה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית