הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה למומחים כאן...

• פותח/ת השרשור Capo
  • פורסם בתאריך

Capo

משתמש מתחיל
181
13
נק' מוניטין:
1
181
13
אם ירדתי באותה כמות קלוריות (1500) שאני אוכל כרגע אחוז אחד ממשקל הגוף בשבועיים.. בערך. ממוצע שבועי של 300 גרם לשבוע ושינתי את האימונים שלי ליותר אפקטיבים ? דוגמא...פעם תרגיל אצלי היה נראה ככה חימום קל דוגמא הבנץ שלי היה 17 קילו לכל צד והייתי עושה 3 סטים כאלה ו8 חזרות וזה היה הכשל שלי עד לפני חודש. אחרי חודש בתוכנית חדשה בנץ בחימום טוב יותר ,25 קילו לכל צד 10 חזרות 2 סטים של עבודה ובלי כשל ,דוגמא נוספת הייתי עושה משיכת פולי עליון לדוגמא 30 קילו 3 סטים של 10 והייתי נגמר כיום אני עושה 48 קילו 2 סטים ל10 חזרות ואז עוד סט אחד אחרון של 20 חזרות אבל חצי מהמשקל ,וכרגע עד לפני חודש הייתי שוקל 64 כיום שוקל 66.70
הגיוני שיש עלייה שריר בזמן חיתוך קלוריות?

אני מאמין שאם אתה תקופה אוכל 1500 קלוריות אתה פשוט לא מחשב את הקלוריות כמו שצריך.
  • תוודא שאתה סופר הכל כולל ירקות, כולל שמן שאתה מטגן איתו, כולל סוכר בקפה.
  • תוודא שאתה סופר כל יום, יש הרבה שלא סופרים למשל בסופש ואז מתפלאים איך הם עולים במשקל.
  • תוודא שאתה סופר את הכמות הנכונה, למשל חישבת פעם אחת שצלחת של אוכל מסויים שוקלת 50 גרם שלו, ויוצא שבדרך כלל אתה שם באותה צלחת 150 גרם של האוכל.
  • תוודא שאתה סופר אוכל אחרי בישול בערכים של אחרי בישול, אוכל לפני בישול בערכים של לפני בישול.
  • תוודא שאתה סופר לפי מקור אמין, לפעמים אפשר לראות כמה מקורות מידע על 100 גרם תפוח אדמה שכל אחד מהם אומר כמות קלוריות שונה לגמרי.
1500 זה פשוט כלום אוכל לגבר, ואין מצב שאתה סופר כמו שצריך קלוריות ומגיע בסוף היום ל1500. תהיה הכי קשוח עם עצמך בהתחלה רק בשביל למצוא את הטעויות, אחרי שתמצא אותן תוכל להתחיל קצת יותר לשחרר.

תגובה מעולה ומפורטת!
מה שכן, לעיתים מאוד קשה לחשב קלוריות, למשל עכשיו בחג שאני אוכל פשטידה אצל הדודות, לך תצליח לחשב את זה
או שאני הולך למסעדה לדפוק איזה המבוגר מושחת עם ציפס, מאוד קשה לחשב את זה במדוייק שזה יוצא ממסעדה.
לעיתיםש אתה מתארח אצל אנשים והם עושים לך מאכלים מורכבים עם הרבה רכיבים קשה מאוד לדעת כמה הם שמו מכל דבר

תגובה מעולה ומפורטת!
מה שכן, לעיתים מאוד קשה לחשב קלוריות, למשל עכשיו בחג שאני אוכל פשטידה אצל הדודות, לך תצליח לחשב את זה
או שאני הולך למסעדה לדפוק איזה המבוגר מושחת עם ציפס, מאוד קשה לחשב את זה במדוייק שזה יוצא ממסעדה.
לעיתיםש אתה מתארח אצל אנשים והם עושים לך מאכלים מורכבים עם הרבה רכיבים קשה מאוד לדעת כמה הם שמו מכל דבר
זה נכון, אבל אין מה לעשות אתה צריך לחיות. הקטע זה שאם הכיוון הכללי הוא נכון אז ארוחה לא מדוייקת פה ושם זה לא מה שיפיל אותך. אז אם זה איזה מאכל אחד שאתה לא בטוח אתה יכול לספור אותו בערך, בסוף גם אם יש סטייה הבערך הזה יצמצם אותה. ואם יש ארוחה שלמה שאין לך איך לדייק אותה בכלל בכלל- אז עזוב אותך קלוריות, תהנה ואל תספור ארוחה אחת. כל עוד זה לא הנורמה וזה רק פעם ב אז הכל טוב.

עד לפני שינוי תוכנית האימונים ירדתי במשקל די טוב ירדתי מ79 ל64 בכמה חודשים וכרגע התוכנית יותר אינטנסיבית גם העומסים כרגע מאוד שונים דוגמא קלה יותר 2 סטים עבודה של מקסימום משקל ללא כשל ל10 חזרות וסט אחד של 20 חזרות

לעומת תוכנית קודמת טווח חזרות בין 12ל15 ו3 סטים מאוד רגילה בוא נגיד ככה. ממה יכול לנבוע השינוי (עם כי רואים עליית מסה)
הצד הימני מלפני שבוע הצד השמאלי בערך לפני חודש בין התמונות שלושה שבועות....

על פי התמונות האלה נראה כאילו התחטבת, אך אם אתה רואה עלייה במשקל סביר להניח שאתה נמצא בעודף קלורי, גם אני כרגע בתהליך חיטוב וירדתי ממשקל של 80 קילוגרם למשקל של 70-69 קילוגרם, חשוב לציין שהירידה הייתה בתהליך של שלושה חודשים שהרוב הוא ירידה בנוזלים זאת אומרת במסת הגוף הרזה. על פי דעתי תצטרך לחשב עוד פעם היקפים ואחוזי שומן ואולי לחשב עוד פעם כמה שאתה צריך לאכול מבחינה קלוריות על בסיס יומי.
אם אתה מתקשה למצוא את הנוסחאות ולהיות מדויק ככל האפשר יש מלא אתרים שמספקים את השירותים האלה בחינם כמובן.

Calorie Calculator
באתר הזה אתה גם יכול להזין את אחוזי השומן על פי הנוסחא של Katch McArdle
וככה תוכל למצוא פלוס מינוס את מינון הקלוריות שתצטרך על מנת לרדת, בהצלחה.
חשוב לציין ש1500 קלוריות באמת נשמע מינון קלורי מאוד נמוך על בסיס יומי, ההמלצה היא לא לעבור ירידה של חצי קילו בשבוע על מנת גם לא לאבד ממסת השריר. אני אישית (וכל בן אדם לגופו כמובן) מבצע ירידה איטית של 0.25 קילוגרם לשבוע ומשלב אירובי 2-3 בשבוע ומאוד מרוצה מהתוצאות, אני דוחק את אותם משקלים שהייתי דוחק בשיא המסה שלי וסך הכל מרגיש מעולה.

• פותח/ת השרשור
על פי התמונות האלה נראה כאילו התחטבת, אך אם אתה רואה עלייה במשקל סביר להניח שאתה נמצא בעודף קלורי, גם אני כרגע בתהליך חיטוב וירדתי ממשקל של 80 קילוגרם למשקל של 70-69 קילוגרם, חשוב לציין שהירידה הייתה בתהליך של שלושה חודשים שהרוב הוא ירידה בנוזלים זאת אומרת במסת הגוף הרזה. על פי דעתי תצטרך לחשב עוד פעם היקפים ואחוזי שומן ואולי לחשב עוד פעם כמה שאתה צריך לאכול מבחינה קלוריות על בסיס יומי.
אם אתה מתקשה למצוא את הנוסחאות ולהיות מדויק ככל האפשר יש מלא אתרים שמספקים את השירותים האלה בחינם כמובן.

Calorie Calculator
באתר הזה אתה גם יכול להזין את אחוזי השומן על פי הנוסחא של Katch McArdle
וככה תוכל למצוא פלוס מינוס את מינון הקלוריות שתצטרך על מנת לרדת, בהצלחה.
חשוב לציין ש1500 קלוריות באמת נשמע מינון קלורי מאוד נמוך על בסיס יומי, ההמלצה היא לא לעבור ירידה של חצי קילו בשבוע על מנת גם לא לאבד ממסת השריר. אני אישית (וכל בן אדם לגופו כמובן) מבצע ירידה איטית של 0.25 קילוגרם לשבוע ומשלב אירובי 2-3 בשבוע ומאוד מרוצה מהתוצאות, אני דוחק את אותם משקלים שהייתי דוחק בשיא המסה שלי וסך הכל מרגיש מעולה.
אולי נשמע נמוך אבל ,גם שאני בודק באתרים הללו לרדת חצי קילו בשבוע זה 1700 קלוריות ,כדי לרדת קילו זה 1200 אבל פה אני אוכל אם לדייק 1590 כמעט קרוב ל1700 ... ואני אפילו לא יורד לצערי

אולי נשמע נמוך אבל ,גם שאני בודק באתרים הללו לרדת חצי קילו בשבוע זה 1700 קלוריות ,כדי לרדת קילו זה 1200 אבל פה אני אוכל אם לדייק 1590 כמעט קרוב ל1700 ... ואני אפילו לא יורד לצערי

אם אפשר לשאול אותך אתה מודד את האוכל באמצעות משקל נכון ?

• פותח/ת השרשור
על פי דעתי אתה פשוט צריך לנסות לחשב בצורה יותר מדויקת, יכול להיות שיש חריגה מסוימת כאשר מוסיפים כל מיני דברים כמו רטבים שמנים מסוימים הדברים הקטנים שכביכול לא מחשיבים.
יש לי אוכל מאוד נקי יחסית
בוקר
סלט ירקות מורכב מבצל 50 גרם 200 גרם מלפפון 100 גרם תירס לייט ופלפל חריף ומיץ לימון וטונה בשמן 112 גרם לאחר סינון פלוס רוטב לייט 15 גרם

צהריים
250 גרם אורז לבן לאחר בישול 150 גרם חזה עוף (חזה עוף בנינגה) ללא שמן בכלל

שייק לאחר אימון 20 גרם אבקת חלבון 200 גרם חלב 5 גרם דבש 30 גרם קוואקר

ערב 250 גרם חזה עוף 100 גרם אורז 200 גרם מלפפון

יש לי אוכל מאוד נקי יחסית
בוקר
סלט ירקות מורכב מבצל 50 גרם 200 גרם מלפפון 100 גרם תירס לייט ופלפל חריף ומיץ לימון וטונה בשמן 112 גרם לאחר סינון פלוס רוטב לייט 15 גרם

צהריים
250 גרם אורז לבן לאחר בישול 150 גרם חזה עוף (חזה עוף בנינגה) ללא שמן בכלל

שייק לאחר אימון 20 גרם אבקת חלבון 200 גרם חלב 5 גרם דבש 30 גרם קוואקר

ערב 250 גרם חזה עוף 100 גרם אורז 200 גרם מלפפון

על פי דעתי פשוט תצטרך לחשב מחדש את המאזן הקלורי השלילי ולנסות לעקוב אחריו עוד פעם בmyfitnesspal ופשוט לחכות, התוצאות יגיעו בסופו
של דבר פשוט יקח זמן
ניחוש מאוד פרוע שלי שהצהריים והערב שלך ביחד זה בערך 1100 קלוריות +-
בדרך כלל למאה גרם אורז יוצא כ130 קלוריות תלוי בסוג גם נראה לי
וחזה עוף למאה גרם יוצא 160 +- תלוי במלא פקטורים.

תמשיך לעבוד מחושב ונכון ובסוף התוצאות יגיעו, אם אתה רואה שלאחר תקופת זמן אתה לא רואה תוצאות אתה מוזמן לחשב מסלול מחדש עוד פעם או פשוט לפנות לבעל מקצוע קצת יותר מוסמך מאנשים שכותבים לך בפורום.

בהצלחה 😃

תהיה הכי קשוח עם עצמך בהתחלה רק בשביל למצוא את הטעויות, אחרי שתמצא אותן תוכל להתחיל קצת יותר לשחרר.

אני דווקא התחלתי את החודש הראשון לחיטוב הפוך, הייתי מתירני יחסית רק כדי למצוא את הנייטרלי שלי, ויצא באמת שאחרי חודש של אימונים וגם הליכות מרובות, למרות כל המאמץ הפיזי, לא עליתי ולא ירדתי, ככל הנראה עקב התזונה המתירנית.
אבל יצא לי מעולה, עכשיו אני יודע מה הנייטרלי שלי עם כל האימונים שאני שורף.

• פותח/ת השרשור
על פי דעתי פשוט תצטרך לחשב מחדש את המאזן הקלורי השלילי ולנסות לעקוב אחריו עוד פעם בmyfitnesspal ופשוט לחכות, התוצאות יגיעו בסופו
של דבר פשוט יקח זמן
ניחוש מאוד פרוע שלי שהצהריים והערב שלך ביחד זה בערך 1100 קלוריות +-
בדרך כלל למאה גרם אורז יוצא כ130 קלוריות תלוי בסוג גם נראה לי
וחזה עוף למאה גרם יוצא 160 +- תלוי במלא פקטורים.

תמשיך לעבוד מחושב ונכון ובסוף התוצאות יגיעו, אם אתה רואה שלאחר תקופת זמן אתה לא רואה תוצאות אתה מוזמן לחשב מסלול מחדש עוד פעם או פשוט לפנות לבעל מקצוע קצת יותר מוסמך מאנשים שכותבים לך בפורום.

בהצלחה 😃
פה אני עולה במשקל בתדירות וזה על התזונה הזאת אך שיניתי רק את האימונים שלי וזהו לא יותר מזה אם לקצץ מפה.... לאן לרדת 1300/1200 זה כבר יותר מידי נמוך

פה אני עולה במשקל בתדירות וזה על התזונה הזאת אך שיניתי רק את האימונים שלי וזהו לא יותר מזה אם לקצץ מפה.... לאן לרדת 1300/1200 זה כבר יותר מידי נמוך

לא לדעתי אתה לא צריך לקצץ, 1300 קלוריות זה נמוך מדי על פי דעתי.

• פותח/ת השרשור
על פי דעתך? על פי כל אדם שפוי בדעתו
גם לפי דעתי טוב נראה אולי פעמיים העלה קלוריות תורמת לכך ,קרה לי כבר פעם שהייתי על 1600 קלוריות ובשלב מסויים הפסקתי לרדת ושהעלתי את הקלוריות ל1800 התחלתי לרדת שוב קצת מוזר אבל קרה ..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית