הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסה והקאות

מצב
השרשור נעול

GavriaCe

משתמש מתחיל
26
0
נק' מוניטין:
0
26
0
שלום לכולם, אתחיל ואומר שהלכתי לייעוץ רפואי ועברתי את כל הבדיקות הנדרשות, אין שום בעיה רפואית (בעברי היה לי חיידק בקיבה, אך עבר)

אני סובל מהקאות כשאני מגיע למשקל מסויים.
קצת נתונים :
גיל 25
גובה 1.90 +
משקל - 68-75

רשמתי את המשקל ככה כי זו הסיבה שאני כותב את השרשור הזה.
אני מתאמן קרוב לשנתיים (היו הפסקות כאלה ואחרות באמצע)
רוב האימונים שלי התבססו מסה בכדי להעלות במשקל.
ויש לי חסם שמונע ממני לעבור את ה 75 ק''ג.
בכל פעם שאני מגיע למשקל הזה אני מוצא את עצמי מקיא, אך לא הקאות רגילות. הקאה עד כדי ריקון הקיבה והמיצים לגמרי
ואז אני חוזר במשקל שוב אחורה, וככה זה נמשך זמן רב.

בתחילה הייתי מעמיס כל הזמן ארוחות וזה לא עשה לי טוב.
כיום אני אוכל ארוחות יחסית קטנות אך יותר ארוחות ביום.
ועדיין, כשאני מוצא את עצמי קרוב למעבר המשקל הרצוי אני מוצא את עצמי מקיא וחוזר אחורה.
*אציין שכשניסיתי להשאר על משקל 74-75 ולא לנסות לעלות פשוט הייתי חוזר אחורה במשקל, גם אם הייתי אוכל את אותה כמות ארוחות ביום, מוזר כן.
שוב, אין בעיה רפואית כלשהי כפי שציינתי.

אשמח לשמוע עצות אולי אני עושה משהו לא נכון, או שיש דרכים יותר מבוקרות ונכונות.
כמו כן אם ישנם תוספים שיכולים להקל על קיבה רגישה בזמן העמסה של קלוריות
תודה לכולם.

המבורגר לרוב מכיל 30% שומן, אז 200 גרם בשר 250+ קלוריות, שומן 100 גרם 90 קלוריות, רוטב מיונז באזור ה80 לכף אחת רגילה (לא הריונית)
המבורגר מאבד גם 20-30% מהמשקל שלו בגלל נוזלים ושומן. אז ייצא לך בערך 220-240 תלוי במידת העשייה שאתה אוכל.
אתה יכול לאכול שווארמה בצלחת, להוסיף וסלטים, וכמובן טחינה ושמן זית על הסלט ירקות ליד.

אוקיי מעולה, אין לי בעיה בכלל עם המזונות האלה. סתם בשביל להבין, כמה בערך קלוריות זה המבורגר 300 גרם? עם רטבים ולחם
מה זה אמור לגרום לך להבין?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

המבורגר מאבד גם 20-30% מהמשקל שלו בגלל נוזלים ושומן. אז ייצא לך בערך 220-240 תלוי במידת העשייה שאתה אוכל.
יותר לכיוון 10-20 שבמידות העשייה ה"נפוצות" זה לכיוון ה10.

• פותח/ת השרשור
המבורגר לרוב מכיל 30% שומן, אז 200 גרם בשר 250+ קלוריות, שומן 100 גרם 90 קלוריות, רוטב מיונז באזור ה80 לכף אחת רגילה (לא הריונית)
אתה יכול לאכול שווארמה בצלחת, להוסיף וסלטים, וכמובן טחינה ושמן זית על הסלט ירקות ליד.
כולל לחמנייה וירקות סביבות ה 300 קלוריות? זה לא קצת? באגט לבן עם שתי קופסאות טונה נראה לי יותר קלוריות לא?
מה זה אמור לגרום לך להבין?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

יותר לכיוון 10-20 שבמידות העשייה ה"נפוצות" זה לכיוון ה10.
שאוכל להבין את הערכים של המזון הזה פחות או יותר כדי שאוכל להגיע למקסימום הקלורי היומי.
לרוב אני לא שוקל ואני מחשב בערך את האכילה שלי

אולי לגבי עוף, לגבי בקר - בעיקר בקר טחון המשקל יותר משמעותית. המבורגר נצלה על גריל לוהט.

אם אתה מוסיף רטבים זה מנפח לך את הקלוריות של המנה, שוב, אני נותן לך הצעות לתזונה כדי לאכול מוצרים יותר שמנים, לחמניה של ההמבורגר המדובר תגיע ל400 קלוריות לפני רטבים, תוסיף למנה צ'יפס ורטבים ותגיע ל700 אני מאמין על מנה שהיא יחסית קטנה.
בגט עם טונה זה נחמד, אבל ארוחה כזאת כבדה לך לא? אני מנסה להציע לך אלטרנטיבות שונות מהאוכל שאתה אוכל כרגע כדי שיהיה לך קל יותר 😃
הדגש הוא לאכול מאכלים שיעזרו לך להתקדם, אם לחם או בגט כבדים לך אחרי ארוחה, אז תוותר עליהם לטובת אוכל מטוגן, שוב אני לא ממליץ על אוכל לא בריא, אבל בהתחשב בעובדה שקשה לך לאכול אוכל, אז תצטרך לאכול אוכל דחוס.

• פותח/ת השרשור
אולי לגבי עוף, לגבי בקר - בעיקר בקר טחון המשקל יותר משמעותית. המבורגר נצלה על גריל לוהט.

אם אתה מוסיף רטבים זה מנפח לך את הקלוריות של המנה, שוב, אני נותן לך הצעות לתזונה כדי לאכול מוצרים יותר שמנים, לחמניה של ההמבורגר המדובר תגיע ל400 קלוריות לפני רטבים, תוסיף למנה צ'יפס ורטבים ותגיע ל700 אני מאמין על מנה שהיא יחסית קטנה.
בגט עם טונה זה נחמד, אבל ארוחה כזאת כבדה לך לא? אני מנסה להציע לך אלטרנטיבות שונות מהאוכל שאתה אוכל כרגע כדי שיהיה לך קל יותר 😃
הדגש הוא לאכול מאכלים שיעזרו לך להתקדם, אם לחם או בגט כבדים לך אחרי ארוחה, אז תוותר עליהם לטובת אוכל מטוגן, שוב אני לא ממליץ על אוכל לא בריא, אבל בהתחשב בעובדה שקשה לך לאכול אוכל, אז תצטרך לאכול אוכל דחוס.
כן באגט יושב עליי כבד, בסדר גמור תודה רבה אחי. קיבלתי את כל מה שאמרת אתה ואצא לדרך לאט לאט, תוך כדי גם נעשה בדיקות דם ונראה שהכל תקין, בהצלחה 😃

הכי חשוב זה לשלב ירקות ופירות, אתה יודע כדי לאזן,
ואם אתה צריך עוד עזרה או משהו אני זמין בשמחה 😃
המון בהצלחה 😃

להוסיף מאכלים דחוסי קלוריות שהם גם קלים לעיכול וטעימים
נסה - קשיו, אבוקדו, שמן זית, טחינה,
גבנ"ץ, חטיפי חלבון, קערת דגנים וכו'

• פותח/ת השרשור
להוסיף מאכלים דחוסי קלוריות שהם גם קלים לעיכול וטעימים
נסה - קשיו, אבוקדו, שמן זית, טחינה,
גבנ"ץ, חטיפי חלבון, קערת דגנים וכו'
תודה אח - מה זה דגנים? קרונפלקס וכאלה? יש בזה הרבה קלוריות?

אתה חושב שהצריכה היומית לא מספיקה? צריך לאכול יותר?
אתה תבין אם הצריכה היומית מספיקה או לא לפי קצב העלייה במשקל, זה לא משנה מה אני חושב 😃

אשמח לקבל כיוון לתפריט יומי כזה שאדע פחות או יותר איך מגיע לערכים הנדרשים.
תגוון במקורות החלבון (דגים אחרים אם אתה אוהב, בשר אדום, טופו), תגוון במקורות הפחמימה, תשקול להוסיף קטניות, תוסיף עוד קצת ירקות ופירות.

כמה גיינר רלוונטי אם אשתה אותו עם הארוחות שלי? במנה יומית זה בערך עוד 1200 קלוריות, 200 פחמימה, 50 חלבון +-
לא רלוונטי, מוצר מיותר.

• פותח/ת השרשור
אתה תבין אם הצריכה היומית מספיקה או לא לפי קצב העלייה במשקל, זה לא משנה מה אני חושב 😃

תגוון במקורות החלבון (דגים אחרים אם אתה אוהב, בשר אדום, טופו), תגוון במקורות הפחמימה, תשקול להוסיף קטניות, תוסיף עוד קצת ירקות ופירות.

לא רלוונטי, מוצר מיותר.
למה מיותר? אשמח לדעת.
בעיקרון אני יודע שאוכל עדיף על פני הגיינר, אבל אם לצורך הדוגמא לא הצלחתי להכניס מספיק אוכל ביום מסויים, או שהייתי באיזשהו מקום שלא יצא לי לאכול בשעה שאני רגיל, להכניס שמה את הגיינר לא יהיה טוב?

נערך לאחרונה:
למה מיותר? אשמח לדעת.
בעיקרון אני יודע שאוכל עדיף על פני הגיינר, אבל אם לצורך הדוגמא לא הצלחתי להכניס מספיק אוכל ביום מסויים, או שהייתי באיזשהו מקום שלא יצא לי לאכול בשעה שאני רגיל, להכניס שמה את הגיינר לא יהיה טוב?
אם אתה לא מצליח להכניס אוכל שוב ושוב כנראה שאתה מכוון להכניס יותר מדי או שמשהו בהרגלים\הבנה שלך לגבי אוכל דורש שיפור. גיינר זה פלסטר לבעיה הזו, לא פתרון.
אם זה אירוע שקורה בתדירות נמוכה אין טעם שתקנה בשבילו גיינר.

זה נושא שהסברתי כמה פעמים כי שאלות על גיינר עולות פעם בחודש לפחות, ממליץ לבצע חיפוש.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית