הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לוג חיטוב - PSMF ע"פ לייל מקדונלד

Nethaniel

משתמש פעיל
952
2
נק' מוניטין:
9,918
952
2
הלוג הוא לוג חיטוב PSMF ע"פ הספר של לייל מקדונלד The Rapid Fat Loss Handbook.

הוא נועד גם לעזור לי לדבוק בתפריט הרצחני, וגם לתת מידע לאנשים בהמשך שירצו לעשות את הדיאטה הזו ויוכלו לקבל פירוט נרחב למה שקורה בה.

ראשית, נתונים:

[FONT=&quot]119 קילו[/FONT]
[FONT=&quot]1.82 מטר[/FONT]
[FONT=&quot]26% שומן[/FONT]
[FONT=&quot]סה"כ שומן : 30.94 קילו[/FONT]
[FONT=&quot]סה"כ מסת גוף רזה: 88 קילו[/FONT]

ע"פ הספר אני נכנס לקטגוריה מס' 2 של קבוצות המשקל ונחשב בגדר מתאמן מלא (אירובי + אנאירובי).
כמות החלבון היא בהתאם : [FONT=&quot]242

התפריט:

[/FONT]
שם המאכל כמות ערך תזונתי
חזה עוף (ללא עור)500 גרם 505 קלוריות

טונה במים (משומר)100 גרם 110 קלוריות

טונה במים (משומר)100 גרם 110 קלוריות

קוטג` 3% גביע 200 קלוריות
קוטג` 3% גביע 200 קלוריות

3 עגבניות עגבניות בינוניות 93 קלוריות
שייק חלבון מנה אחת

סה"כ קלוריות: 1318 קלוריות סה"כ חלבון: 244.4 גרם סה"כ שומן: 21.5 גרם סה"כ פחמימות: 35 גרם סה"כ כולסטרול: 360 מ"ג סה"כ סיבים תזונתיים: 2.2 גרם
כאשר בתפריט פירטתי את העגבניות משום שהן ניחנות בערך פחמימני וקלורי גבוהה יחסית.
בנוסף לתפריט הזה יצורפו מיני ירקות ירוקים בעלי ערך קלורי ופחמימני מזערי לחלוטין כך שלא יחשבו בתפריט. כמו כן ע"פ ההיתרים של לייל יתוספו בעת הצורך תיבולים כמו רוטב סויה, חרדל, חומץ וכו'.
כמובן שבעת הצורך יהיו שינוי במרכיבים ע"פ זמינות של מקורות חלבון, כי בתפריט הזה די קל לשמור על ערכים מבחינת מעקב - מחפשים חלבון נטו.

תוספים: 6X1 גרם שמן דגים ביום, מולטי ויטמין ואולי סידן ומגנזיום - וכאן השאלה הראשונה שלי - האם יש צורך באמת לתסף בהם? או שצריך רק כאשר הדיאטה היא לטווח ארוך מעבר לסייקל של שבועיים?

כמו כן, במידת הצורך, התשישות והרעב אני אתחיל לצרוך EC. מעריך שזה יקרה החל מהשבוע השני. כמוט כן אם הדיאטה תחול יותר משבועיים אני אצרוך ע"ב קבוע כדי להילחם בירידת המטבוליזם של הגוף (ע"פ דברי לייל).

בנוסף לכך, אני אציין שהמטרה ההתחלתית של התפריט היא לתת KICK לתחילת חיטוב, כשהמשך הדיאטה תלוי באיך יעברו השבועיים הקרובים ובירידה שתחול.

לגבי אימונים:
אני אבצע כשני אימוני FBW בשבוע (קשה לי להאמין שיהיה לי כח ביותר + אני חוזר לאימונים אחרי ניתוח שעברתי כך שהמשקלים יהיו בכל מקרה נמוכים), כאשר אני שואף להוסיף בין 3-4 אימוני אירובי של 30-40 דקות.
עוד פעם, שאיפה, נראה איך ילך התפריט ואיך הEC ישפיע משמע האם יספק מספיק אנרגיה לפעילות שכזו.

WISH ME LUCK

נערך לאחרונה:
המון בהצלחה.
לייל מתייחס בספר לסיבים? גם מירקות קשה לצרוך כמות מספקת...

אני מעריך שבתום השבועיים תרד לפחות 7-10 ק"ג.

התוספים חשובים מאוד.
מולטיויטמין חובה, אומגה 3 חובה גם כן ולא 6 אלא 10 כדורים במשקל שלך.
הייתי מתווסף גם בויטמין D (אם אין לך את זה במולטיויטמין) ובסידן, מגנזיום ואבץ.
אלו ה TOP שלדעתי דיאטה כזו מחייבת (או כל דיאטה, אבל אפשר להתווכח על כך).
שים לב, אתה מגיע בקושי ל400-500 מ"ג סידן ביום כשאתה צריך לפחות 1000 מ"ג, מה גם סידן יכול לעזור להורדה בשומן, הייתי לוקח לפחות עוד 1 גרם ממקור חיצוני.
אבץ ומגנזיום חשוב להתכווציות והתאוששות (יש גם מסמכים שמראים שזה יכול לעלייה בטסט), מה שסביר להניח יקרה לך לאורך הזמן.
ויטמין D אין הרבה מה לפרט וגם לא על אומגה 3, מחלות, סרטן, ריכוז, פרופיל שומנים ובלה בלה בלה.
מולטיויטמין יכול לעזור עם הרעב (כן, כן...) ובכלל חוסר בויטמנים בדיאטה הזו דיי נפוץ.
הייתי גם אומר ויטמין C אבל אני מפחד שתחשוב שאני מתעלל בך לשתות 50 כדורים ביום.

• פותח/ת השרשור
אלעד - התייחסות רבה לסיבים בחלק של הדיאטה עצמה אין כל כך, מה שכן צריכת הירקות המרובה אמורה לדאוג לנושא, ע"פ מה שמשתמע מדברי לייל במהלך הספר.

משה - תודה רבה על ההערה החשובה, אני אערך בהתאם.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, הצטיידתי במה שצריך, ולהלן צריכת הויטמינים היומית המעודכנת:
10X1 גרם אומגה 3 (זה פאקינג קופסה ב10 ימים 😲 )
מולטי ויטמין (בקצרה מכיל ויטמין D מ"ג ויטמין C, אבץ וכל השאר..). לוקח שתי מנות כדי להגיע לכמויות מומלצות +-
מגנזיום 500 מ"ג ~
סידן 1 גרם.

שים לב כמה IU של ויטמין D הוא מכיל, המנה המומלצת היא 2000IU ליום וויטמין C בין 1-2 גרם ביום.
אף פעם אין מספיק אבץ ומגנזיום במולטיויטמין וכדאי לקנות זאת בנפרד, אם זה בצורת ZMA או שיש לך כדורים מויטהקוסט של אבץ, מגנזיום וסידן בכדור אחד, אבל יקח לך 3 שבועות לקבל אותם אני מניח שאין לך את הזמן הזה.

• פותח/ת השרשור
שים לב כמה IU של ויטמין D הוא מכיל, המנה המומלצת היא 2000IU ליום וויטמין C בין 1-2 גרם ביום.
אף פעם אין מספיק אבץ ומגנזיום במולטיויטמין וכדאי לקנות זאת בנפרד, אם זה בצורת ZMA או שיש לך כדורים מויטהקוסט של אבץ, מגנזיום וסידן בכדור אחד, אבל יקח לך 3 שבועות לקבל אותם אני מניח שאין לך את הזמן הזה.

בגלל שאין זמן (לא היה תכנון מראש) הלכתי וקניתי (ופתחו לי את ה***) בארץ - עכשיו - את מה שצריך.
אני כבר עכשיו רוצה לשחרר הזמנה מויטה, האם אנימל פאק + תיסוף מגנזיום (בלי קשר לאומגה 3) מתאים פה? כי אמנם הוא מספק את כל מה שנדרש, אלא שזה נראה לי קצת המון... (2 גרם סידן?)

• פותח/ת השרשור
הייתי עונה אבל מעולם לא השתמשתי בזה. נראה כי זה כמו מולטי ויטמין שכולל גם ממריצים וחומצות אמינו.

לא יודע אני לא חסיד של פורמולות.

מה שכן אם אתה מעוניין בממריצים הייתי ממליץ על גלולות קפאין - אני אישית אוהב את אלה של פרולאב. ככה לפעמים כשאין חשק לוקח כדור או לפעמים 2 לפני אימון. מאוד משפיע עליי וממריץ

http://www.vitacost.com/ProLab-Caffeine

• פותח/ת השרשור
הייתי עונה אבל מעולם לא השתמשתי בזה. נראה כי זה כמו מולטי ויטמין שכולל גם ממריצים וחומצות אמינו.

לא יודע אני לא חסיד של פורמולות.

מה שכן אם אתה מעוניין בממריצים הייתי ממליץ על גלולות קפאין - אני אישית אוהב את אלה של פרולאב. ככה לפעמים כשאין חשק לוקח כדור או לפעמים 2 לפני אימון. מאוד משפיע עליי וממריץ

http://www.vitacost.com/ProLab-Caffeine

כמו שכבר כתבתי בהודע הראשונה, בהתחלה אני אתסף בEC (אפדרין + קפאין) לפי הצורך להמרצה, ואם אני אמשיך לטווח הרחוק אז זה יהיה מינון יומי קבוע למניעת האטת מטבוליזם בנוסף על התרמיות ושאר תכונות

כמו שכבר כתבתי בהודע הראשונה, בהתחלה אני אתסף בEC (אפדרין + קפאין) לפי הצורך להמרצה, ואם אני אמשיך לטווח הרחוק אז זה יהיה מינון יומי קבוע למניעת האטת מטבוליזם בנוסף על התרמיות ושאר תכונות

סתם שאלה - אם אתה לא הולך לתת הרבה אימונים בגלל ניתוח - לא עדיף לתסף בקלן ? למה אפדרין? או שזה פרוצדורה כחלק מהלוג חיטוב ?

• פותח/ת השרשור
סתם שאלה - אם אתה לא הולך לתת הרבה אימונים בגלל ניתוח - לא עדיף לתסף בקלן ? למה אפדרין? או שזה פרוצדורה כחלק מהלוג חיטוב ?

אחוז שומן גבוה (26) שמתאים לEC ולא לקלן\יהומובין. בנוסף זו פרוצדורה עיקרית ומומלצת כחלק מהלוג

ואללה זה ממש תפריט שחיטה לא נראלי שתצליח לעמוד בו יותר משבוע-שבועיים
אבל בהצלחה

• פותח/ת השרשור
22.06.10
עדכון תזונה אמצע יומי (אעדכן הודעה זו במהלך היום לראות מה אכלתי בדיוק)

ארוחת בוקר כללה כוס נס קפה עם מים בלבד וסוכרזית + גביע קוטג' ראשון
צהריים 300 גרם חזה עוף + 200 גרם פסטרמה דלת שומן (2%) + כרוב + חסה מתובלת עם חומץ וחרדל כשעל כל העסק הזה אני שם רוטב סויה (לייל אומר שנתרן זה חשוב 😛).
אחר צהריים עוד כוס קפה דלה + טונה ראשונה.

אירובי מתוכנן הערב מול המשחק כדורגל, כך שאני אקח קפאין 3\4 שעה לפני המשחק, ושייק חלבון רגע לפני האירובי כדי לתת קצת אנרגיה. מתוכנן אחרי אירובי ארוחת ערב שתסיים את האכילה להיום: עגבניות + קוטג' + טונה.

עריכה:
הכל בוצע כמו שתוכנן. 35 דקות אירובי בעצימות בינונית- . החלבון נצרך רגע לפני ואכן הייתה הרגשה יחסית בסדר במהלכו, כמו גם התחושה הנחמדה של משהו מתוק בפה בתפריט היבש הזה.
ארוחת ערב נאכלה וכאן נגמר האוכל להיום.

סה"כ היום הראשון עבר בסדר, אם כי השהות בבית רוב הזמן מאוד הקלה עם זה.

לילה טוב!

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
23.06.10

אם אתמול היה שקט יחסית, היום התחיל האקשן של התפריט.
אתמול היה קייטנה כי עוד הייתי באווירת תפריט קודם = ערב לפני זה עם פחמימות,
אבל היום אני כבר נקי מפחמימות, והארוחות הנתונות פשוט לא משביעות את הבטן.
אני עדיין לא מבין איך אני עושה הערב אירובי, אני אשתדל לתת 30 דקות, כי מחר בבוקר מצפה לי אימון ריקון גליקוגן, שבהחלט הולך להיות שמייח, אבל ייתכן שמטעמים לוגיסטיים יידחה לשישי כי יש אירוע משפחתי ואולי אז אקיים את הארוחה הנורמלית שמובטחת לי ע"פ לייל.

החל ממחר אני אתחיל לתסף בEC בהנחה שאתאמן.

• פותח/ת השרשור
סיום היום השני: בהתחלה רציתי לוותר על האירובי, אבל אז שתיתי את השייק בתפריט, הרגשתי את הבוסט הקטן, ומיהרתי לעשות 35 דקות אירובי בעצימות בינונית כרגיל.
הרעב מתחיל להציק, ואין ספק שהגרעפסים המגעילים של האומגה 3 עוזרים למנוע תיאבון עם הבחילות שמתלוות אליהם.
לילה טוב

סיום היום השני: בהתחלה רציתי לוותר על האירובי, אבל אז שתיתי את השייק בתפריט, הרגשתי את הבוסט הקטן, ומיהרתי לעשות 35 דקות אירובי בעצימות בינונית כרגיל.
הרעב מתחיל להציק, ואין ספק שהגרעפסים המגעילים של האומגה 3 עוזרים למנוע תיאבון עם הבחילות שמתלוות אליהם.
לילה טוב

תחזיק את האומגה במקפיא ותיקח אותם ביחד עם אוכל אם אתה רוצה למנוע את הגרעפסים. אם זה עוזר לך עם הרעב אז תהנה.

• פותח/ת השרשור
תחזיק את האומגה במקפיא ותיקח אותם ביחד עם אוכל אם אתה רוצה למנוע את הגרעפסים. אם זה עוזר לך עם הרעב אז תהנה.

חח תודה על העצה.
אין על גרעפסים מסריחים 😵

ושאלה אחרת:

האם אני צריך לעשות את ההעמסה הראשונה (זה הולך להיות 1000 גרם פחמימה ב5 שעות? WTF?) שבוע אחרי תחילת הדיאטה או שאני יכול לדחות אותה לסוף סייקל של 10 ימים עד שבועיים כדי לקבל דילול מלא של מאגרי גליקוגן? או שאין טעם בכך ואחרי שבוע כבר תהיה פגיעה משמעותית במטבוליזם ויש צורך אמיתי (גם אם מדובר בתחילת הדיאטה) בהעמסה?

• פותח/ת השרשור
24.06.10
היה היום אימון ריקון גליקוגן שהיה מעניין מאוד.
החל מאמצע החלק הראשון היה חצי ליצן נחמד שמאוד רצה לדבר איתי על תרגילים מורכבים ולא הבין שכשאדם מגיע עם אוזניות רועשות לחדר כושר ואחרי כל סט בא לו למות כנראה שלא בא לו לדבר עם אף אחד כרגע.

דיווח מהשטח: לליצן שלום

חוץ מזה אפשר לומר שיחסית (בלי לפתוח פה טפו טפו טפו) אני מתחיל להתרגל לתפריט, ומבחינת התנהלות הוא מאוד קל ואין הרבה התחכמויות בארוחות, טונה וקוטג' לסירוגין עם חזה עוף באמצע היום.

יש לציין שעדיין לא התחלתי עם EC משום שאני לא מרגיש צורך אמיתי של לשבור את הדיאטה או משהו כזה, ולכן מעדיף לשמור את הקיק הזה להמשך במידת הצורך.

מחר יש לי אירוע משפחתי בצהריים כשמה שאני אעשה זה קפה + קוטג' בבוקר כרגיל, צהריים מנת דג +פרגית באירוע כתחליף לארוחת צהריים ואחרי זה ממשיך כרגיל. אמנם תהיה חריגה קטנה בסקטור השומן אבל לא משהו רציני וכמובן לא אגע בפחמימות או בכל ירק שטוף שמן אחר שיהיה שם.

נקנח בעדכון קצרצר:
נשקלתי לפני האימון (אמנם אמצע יום אבל לא התאפקתי) והמשקל הוא 116.7 = -2.3 קילו לבינתיים.
אני יודע שזה יישמע קצת חזירי אבל ציפיתי לקצת יותר (לפחות קילו ביום.. שהרי המון נוזלים יורדים פה).
בכל מקרה הדרך נכונה ומתמידים בה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית