הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית העברת לחיצות לטקסס מת'וד

• פותח/ת השרשור 12344
  • פורסם בתאריך

12344

משתמש משקיע
3,703
69
נק' מוניטין:
2,210
3,703
69
מה אתם חושבים על התכנון? יש לי להוסיף עוד קצת לסקוואט והדדליפט לפני שאני עובר לטקסס מת'וד קומפלט.

ראשון

סקוואט 3X5, פרס 1X5, בנץ' 5X5, מתח 3X5
--------------------------------------
שלישי

פרונט סקוואט פירמידה, פרס 3X3, דדליפט 1X5
-------------------------------------
חמישי

סקוואט 3X5, בנץ' 1X5, מתח 3X5

יש הצעות לשיפור? בפרס בעצימות הוא כדי להתקדם בשתי הלחיצות, אין עוד מקום להכניס אותו חוץ מבשלישי כשבאים אחרי 5X5 בנץ' ולכן אני מעדיף לעשות סט אחד לפני הנפח בבנץ', לא נראה לי שתהיה לו השפעה גדולה מדיי עליו.

לא עושים את זה ככה, הפרס לפני הבנץ' לא ממש לעניין.
תשאיר את הפרס רק ביום של ההתאוששות בינתיים ותתקדם שבועית עד שתתקע.
אח"כ תוכל לעבור להתקדמות דו-שבועית (שבוע התקדמות בבנץ', שבוע התקדמות בפרס).

• פותח/ת השרשור
אם אני משאיר את הפרס האימון של יום שלישי אני אמור לעבוד בו 100%? ואם לא איך אני אמור להתקדם בו?

מה זאת אומרת 100%? אתה אמור להעלות בו משקלים משבוע לשבוע. יוצא פשוט שלבנץ' יש לך יום נפח + יום עצימות, ולפרס יש לך יום נפח שמתפקד כהתאוששות מהבנץ'. זו ההמלצה ב-PPST לשבועות הראשונים, והאמת שלא הייתי יורד ישר ל-3 חזרות בפרס אלא ממשיך עם 3 סטים של 5 ויורד ל-3 כשתתקע.

• פותח/ת השרשור
אפשרי להתאושש כל פעם אחרי 5X5 בבנץ' אחרי יומיים? אני אמור להרים בפרס באמצע השבוע משקל מקסימלי?

• פותח/ת השרשור
כן הבעיה היא האם אחרי 5 סטים של לחיצה ביום ראשון ועוד 3 ביום שלישי אני יתאושש וישבור שיא בחמישי...

יש לי ממה לדאוג?

ברור שיש לך ממה לדאוג! ריפ סתם כתב את התוכנית הזו, אחרי שהוא ראה איך המוני מתאמנים עקבו באדיקות אחרי SS, אז הוא פרסם את TM כדי לראות האם היא תזכה להצלחה דומה.

וברצינות: הרעיון מאחורי התוכנית הוא לעשות יום אחד של נפח (5X5), יום התאוששות (3X3) ויום עצימות.
תפקידו של יום ההתאוששות הוא לעזור לך להתאושש מיום הנפח כדי שתוכל לשבור שיאים בעצימות.

נראה לי שהוא שואל אם זה שהוא ישבור שיאים בפרס ביום ההתאוששות לא ידפוק את שבירת השיאים בבנץ' ביום חמישי. ולא, זה לא דופק.

• פותח/ת השרשור
תקן אותי אם אני טועה, אבל כדי לשפר לחיצות צריך נפח גבוה יותר ממה שצריך לסקוואט או דדליפט לדוגמה, לכן בהקשר הזה עדיף טקסס.

תקן אותי אם אני טועה, אבל כדי לשפר לחיצות צריך נפח גבוה יותר ממה שצריך לסקוואט או דדליפט לדוגמה, לכן בהקשר הזה עדיף טקסס.

אתה טועה.
ניתן לשפר לחיצות גם באימונים בעליי עצימות גבוהה.
זו סתם האופנה האחרונה היום בפורום "טקסס", היא תוכנית כמו כל תוכנית אחרת...

אתה טועה.
ניתן לשפר לחיצות גם באימונים בעליי עצימות גבוהה.
זו סתם האופנה האחרונה היום בפורום "טקסס", היא תוכנית כמו כל תוכנית אחרת...

לא רק זה, אם אני לא טועה ריפ מדבר בעצמו על זה ש"טקסס" היא ההמשך ההגיוני לאנשים שנתקעו בהתקדמות מאימון לאימון (אין לי את הספר כאן אז אני לא יכול לבדוק אם זה נכון).
ונכון שאפשר לשפר לחיצות עם פחות נפח, אבל לרוב האנשים שעברו את שלב המתחיל נפח עוזר לשפר לחיצות.

לא רק זה, אם אני לא טועה ריפ מדבר בעצמו על זה ש"טקסס" היא ההמשך ההגיוני לאנשים שנתקעו בהתקדמות מאימון לאימון (אין לי את הספר כאן אז אני לא יכול לבדוק אם זה נכון).
ונכון שאפשר לשפר לחיצות עם פחות נפח, אבל לרוב האנשים שעברו את שלב המתחיל נפח עוזר לשפר לחיצות.

לדעתי אחרי שנתקעים בהתקדמות מאימון לאימון, השלב הבא הוא התקדמות שבועית.
טקסס היא לא תוכנית לינארית, היא מתבססת כבר על מניפולציות יותר מתקדמות של משחקים עם הנפח והעצימות.

לדעתי למי שיכול עדיין להתקדם משבוע לשבוע, מדקאו עדיפה.
לא צריך למהר לעבור לטקסס סתם.(לא שיקרה איזה אסון אם כן ).

אני גם בעד מדקאו
ואם הנפח לא מספיק תמיד אפשר לעבור לעשות אימון אחד אקרוס

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית