הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ פלאו ופחמימות...

HallucinogeN

משתמש קבוע
1,912
396
נק' מוניטין:
2,836
1,912
396
נעלמתי מהפורום לתקופה אז אם פספסתי דיון בנושא, לא נורא נפתח שוב (בחיפוש לא מצאתי תשובה)

כל הקטע של דיאטת פלאו מאוד מעניינת אותי... בעיקר בגלל שהיא מונעת אידיאולוגיה מעניינת.
וזה כבר נושא פילוסופי אחר לגמרי...אבל אם כבר יש לי רק נקודה אחת להעלות בנושא,
נניח ופלאו צודק בתפריט שהוא מעניק לנו, כלומר על אלו התבסס האדם הקדמון כביכול.
בהנחה שאנחנו מוציאים אוכל מעובד וכימיקלים כאלו ואחרים מהמשוואה.
האם אין אנחנו בנויים כדי להתפתח, בשונה מאמבה אנחנו לא רוצים רק לשרוד אלא גם לגדול, וזה מזכיר לי את הניסוי עם הלקטוז שנתנו לתאים לקטוז והם התאימו את עצמם כדי לסנתז את זה למקור אנרגיה. כלומר, הגוף שלנו לומד להתמודד מחדש עם מקורות אנרגיה\חומרים מזינים שונים וחדשים...ובתהליך אבולוציוני יש כאלה ששורדים ויש כאלו שלא. אם זה ברמה הקיצונית או ברמה של מחלות עד שנוצרת "מוטציה" שמתגברת על המכשול.
אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.

עכשיו לשאלה היותר תאכלס...
אני לא מבין מאיפה לעזאזל מקבלים את הפחמימות בתפריט פלאו? נכון שיש פחמימות קצת בזה וקצת בזה, ויש גם פירות. אבל פחמימות מורכבות יותר? עמילניות? הגיוני בעיניי שאנו צורכים יותר מדי פחמימות ביום-יום אבל מצד שני זה לא קיצוני? גלוקוז, רמות סוכר בדם, אינסולין וכו'... אלו כל אלה מערכות תיעול אנרגיה זניחות?

מקווה שלא גיבבתי יותר מדי שטויות...ואם כן, FUCK IT.

תודה.

אתה חייב להבין שתהליך אבולציוני לא עובד על פרט. כי הצגת את זה כאילו מתרחשת אבולוציה אצל כל אדם ואדם במהלך חייו ביחס למה שהוא אוכל.

אני זוכר שבנצורם אמר פעם שאפשר לאכול ירקות שורש בפליאו - תפו"א, בטטות, גזר, סלק(?), לפת וכו'. בד"כ יש בהם הרבה פחמימות מורכבות.

כמו שספזאם כתב, אפשר לצרוך לא מעט פחמימות מירקות שורש עמילניים (בטטות, סלק, גזר) ופירות.
אם אתה מגיע ל- 50-150 גרם פחמימות זה צריך להיות מספיק בשביל כמעט כל דבר חוץ מפעילות גופנית גליקוליטית מאוד תדירה (מספר רב של פעמים בשבוע).

אורז ומוצרים מקמח חיטה מלאה...
אורז זה לא מעובד וחיטה מלאה זה גם לא מעובד (לעומת קמח לבן שעובד הרבה סינונים)

אורז ומוצרים מקמח חיטה מלאה...
אורז זה לא מעובד וחיטה מלאה זה גם לא מעובד (לעומת קמח לבן שעובד הרבה סינונים)

אורז וחיטה לא נכללים בשום וריאציה של פלאו דיאט (שלגביה שאל פותח הת'רד) שאני מכיר. שניהם ממשפחת הדגנים שהם תוספת מאוד מאוחרת (מקסימום 10,000 שנה) לתזונה האנושית.

אורז וחיטה לא נכללים בשום וריאציה של פלאו דיאט (שלגביה שאל פותח הת'רד) שאני מכיר. שניהם ממשפחת הדגנים שהם תוספת מאוד מאוחרת (מקסימום 10,000 שנה) לתזונה האנושית.

OK
לא לפי פלאו
אבל סתם משהו שכדאי שתחשבו עליו טיפה
האדם הקדמון לא צרך פחמימות מורכבות, אבל זו גם אחת הסיבות שהוא היה אדם קדמון
רשום וידוע שפחמימות חשובות מאוד לתפקוד המוח...
תאכל כמו אדם קדמון, אולי תראה כמוהו, אבל גם תחשוב כמוהו...

OK
לא לפי פלאו

כמה בולשיט בפוסט אחד.

OK
לא לפי פלאו

ברכותי, זכית בתואר של התגובה הכי טיפשית היום.

OK
לא לפי פלאו

תודה, עשיתי כמו שייעצת וחשבתי על זה. אבל רק טיפה. קשה לי יותר מזה כי אני לא אוכל "פחמימות מורכבות".

תודה, עשיתי כמו שייעצת וחשבתי על זה. אבל רק טיפה. קשה לי יותר מזה כי אני לא אוכל "פחמימות מורכבות".

כנראה בגלל זה אתה ביולוג:jester: ,אנחנו האנשים החושבים חיים על קפאין ופחמימות.

• פותח/ת השרשור
EMZ, ברור שהצגתי את זה באופן פשטני כדי להמחיש את התיאוריה...
תראה אבולוציה ברמה מסויימת כן קורית מהר ואצל הפרט, הסתגלות אולי תקרא לזה...ברמה של האתר, גירוי שריר גורם לגוף להבין שהוא צריך להתחזק כדי לעמוד בזה.
אבל דיברתי ברמה הגלובלית ארוכת הטווח... הרי שאם לא נעמיד את הגוף שלנו בפני "אתגרים" חדשים לא נתפתח...ואם אין התפתחות יש דעיכה...אולי באופן תמידי אנחנו נמצאים במצב שבו רק חלק מהגנים נבחרים כדי להמשיך את הדור...

Spasm32, זכור לי שבאתר של פלאו דיאט רשום להמנע מירקות שורש כגון תפו"א וכו'... אגב גם ממוצרי חלב בניגוד למה שקראתי פה לא מזמן על גבינות שמנות ושמנת.

coldfire, תגיד לי אתה.

תודה שוב.

OK
לא לפי פלאו
נכון זה גם מה שהדיאטנית אמרה לי
פחמימות מ1רכב1ת בעלות G1 נמוך התורם לע*כ1ל וס*ב*ם תז1נת**ם התורמים לריכוז שרירי מח עצם

תראה אבולוציה ברמה מסויימת כן קורית מהר ואצל הפרט, הסתגלות אולי תקרא לזה...ברמה של האתר, גירוי שריר גורם לגוף להבין שהוא צריך להתחזק כדי לעמוד בזה.
אבל דיברתי ברמה הגלובלית ארוכת הטווח... הרי שאם לא נעמיד את הגוף שלנו בפני "אתגרים" חדשים לא נתפתח...ואם אין התפתחות יש דעיכה...אולי באופן תמידי אנחנו נמצאים במצב שבו רק חלק מהגנים נבחרים כדי להמשיך את הדור...

Spasm32, זכור לי שבאתר של פלאו דיאט רשום להמנע מירקות שורש כגון תפו"א וכו'... אגב גם ממוצרי חלב בניגוד למה שקראתי פה לא מזמן על גבינות שמנות ושמנת.

coldfire, תגיד לי אתה.

תודה שוב.

אבולוציה לא קוראת אצל פרט, לא זוכר מישהוא אחר חוץ מלאמארק שטען את זה בזמן האחרון (200 שנה).

אני חושב שאתה לא כל כך מבין את המנגנונים שקשורים לתורשה ובטח לא את המנגנונים היותר גדולים של האבולוציה.
יש המון חומר, אני ממליץ לך להתחיל עם מדע פופלארי(יש לי המלצות אם אתה רוצה).

אממ.. אתה מדבר על מארק'ס דיילי אפל נכון? לא יודע בקשר לירקות שורש, אבל אני גם זוכר שראיתי שם משהו על חלב.
נראה אם לבנצורם או EMZ יש מה להגיד על זה. 🤫

coldfire, תגיד לי אתה.

תודה שוב.

אם אתה מתכוון "באתר של פלאו דיאט" לאתר של קורדיין אז כן, הוא ממליץ להימנע מתפוחי אדמה בגלל הריכוז הגבוה של ספונינים. הוא גם ממליץ להימנע בכלל ממוצרי חלב. זאת גישה אחת. יש אחרים עם גישה קצת יותר מתירנית (כמו מארק סיסון) שאין להם בעיה עם תפו"א וגם לא עם גבינות שמנות (למי שלא רגיש). לאף אחד אין בעיה עם ירקות שורש שאינם ממשפחת הסולנים (תפו"א).
כל אחד מציב את הגבולות איפה שהוא מחליט שמתאים לו.

לגבי הצד האבולוציוני. יכול מאוד להיות שאם המין האנושי ימשיך להתבסס על דגנים וסוכר כמקור האנרגיה העיקרי שלו, אז במהלך הזמן נעבור אדפטציה לשימוש יותר יעיל ויכולת יותר טובה להתמודד עם הבעיות שזה יוצר. בא לך לחכות מליון שנים? אני מעדיף להיות בריא עכשיו.

EMZ

תודה שוב.
אבולוציה לא מתרחשת על הפרט נקודה. כל משפט אחר רק אומר שאתה לא יודע מהי אבולוציה.
אתה מדבר כמו למארק ומה שאתה טוען לא נכון והופכך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית