הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הרחב גבי בבנט-אובר?

• פותח/ת השרשור gal313
  • פורסם בתאריך

gal313

משתמש מתחיל
230
19
נק' מוניטין:
-24
230
19
בתרגיל הבא [עם סמית']:
http://www.exrx.net/WeightExercises/BackGeneral/SMBentOverRow.html

עד כמה יש עבודה על הרחב גבי? האם התרגיל מספיק או שחייב לדחוף גם מתח?
בעקרון אני בדילמה הזו:
יש לי שלושה תרגילי גב מתוכם אני צריך לבחור 2, ה-3 בחוץ:
דד-ליפט בסמית', בנט-אובר בסמית', מתח.
נא להתייחס לשאלה הראשונה בעיקר כי היא החשובה. תודה 😃

בקיצור - תעשה מתח. בנט אובר חופשי זה תרגיל מעולה לרחב הגבי, אבל בסמית' זה חרטא.
דדליפט גם לא עושים בסמית', אלא חופשי.

• פותח/ת השרשור
אין לי מוט אולימפי... בוא נדלג בבקשה על 'תעבור מכון'.
אין לי אימון גב, אני עושה SS, ומשלב בו שני אימוני גב במקום הפאור-קלין והדד-ליפט [החופשי].
עכשיו אני מתלבט.. אם אני לא עובד על דד-ליפט בכלל [גם לא בסמית'] אז אין לי עבודה על זוקפי הגב... או שיש? בבנט אובר? בכל אופן בנט אובר עובד על הרחב גבי בין השאר, השאלה עד כמה זה משמעותי והאם זה יכול לבוא על חשבון המתח?

ולמה בנט אובר בסמית'? כי סמית' זה עדיין מוט, וההתקדמות הלינארית במוט מאשר במשקוליות מהירה יותר.

• פותח/ת השרשור
אכן, מבצע את ה-SS בסמית' לצערי. גם את הבנצ' ^_^
ואני מתאמן במכולה בבסיס, חייל, אין לאן לעבור. כשאני מגיע הבייתה פעם פעמיים בחודש ומתאמן במכון כושר נורמאלי, מבצע את ה-SS עם מוט חופשי, אבל זה אימון אחד או שתיים מתוך חודש. אז בנט אובר בסמית' מספיק בשביל הרחב גבי או שחייב להכניס גם מתח?
שוב אני חייב את המיקוד שלכם בבקשה, מתוך שלושת התרגילים שהצעתי למעלה ומהם בלבד, מה הם שני התרגילים החשובים ביותר?

ובאופן כללי, האם אפשר לוותר על דד-ליפט ולהאמן על מתח ובנט אובר חופשי?

יש עבודה.
צריך לזכור שלכל אחד מבנה גוף שונה וכל תרגיל יגרה קצת אחרת את השריר אצל אנשים שונים.
אני למשל מרגיש הרי הרבה את הרחב גבי עובד למשל בפולי עליון. במתח פחות. לא יודע למה

בכל מקרה אתה יכול לשחק עם זה לפי רוחב הידיים ולאן אתה מעלה את המוט בתרגיל, אבל כרגע תתרכז בלעלות משקל ומה שיכול לעזור לזה (הרמה של המוט מהריצפה בכל חזרה נניח)

---------- התגובה התווספה ב 00:47 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:45 ----------

לא הייתי מוותר על הדדליפט. הוא עובד בצורה אחרת לגמרי. מתח זה לא תחליף.
רק אחרי שעושים דדליפט מבינים שמתח זה לא תחליף. אלה שני תרגילים שונים, רק שלדעתי דדליפט יותר חשוב.

אכן, מבצע את ה-SS בסמית' לצערי. גם את הבנצ' ^_^
ואני מתאמן במכולה בבסיס, חייל, אין לאן לעבור.
בתור אחד שבילה ימים כלילות במכולות (מכולות רס''פ בעיקר 😆 אבל גם בכושר ) שונות, יש לי רעיון בשבילך: תקנה מוט אולימפי או מוט קצר (1.5) ותביא אותו למוצב (גם אם זאת בעיה לוגיסטית, תמיד אפשר לארגן משהוא עם הרכב של הפלוגה\יחידה ). גם תוכל להתאמן כמו שצריך וגם אחרי השחרור תוכל למכור אותו במחיר זהה למחיר של הקנייה (כי הברזל מתייקר).
מצד שני אתה יכול לקנות דמבלים מתברגים.
או לפרוק את המכולה בתור אימון 😃

• פותח/ת השרשור
האמת שחשבתי על זה, אבל לעשות איזה קנייה משותפת עם החבר'ה שמתאמנים גם.. מוט+מעמד+פלטות מתאימות או שהפלטות של הסמית' כבר מתאימות.. נראה.
בכל מקרה, אני עכשיו בדיוק עף לשם, אז... נתעדכן פה עוד 20 יום נראה מה הולך, פורום נחמד 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית