הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעיות עיכול?

• פותח/ת השרשור TLX
  • פורסם בתאריך

TLX

משתמש מתחיל
57
0
נק' מוניטין:
-35
57
0
מישהו פה חווה בעיות עיכול תוך כדי השימוש בקריאטין ?
כי בקילוגרם כתוב שבהתחלה יש בעיות עיכול

יש אנשים שבהתחילת שימוש עם קריאטין מקבלים תופעה של "יציאות רכות" ברוב המקרים זה עובר אחרי יום יומיים, מדובר גם באלה שלוקחים את ה 20 גרם ליום העמסה וכמו שאמרנו לך לא צריך 20 גרם ביום.

הספיגה של קריאטין מונו היא לא הכי טובה בגלל זה יש אנשים שחווים אי נוחות מסויימת זה תלוי במינון וברוב המקרים זה לא רציני ועובר עם הזמן.

• פותח/ת השרשור
למה לא טובה ?
אז זה לא יעשה לי משהו רע עם אני יקח 20 גרם ביום 5 ימים ? כמובן אני ישתה ויאכל כראוי
התוכנית שלי היא לעשות העמסה של 20 גרם 5 ימים
אחרי זה במשך 25 ימים לקחת רק 10 גרם ...ואחרי חודש לעשות הפסקה של שבועיים לפי ההמלצות של כולם
ואחרי ההפסקה לקחת רק 5 גרם ביום

נערך לאחרונה:
איזה המלצה לעשות הפסקה של שבועיים - אני לא שמעתי דבר כזה?

למה נחוצה ההפסקה?

איזה המלצה לעשות הפסקה של שבועיים - אני לא שמעתי דבר כזה?

למה נחוצה ההפסקה?
יש כאלה שאומרים שצריכה של קריאטין לתקופה מסוימת
גורמת להפסקה של ייצור הקריאטין בגוף..
עד כמה שאני יודע,לא הוכיחו דבר כזה

• פותח/ת השרשור
לא קשור להפסקת היצור...בישראל בודי שאני לא יודע למה מצנזרים את השם שלו כשאני כותב
המליצו על הפסקה בצרכים פסיכולוגיים...זה חשוב אבל אני גם יעשה הפסקה מלשתות 5 ליטר מים ביום הקיבה מתפוצצת! גם טונות של אוכל וגם טונות של מים ..ניהיתי בלון ..דיר באלק שאני לא יקבל תוצאות בסוף
אהה ..ונראה לכם שמיץ תפוזים או משו יספיק לי כי אני לא רוצה סוכר ענבים
ככה איזה חצי ליטר עם 5 גרם קריאטין יספיק ?

נערך לאחרונה:
כן הקיבה מתפוצצת ופילים עפים באוויר...
לא צריך לצרוך שום דבר עם קריאטין, לא סוכר ענבים, לא מיץ תפוזים ולא תערובת שועלים, פשוט תקח 5 גרם ביום כל זמן שאתה רוצה להיות על קראיטין (גם שנים) ותהנה.

כן הקיבה מתפוצצת ופילים עפים באוויר...
לא צריך לצרוך שום דבר עם קריאטין, לא סוכר ענבים, לא מיץ תפוזים ולא תערובת שועלים, פשוט תקח 5 גרם ביום כל זמן שאתה רוצה להיות על קראיטין (גם שנים) ותהנה.
דווקא קראתי אתמול אצל לייל שאינסולין הכרחי לצריכת קריאטין.
יש לך רפרנסים שפוסלים את זה?

יש לך רפרנסים שמגבים את זה? אינסולין תמיד יש (אם אתה בריא), השאלה כמה צריך ואם מספיק מבלי ליטול מבחוץ.
100 גרם סוכר ענבים (בהצלחה עם הכמות) ישפר את הספיגה אולי בכ-10%

וואיי אני מתחרפן פה ...אני לא הבנתי עדיין למה לקחת רק 5 גרם ? בלי העמסה

אם היית קורא את הנעוצים בפורום תזונה, במיוחד את ה FAQ אז לא היה מתחרפן לך המוח, אבל כמה טוב שמאכילים אותך בכפית?

• פותח/ת השרשור
טוב כאילו אין מחר חחחח ... פורום על רמה ...כל משתמש כמו פרופזר לפיזיולוגיה ביולוגיה וכו'
פשוט תענוג
אבל אל תדאג לאט לאט אם הזמן גם אני ילמד לחפש לבד הכל

• פותח/ת השרשור
מה אתה מדבר אני תלמיד מצטיין בלשון קבלתי כמעט 70
למה אתה מעליב ? המנקה שלי אומרת לי שיש לי עברית רהוטה

יש לך רפרנסים שמגבים את זה? אינסולין תמיד יש (אם אתה בריא), השאלה כמה צריך ואם מספיק מבלי ליטול מבחוץ.
100 גרם סוכר ענבים (בהצלחה עם הכמות) ישפר את הספיגה אולי בכ-10%
בבקשה:
http://jap.physiology.org/cgi/content/full/89/3/1165

לייל טוען שגם פה יש טענה דומה:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10956365

אם אין לך גישה למלאים תגיד לי ואני אשלח לך.

• פותח/ת השרשור
סתם ככה.. חשוב שיהיו הפסקות של כמה שעות בין מנה למנה ?
למשל אני לוקח בבוקר כשאני מתעורר ואז שותה איזה שעה אחרי ..זה בסדר או שעדיף הפסקות ?

סתם ככה.. חשוב שיהיו הפסקות של כמה שעות בין מנה למנה ?
למשל אני לוקח בבוקר כשאני מתעורר ואז שותה איזה שעה אחרי ..זה בסדר או שעדיף הפסקות ?

אם אתה עושה העמסה של 20 גרם תחלק את זה ל-4 בנות של 5 גרם כל אחת לאורך היום. לא הייתי לוקח הכל במכה, זה עלול לייבש לך את התחת.
ולמען השם, קשה לך להריץ חיפוש כדי לדעת שבטווח הארוך (35 יום והלאה) אין שום הבדל בין צריכת הקריאטין שאתה מתאר לבין צריכה של 5 גרם ביום לאורך זמן? סתם גורמים לך לבזבז כסף, לא תראה תוצאות טובות יותר עם העמסה.

וכמה לשתות ביום ? 4 ליטר? אם אני יעשה העמסה של 10 גרם ביום ?

אני לא יודע מה כולם היסטריים לגבי השתיה עם הקריאטין. אם אתה מתאמן אתה גם ככה אמור להכניס לא מעט נוזלים לגוף, עם או בלי קריאטין. נראה לי שבסביבות ה-3 ליטר ליום זה סבבה, לא צריך להיהפך להיות משפך ולבקר בשירותים כל 15 דקות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית