הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רמת ויטמין D ופריטין נמוכות

Shahar I

משתמש פעיל
330
0
נק' מוניטין:
218
330
0
שלום, עשיתי בדיקת דם, יצא לי ויטמין D 28.2 ופריטין בעבר הייתי במחסור היום אני על 67.
בנוסף אני כבר הרבה זמן עם שברי מאמץ, ויטמין D אני אתחיל לקחת 2000 יחידות ביום. אתם ממליצים לקחת גם פריטין?

לדעתי לא. 67 זה נורמלי. אם תיקח תוסף תוכל בקלות להגיע ליתר ברזל. מה הבעיה לאכול בשר אדום ומאכלים עם ברזל במקום?
בקשר לויטמין D- החלטה נבונה.

בדקתי בעבר צריכה של ויטמין D והבנתי שהמנה המומלצת ליום היא 400 IU , כל אחד אמר לי משהו אחר 😃 מה האמת?

זה דיי אפור, האמת היא שצריך לבדוק את הרמה של ויטמין D בדם וע"פ זה להתאים.

אפשר לתקן חסר בויטמין D מהר ע"י 'העמסה', ניתן לחשב כמה צריך עם הנוסחה
dose = 40x(target – serum 25-OHD3)xbody weight
(זו הכמות הכוללת שצריך על מנת להגיע ל-target. ניתן לחלק אותה על פני מס' שבועות)

ולאחר מכן לקחת כל יום מינון שימנע חסר. לא מכיר דרך לחשב את זה, בעיקרון אחרי שחזרנו לרמות רצויות אפשר לקחת 1000 IU כל יום ואחרי כמה חודשים לעשות עוד פעם בדיקה.

במקרה של פותח הדיון למשל אם הוא יקח
40x(75-28.2)x80 = 149760 ~= 150,000 IU
הוא יעלה ל-75

כל הרמות בדם, ההמלצות והבלבולי ביצים על ויטמין D שנובעות מהמוסד הרפואי, טיפשיות ולא מעודכנות.

• פותח/ת השרשור
לדעתי לא. 67 זה נורמלי. אם תיקח תוסף תוכל בקלות להגיע ליתר ברזל. מה הבעיה לאכול בשר אדום ומאכלים עם ברזל במקום?
בקשר לויטמין D- החלטה נבונה.
הבעיה היא שבקר מבושל אני לא אוהב, ולהכניס סטיק 3 פעמים בשבוע זה יקר..
איזה עוד מאכלים עם ברזל אני יכול לאכול?

בקשר לויטמין D כבר התבלבלתי מההודעות של כולם, להתיל לקחת 2000 או לעשות העמסה?

תגידו ויטמין D זה לא קשור לאור השמש?
לא יודע מאיפה הבאתי את זה אבל אני זוכר שבארץ כמו שלנו לאדם ממוצע שמבלה אפילו 10 דקות בשמש ביום לא אמורה להיות בעיה עם ויטמין D? או שאני מתבלבל עם משהו אחר?

UVB. קשה להגיד דקות, זה תלוי בבן אדם.
אם אתה מסתובב הרבה בחוץ, לא אמור להיות חוסר. אבל רואים שיש לו חוסר בבדיקה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית