הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עודף ויטמינים ממולטי?

karios

משתמש מתחיל
114
30
נק' מוניטין:
32
114
30
משהו שעניין אותי הרבה זמן,
נניח אדם אוכל מאוזן ביום יום ובכל זאת נוטל מולטי ויטמין,
האם ספיגת הויטמינים\מינרלים תרד בגלל היעילות של הספיגה בכדורים?
ומה קורה לעודפים? אני יודע שלא כולם מסיסים במים, אז האם העודפים מופרשים החוצה?
תודה.

חלק מהויטמינים מסיסים במים חלק בשומן. אלו שמסיסים במים עוברים דרך זרם הדם ומה שלא שומש פשוט יוצא בשתן. אלו שמסיסים בשןמן נאגרים בגוף, חלקם לכמה ימים, חלקם גם לכמה חודשים (אם כי לא כולם נאגרים).
אלו שנאגרים הגוף משתמש בהם בעת הצורך לתפקידים שונים.
קשה להגיע להרעלת ויטמינים מסיסים במים, אבל בהחלט אפשרי להגיע להרעלה מאלו שמסיסים בשומן, אבל זה המחקרים לא חד משמעיים אם זה עושה סרטן או כל דבר כזה או אחר, כמו עודף של כל דבר שנכנס או יוצא מהגוף, זה פשוט לא "בריא".
בקשר לכדורים, הספיגה של הכדורים מלכתחילה נמוכה בהתאם למה שמוצהר על הכדור, בגלל זה גם יש לך מאות של אחוזים מהצריכה היומית, מכל ויטמין (לא כולם) בכדור אחד, כדי שתוכל להפיק את המירב מהם ושלא יהיו לך חוסרים.
אם הספיגה יורדת ככל שיש לנו מאגרים מלאים יותר (מסיסים בשומן)? סביר להניח שיש מנגנון "הגנה" שכזה, אבל לא בטוח מהו.

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה.
אז למעשה, יש סיכון כלשהו בנטילת המולטי "על עיוור" נכון?
כי אני רואה שכמעט רוב הפורום פה נוטל מולטי כזה או אחר, ולמעשה הרוב לא יודעים אם באמת יש חוסר בו.

תודה על התשובה.
אז למעשה, יש סיכון כלשהו בנטילת המולטי "על עיוור" נכון?
כי אני רואה שכמעט רוב הפורום פה נוטל מולטי כזה או אחר, ולמעשה הרוב לא יודעים אם באמת יש חוסר בו.
אלא אם אתה אוכל 15-20 ירקות ביום וגם לוקח מולטיויטמין אז כן אולי תהיה בעיה, אחרת אני לא רואה סיכון בלקחת כדור אחד של מולטיויטמין. סה"כ רובנו כאן לא אוכלים יותר מ 5-8 ירקות ביום וכספורטאי אתה דורש יותר ויטמינים מאדם רגיל שאינו מתאמן לכן גם ההמלצות הכלליות אינן תקפות עליך (אפשר לראות זאת כדוגמה לויטמין C שהממלצות בעולם מגוכחות לעומת מה שבן אדם שמתאמן צריך, באזור ה 500-1000 מ"ג ליום).

משה איך אפשר לדעת איזהויטמין מסיס בשומן ואיזה במים?
יש טבלה כלשהי?
http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin

נדיר מאוד להגיע לעודף ויטמין כלשהו רק מלקיחת מולטיויטמין ולא מתוספים אחרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית