הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שמן אבוקדו

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
בקבוקים של השמן הזה הגיעו פתאום לכל סופר בשכונה וכמובן שמייד אשתי הצטיידה באחד.

זכור לי שבזמנו מישהו העלה פה איזה טבלה שמשווה ערכים ופרמטרים של סוגי שמנים שונים (הרכב אומגות, סוג השמן, חימצון, וכו') ואשמח אם יש מי שידע למצוא את המידע הזה או מכיר מידע טוב אחר בקשר לשמן הזה.

על פניו סביר שזה יהיה שומן מצוין (וגם לא יקר יותר מידי)

אני מעוניין לעבור ללחם בלי גלוטן (כרגע זה הדבר היחידי שיש בו גלוטן שאני עדיין אוכל).
שקלתי לקנות קמח תירס כדי להכין לבד בבית פיתות או לחם (הקמח מסובסד כמו שאתה יודע ומחירו כמו קמח רגיל) אך זה המון עבודה.
אתה במקרה מכיר מקום שמוכר לחם כזה במחיר שפוי? או שאתה נמנע לחלוטין ממאפים גם אם הם נטולי גלוטן?

למה אתה רוצה להמנע מגלוטן?
אתה חולה צליאק או משהו? 😵

• פותח/ת השרשור
גם אני ראיתי אותו בשופרסל לאחרונה. יש להם עכשיו בקבוק מעוצב יפה. הוא באמת מאוד דומה לשמן זית בהרכב שלו (מעל 70% חד-בלתי-רווי).
אשתך אוהבת אותך, כי אני זוכר שנדהמתי מהמחיר הגבוה שלו (אאל"ט 50 שקל לחצי ליטר).
אם אתה מחפש שמן טוב וזול לטיגון תקנה שמן דקלים. יש בשופרסל דיל ליטר בעשרה שקלים.
http://nutritiondata.self.com/facts/fats-and-oils/510/2
טיגנתי בו אתמול שינצלים ויצא פיצוץ (פירורי לחם ללא גלוטן כמובן).

בקבוק זכוכית שחורה יפהפה. וכאמור דוחפים אותו חזק עכשיו, גם בשופרסל וגם במגה.
מה שלי הביאו הביתה זה 250 מ"ל שעלה 15 שקלים.
ותודה על התזכורת לגבי שמן הדקלים, אנחנו מטגנים הרבה ובטוח אבדוק אותו

• פותח/ת השרשור
אגב, מורן, לפי הטבלאות שם שם ב nutriotion data השמן אבוקדו מופיע כמאוד 'אנטי דלקתי' וכמוהו גם הקנולה. לעומתם שמן הדקל וביחוד הקוקוס מדווחים כדלקתיים. אתה יודע למה הם מתכוונים? האם זה מדד כלשהו ליחס השומן הרווי? ראיתי בפוסט אחר כאן בפורום שכתבת למישהו ששמן תירס לא מומלץ כי הוא 'דלקתי'.

אגב, מורן, לפי הטבלאות שם שם ב nutriotion data השמן אבוקדו מופיע כמאוד 'אנטי דלקתי' וכמוהו גם הקנולה. לעומתם שמן הדקל וביחוד הקוקוס מדווחים כדלקתיים. אתה יודע למה הם מתכוונים? האם זה מדד כלשהו ליחס השומן הרווי? ראיתי בפוסט אחר כאן בפורום שכתבת למישהו ששמן תירס לא מומלץ כי הוא 'דלקתי'.

לא רשום שם בדיוק איך הם מחשבים את המדד הזה. אני מניח שזה מתחשב בעיקר בכמות ו/או ביחס בין אומגה 6 ואומגה 3. בטח יש להם גם משקל לכמות שומן רווי מול בלתי רווי, למרות שאני לא יודע איך זה מתרגם לדלקתיות באופן ישיר.
בכל מקרה גם לפי החישוב שלהם שמן תירס הוא דלקתי יותר מהאבוקדו או הדקלים. אבל פחות משמן קוקוס אבל אני לא יודע אם זה בגלל ששמן קוקוס הוא נטול אומגה3 (וזה בסדר כי הוא כמעט נטול שומן בלתי רווי באופן כללי) או שזה בגלל שהוא עשיר מאוד בשומן רווי. בכל מקרה, אם שמן קוקוס מוגדר כאיום ונורא לפי המדד הזה אז אני לא בטוח כמה הוא שמיש.

אבל בנצרום החליט שהוא נכנס לפורום רק כל ראש חודש!!!!
חחח.. בכל מקרה אני מחכה עם PEACE

טוב נחכה לבנצרום לשמוע מה עוד הגלוטן המרושע עושה לנו חוץ מהתמכרות [שתכלס זה לא כזה קריטי אצלי לפחות, אני מסתדר די טוב עם דיאטות דלות פחמימות]

חח.. אגב.. השם של הבלוג נחמד.. זה סתם מצחיק או שהכוונה לשמן קוקוס [עם שומן רווי.. אאאאייייייככככככססססססס]

קוקוס להמונים על משקל "אופיום להמונים" וסתם כי זה מצלצל טוב. קוקוס כי שמן וחלב קוקוס הם מעולים וטעימים ובועטים בממסד האנטי-רווי.

גלוטן זה די שיט. כנסו לכל אחד מהבלוגים שנמצאים ברשימת לינקים באתר וחפשו שם פוסטים על גלוטן אם אתם רוצים לקרוא עוד. אחרת תתאפקו עד שאני אכתוב דברים נוספים בבלוג.
ובכל זאת teaser למי שרוצה סתם לעיין במחקר מעניין בנושא:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1954879/?tool=pubmed

אתה אוהב להחזיק אנשים בביצים..
תפרס פעם הבאה כשאתה כותב בבלוג שלך =)
ואם אפשר אולי בכל זאת סיכום קטן של הדרעק שנקרא גלוטן מעבר להתמכרות והשפעה על קולטנים

תפתחו google reader ותוסיפו את ה- RSS של הבלוג. יותר פשוט מאשר שאני אנג'ס פה כל פעם שאני כותב איזה שטות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית