הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם להפסיק את התוכנית SS ?אבחון של אורטופד בכאבי ברכיים

digidigi

משתמש מתחיל
100
0
נק' מוניטין:
-36
100
0
טוב אז ככה , היו לי כאבי ברכיים מלפני שבוע וחצי בערך והתחלתי לשמוע מן קליקים מוזרים כאלה אז קבעתי תור והלכתי לאורטופד ישר אמרתי לו שאני מתאמן במכון וזה הוא אמר לי ישר על הסקואט שאל אותי אם אני עושה ואמר לי שזה מזה (בגלל שלא הייתי נועל ברכיים כמו אידיוט מפגררר !!)
הוא איבחן ומצא חריקות בהנעת הפיקה כלומר שחיקת סחוסים, הביא לי ויטמנים לסחוסים והורה לי לא להתאמן לתקופה של 3 חודשים .
אז מה שאני בא לשאול, יש טעם להמשיך בתוכנית ללא סקוואט?(מכיוון שסקוואט אני לא הולך לעשות לתקופה של 3 חודשים)
האם גם דדליפט אני צריך לוותר עליו?(מרוב שהייתי בשוק שכחתי לשאול אותו את זה)
תודה לעוזריםםם.. באסה
ד"א תבחנו גם אם אתם מרגישים את הדבר הכי קטן, הוא אמר אנשים מגיעים אליו אחרי כמה שנים שכבר הכל שחוק וכבר זה בלתי הפיך , אני הלכתי אליו עוד במצב טוב, אל תתעלמו מזה !!!!

נערך לאחרונה:
היום סיפר לנו פרופ' לפסיכיאטריה מבלינסון שבכל פעם שמנהל בית החולים לשעבר היה פותח את ישיבת הצוות הוא היה אומר: רופאים נכבדים ואורטופדים שלום.
אז אם מנהל בית החולים- מי אני.

• פותח/ת השרשור
אחי לא ממש הבנתי למה התכוונת ..
אבל אם אני חושב שזה מה שזה, אני רק שאלתי לגבי התוכנית אם כדאי להפסיק אותה בגלל הסקוואט שנאי לא עושה כאילו אם יש טעם ?
לא שאלתי האם להפסיק להתאמן בסקוואט כי זה דבר במילא שאני הולך לעשות..

הוא התכוון שהאורטופד שלך לא מבין כלום מהחיים שלו
ויטמינים לסחוסים?.. לא להתאמן 3 חודשים כדי שהמצב יהיה הפיך..

GOD

• פותח/ת השרשור
וואי ההתנשאות שלכם זה כבר הגזמה שבחיים שלי לא ראיתי, דבר ראשון הוא הביא לי ויטמנים קוראים להם ויטה פלקס תרשום באינטרנט ותקבל מידע למה זה נועד.עריכה: הנה בשביל המתעצלים:http://www.derech-haim.co.il/Condition.asp?n=374&md=9999&sm=7
דבר שני הוא אמר לי לא להתאמן 3 חודשים לעשות מנוחה בלי קשר למצב הפיך או לא הפיך מאיפה הבאת את השטות הזאת ?התכוונתי שהוא אמר שמזל שבאתי אליו בזמן.. כי אז המצב יכל להיות חמור יותר .
אתה חושב שאתה מבין יותר מבנאדם שלמד למקצוע הזה? הוא לא שלל שום סקוואט הוא רק אמר שלא ביצעתי אותו נכון והדגמתי לו ואמרתי לו שלא נעלתי ברכיים והוא אמר הכל בגלל זה.
פעם הבאה תקראו יותר טוב ,חבורת מתנשאים.

נערך לאחרונה:
אבל דדליפט זה בסדר?
תשמע.. אני בספק כל כך גדול שעצם זה שלא נעלת ברכיים גרם לשחיקה בסחוס.. או בכלל יכול לגרום לזה...
לפי ההגיון שליד ווקא זה שלא נעלת את הברך גרם לקוואדס ולכל השרירים שעוטפים את הברך להשאר במתח יחסית חזק.. מה שעשה בעצם את התהליך ההפוך..
וחוץ מזה מי אמר שצריך לנעול ברכיים בסקוואט
או בכלל שיש לך שחיקה מוגברת בסחוס

ואני גם בטוח שהאורטופד שלך יוןדע איך סקוואט אמור להראות

נערך לאחרונה:
לי אישית היו קליקים בברכיים פעם ועכשיו הם נעלמו מפה לשם חוזרים והולכים,הלחצת אותי נורא עכשיו.

לכולנו יש מדי פעם כאבים בברכיים,בגב,בשריר מסויים ..
אבל אנחנו לא מחשיבים כל שטות לפציעה.. אלו דברים שצריך להתעסק איתם בתחום הזה

בחרת בהרמת משקולות כתחביב.. לא קורס סריגה או אסיפת פקקי בירה...

אלו דברים שבאים ונעלמים אחרי יום יומיים

[כל זה בתנאי שהטכניקה סבירה בתרגילים.. וכל הזמן מנסים לשפר אותה עד כמה שאפשר]

• פותח/ת השרשור
אתם סתם אדישים בנוגע לבעיות , אחרי זה בעוד כמה שנים שזה כבר יהיה נזק חמור אתם תתחרטו על זה, שחיקה בברכיים זה יכול להגיע עד לכאבים שאי אפשר לרוץ או אפילו במקרים קיצוניים עד לכמעט חוסר יכולת ללכת
תעשה טובה TUXLIGHT אל תהיה אדיש לדברים האלה, אני יודע שלא צריך להיות פרנואיד לגבי כל שטות אבל זו הפעם הראשונה שלי שאני הולך לרופא בקשר למכון כל פעם התעלמתי מדברים אבל ברגע שראיתי שכמעט שבועיים זה ככה ופתאום אני שומע שאני מתוכפף את הסחוסים מתחככים אחד עם השני זה כבר הלחיץ, אין לו סיבה להגיד לי סתם הוא בדק לי בדיוק ולחץ והרגשתי כאב ואני מקווה שהמנוחה הזו תעזור לי, אבל אתם חורגים מהנושא השאלה שלי יש טעם להמשיך בתוכנית ללא סקוואט? והאם אפשר לעשות דדליפט או שזה גם נקרא התאמצות של הברכיים ?

הבעיה היא לא הציניות כאן במשתמשים אלא הבעיה שלך לסמוך על כל אחד שאתה הולך לבקש ממנו ייעוץ.
קודם כל, הייתי ממליץ לך לפנות לאורטופד נוסף ואולי אפילו שניים כדי לקבל חוות דעת נוספת, אני יכול גם לומר ב-100% שתקבל מכל אחד תשובות שונות לבעיות שלך, ואם תספר להם בסוף הביקור מה אורטופד אחר אמר על הבעיה שלך הם יגידו שאותו אחד לא מבין שום דבר מהחיים שלו וישאלו גם לשמו ולאחר מכן יצחקקו עליו עם כל הזקנות של השכונה, ככה זה עובד.
בקשר לטיפול שהוא הביא לך, שחיקת סחוס זו שחיקת סחוס ולא ניתן לאבחן זאת סתם ע"י מישוש או שמיעה, נדרש לעשות בדיקות יותר חודרניות כדי לראות את המצב (רנטגן, MRI וכדומה). לכן האבחנה שלו לא בדיוק מקצועית אלא חסכנית. דבר שני אין שום כדור בעולם הזה שיכול לבנות סחוס, סחוס ברגע שהוא נשחק אפשר רק למנוע ממנו להשיחק יותר, אבל שום דבר לא יצליח לבנות אותו (אפשר לעשות קומבינציות מסויימות בניתוחים, אבל אתה לא במצב שכזה אז אין טעם להרחיב).
בכל מקרה הבנת את העניין, אם אתה רוצה ליישם אתה מוזמן, אם אתה רוצה להתעלם וללכת לפי מה שרופא אחד אמר לך, אתה מוזמן גם כן.
במקרה שלך הייתי ממליץ גם על רופא שעוסק ברפואת ספורט ולא אורטופד של קופ"ח, יש כמה כאלו בוינגייט ואני חושב ששמעתי פעם שקופ"ח יכולה לשלוח אותך מטעמה כחלק מביטוח שיש לך אצלהם (משלים ודומיו) ואתה משלם רק השתתפות עצמית, תברר את העניין.

חבוב אין דבר כזה ויטמינים לסחוסים. האורטופד שלך שרלטן שסתם חרטט לך ודחף לך גלולות שלא יעזרו לך בכלום.

רק לפני זמן מה פרסמו כאן בפורום כתבה על כך שמחקרים מצאו שמוצרים כמו ויטה פלקס ומגה גלופלקס לא עוזרים ולא מועילים ולא משפיעים על סחוס, מפרקים או שאר הדברים שהם טוענים לגביהם.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3388888,00.html

אם אתה מתייחס אל אנשים כמו EMZ כמתנשאים, אתה מטומטם. אתה יכול למצוא מספיק רופאים שיגידו לך שסקוואטים הורסים את הברכיים ושזה תרגיל מסוכן. כשהם מחרטטים על דברים שאין להם מושג בהם. ואנשים כמוך יילכו אחריהם בצורה עיוורת בלי לחקור וללמוד בעצמם רק בגלל שאותו אורתופד "למד למקצוע".

שיהיה לך בהצלחה עם ה"ויטמינים לסחוסים". איזה שטויות 😵

• פותח/ת השרשור
חבוב אין דבר כזה ויטמינים לסחוסים. האורטופד שלך שרלטן שסתם חרטט לך ודחף לך גלולות שלא יעזרו לך בכלום.

רק לפני זמן מה פרסמו כאן בפורום כתבה על כך שמחקרים מצאו שמוצרים כמו ויטה פלקס ומגה גלופלקס לא עוזרים ולא מועילים ולא משפיעים על סחוס, מפרקים או שאר הדברים שהם טוענים לגביהם.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3388888,00.html

אם אתה מתייחס אל אנשים כמו EMZ כמתנשאים, אתה מטומטם. אתה יכול למצוא מספיק רופאים שיגידו לך שסקוואטים הורסים את הברכיים ושזה תרגיל מסוכן. כשהם מחרטטים על דברים שאין להם מושג בהם. ואנשים כמוך יילכו אחריהם בצורה עיוורת בלי לחקור וללמוד בעצמם רק בגלל שאותו אורתופד "למד למקצוע".

שיהיה לך בהצלחה עם ה"ויטמינים לסחוסים". איזה שטויות 😵
שמע ההבנה שלך קצת פגומה(קצת..) , לא יודע מאיפה הבאת את זה שאמרתי שהוא אמר לי שזה תרגיל מסוכן ? ראית אותי רושם את זה? הוא אמר לי שזה תרגיל קשה שצריך לבצע בצורה נכונה בכדי לא לפגוע בעצמך , והויטמני האלה זה לא בדיוק לסחוסים תלמד לקרוא את הלינק שפירסמתי תסתכל מזה ויטה פלקס ותבין בעצמך,
וואלה יופי בא להגיד לי שטויות אני בא לשאול אם יש לי טעם להמשיך בתוכנית והוא בא להגיד לי שהאורופטד ככה וככה מה אכפת לי מה האורטופד מישהו שאל על זה.? כולה סיפרתי את הסיפור
אני צריך תשובה פשוטה לשאלה פשוטה - אם יש טעם להמשיך את התוכנית SS ללא סקוואט, ומה אתה מבלבל בביצים שהוא לא מבין כלום ? הכאבים שאני מרגיש זו עובדה לא באתי להגיד לך לענות לי מה אני מרגיש.

ובקשר לכתבה שנתת לי האמינות של דיווח כזה היא שואפת לאפס אי אפשר מכתבה לא מבוססת להסיק איזושיא מסקנה. לא בעד ולא נגד כתבה כזו פחות אמינה מהפירסום של המפיץ או מסקר סתמי כדאי לחסוך מאיתנו פירסומים כאלה ..
ואם קצת היה לך ידע כללי היית מבין שגלוקוזמין הוא החומר העיקרי. כונדרוטין רק מסייע
נטילת השילוב של גלוקוזמין וכונדרטין+ MSM+ אנזימים המסייעים לספיגה בגוף, נקודה(אם בכלל תבין מזה). יתכן ויש כאלה שהשילוב הזה, אינו פותר אצלהם את הבעיה. לא לכלם יש את אותה מחלה הגורמת לשחיקת המפרקים. לחלק התוספים עוזרים ולחלק לא.

נערך לאחרונה:
אפשר להמשיך את התוכנית ללא סקוואט, אבל אין טעם להפסיק לעשות סקוואט ללא איבחון נוסף אצל איש מקצוע נוסף. גם ההפסקה מהסקוואט יכולה לעשות יותר גרוע, אולי לא תעלה במשקלים כמו שרוצים שתעלה ב SS אבל לא לעשות כלום יכול לפעמים לעשות יותר נזק מאשר לעשות.
כמו שאמרתי, פנה לחוות דעת נוספת.

נ.ב אם אתה מפסיק לעשות סקוואט אתה גם צריך להפסיק לעשות דדליפט כי זה אותו עיקרון, אז מה נשאר לך בתוכנית?

• פותח/ת השרשור
אפשר להמשיך את התוכנית ללא סקוואט, אבל אין טעם להפסיק לעשות סקוואט ללא איבחון נוסף אצל איש מקצוע נוסף. גם ההפסקה מהסקוואט יכולה לעשות יותר גרוע, אולי לא תעלה במשקלים כמו שרוצים שתעלה ב SS אבל לא לעשות כלום יכול לפעמים לעשות יותר נזק מאשר לעשות.
כמו שאמרתי, פנה לחוות דעת נוספת.

נ.ב אם אתה מפסיק לעשות סקוואט אתה גם צריך להפסיק לעשות דדליפט כי זה אותו עיקרון, אז מה נשאר לך בתוכנית?

אני לא צריך לקבל שום איבחון , הכאבים בברכיים חזקים מאוד שאני לא יכול לעשות סקוואט ולהתכופף כמעט והקליקים שאני שומע כל פעם בירידה והתחככות בין הסחוסים עושה לי רשרוש בלב !! כל זה היה בשביל לקבל איבחון מדויק, הוא בין המומחים אצלנו ועזר להרבה אצלנו במשפחה אז אני סומך עליו אבל בכל מקרה הכאבים אצלי זה כאבים בלי קשר אליו אני לא יכול להתאמן..
וזה מה ששאלתי אם דדליפט אותו עיקרון כי אולי התנועה קצת שונה כי לא מתאמצים ברגליים בדדליפט כמו בסקוואט?
עריכה: מצטער אחי רק עככשיו ראיתי את התגובה שלך והלחצת אותי נורא, אתה אומר אז שגרמתי לעצמי לנזק בלתי הפיך והסחוסים נשחקו לתמיד עכשיו ??!! אחי אני חייב ממך תשובה בהקדם תודה לךך אני רוצה לישון בשקט..
והנה אני מכתיב מה שרשום לי :
-רגישות וכאבים במישוש מעל אספקט הפנימי(בדק לי כזה וכאב לי)
-חריקות בהנעת הפיקה
-מבחן תחינת פיקה חיובי
מזה אומר? !?! בבקשה אחי אני לא רוצה שיהיה לי נזק בלתי הפיך ותדפק לי הברך עכשיו..

נערך לאחרונה:
אתה כנראה לא מבין עברית, לא יכול לעזור לך.
אתה רוצה לשמוע תשובה מסויימת ואתה לא רוצה לשמוע שום דבר אחר שאומרים לך, אתה לא רוצה ללכת לאיבחון נוסף, אתה לא רוצה לעשות שום דבר ואתה רוצה לשמוע שאתה לא יכול לעשות סקוואט ודדליפט
אז אל תעשה (הינה אמרתי את זה, אתה כל כך רצית לשמוע את זה, אל תעשה סקוואטו דדליפט זה ישחוק לך את הסחוס לגמרי ואתה תהיה נכה כל החיים, זה גם יקרע לך את הרצועות הצולבות ואתה לא תוכל לקפל את הברך, כל זה בגלל שירדת עם מוט מתחת למקביל).

ואם אתה כל כך סומך על הרופא הזה שלך ויש לו עיני רנטגן והוא יודע לאבחן שחיקת סחוס דרך מישוש, למה אתה בא ופותח שאלה בפורום שאף אחד כאן לא מבין כלום (לטענתך) ולא רוצה לקבל שום עצה כאן ועדיין ממשיך לשבח את הרופא המעולל שלך, שאולי טועה, אולי לא, אבל אתה גם לא רוצה לברר את זה.
תלמד, הבן אדם היחידי שאתה יכול לסמוך עליו זה רק אתה (ואולי אמא שלך).

בתור בן אדם שסמך ממש על האורתופד ממנו והתלהב מכל התארים שתלויים לו על הקיר קיבלתי כאלה תשובות טיפשיות על בעיות שהיו לי. לדוג': יש לי קליקים במרפקים,בברכיים ובכתפיים.. "אתה מתאמן במכון?" "כן" "תפסיק!"
"אתה עושה סקוואט? זה מסוכן,תפסיק!" "קליקים זה סתם.. ואם בנוסף לקליקים יש לך כאבים תפסיק להרים משקולות".
אין עם מי לדבר וקשה למצוא אחד שבאמת אפשר יודע מה הוא מדבר ושאפשר לסמוך עליו.

• פותח/ת השרשור
עוד פעם , קשה לכם להבין שאת הכאבים אני מרגיש זו לא שום צורה של שרלטנות
ומשה אולי אני לא הבנתי אותו נכון וסתם הגעתי למסקנה של שחיקת סחוסים , כי חריקות בהנעת הפיקה נקרא שחיקה של הסחוסים או אני טועה?
ולא הבנתי מה הקטע של מה שרשמת , לא רציתי לשמוע את זה להיפך, בגלל זה שאלתי אם אני יכול להשאיר דדליפט בתוכנית למרות שכואב לי ואני מוכן לסבולאת הכאב זאת השאלה שלי לא מבין מה יצאת עליי ככה

אצל איזה אורטופד היית? אני אשאל אורטופד שאני מכיר על עניין הסחוס
למרות שאני יודע ממקור משפחתי שזה סתם חרטא והדרך היחידה הוא ניתוח כל שהוא

• פותח/ת השרשור
עוד פעם אני יגיד בפעם ה3 כנראה לא הבנתי אותו נכון ותגידו לי מזה אומר חריקות בהנעת הפיקה ורגישות וכאבים במישוש מעל אספקט הפנימי?
יש דברים שבאמצעות מישוש מגלים אולי סתם הגעתי לסחוסים קיצר זהו מזה אומר וזהו כי לא הבנתי אותו נכון וכנראה חריקות בהנעת הפיקה זה לא בדיוק שחיקת סחוסים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית