"אופנת אבקות החלבון"

הרבה דברים נכונים, זה באמת יכול לפגוע בכבד ובכליות במקרים ספציפיים של יותר מדי חלבון(והרבה מאוד ילדים מתלהבים קטנים באמת משתמשים ביותר מדי) בנוסף, באמת לא צריך חלבון אחרי פעילות אירובית כמו שהרבה נוהגים לחשוב.
אגב - למפונקים ששוקלים 60-70 מה אתם צריכים את זה? במקום להתווכח עם ההורים פשוט תאכלו טונה,חזה עוף,קוטג וגבינות וכל מה שיש בו ערכים דומים...

מחקרים?
מה זה יותר מדי חלבון?

לגבי הפגיעה בכבד ובכליות? אין לי מושג האמת אני זוכר שקראתי פה פעם שמשה רשם שזה יכול להשפיע מ 3-4 גרם חלבון לקילו, והרבה ילדים כן יגיעו לכמות הזו עם ההתלהבות שלהם..

"חלבונים אפשר להשיג מגבינות - ואפילו מבשר!" פשוט ליצן..
איך הוא בדיוק ליצן?, דווקא על הדבר הכי נורמאלי שאמרו בחרת להשמיץ? , החלבון הוא חלבון לכל דבר גם אם הוא נצרך מטונה מבשר ומכל מקור אמין אחר.

איך הוא בדיוק ליצן?, דווקא על הדבר הכי נורמאלי שאמרו בחרת להשמיץ? , החלבון הוא חלבון לכל דבר גם אם הוא נצרך מטונה מבשר ומכל מקור אמין אחר.
נכון מאד, אבל הטון שהוא אמר "אפילו בשר!" כאילו זה מפתיע או משהו, בבשר יש יותר חלבון מבגבינה.

עברית שפה קשה? תתמקד ב-"אפילו".

ואין שום דבר נכון בכתבה הזו.

rangarti

נניח שזה מזיק לכליות. אני מניח שמצב כזה יקרה ברגע שאדם יצרוך כמויות ענקיות של חלבון. מה ההבדל בין אבקה לבין עוף? וכמו שאמרתי, אבקת חלבון מתפרקת הרבה יותר בקלות מאשר בשר או סטייק לדוגמא. תחשוב אתה לבד מה דורש יותר אנרגיה מהגוף לפירוק.
ושוב, ממנת חלבון אחת של זה, אפילו 2 או 3 לא יקרה לך כלום.

rangarti

נניח שזה מזיק לכליות. אני מניח שמצב כזה יקרה ברגע שאדם יצרוך כמויות ענקיות של חלבון. מה ההבדל בין אבקה לבין עוף? וכמו שאמרתי, אבקת חלבון מתפרקת הרבה יותר בקלות מאשר בשר או סטייק לדוגמא. תחשוב אתה לבד מה דורש יותר אנרגיה מהגוף לפירוק.
ושוב, ממנת חלבון אחת של זה, אפילו 2 או 3 לא יקרה לך כלום.
צודק ב100%, תראה מה רשמתי לגבי כמויות - הקטע שרוב הנערים\ילדים והאנשים המתלהבים יקחו מזה כמויות מסיביות מההתלהבות לעומת עוף\טונה\גבינה\בשר\כל חלבון אחר שזה לא יקרה.
בקשר להתפרקות בקלות - אין לי מושג לגבי זה.
someone-אני לא מנסה לייפות כלום כי אני מסכים איתך שהכתבה חרא כמו רוב הכתבות על התחום איך שהתקשורת מציגה אותם.

נכון מאד, אבל הטון שהוא אמר "אפילו בשר!" כאילו זה מפתיע או משהו, בבשר יש יותר חלבון מבגבינה.
הכתבה הזאת לא מיועדת למפתחי גוף או "מתמידי פורומים" אלא מיועדת לקהל הרחב,ואם מצאו לנכון שעדיף לציין שגם בבשר יש חלבון אז למה לא? ,באמת שאני לא מבין מזה כלכך משנה...

הכתבה הזאת לא מיועדת למפתחי גוף או "מתמידי פורומים" אלא מיועדת לקהל הרחב,ואם מצאו לנכון שעדיף לציין שגם בבשר יש חלבון אז למה לא? ,באמת שאני לא מבין מזה כלכך משנה...
הוא התכוון לאיך שהציגו את זה, "אפילו" בבשר יש חלבון כאילו זה לא ברור מאליו ובשר זה פחממה או משהו.
זה ברור ל90 אחוז מהאוכלוסיה, וגם אם בוחרים לציין בכתבה תציינו מקורות חלבון, אבל לא בצורה טפשית.

חחח עוד בדיחה
רק מה אני צריך להתכונן לבלבולי מוח של ההורים שלי עכשיו, אין לי עצבים לזה

כבר עברתי את זה,
עד שאני אומר להם שהם מדברים בלי הוכחות ...
מולי אפשטיין הטמבל הזה ושאר ה"חברה המבינים בתזונה" מבלבלים שמה את השכל בלי הפסקה ואני רואה את התוכנית וחושב לעצמי איזה מפגרים....

הוא התכוון לאיך שהציגו את זה, "אפילו" בבשר יש חלבון כאילו זה לא ברור מאליו ובשר זה פחממה או משהו.
זה ברור ל90 אחוז מהאוכלוסיה, וגם אם בוחרים לציין בכתבה תציינו מקורות חלבון, אבל לא בצורה טפשית.
זה בדיוק למה שהתכוונתי בתגובה,וכמו שאמרתי זה היה שיקול שלהם,אולי האיש הזה חושב שרוב האנשים לא יודעים שבבשר יש חלבונים? זכותו:sarcastic:

ד"א איזה אדיוט אחד אמר שם שאבקת חלבון מיועדת לאנשים שרוצים להתאושש מהר,חשבתי שאין יותר טיפש מהמנהל חד"כ שלי:)

נערך לאחרונה:
תגידו, אין לכם משהו יותר מועיל לעשות בחיים?

אני אנסה לתת הסבר לחילוקי דעות בנוגע לאבקות איך שאני רואה את זה:
קיימים היום מחקרים שמצביעים שדיאטה עשירה בחלבון אינה מזיקה לכליות לאדם בריא.
מצד שני, בספרות הרפואית המקצועית ישנן מחלות אשר גורמות לעליה בריכוז החלבון בדם - מה שכן ֿידוע שפוגע בתפקודי הכליות. הגוף שלנו יודע לנצל את החלבון בדרכים שונות כך שלא כולו מסתובב חופשי בדם. רוב המחקרים שראיתי לא כל כך דיברו על כמויות חלבון של מפתחי גוף ועל זה כן צריך לתת את הדעת... (האמת שאם למישהו יש מחקר כזה אשמח לקרוא) יכול להיות שבכמויות מסוימות של חלבון (כמובן שלאו דווקא מאבקות) עשוי להווצר עומס על הכליות.

יש עשרות מחקרים כאלה. אתה מוזמן לפתוח את הפרוטאין בוק של לייל ולחפש שם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית