הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Extansion בגב במהלך דדליפ - למה?

System-f

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
אני כבר כמה שבועות לומד על התרגיל הזה על מנת שאני יוכל להתחיל לבצע אותו בעומסים גבוהים בבטחה, אין אף אחד אחר במכון שלי שמבצע תרגיל זה ואני בספק בכלל אם מישהו שם בכלל יודע מה זה.
בכל מקרה מהמעט שידוע לי מידע כללי וקורסים כאלה ואחרים, כאשר יש כוח דחיסתי או גזירתי על חוליות עמוד השדרה, רצוי שחוליות עמש יהיו במנח הטבעי שלהם, כי אז חלוקת הכוח על החוליות יהיה "אופטימלי" כי שטח הפנים בין החוליות לסחוסים שלהם הוא הגדול ביותר.
בהרבה מאוד מקומות באינטרנט שבהם מדברים על דדליפט ההדגשה על שמירת אקסטנשיין בגב במהלך התנועה כל הזמן חוזרת, אך עם מבצעים אקסטנשיין בגב - מקטינים את שטח הפנים בין החוליות לסחוסים ובהרכח העומס על חוליות עמש ג-ד-ל!
עכשיו אני קטונתי מלהתווכח עם מאמנים עתירי נסיון שמדריכים במשך עשרות שנים את המתאמנים שלהם לבצע דדליפט בעומסים גבוההים באחוזי פציעות מזעריות, בטוח יש סיבה לאקסטנשיין בגב אך הייתי רוצה לקבל הסבר טוב ופשוט מאדם שיודע ולא מאדם שחושב שיודע

אתה צריך להבדיל בין extension ל- hyperextension . הראשון זה המנח הטבעי של עמוד השדרה, השני זה פשיטת יתר בעמוד השדרה(הגב קעור יותר מאשר במנח הטבעי שלו) בדדליפט אתה רוצה שהגב יהיה במנח הטבעי-extension .

• פותח/ת השרשור
בספר שפורסם פה לפני כמה ימים ובעוד הרבה רפרנסים אחרים המחברים חוזרים ואומרים "יש להיכנס לעמדת מוצא בדדליפט כאשר האגן מסובב כלפי פנים וחזה מורם למעלה" - פעולה זאת תכניס את הגב שלך לאקסטנשיין, וזהו אינו המנח הטבעי של הגב, אפילו אני יודע זאת, המנח הטבעי של הגב הוא בעמידה אנטומית הוא כאשר האגן מסובב כלפי חוץ ויוצר את הכפיפה בחוליות הלומבריות (זה הסיבה שיש צורה של S)

לא .
תכנס לעמדת מוצא בדדליפט בלי לסובב אגן לפנים ולהוציא חזה - במצב כזה הגב שלך לא יהיה בנמח טבעי הוא יהיה ב flexion . בשביל להביא אותו למנח הטבעי אתה תצטרך להוציא חזה ולסובב אגן לפנים.
אני לא חושב שאתה מבין את ההגדרה אקסטנשן.
אקסטנשן- גם בגב ,גם בכתף, גם בירך זה אומר במצב של עמידה אנטומית.
אתה מדבר על הייפר אקסטנשין- לפשוט את הירך ,גב או כתף מעבר לעמידה אנטומית. (לפשוט מלשון פשיטה, פשיטה=אקסטנשן)

אתה לא רוצה להגיע למצב של היפר אקסטנשן, יהיו לך כאבי גב מהר מאוד.
בכל זאת אתה גם לא רוצה להגיע למצב של כפיפת גב כי תהיה לך פריצת דיסק.

אתה צריך להיות עם גב בצורה של אקסטנשן.
( שתדע שהצורה הטבעית של הגב זה עם S קטן.)

• פותח/ת השרשור
לי יש לורדוזה שטוחה יחסית אבל הגב שלי גמיש, עד עכשיו כשהייתי עושה דדליפט הייתי עושה אקטנשיין ענק לאורך כל הגב, הרבה יותר מהמנח הטבעי שלי. כדי שהמנח גב שלי יהיה כמו אצל אחרים אותם ראיתי עושים דדליפטים בסירטונים. אז ממה שהבנתי ממכם זה מיותר ולא רצוי?
ורק להקפיד כשאני נכנס לעמידת מוצא ובעת שאני מבצא את התרגיל שאני שומר על העקומת גב הטבעית שלי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית