ייעוץ התחלתי חיטוב היום צריך יעוץ

donofek

מושעה
222
1
נק' מוניטין:
14
222
1
אהלן התחלתי היום חיטוב
הנתונים שלי: גובה 181 משקל 83 אחוזי שומן משער בין 13-14
אני יודע שהאחוזים האלה די נמוכים אבל האחוזי שומן שלי יותר גבוהיים באיזור של הבטן והמותניים ואני מת להפטר מהם משהו כמו 16-17 שמה משהו שמציק לי ומת לשים לו סוף

אז ככה זה התפריט שלי, אין לי משקל בבית ככה שקצת קשה לי לחשב בידיוק גרמים ודברים בסגנון
בנוסף אני צריך עזרה עם החישוב של הערכים הסופיים
חלבונים:
קוטג' 3 אחוז
300 מל חלב
32 גרם אבקת חלבון
200 גרם חזה עוף
טונה במים
3 פרוסות פסטרמה
לפעמים חביתה / ביצים קשות מ3 ביצים

פחמימות:
6 פרוסות לחם קל
100 גרם אורז לבן

שומנים:
כף שמן זית
כף טחינה

שותה רק מים

אימונים 4 פעמים בשבוע חדר כושר ו120 דקות אירובי בשבוע

תמונות אני אצלם את עצמי מחר בבוקר ואעלה לפה
עצות לתפריט?

אין סיבה שנעשה עבורך את העבודה השחורה.
את הערכים הקלוריים אתה יכול לחשב בעזרת מחשבוני התזונה שיש ברשת.
את הצריכה הקלורית היומית שלך ניתן לחשב על פי נוסחה שנמצאת בפורטל "קילוגרם" ושם תמצא גם כמות הקלוריות שאתה צריך לאכול ביום.
אני בכלל ממליץ לעבור לתזונה דלת פחמימות/פליאו/פרימל ולשכוח מחישובים (כל עוד אתה בחיטוב).

• פותח/ת השרשור
אין סיבה שנעשה עבורך את העבודה השחורה.
את הערכים הקלוריים אתה יכול לחשב בעזרת מחשבוני התזונה שיש ברשת.
את הצריכה הקלורית היומית שלך ניתן לחשב על פי נוסחה שנמצאת בפורטל "קילוגרם" ושם תמצא גם כמות הקלוריות שאתה צריך לאכול ביום.
אני בכלל ממליץ לעבור לתזונה דלת פחמימות/פליאו/פרימל ולשכוח מחישובים (כל עוד אתה בחיטוב).
מה זה הדיאטות האלה אתה יכול לפרט קצת?
אני מתכנן איזה חודש וחצי להיות עם הדיאטה הזאת ואז עוד חודש עם rapid fat loss
כי אני עכשיו בלימודים ואין מצב אני על 0 פחמימה ביום אני צריך להיות מרוכז
מה זה פליאו פרימל?

• פותח/ת השרשור
תמונות..
76355862.jpg

38077389.jpg

37493272.jpg

אשמח לתגובות

מה ז"א לשכוח מחישובים?

מהניסיון האישי שלי (ושל עוד כמה אנשים), תזונה כזו תורמת לחיטוב, בלי צורך לחשב כמויות וקלוריות.
צריך להקפיד על התאמת המזון לכללים ואתה מסודר.
הערה לסיוג: יש מאכלים שתואמים לתפיסת פליאו/פרימל (בלי סוכר, עם שומנים בריאים) שיכולים לגרום להשמנה, אז צריך לשים לב כשאוכלים אותם, לדוגמה: פנקייקים, עוגיות וכד', שעשויים ממרכיבים "כשרים" לחלוטין אבל הם עתירי קלוריות.

מהניסיון האישי שלי (ושל עוד כמה אנשים), תזונה כזו תורמת לחיטוב, בלי צורך לחשב כמויות וקלוריות.
צריך להקפיד על התאמת המזון לכללים ואתה מסודר.
הערה לסיוג: יש מאכלים שתואמים לתפיסת פליאו/פרימל (בלי סוכר, עם שומנים בריאים) שיכולים לגרום להשמנה, אז צריך לשים לב כשאוכלים אותם, לדוגמה: פנקייקים, עוגיות וכד', שעשויים ממרכיבים "כשרים" לחלוטין אבל הם עתירי קלוריות.

איך זה מסתדר עם העניין של RMR ואכילה במאזן קלורי חיובי? איך עדיין אפשר להוריד במשקל?

איך זה מסתדר עם העניין של RMR ואכילה במאזן קלורי חיובי? איך עדיין אפשר להוריד במשקל?

אני לא יודע להסביר את זה, קטונתי, אבל אנסה:
הסבר אחד הוא שבתזונה כזו מתמלאים יחסית מהר.
הסבר נוסף הוא שהגוף מסתדר הרבה יותר טוב עם שומנים וחלבונים מאשר עם פחמימות.

אני לא יודע להסביר את זה, קטונתי, אבל אנסה:
הסבר אחד הוא שבתזונה כזו מתמלאים יחסית מהר.
הסבר נוסף הוא שהגוף מסתדר הרבה יותר טוב עם שומנים וחלבונים מאשר עם פחמימות.
ההסבר הוא שאין לזה הסבר וזה אחלה גימיק, אבל בשטח הוא לא עובד.
Calories in VS out
this is all the story

כמובן שאם מגיעים ל % שומן נמוך (12% ומטה), הכללים והמשחקים של הגנטיקה מתחילים להיות משמעותיים אבל עד אז כל מה שתעשה יוריד אותך במשקל כל עוד תתמיד בגירעון קלורי שלילי.

Calories in VS out
this is all the story

כמובן שאם מגיעים ל % שומן נמוך (12% ומטה), הכללים והמשחקים של הגנטיקה מתחילים להיות משמעותיים אבל עד אז כל מה שתעשה יוריד אותך במשקל כל עוד תתמיד בגירעון קלורי שלילי.

שכחתי לכתוב ש"משה בטח יגיד שהכל שטויות" 😃

בכל אופן, אני מוצא שלי זה יותר קל לאכול בצורה הזו, כשצריך לרדת במשקל. בקרוב, כשאחזור להתאמן (אני מקווה שעוד היום) וארצה לאכול כדי להוסיף מסה ולהתחזק, אדע איך זה עובד במקרה כזה.

Calories in VS out
this is all the story

אם זה אחלה גימיק אבל בשטח לא באמת עובד, מדוע במחקרים שמשווים בין דיאטות דלות שומן וקלוריות לדיאטת אטקינס למשל, הדבר היחידי שהנבדקים בדיאטת אטקינס צריכים להגביל זה פחמימות והם מקבלים הוראה לאכול עד שהם מלאים לעומת הנבדקים בדיאטה השניה שאוכלים לפי כמות קלוריות מחושבת מראש וכו'.
ובתוצאות הירידה במשקל שווה או או יתרון לאטקינס.

אם זה אחלה גימיק אבל בשטח לא באמת עובד, מדוע במחקרים שמשווים בין דיאטות דלות שומן וקלוריות לדיאטת אטקינס למשל, הדבר היחידי שהנבדקים בדיאטת אטקינס צריכים להגביל זה פחמימות והם מקבלים הוראה לאכול עד שהם מלאים לעומת הנבדקים בדיאטה השניה שאוכלים לפי כמות קלוריות מחושבת מראש וכו'.
ובתוצאות הירידה במשקל שווה או או יתרון לאטקינס.
כי:
1. חלבון משביע הרבה יותר מפחמימות, נסה לאכול פעם 100 גרם פחמימה ו 100 גרם חלבון, בזמנים שונים וראה מה יותר משביע
2. משקל זה לא פרמטר בר בדיקה, כי הוא מורכב ממסה רזה, נוזלים, ושומן. בדיאטות כמו אטקינס יורדים הרבה בנוזלים כי לא אוכלים פחמימות
3. כל מחקר בלי בקרה קלורית זה מחקר קרקס

כי:
1. חלבון משביע הרבה יותר מפחמימות, נסה לאכול פעם 100 גרם פחמימה ו 100 גרם חלבון, בזמנים שונים וראה מה יותר משביע
2. משקל זה לא פרמטר בר בדיקה, כי הוא מורכב ממסה רזה, נוזלים, ושומן. בדיאטות כמו אטקינס יורדים הרבה בנוזלים כי לא אוכלים פחמימות
3. כל מחקר בלי בקרה קלורית זה מחקר קרקס

1.אוקי אז למה הגימיק הזה לא באמת עובד בשטח לטענתך?
2.הסבר אפשרי , אבל עדיין לא מוכיח שמדובר בגימיק שלא עובד בשטח
3.את מי מעניין בקרה קלורית? זה בדיוק מה שמשווים בקרה קלורית לעומת בקרת פחמימות- מה יקרה שתשלח הבייתה בנאדם עם דיאטת אטקינס לעומת עם תפריט מתזונאית.
(ברור שמחקר עם בקרה קלורית יהיה מעניין בנסיבות אחרות)

1. מה הקשר בין אטקינס לפלאו? כל עוד תהיה במאזן קלורי שלילי = אתה תרד במשקל. אטקינס לרוב יוביל אותך להיות במאזן קלורי שלילי כי אתה תאכל 300 גרם חלבון נגיד 400 גרם חלבון זה 1600 קל' עוד 400 קל' שומן מה יוצא?
2. אין פה תאוריות, יש פה עובדות. תאכל פחות ממה שהגוף שלך דורש = תרד במשקל, תאכל יותר = תעלה במשקל, תאכל בדיוק לא תעלה ולא תרד במשקל, זה פשוט כמו שזה נשמע, לפחות עד שאתה מגיע ל % שומן נמוך ששם אתה במלחמה מול הגנטיקה של עצמך.
3. תהיה בריא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית