עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מבחינה תאורטית לאחר שאתה מרוקן גליקוגן מהשריר ועושה העמסת פחמימות הגליקוגן עולה בצורה משמעותית יותר ממה שהיה בעוד שבשריר שלא רוקנת את כל הגליקוגן אין שינוי משמעותי.מעניין האימתי, הניחוש שלי שזה מעכב את העליה בגליקוג'נסיס ואולי בסינטזת דה נובו ,עד כמה שהיא רלוונטית לעניין אם בכלל. כך שהמאגרים מתרוקנים לאט יותר ,פועל יוצא שאתה ממשיך לשרוף יותר שומן והמאגרים נשארים מלאים יותר ליותר זמן... יכול להיות שזה ניחוש גרוע אבל על מה זה עוד יכול להשפיע?
קשה מאוד לרוקן את הגליקוגן לגמרי , וגם במצבי תחרות חלק מהמתחרים לא מגיעים למצב של ריקון טוטאלי , סה"כ גליקוגן מתפרס על כל שרירי השלד ויכול להיות שלדוגמא ישאר לך גליקוגן מרובה בחלק גוף התחתון יותר מאשר העליון ולהפך.מבחינה תאורטית לאחר שאתה מרוקן גליקוגן מהשריר ועושה העמסת פחמימות הגליקוגן עולה בצורה משמעותית יותר ממה שהיה בעוד שבשריר שלא רוקנת את כל הגליקוגן אין שינוי משמעותי.
אבל מעשית זה שווה משהו?
אבל אין להעמסה שום יתרון מבחינת גליקוגן בלי לרוקן אותו כלומר השיפור הוא אפסי אם קיים בכלל.קשה מאוד לרוקן את הגליקוגן לגמרי , וגם במצבי תחרות חלק מהמתחרים לא מגיעים למצב של ריקון טוטאלי , סה"כ גליקוגן מתפרס על כל שרירי השלד ויכול להיות שלדוגמא ישאר לך גליקוגן מרובה בחלק גוף התחתון יותר מאשר העליון ולהפך.
אימוני דילול גליקוגן יכולים להיות יעילים בסוגי דיאטות מסויימות , במצב מאוזן לא הייתי הולך על השיטה כי אני לא רואה בה יעול.
במצבים של קארב סייקלינג , UD2 ושאר המוזרים , העניין יכול להביא יתרון קל אך לא משמעותי במיוחד לקראת העמסה , אם זה באיבוד שומן , העמסה יעילה או טובה יותר (השאלה כמה היא שאלת המיליון) , ובסה"כ זה באמת סבל שלדעתי פוגע מאוד בהתאוששות וסתם מעמיס על הנפש (FBW 3X15 פעמיים באותו האימון , קצת יותר מדי..).
בכל מקרה אין צורך לפני דעתי , פשוט תעסה את העמסה , בקרוב יעלה מאמר על העמסות פחממות מפורט ביותר ואפילו המלצות למזונות ✌️
זה מה שאני רוצה לדעת:)אז כמו שאמרתי , תלוי בסוג הדיאטה .. , אתה נמצא בדיאטות שמאוד דלות בפחממות זה יכול להועיל , באיזשהיא צורה לא יודע אבל מה היעילות שתיהיה לה ביחס לתוצאה.
המלצה אישית , לא לעשות למתאמן החובבן שלא רוצה לעלות על במה.
מבחינה תאורטית לאחר שאתה מרוקן גליקוגן מהשריר ועושה העמסת פחמימות הגליקוגן עולה בצורה משמעותית יותר ממה שהיה בעוד שבשריר שלא רוקנת את כל הגליקוגן אין שינוי משמעותי.
אבל מעשית זה שווה משהו?
לפני העמסות בחיטוב יש כאלה שממליצים לעשות אימון לריקון גליקוגן מהשריר , מה שנישמע מאוד הגיוני ונכון כי לאחר דבר כזה רמות הגליקוגן בשריר גבוהות יותר מהרגיל השאלה עד כמה זה בתאכלס מועיל ושווה את הסבל?