הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון POWER JERK VS SPLIT JERK

• פותח/ת השרשור תום
  • פורסם בתאריך

תום

משתמש פעיל
320
0
נק' מוניטין:
2,608
320
0
מישהו נתקל ברשת אולי בכתבות על ההבדל המכני בין שני הסגנונות,לאיזה מבנה גוף/כוח/גמישות עדיף לעשות מה.

כל מה שאני מצאתי אחרי חיפוש בגוגל זה כמה דיונים הזויים בפורומים של קרוספיט בעיקר, ולא כתבה טובה של משקולן או מישהו בעניין

תודה לעוזרים.

מניסיון הsplit יותר טוב כי אפשר להרים איתו יותר משקלים והוא גם יותר יציב.
בsplit אתה יכול לתפוס את המוט יותר נמוך מה שיותר קשה בpower, אלה אם כן אתה עושה כמו הסינים ויורד לsquat.
הsplit יותר בעייתי מבחינת טכניקה כי המיקום של הרגליים מאד חשוב ולוקח זה ללמוד את זה אבל התנועה של הדחיפה היא אותו הדבר ההבדל היחיד ביניהם זה המיקום של הרגליים, או בשפה אחרת איך שאתה תופס את המוט.

זה ת'אמת מעניין גם אותי הנושא הזה

זכור לי מאליפות אירופה ואליפות העולם ב WL
שחלק עשו ספליט.. הרב למעשה
וחלק עשו פאוור ג'רק ... אם אני זוכר טוב בעיקר הסינים והרוסים

זה ת'אמת מעניין גם אותי הנושא הזה

זכור לי מאליפות אירופה ואליפות העולם ב WL
שחלק עשו ספליט.. הרב למעשה
וחלק עשו פאוור ג'רק ... אם אני זוכר טוב בעיקר הסינים והרוסים
אני גם שאלתי את זה אז באשכול שפתחתי על האליפות. ואף אחד לא ענה :(

• פותח/ת השרשור
מניסיון הsplit יותר טוב כי אפשר להרים איתו יותר משקלים והוא גם יותר יציב.
בsplit אתה יכול לתפוס את המוט יותר נמוך מה שיותר קשה בpower, אלה אם כן אתה עושה כמו הסינים ויורד לsquat.
הsplit יותר בעייתי מבחינת טכניקה כי המיקום של הרגליים מאד חשוב ולוקח זה ללמוד את זה אבל התנועה של הדחיפה היא אותו הדבר ההבדל היחיד ביניהם זה המיקום של הרגליים, או בשפה אחרת איך שאתה תופס את המוט.

ממה שאני מבין זה ככה

בפאוור ג'רק הבעייה שיש עומס גדול מאוד על הגב התחתון ולכן הרוב מעדיפים ספליט
היתרון שלו שברגע שאתה יורד נמוך ולא חייב כמו הסינים,אפשר גם כמו דימאס האגדי הדרך שהמוט עובר בשביל להיות מעל הראש היא קצרה ומהירה יותר .

בכל מקרה, מה צריך לשים לב לגבי המיקום של הרגליים? זה לא משהו שבא טבעי? רגל קדימה ורגל אחורה? הדבר שכן צריך לשים לב אליו שהגוף תמיד יהיה קדימה ולא לשמוט אותו לכיוון למטה..אם הבנת את התיאור שלי..

המיקום של הרגליים חשוב ליציבות שלך. בדרך כלל הבעיה היא לשלוח את הרגל הקידמית מספיק קדימה, אבל זה לא דברים שאפשר להסביר בפורום אתה צריך לראות בעיניים.

בקשר לאלה שחלק עושים ספילט וחלק פאוור יכולה להיות סיבה שככה הם התרגלו לדחוק מאז שהם התחילו להתאמן וברגע שהוא התבגר זה כבר כמעט בלתי אפשרי לשנות לו את הטכניקה. אם יש לך שאלות יותר ספציפיות אני מציע לך לשאול את יאיר.

מישהו יכול להסביר למה אתם מתכונים ?
אני לא משתמש בדרך כלל במושגים האלה..
הכוונה למספריים ושוונג ?

נערך לאחרונה:
דרכסלר מדבר על ההבדלים בספר שלו, הוא אומר שאצל רוב המשקולנים הפאוור ג'רק (שוונג) יהווה בין 80-95% מהספליט (מספריים), אצל אחוז קטן מהמשקולנים הפאוור ג'רק יהווה 100% או אפילו יותר מהספליט.
בד''כ מאמן קובע את סוג הדחיקה שלך ואיך היא תיראה ע''פ מבנה הגוף ומה שמתאים לך.

הדיפ והדרייב זהים בשתי הדחיקות, ההבדל הוא לאן הרגליים הולכות אחריי זה.

• פותח/ת השרשור
דרכסלר מדבר על ההבדלים בספר שלו, הוא אומר שאצל רוב המשקולנים הפאוור ג'רק (שוונג) יהווה בין 80-95% מהספליט (מספריים), אצל אחוז קטן מהמשקולנים הפאוור ג'רק יהווה 100% או אפילו יותר מהספליט.
בד''כ מאמן קובע את סוג הדחיקה שלך ואיך היא תיראה ע''פ מבנה הגוף ומה שמתאים לך.

הדיפ והדרייב זהים בשתי הדחיקות, ההבדל הוא לאן הרגליים הולכות אחריי זה.

מה השם של הספר?
תודהה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית