הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בגרות מלאה

אחי אל תפסיק להתאמן בחיים!!! מה יתן לך 5 יח' מתמטיקה אם אין לך 150 קילו סקוואט?

מובן מאליו.

אני מציע לך לתפוס את עצמך בידיים, 3 יחידות זה כמו לפתור פאזל 10 חלקים.
בית ספר זה התקופה הכי קלה בחיים ברוב הבחינות.
קשה לך לתפוס כמה קל לך עכשיו וכמה זמן חופשי יש לך זאת הבעיה, יש דברים שמבינים רק בידעבד.

בתור בן אדם שגם לומד מטמטיקה 5 יחידות מחשבים 5 יחידות ופיזיקה 5 יחידות וגם רוסית 5 יחידות+עושה פסיכומטרי ומתאמן 4 פעמים בשבוע+5 פעמים בשבוע אירובי אני יכול להגיד לך שאין לך פשוט רצון ללמוד וזהו אם הייתה רוצה ללמוד באמת הייתה לומד עד השעה שצריך ואם אתה רוצה מטמטיקה הגישה שלי הייתה תמיד רק להבין את הבסיס וזהו אם יש לך בסיס אתה יודע הכל

חוסר זמן בגלל אימונים ואוכל זה התירוץ הכי גרוע ששמעתי בחיים. זו אמנם קלישה, אבל אין דבר כזה "אין לי זמן", יש סדר עדיפויות.

• פותח/ת השרשור
כרגע,
להתאמן יותר חשוב לי, זתומרת לא יותר חשוב אני פשוט יותר אוהב את זה אז זה מה שאני משקיע בו.
כמובן שיש לי זמן פנוי אבל הוא למנוחה וגם יש לי כל מיני דברים לעשות שהם לא קשורים לאכילה,להתאמן ולישון...
אני אבדוק מה אני יכול לעשות לגבי מתמטיקה..
היסטוריה עברתי בקושי אבל עברתי... כל עוד עברתי בגרות בהיסטוריה ואני נגיד למשל רוצה ללמוד הנדסה סתם נגיד.... אז הם ייקחו מישהו שיש לו 80 בהיסטוריה ולי יש 57, אבל איך זה קשור להנדסה.. איך הוא מהנדס יותר טוב ממני אם הוא יודע יותר טוב היסטוריה?

כרגע,
להתאמן יותר חשוב לי, זתומרת לא יותר חשוב אני פשוט יותר אוהב את זה אז זה מה שאני משקיע בו.
כמובן שיש לי זמן פנוי אבל הוא למנוחה וגם יש לי כל מיני דברים לעשות שהם לא קשורים לאכילה,להתאמן ולישון...
היסטוריה עברתי בקושי אבל עברתי... כל עוד עברתי בגרות בהיסטוריה ואני נגיד למשל רוצה ללמוד הנדסה סתם נגיד.... אז הם ייקחו מישהו שיש לו 80 בהיסטוריה ולי יש 57, אבל איך זה קשור להנדסה.. איך הוא מהנדס יותר טוב ממני אם הוא יודע יותר טוב היסטוריה?

הם יקחו מישהו שהממוצע המצטבר שלו טוב משלך, היסטוריה תורמת לממוצע המצטבר
מתמטיקה תורמת יותר אם אתה רוצה ללמוד הנדסה

מציע לך למצוא מורה פרטי טוב למתמטיקה ולברר איתו את כל הפרטים הרלבנטיים
מעבר לכמה זה יעלה לך, אם הוא מורה טוב הוא גם יעריך את הפוטנציאל שלך, את כמות השעות השבועיות שאתה צריך ללמוד איתו וללמוד לבד על מנת להשיג את ציון המטרה שלך וכו'

אחרי זה יהיה לך את כל המידע שדרוש כדי להחליט אם זה משהו ששווה לך להשקיע בו

כרגע,
לימודים באוניברסיטה תלויים בפסיכומטרי שלך + ממוצע הכללי של הבגרויות שלך ולא ממוצע של משהו מסויים.
אבל בוא נגיד שמי שקיבל 80 בהיסטוריה, יש לו סיכוי טוב יותר לקבל ממוצע גבוה יותר ביחס לשאר המקצועות אם ילך יש 57.
להנדסה תתחיל לכוון לממוצע בגרויות של 95-100 ומעלה (כולל בונוסים, לדוגמה 5 יח' מתמטיקה זה 25 נק' בונוס ו4 יח' מתמטיקה זה 12.5 נק' בונוס, בהנחה שקיבלת מעל 70 או משהו כזה, כנ"ל לפיזיקה וכל מה שיש לו 4 או 5 יח', על 3 יח' אתה לא מקבל שום בונוס) עם פסיכומטרי של 700 ומשהו.

בלי קשר לאשכול, כל הקטע של בגרויות ופסיכומטרי ממש לא הכרחיים לקיום, באמת זאת מערכת לא נחוצה בשיט.

זה תלוי מה אתה רוצה ללמוד
אין בעיה לשפר אחרי צבא והרבה אנשים משפרים גם אם יש להם ממוצע בגרויות גבוה
אם אתה רוצה להיות מורה לספורט וללמוד בויגייט הדרישות נמוכות
הנדסה גם הדרישות משתנות בהתאם למוסד בו אתה רוצה ללמוד.

אחי עזוב אותך לימודים. מה זה לימודים ביחס להתאמן?!?! ברור שעדיף להתאמן!

• פותח/ת השרשור
אחי עזוב אותך לימודים. מה זה לימודים ביחס להתאמן?!?! ברור שעדיף להתאמן!

אני לא בגילך, ברור שבגילך יותר חשוב ללמוד..
אני עוד צעיר....

---------- התגובה התווספה ב 15:57 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:54 ----------

בלי קשר לאשכול, כל הקטע של בגרויות ופסיכומטרי ממש לא הכרחיים לקיום, באמת זאת מערכת לא נחוצה בשיט.

אז מה אתה אומר?
שכדאי להגיע ולהיות משהו שאפשר להרוויח ממנו לא חייבים לצאת עם בגרות מלאה?

לא, כמובן שאם אתה גר בישראל אז עדיף שיהיה לך אותם.
אני מדבר על המערכת עצמה, שהיא מפגרת.

• פותח/ת השרשור
המורה שלי למתמטיקה אמרה לי שגם אם אני לא אשלים, זה לא כזה נורא.
היא אמרה שהבן שלה לא רק שאין לו מתמטיקה , אין לו ספרות ולשון והוא התקבל להנדסה, עשה שמה איזה מישהו ועכשיו קולנוע, אם יש דבר כזה הנדסה של קולנוע כנראה שהוא שמה אבל באתי להגיד שבלי כל הבגרויות החסרות שלו הוא הצליח להתקבל ללימודים, אז למה עושים מזה כזה ביג דיל אם אתה ביל תעודת בגרות כי זה לא עניין של חיים ומוות כמו שאני תפסתי את זה בהתחלה, שאם לא יהיה לי תעודת בגרות מסכנה אז לא ייקחו אותי לשום לימודים ואני יהיה כלום בחחיים וירוויח כלום

המורה שלי למתמטיקה אמרה לי שגם אם אני לא אשלים, זה לא כזה נורא.
היא אמרה שהבן שלה לא רק שאין לו מתמטיקה , אין לו ספרות ולשון והוא התקבל להנדסה, עשה שמה איזה מישהו ועכשיו קולנוע, אם יש דבר כזה הנדסה של קולנוע כנראה שהוא שמה אבל באתי להגיד שבלי כל הבגרויות החסרות שלו הוא הצליח להתקבל ללימודים, אז למה עושים מזה כזה ביג דיל אם אתה ביל תעודת בגרות כי זה לא עניין של חיים ומוות כמו שאני תפסתי את זה בהתחלה, שאם לא יהיה לי תעודת בגרות מסכנה אז לא ייקחו אותי לשום לימודים ואני יהיה כלום בחחיים וירוויח כלום

יש כאלה ויש כאלה
חבר טוב של חבר שלי הוא סמנכ"ל דלק מוטורס ואין לו תעודת בגרות

יש אנשים שמצליחים בחיים עפ"י אמות המידה המקובלות ללא תעודת בגרות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית