הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה ברכישת מולטי ויטמין

Reflect

משתמש משקיע
2,114
1
נק' מוניטין:
966
2,114
1
קודם כל, עשיתי חיפוש מעמיק בפורום וקראתי המון, ככה שזה לא סתם נושא ואני באמת צריך יעוץ אישי בשבילי.

אני כמעט ולא אוכל ירקות ופירות ביום יום. זה גרוע אני יודע, אבל פשוט לא יוצא לי, נדיר שאני אוכל ירק או שתיים ביום, לכן אני מרגיש שהתוספים הללו חשובים לי מאוד.

הבנתי מפוסטים של משה ו-EMZ שהמולטי ויטמין שנותן הכי הרבה תמורה הוא של Twinlab, ואני מתכוון לקנות אותו, אבל יש לי כמה שאלות שאשמח אם תוכלו לענות עליהם:

1. הבנתי שעם Twinlab צריך לתסף גם בויטמין D, מגנזיום וסידן, האם זה נכון? אם כן, האם יש המלצה לחברה מסוימת שהולכת טוב עם המולטי ויטמין הזה? או פשוט חברה טובה לתיסופים הללו?
2. חוץ מויטמין D, מגנזיום וסידן, לא ראיתי שמזכירים תיסוף של ויטמין C, אבל קראתי במאמר של "דיאטת כסאח" בפורטל שככלל רוב התוספים לא מגיעים עם רמות גבוהות של C, האם יש לתסף גם בו במקרה שלי?
3. האם יש צורך לתסף גם באומגה 3/6/9? אם כן, אשמח להמלצה על חברה טובה.
4. האם יש חשיבות ללקיחת התוספים עם אוכל?
5. מה ההמלצות צריכה ליום של הויטמינים? בולעים את כל הסוגים כל פעם, 3 פעמים ביום? אני נמצא בדיאטת IF, האם המלצת הצריכה משתנה בגלל זה? או שאני אמור לקחת אותם גם בזמן צום?
6. לפי אחד הפוסטים של MOONLight : http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=225000&postcount=2
הוא טען שרק 3% מהויטמינים האוראליים נספגים, האם יש אמת בדבר?

אני מתכוון לקנות מחו"ל (ויטה קקה), אז אין בעיה בחברות שלא נמכרות בארץ.

סורי על החפירה,
EMZ רק אל תתהפך עלי :(

תודה שבת שלום 😃

• פותח/ת השרשור
מצטער משה, חשבתי שזה לגיטימי לשאול שאלות על המוצר. אין לי אינטרס לקדם את ויטה מבחינת מכירות, אני לא עובד שמה ואין לי קשר אליהם.

EMZ אני פשוט מבולבל מכל הויטמינים והמינונים, הבנתי עכשיו למה התכוונת עם ה-D.

2 שאלות אחרונות:
- אפשר לחתוך את הכדורי D? אני לא רוצה להגיע לעודף D יחד עם הכדורי סידן המשולבים.
- זה הנזק שכולם יוצאים איתו בקנייה של ויטמינים? זה המון כסף.

זה לא משנה מתי תקח D. פשוט תגיע לצריכה יומית של 1000-2000 סך הכל. אתה יכול לקחת הכל ביחד.
ולא יודע. כל אחד והקניה שלו.
IU זה יחידות בנלאומיות.

מצטער משה, חשבתי שזה לגיטימי לשאול שאלות על המוצר. אין לי אינטרס לקדם את ויטה מבחינת מכירות, אני לא עובד שמה ואין לי קשר אליהם.

EMZ אני פשוט מבולבל מכל הויטמינים והמינונים, הבנתי עכשיו למה התכוונת עם ה-D.

2 שאלות אחרונות:
- אפשר לחתוך את הכדורי D? אני לא רוצה להגיע לעודף D יחד עם הכדורי סידן המשולבים.
- זה הנזק שכולם יוצאים איתו בקנייה של ויטמינים? זה המון כסף.

למה לא לקנות פשוט סידן בלי הD? ואתה לא יכול לחתוך אלו שהבאת כי זה קפסולות (הD).

תחפש עוד חברות, יכול להיות שיהיה אותם דברים ביותר זול מNSI. וקח בחשבון שהD לדוגמא יחזיק לך המון זמן. ואתה יכול לוותר על הC גם.

אגב ראיתי שכתבת קודם 2 כדורים של מגזיום, לא הבנתי בדיוק אם 400 שכתוב בתמונה זה כל כדור, אבל מספיק 400 מג' מגנזיום ליום.

אפשר לקחת גם 8000. הכל תלוי ברמות בדם, בכמה הבנאדם סופג, איך כל מעגל PTH-סידן-ויטמין D-קלציטונין עובד וכמה הוא נחשף לשמש.

עוד לא ראיתי עדויות לכך 10000IU יכול להביא להרעלה, אז לא הייתי טורח ללכת לעשות בדיקות בשביל 4000IU.

• פותח/ת השרשור
למה לא לקנות פשוט סידן בלי הD? ואתה לא יכול לחתוך אלו שהבאת כי זה קפסולות (הD).

תחפש עוד חברות, יכול להיות שיהיה אותם דברים ביותר זול מNSI. וקח בחשבון שהD לדוגמא יחזיק לך המון זמן. ואתה יכול לוותר על הC גם.

אגב ראיתי שכתבת קודם 2 כדורים של מגזיום, לא הבנתי בדיוק אם 400 שכתוב בתמונה זה כל כדור, אבל מספיק 400 מג' מגנזיום ליום.
אני מחפש כבר שעות סידן סיטראט מבודד ואין!! או שדוחפים לך מגנזיום אוקסייד מסריח או שזה מגיע עם D אבל פשוט אין לאף חברה סידן סיטראט לבד אני מתחרפן...

ולוותר לגמרי על ה-C? אפילו לא בגירסא הבסיסית שלו?
ו-400 מ"ג מגנזיום מתייחסים למנה (2 קפסולות), ובכלל - מאיפה אתם יודעים את התצרוכת המספיקה לכל ויטמין? אתם יכולים להפנות אותי לטבלה או אתר שאני אוכל ללכת לפיו?
זה נורא מבלבל כי יש ויטמינים שרשום 100% תצרוכת יומית ואתם אומרים שזה בסדר, ומצד שני למשל ויטמין C או D אני אמור לצרוך בכמויות של 500%-1600%,
אז לפי מה יודעים?

נראה לי שעדיף שתיסגר על עצמך קודם לפני שאתה פותח אשכולות עם שימוש בכל מיני ''פירצות'' בכללים של הפורום
קח מולטי וזהו מה אתה מסתבך פה עם כל הבית מרקחת הזה

• פותח/ת השרשור
נראה לי שעדיף שתיסגר על עצמך קודם לפני שאתה פותח אשכולות עם שימוש בכל מיני ''פירצות'' בכללים של הפורום
קח מולטי וזהו מה אתה מסתבך פה עם כל הבית מרקחת הזה
עשית ממני קרימינל. כשאני מריץ חיפוש פה בפורום על שמות של תוספים כל בנאדם שני מפרסם פה לינק לאתר. אבל ביקשתם ולקחתי לתשומת ליבי, אני לא אזכיר את האתר הזה יותר.

ביצעתי כבר את ההזמנה.
vitamins.jpg

תודה כולם.

עוד לא ראיתי עדויות לכך 10000IU יכול להביא להרעלה, אז לא הייתי טורח ללכת לעשות בדיקות בשביל 4000IU.
מסכים איתך. אבל אם לבנאדם יש בעיה במסלול הפיזיולוגי זה כבר הופכת לבעיה. ולכן לא הייתי רוצה להמליץ סתם בלי להכיר אותו. זה לא שאני חושב שזו מנה מוגזמת לאדם בריא.

אני מחפש כבר שעות סידן סיטראט מבודד ואין!! או שדוחפים לך מגנזיום אוקסייד מסריח או שזה מגיע עם D אבל פשוט אין לאף חברה סידן סיטראט לבד אני מתחרפן...

ולוותר לגמרי על ה-C? אפילו לא בגירסא הבסיסית שלו?
ו-400 מ"ג מגנזיום מתייחסים למנה (2 קפסולות), ובכלל - מאיפה אתם יודעים את התצרוכת המספיקה לכל ויטמין? אתם יכולים להפנות אותי לטבלה או אתר שאני אוכל ללכת לפיו?
זה נורא מבלבל כי יש ויטמינים שרשום 100% תצרוכת יומית ואתם אומרים שזה בסדר, ומצד שני למשל ויטמין C או D אני אמור לצרוך בכמויות של 500%-1600%,
אז לפי מה יודעים?
אני לא מבין מה אתה מסתבך. אז תקנה עם מגנזיום או D. מה הבעיה פה?!
C תקח לפי ראות עינייך והכסף.

Am J Clin Nutr. 2008 Mar;87(3):688-91.Click here to read Links
Pharmacokinetics of a single, large dose of cholecalciferol.
Ilahi M, Armas LA, Heaney RP.

Creighton University Medical Center, Omaha, NE 68131, USA.

BACKGROUND: There is much interest in dosing vitamin D intermittently for patient convenience and long-term adherence. OBJECTIVE: The objective was to characterize the time course and response of 25-hydroxyvitamin D (calcidiol) to a large oral dose of cholecalciferol. DESIGN: One group (30 subjects) was supplemented with a single oral dose of 100,000 IU cholecalciferol. A second group (10 subjects) served as a control group to assess the seasonal change of calcidiol. Serum calcidiol concentrations were followed for 4 mo. The subjects were healthy with limited sun exposure (<10 h/wk) and milk consumption (<0.47 L daily). We excluded subjects with granulomatous conditions, liver disease, kidney disease, or diabetes and subjects taking anticonvulsants, barbiturates, or steroids. RESULTS: Serum calcidiol rose promptly after cholecalciferol dosing from a mean (+/-SD) baseline of 27.1 +/- 7.7 ng/mL to a concentration maximum of 42.0 +/- 9.1 ng/mL. Seven percent of the supplemented cohort failed to achieve 32.1 ng/mL at any time point. The highest achieved concentration in any subject was 64.2 ng/mL. The control group had a nonsignificant change from baseline of -0.72 +/- 0.80 ng/mL during 4 mo. CONCLUSIONS: Cholecalciferol (100,000 IU) is a safe, effective, and simple way to increase calcidiol concentrations. The dosing interval should be < or =2 mo to ensure continuous serum calcidiol concentrations above baseline. This trial was registered at www.clinicaltrials.gov as #NCT00473239.

Rev Rhum Mal Osteoartic. 1990 Nov;57(11):809-13.Links
[Vitamin D supplementation in institutionalized elderly. Effects of vitamin D3 (100,000 IU) orally administered every 3 months on serum levels of 25-hydroxyvitamin D]
[Article in French]

Zeghoud F, Jardel A, Garabedian M, Salvatore R, Moulias R.

C.N.R.S. URA 583, Université Paris V, Hôpital Necker, Paris.

A clinical trial carried out during the autumn/winter season in 46 institutionalized elderly subjects (35 women, 11 men) (group mean age = 83 +/- 2 years) revealed a severe deficiency in vitamin D in these subjects (25-hydroxyvitamin D level less than or equal to 3 ng/ml). After oral administration of 100,000 IU of vitamin D3, an increase in 25-hydroxyvitamin D levels above the 10 ng/ml threshold was observed and maintained for three months. A second dose, administered after 3 months, made it possible to sustain this level. No sign of toxicity was detected, notably no trace of hypercalcemia. In contrast, no change in the deficit (25-hydroxyvitamin D level less than or equal to 3 ng/ml) was seen in the placebo population. Three-monthly administration of the moderate dosage of 100,000 IU of vitamin D3 all year round would offer a simple, effective and risk-free system to counteract vitamin D deficiency in the elderly and of preventing the risk of osteomalacia, thus reducing the incidence of fractures.​
...

אתה רואה איפה אמרתי שאסור?
רק סייגתי את זה בדיוק כמו שהם סייגו במחקר.
The subjects were healthy with limited sun exposure (<10 h/wk) and milk consumption
נראה כאילו מכניסים לי מילים לפה שאני נגד ויטמין D כאשר אני הכי פרו D שיש בפורום נראה לי. 😃

1. זה תלוי בצריכת הויטמינים/מינרלים. אם אתה לא צורך מספיק, כדאי לתסף במיוחד אם אתה מתאמן. אם אתה לא נמצא מספיק זמן בשמש- מומלץ מאוד D. אני אישית לא רואה שמש כמעט ולא אוכל חלב אז אני מתסף בהכל. חברות שאני אוהב: D- קרלסון. מגנזיום- אני קונה רק ציטראט של NOW. סידן אני מקבל חינם בקומבינה אבל במקומך הייתי קונה רק ציטארט ולא אחר וגם לא פורמולה. אתה יכול לקנות גם את כולם NSI למרות שאני לא אוהב ויטמין D שהוא לא סופטג'ל על בסיס שמן.
2. אין לזה תשובה חד משמעית. במידה ואתה מתאמן עצים וקבוע הייתי ממליץ לך לקחת. אם יש לך בעיה כספית זה לא חובה. אני אישית לוקח וממליץ על הSLOW RELEASE של NSI.
3. כן. תקנה את מוצרי ה"סופר". או של NSI/NOW או קרלסון יוצאים הכי שווה.
4. תמיד כדאי לקחת את כל התוספים עם האוכל ולא על בטן ריקה.
5. אתה לוקח לפי המינון. אני חושב שיוצא לך כולה מגנזיום ואומגה יותר מפעם ביום. זה לא כזה קריטי. אמנם עדיף לפזר אבל יהיה לך גרעפסים מגעילים של דג.
חברת קרלסון היא טובה?
כי גם יש לה מוצרים כמו אומגה 3 ורציתי לקנות אותה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית