הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
פה נרכז את כל הפנינות חכמה של חברי האתר. אם אתם חושבים שהשאלה שלכם טיפשית או שאתם מתביישים לפתוח אשכול משלכם (יחד עם זה שהשאלה שלך טיפשית), פרסמו אותה כאן ומישהו נדיב יענה לכם.
אשכולות קודמים (מהחדש לישן):

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=10621
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=5978

טוב אני חייב לשאול את זה סתם מתוך עניין
תמיד לכל אחד יש את החבר הזה שלא מתאמן ואוכל המון(לפחות בעיני המתבונן) ולא משמין
אני מכיר בערך את המושגים BMR/RMR ואני לא רואה שצוין שהם משתנים מעבר לפרמטרים של גובה, משקל וגיל ולכן אני חושב ש"החבר שלא משמין" זה חרטא, כנראה שאוכל אולי הרבה חטיפים ולא הרבה בארוחות(ומדלג על ארוחות) או שיום ככה יום ככה ואז זה מתאזן בערך..מה אתם אומרים ?

עריכה: השאלה בעצם כמה גנטיקה ופרמטרים אחרים מעבר לגובה משקל וגיל יכולים להשפיע על המדדים האלה
בהינתן 2 אנשים באותו גובה, משקל וגיל שאוכלים אותו דבר בדיוק כל יום, יש סיכוי שאחד ישמין ואחד לא ?

נערך לאחרונה:
אני מכיר בערך את המושגים BMR/RMR ואני לא רואה שצוין שהם משתנים מעבר לפרמטרים של גובה, משקל וגיל ולכן אני חושב ש"החבר שלא משמין" זה חרטא, כנראה שאוכל אולי הרבה חטיפים ולא הרבה בארוחות(ומדלג על ארוחות) או שיום ככה יום ככה ואז זה מתאזן בערך..מה אתם אומרים ?

עריכה: השאלה בעצם כמה גנטיקה ופרמטרים אחרים מעבר לגובה משקל וגיל יכולים להשפיע על המדדים האלה
בהינתן 2 אנשים באותו גובה, משקל וגיל שאוכלים אותו דבר בדיוק כל יום, יש סיכוי שאחד ישמין ואחד לא ?

בתור אחד שנמצא בצד ה"משמין" אני יכול להגיד לך שזה מאד קשור לגנטיקה,אני באופן אישי מגביר טיפה מעל את כמות הפחמימות ואני מתנפח כמו בלון,לעומת זאת אנשים אחרים יאכלו את אותה הכמות פחמימות שאני אוכל ולא יסבלו מהבעיה הזאת.

יש סיכוי שהמאזן הקלורי הנייטרלי של אחד יהיה גדול משל השני אבל לא הכמות עצומה,המקסימום זה 5* המשקל גוף.
ניתן לבדוק RMR לפי הנוסחא של מסת גוף רזה כפול חילוף חומרים (הנמוך ביותר הוא 31 והגבוה ביותר 36)לכן ניקח את 2 המצבים הקיצוניים וקיבלנו תוצאה.
ויש גם אנשים שאומרים "אני אוכל מלא ולא משמין אני לא יכול להשמין" זה חרטא,אין צינור כלשהו שמוריד את האוכל לאנשים לפני שהוא מתעכל,אתה תאכל מעל הנייטרלי שלך אתה תעלה במשקל
בתור אחד שנמצא בצד ה"משמין" אני יכול להגיד לך שזה מאד קשור לגנטיקה,אני באופן אישי מגביר טיפה מעל את כמות הפחמימות ואני מתנפח כמו בלון,לעומת זאת אנשים אחרים יאכלו את אותה הכמות פחמימות שאני אוכל ולא יסבלו מהבעיה הזאת.
זה קשור לאגירת נוזלים,לא לאגירת שומן

אני כרגע מזמין ויטמינים שעומדים להגמר לי, ואני די לחוץ על הזמנה כי האומגה 3 הולכת ואוזלת לי בקצב מטורף.

עד לפני 3 שבועות הייתי משתמש ב-Mega EFA של NSI, עם מינון ספק מטורף ספק חרטא של 800 mg EPA ו-400 mg DHA לכל מנת הגשה (2 כדורים).

אני כבר שעתיים באינטרנט ולא מצאתי שום אבל שום חברה עם ליין כדורים כל כך מרוכזים. איך זה הגיוני? לא קרלסון, לא אופטימום, לא NOW. כלום. מה קורה פה?

יש לקרלסון ויש לNOW. כנל לויטה קוסט. תחפש טוב.

צודק, מצאתי בסוף של NOW. יש מבצע ממש שווה ב-BB.com עליהם למי שמתעניין. אני הולך לקנות אספקה מכובדת 😃

טוב אז השאלה המפגרת שלי היא כזאת:
ישבתי וחשבתי (מקווה שלא טעיתי) ויצא שאני מוציא ביום בין 3000 ל-3500 קלוריות (עומס אימונים גדול מאוד- 9-12 אימונים בשבוע) וכתוצאה מכך הבנתי שאני חייב להכניס המוןןן. שחישבתי מה אני אוכל הבנתי שאני אוכל כמו איזה כוווווווסססייית! בקושי 2500-2800. עד היום אמרתי לעצמי לא אני לא אוכל את השוקולד הזה הוא לא בריא וכל מיני שטויות שבחורות אומרות לעצמן אני אשמין ובלה בלה בלה...
מה אני יכול להוסיף שיתרום להתאוששות, לא משנה מה אוכלים (אוריאו, גלידות וכל הג'אנק) בסופו של דבר הקלוריות משנות או שצריך לאכול דברים איכותיים ובריאים (ש"ש, פסטה, בשר).

בכל מקרה אחרי כל החפירה שלי, מה ניתן להוסיף לתפריט שיתרום לי להתאוששות?

נ.ב
אין לי תפריט מסודר, אני בפנימיה ואוכל מה שמכינים לנו.

נערך לאחרונה:
יש למישהו ערכים תזונתיים של העור של העוף? מה ההבדל הקלורי בכלל בין אכילת עוף עם עור ובלי עור?

קראתי כתבה של איזו תזונאית שאמרה שבעור יש שומן טראנס, זה הגיוני? שומן טראנס לא אמור להיות שומן שהינדסו אותו?

יש למישהו ערכים תזונתיים של העור של העוף? מה ההבדל הקלורי בכלל בין אכילת עוף עם עור ובלי עור?

קראתי כתבה של איזו תזונאית שאמרה שבעור יש שומן טראנס, זה הגיוני? שומן טראנס לא אמור להיות שומן שהינדסו אותו?

שומן טרנס נמצא במאכלים לא מעובדים בכמויות מזעריות וזניחות. היא מטומטמת.

התחלתי להתאמן בחדר כושר..האם המאמן צריך להביא לי תפריט תזונאי? או שאני צריך למצוא לעצמי אחד? :D

טוב אז השאלה המפגרת שלי היא כזאת:
ישבתי וחשבתי (מקווה שלא טעיתי) ויצא שאני מוציא ביום בין 3000 ל-3500 קלוריות (עומס אימונים גדול מאוד- 9-12 אימונים בשבוע) וכתוצאה מכך הבנתי שאני חייב להכניס המוןןן. שחישבתי מה אני אוכל הבנתי שאני אוכל כמו איזה כוווווווסססייית! בקושי 2500-2800. עד היום אמרתי לעצמי לא אני לא אוכל את השוקולד הזה הוא לא בריא וכל מיני שטויות שבחורות אומרות לעצמן אני אשמין ובלה בלה בלה...
מה אני יכול להוסיף שיתרום להתאוששות, לא משנה מה אוכלים (אוריאו, גלידות וכל הג'אנק) בסופו של דבר הקלוריות משנות או שצריך לאכול דברים איכותיים ובריאים (ש"ש, פסטה, בשר).

בכל מקרה אחרי כל החפירה שלי, מה ניתן להוסיף לתפריט שיתרום לי להתאוששות?

נ.ב
אין לי תפריט מסודר, אני בפנימיה ואוכל מה שמכינים לנו.
תציץ בפורום תזונה, כל יומיים יש שם שאלה כזאת.

---------- התגובה התווספה ב 09:01 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 09:00 ----------

התחלתי להתאמן בחדר כושר..האם המאמן צריך להביא לי תפריט תזונאי? או שאני צריך למצוא לעצמי אחד? :D

אתה צריך לבנות לעצמך מן הסתם.
בדיוק. אין שום סיבה (אלא אם יש בעיה מאד ספציפית) להעזר במאמן או בתזונאי, כל החומר שאתה צריך נמצא בפורטל ובפורום.

אני בונה לעצמי תפריט . כמה קלוריות אני "שורף" באימון כוח (שעה +/- ) ?

כמה גרם יש בשיפוד פרגית ממוצע במסעדות מזרחיות?
מה הערכים?
במה יש את הערכים הכי טובים במסעדות המזרחיות?

כמה גרם יש בשיפוד פרגית ממוצע במסעדות מזרחיות?
מה הערכים?
במה יש את הערכים הכי טובים במסעדות המזרחיות?

100-120 גרם
הערכים תוכל למצוא בגולינגו,אם אני לא טועה 100 גרם פרגיות זה180-220 קל' ו24 גרם חלבון

-תלוי במחינת מה
קל' הייתי הולך על קבב כבש,אם הוא טוב באותו מקום הוא גם טעים וגם יחסית זול..

עכשיו אני שואל שאלה מפגרת...:
האם יש דבר כזה "נטייה להשמנה?" ואם כן איך זהמתבטא?והאם זה עד כדי כך קריטי?

100-120 גרם
הערכים תוכל למצוא בגולינגו,אם אני לא טועה 100 גרם פרגיות זה180-220 קל' ו24 גרם חלבון

-תלוי במחינת מה
קל' הייתי הולך על קבב כבש,אם הוא טוב באותו מקום הוא גם טעים וגם יחסית זול..

לגבי מה שאמרת על אגירת נוזלים בגוף,זה לא כל כך מדויק,יש עליה גם בנוזלים וגם באחוזי השומן אצל אנשים עם נטייה להשמנה.
כמובן שיש כל מיני סוגים של אנשים,אחד יאכל במאזן חיובי מופרז ויעלה 0.5% שומן בחודש והשני יכול לעלות 1.5% ומעלה ,לגנטיקה יש תפקיד מאד חשוב בגוף בנושא הזה.
אין שחור ולבן כל אחד ישמין בכמות מסויימת ואצל כל אחד זה יתרכז במקום שונה בגוף.

מזל טוב! 🤩
לענייננו: בלי להבין בזה יותר מדי, יש הבדלים בין אנשים מבחינת חילוף חומרים. כלומר, חילוף חומרים איטי = שריפה מועטה יותר של קלוריות = השמנה מכמות קלוריות שמישהו אחר היה קורא לה "תחזוקה".
אולי יש גם הבדלים בנטיה לצבירת שומן. עוד מעט יבוא מישהו מבין ויסביר לנו.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית