הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
פה נרכז את כל הפנינות חכמה של חברי האתר. אם אתם חושבים שהשאלה שלכם טיפשית או שאתם מתביישים לפתוח אשכול משלכם (יחד עם זה שהשאלה שלך טיפשית), פרסמו אותה כאן ומישהו נדיב יענה לכם.
אשכולות קודמים (מהחדש לישן):

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=10621
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=5978

לגבי מה שאמרת על אגירת נוזלים בגוף,זה לא כל כך מדויק,יש עליה גם בנוזלים וגם באחוזי השומן אצל אנשים עם נטייה להשמנה.
כמובן שיש כל מיני סוגים של אנשים,אחד יאכל במאזן חיובי מופרז ויעלה 0.5% שומן בחודש והשני יכול לעלות 1.5% ומעלה ,לגנטיקה יש תפקיד מאד חשוב בגוף בנושא הזה.
אין שחור ולבן כל אחד ישמין בכמות מסויימת ואצל כל אחד זה יתרכז במקום שונה בגוף.
יש לך הסבר למה?
במדריך להורדת אחוז שומן וחיטוב בפורטל כתוב שלפני חילוף חומרים ניתן לקבוע את המאזן הנייטרלי.
הנמוך ביותר זה משקל הגוף הרזה כפול 31 והגבוה ביותר זה 36...זה אומר שבגג לבן אדם ששוקל שמונים בעל חילוף חומרים מהיר הוא יכול לאכול 400 קל' ממישהו עם חילוף חומרים איטי רצח (31)...לכן אני שואל האם זה ככה? והאם לקחת את זה כתירוץ לאנשים שמשמינים,הכי אם במקרה הכי קיצוני מדובר ב400 קל' זה דיי תירוץ
מזל טוב! 🤩
לענייננו: בלי להבין בזה יותר מדי, יש הבדלים בין אנשים מבחינת חילוף חומרים. כלומר, חילוף חומרים איטי = שריפה מועטה יותר של קלוריות = השמנה מכמות קלוריות שמישהו אחר היה קורא לה "תחזוקה".
אולי יש גם הבדלים בנטיה לצבירת שומן. עוד מעט יבוא מישהו מבין ויסביר לנו.

קרא מה שכתבתי

עם מ3 ביצים אני מכין ביצת עין אז זה כמו בחתה כזה מיבחינת החלבון קלוריות והשאר?

יש לך הסבר למה?
במדריך להורדת אחוז שומן וחיטוב בפורטל כתוב שלפני חילוף חומרים ניתן לקבוע את המאזן הנייטרלי.
הנמוך ביותר זה משקל הגוף הרזה כפול 31 והגבוה ביותר זה 36...זה אומר שבגג לבן אדם ששוקל שמונים בעל חילוף חומרים מהיר הוא יכול לאכול 400 קל' ממישהו עם חילוף חומרים איטי רצח (31)...לכן אני שואל האם זה ככה? והאם לקחת את זה כתירוץ לאנשים שמשמינים,הכי אם במקרה הכי קיצוני מדובר ב400 קל' זה דיי תירוץ

קרא מה שכתבתי
זה לא כזה תירוץ, תחשוב על שני בני אדם עם אותו תפריט בדיוק, אבל הבדל של 5 נקודות בחילוף החומרים. זה שיש לו חילוף חומרים איטי בעצם צובר 400 קלוריות יותר מדי יום, כלומר 2800 קלוריות לשבוע, בערך קילו וחצי של שומן בחודש.

יש לי שאלה קצת מפגרת אל תשאלו מאיפה זה מגיע..
מזון יכול לאבד ערכים תזונתיים בבישול/טיגון/אפייה/צלייה/כל תהליך אחר שאנחנו עושים בשביל להכין אוכל ?
היום הכנתי קבב טונה כזה על המחבת פסים, בשביל התערובת של הקציצה ערבבתי קופסא טונה עם ביצה וקצת תבלון, כל החלבון נכנס ? 😃

תודה

נערך לאחרונה:
האם קריאטין יכול לשמש כתחליף למאזן קלורי חיובי גבוהה במהלך תכנית כוח פחות תובענית SS?

יש לי שאלה קצת מפגרת אל תשאלו מאיפה זה מגיע..
מזון יכול לאבד ערכים תזונתיים בבישול/טיגון/אפייה/צלייה/כל תהליך אחר שאנחנו עושים בשביל להכין אוכל ?
היום הכנתי קבב טונה כזה על המחבת פסים, בשביל התערובת של הקציצה ערבבתי קופסא טונה עם ביצה וקצת תבלון, כל החלבון נכנס ? 😃

תודה
לצורך העניין שהצגת, לא.
חומצות האמינו שמשנות את המבנה שלהן ו"מתפרקות" בבישול לא משנות מבחינת ספיגה בגוף, כיוון שבין כה וכה הן מתפרקות בתהליך העיכול.

כמובן שאם תשרוף את האוכל שלך לרמה של פחם זה כן ישנה, אבל בישול ברמה הזו לא.

שלום. אני לא חושב שצריך לבזבז אשכול על זה, אז אגיב פה.

תפריט שבניתי (הוא לא רלוונטי מכיוון שהוא לא שלם) בעל הערכים הסופיים האלה:

סה"כ קלוריות: 2002 קלוריות
סה"כ חלבון:
98.1 גרם
סה"כ שומן:
55.4 גרם
סה"כ פחמימות:
275 גרם
סה"כ כולסטרול:
165 מ"ג
סה"כ סיבים תזונתיים:
8.3 גרם

אני בן 17, גובה 1.60, משקל 58.
המטרה היא מסה, וכפי שהמליצו לי פה באתר אני מתחיל עם SS.
השאלה היא (אני חושב שהיא רטורית אבל ליתר ביטחון) האם התפריט יעיל למסה?
אם לא, מה אני צריך להוסיף וכמה? ובמקרה שאני צרי להוסיף, יש לכם המלצה? תמיד טוב לטעום משהו חדש.

תלוי מה ה-RMR שלך, בעקרון כדאי להתחיל עם 300-500 קלוריות מעל התחזוקה. תוסיף טיפה שומן, וסיבים תזונתיים. למה כולם מזניחים את זה? ההמלצה היא בסביבות 30 גרם סיבים ביום, אם לא מהתזונה אז מתוסף.

תלוי מה ה-RMR שלך, בעקרון כדאי להתחיל עם 300-500 קלוריות מעל התחזוקה. תוסיף טיפה שומן, וסיבים תזונתיים. למה כולם מזניחים את זה? ההמלצה היא בסביבות 30 גרם סיבים ביום, אם לא מהתזונה אז מתוסף.
מזניחים את זה כי הרבה מדריכים (ואני חוזר על זה, הרבה מדריכים) להכנת תפריט פשוט מתרכזים בחלבון, פחמימה ושומן.
תודה על ההערה. אבל אני לא ממש מכיר מאכלים עשירים בסיבים. יש לך המלצה?

הRMR שלי הוא 1,800.

וזהו? אני צריך להוסיף שומן וסיבים? מישהו אחר אמר לי חלבון.

נערך לאחרונה:
מזניחים את זה כי הרבה מדריכים (ואני חוזר על זה, הרבה מדריכים) להכנת תפריט פשוט מתרכזים בחלבון, פחמימה ושומן.

הRMR שלי הוא 1,800.

אני הייתי מוסיף קצת חלבון ושומן על חשבון הפחמימה. שהחלבון יהיה 2-2.5 גרם לק"ג, והשומן בסביבות 60-70.

הRMR שלי הוא 1,800.

אתה צודק, משום מה לא שמתי לב. תעלה את החלבון ללפחות 2 גרם לק"ג משקל גוף.
מאכלים עשירים בסיבים? בעיקר ברנפלקס. לדעתי, הכי פשוט זה להוסיף את התוסף הזה של סיבי פסיליום, יש בו 5 גרם לכפית. פעמיים ביום עם ארוחה ואתה מסודר (אבל לא ליד תרופות או תוספים אחרים, זה סופג חלק מהם).

דווקא יש לי ברנפלקס בבית, וגם שילבתי קצת בתפריט שהבאתי את הערכים הסופיים שלו ממקודם. לא משהו רציני, 2 כוסות על הבוקר עם חלב.
את האמת, המחשבון שהשתמשתי בו דיי מפגר: על האריזה כתוב ל30 גרם ברנפלקס 7.1 סיבים. המחשבון אומר שב500 גרם (אריזה) יש רק 5.5.

אה, ודרך אגב.. אין אני בודק אם אני אוכל כמות נכונה? כאילו, למדוד כמה חתיכות חזה עוף אני צריך בשביל להגיע ל250 לדוגמא.

מישהו מכיר איזה שהוא חטיף/ממתק שמבוסס בעיקר על שומן ולא על פחמימות?

דווקא יש לי ברנפלקס בבית, וגם שילבתי קצת בתפריט שהבאתי את הערכים הסופיים שלו ממקודם. לא משהו רציני, 2 כוסות על הבוקר עם חלב.
את האמת, המחשבון שהשתמשתי בו דיי מפגר: על האריזה כתוב ל30 גרם ברנפלקס 7.1 סיבים. המחשבון אומר שב500 גרם (אריזה) יש רק 5.5.

אה, ודרך אגב.. אין אני בודק אם אני אוכל כמות נכונה? כאילו, למדוד כמה חתיכות חזה עוף אני צריך בשביל להגיע ל250 לדוגמא.
יש משקלי מטבח, קטנים כאלה. בסביבות ה-100 שקל אם אני זוכר נכון. חזה עוף - חתיכה בגודל של כף יד זה בערך 100 גרם.

---------- התגובה התווספה ב 16:44 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:44 ----------

מישהו מכיר איזה שהוא חטיף/ממתק שמבוסס בעיקר על שומן ולא על פחמימות?
בכל במבה/ביסלי/תפוצ'יפס יש ים שומן, בסביבות ה-30 אחוז.

100 שקל? עד ששכנעתי את אמא שלי לעשות לי חדר כושר?
מספיק היא אומרת לי זה לא חשוב זה לא צריך.. עוד שניה והיא הייתה אומרת לי שסקוואט פוגע בגדילה. הייתי בורח מהבית. יש איזה דרך לעשות בערך?

יש משקלי מטבח, קטנים כאלה. בסביבות ה-100 שקל אם אני זוכר נכון. חזה עוף - חתיכה בגודל של כף יד זה בערך 100 גרם.

---------- התגובה התווספה ב 16:44 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:44 ----------

בכל במבה/ביסלי/תפוצ'יפס יש ים שומן, בסביבות ה-30 אחוז.

כן אבל כל השאר זה פחמימה. אני התכוונתי משהו בסביבות ה10% פחמימה גג

100 שקל? עד ששכנעתי את אמא שלי לעשות לי חדר כושר?
מספיק היא אומרת לי זה לא חשוב זה לא צריך.. עוד שניה והיא הייתה אומרת לי שסקוואט פוגע בגדילה. הייתי בורח מהבית. יש איזה דרך לעשות בערך?
לא כזה סיפור, תראה מה משקל האריזה, תעריך כמה אחוזים מתוכה אתה לוקח, ותחלק אחד בשני.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית